Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • :)

    Znaci pise da ako si vec iso na mazoretkinje i ak te se trenerica sjeti da nemoras na audiciju a di me moze prepoznat?

    avatar

    17.09.2013. (00:44)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Pa obično je dovoljno reči i ako imaš štap i pokažeš što znaš to bi trebalo biti dovoljno. Konačno najmanji je problem tvoje ime pronači u spiskovima, kartoteci ili kompjuteru.

    avatar

    17.09.2013. (00:45)    -   -   -   -  

  • ?

    Zar nije Hrvatska osvojila 8 od 9 mogučih medalja?

    avatar

    17.09.2013. (07:47)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Da, u pravu ste. Moja greška. Hvala na ispravci. Promjenjeno!

    avatar

    17.09.2013. (08:39)    -   -   -   -  

  • reby

    Imali ste umikasno na pocetku ajmo zagreb, a cini mi se da su i vukovarke imale umiksano ajmo hrvatska, ali godinu prije, ako se ne varam? znaci to se smije? postalo je popularno i zakon je, sigurno ponese cure :)

    avatar

    17.09.2013. (09:25)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Smije se, nije to ništa novo, bilo je toga već davno prije. Mislim da je prvi primjer bio 1999. ili 1998. godine. Još 1997. je bilo i vikanja na početku koreografije, pa je bilo imati uzvik na kraju, tijekom plesanja, bilo je i pljeskanja i svašta nešto... Prošle godine Vukovar je imao na sredini "mi Hrvati".

    avatar

    17.09.2013. (09:35)    -   -   -   -  

  • miss

    Da, da...vikali su se i prije razno razni nazivi pjesama i sl. ali ovo su prvi primjeri da je nešto svjesno umiksano u glazbu, tj dodano s namjerom, a nije dio pjesme. Oni uzvici tequila, cubano i sl. to je sve dio pjesama, ali prvi put prošle godine je nešto umiksano u glazbu što nije inače dio te glazbe odnosno odnosi se konkretno na tim koji pleše, što znači da su si glazbu u jednu ruku "personalizirali" i obilježili je! Uzvik "mi Hrvati" što je prošle godine Vukovar imao, i "ajmo Zagreb" što ste vi ove godine imali! Vjerujem da je trend krenuo i da ćemo se u budućnosti naslušati ovoga, ali to je pohvalno - nove stvari se pokreću!

    avatar

    17.09.2013. (10:51)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Ne, nije... kao što rekoh bilo je toga i prije, znam jer sam ja to osobno napravio u studiju, a na inicijativu pokojnog legendarnog skladatelja dr. Nikice Kalogjere (snimano je bilo u studiju Lisinski, HTV-a, a orkestar je bio Sinfonijski puhači orkestar Hrvatske vojske), koji je to ukomponirao u svoju orkestraciju.

    avatar

    17.09.2013. (11:01)    -   -   -   -  

  • miss

    A da? Pa podjelite onda s nama što je to točno bilo umiksano u glazbi i koje godine su cure plesale na tu glazbu, možda negdje nađem i snimku. Baš me zanima, jer ovdje pričamo o mažoretkinjama i njihovim glazbama koje su koristile za defile ili kor, a ne o orkestrima općenito. Danas svaki drugi pjevač na početku svoje pjesme ima umiksano svoje ime ili sl. ali poanta je bila da mažoretkinje to do sada nisu radile. Ali ako sam krivo shvatila i zg je već imao takav sličan domoljubni ili "gradski" uzvik umiksan u nekoj glazbi ispričavam se. Zato kažem - podjelite s nama, koje je to godine bilo i što je bilo umiksano?

    avatar

    17.09.2013. (11:50)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Krivo ste shvatili. Rekao sam da je to bila muzika koja je orkestrirana za Zagrebačke mažoretkinje, a da je snimku svirao Simfonijski puhaći orkestar Hrvatske vojske za nas. Mi smo tu matricu kasnije koristili. Uzvik je bio "Zagreb", mislim da se stvar zvala Dum-dum, u originalu je prvo bila nasnimljena kao dum-dum (sa uzvikom "Zagreb"), da bi kasnije taj dio bio presnimljen na "Daewoo" kad nam je sponzor bio Daewoo. Al kažem, svašta se radilo. Bilo je nasnimljenih i vrisaka, skandiranja, zviždaljki, pljeskanja, uzvika (čak je i dr. Kalogjera je sam sudjelovao u tome u Sambi)

    avatar

    17.09.2013. (11:58)    -   -   -   -  

  • :)

    Meni je trenerica bila kes i nikolina

    avatar

    17.09.2013. (12:50)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    OK, reci to na audiciji!

    avatar

    17.09.2013. (12:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...