Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • Annaboni

    Evo tebe na !

    Oporavija si se i vratija sa teškom temom , a jedanput si mi reka, da ti je blog ka neko opterećenje....

    Neka Marine, važno je da si tu , pa taman o baletu da pišeš

    avatar

    12.09.2013. (13:45)    -   -   -   -  

  • turimti

    e, moj marine, ti si živi primjer kako se od politike u rh-a može dobro živjeti bez obzira je si li u oporbi ili na vlasti. dnevnice idu, putarina, zalomi se i kakva posjeta j. americi da bi nam mogao ispričati kako je tamo, a ni plaća tek mirovina, neće biti loša. na žalost dobra traga nisi ostavio u splitu. split je u rasulu i zbog vas sdp-ovaca. ovaj profa od poteštata kao da je pao s marjana. ni brod ne zna privezati, a kamo li uzeti pare tzv. lopovima. vi na vlasti ali i oporba kojoj pružate ruku spasa dobri ste samo na planu ostvarenja osobnih interesa. sve ostalo je za qua. glavni problem hrvatske ispade ćirilica, a ne pokretanje bilo kakve proizvodnje. nema boljih tenisača, reketara od vas u državnoj i javnoj upravi...ma, iskreno, ža mi je trošiti riječi na tvoj post, na tvoje komentare stanja u čileu, tko je dao ruku karamarku...svi ste isti...boli vas nježnik za hrvatsku. važan je takuin. zato ga s obožavanjem pridržavate desnom rukom na lijevoj strani prsa. živ ti meni bio. ionako nije sve do vijeka...

    avatar

    12.09.2013. (14:19)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @annaboni

    A šta fali baletu ?
    Prava stvar !
    Inače - fala na lipim željama !!!

    avatar

    12.09.2013. (17:51)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @turimti

    Ti po starom !
    Ali neka...Priznajem ti da mi je i to počelo falit.
    Inače....slabo si informiran...Nema u Saboru nikakvih dnevnica...Niti više postoje privilegirane mrovine.
    To je sve ukinija SDP kad je sa svojim partnerima doša na vlast...
    A nisam ti ja, inače, kriv šta su tvoji u Splitu "popušili" (a i inaće !!!!)
    Moš ti pivat koliko oćeš - ma je u Splitu SDP pobijedio i zavija u crno sve "crne" !
    A šta se tiče mojih putovanja to ti stoji ovako: I)nterparlamentarna Unija u Švicarskoj, pa bi triba u Izrael i Palestinu (Odbor za Znanost i tehnologiju NATO Parlamentary Asambley) pa u Kirgistan. To u slijedećih misec i po dana..
    A šta se more...Triba i to netko radit. Ako može i ako je kapac za to !
    U međuvremenu u Dubrovniku (listopad) zasjeda Parlamentarna skupština NATO čiji sam član pa ćemo i tamo. Uostalom to se prvi put u povijesti Hrvatske dešava kod nas - pa ti dođem kao neka vrsta jednog od direktnih domačina !
    I nemoj fantazirat o tim putovanjima. Sve su to radna zasjedanja, uglavnom od ujutro do navečer. A ka član Odbora za Znanost i tehnologiju Parlamentarne skupštine NATO, uvjeravam te - imam puno posla. Virova ti to ili ne.
    Plan mi je i "skoknit" do Latinske Amerike.
    Mexico - querido i lindo !!!!
    Duže vrimena nisam moga putovat zbog bolesti i transplatacije jetre ali sad , zahvaljujuči izvanrednim hrvatskim liječnicima - koji su, što se toga tiče "prvaci svita" - ponovo mogu normalno živit.
    Muchos saludos !

    avatar

    12.09.2013. (18:10)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Prvo i prvo Marine, vjerujem kako je svima nama, koji te na ovom blogu još uvijek pratimo, drago šta si ozdravio.
    To je najvažnije od svega.
    Drugo i drugo naravno da ćeš raditi svoj posao najbolje šta znaš, uostalom tako činimo i svi mi koji imamo sreću da radimo.
    Dok mnogi drugi tu sreću nažalost nemaju, a trebali bi, za šta i sam snosiš velik dio krivice. Jer ako si zaboravio, sada si na vlasti, ne u oporbi, i kriv si šta je tim ljudima, ali i mnogima koji rade, danas vrlo teško živjeti. Nema isprike.
    Usput Marine, moram biti malo zločest jer zaboravljaš neke stvari u svezi Karamarka.
    Ili misliš da neki od nas ne pamte dalje od jučerašnjeg dana.
    Jer Marine postajemno stariji, a stariji ljudi puno bolje pamte ono šta je bilo malo dublje u prošlosti, negoli naprimjer jučer.

    avatar

    15.09.2013. (10:32)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Živija !
    Pa sad...SDP je zaista dio vladajuče koalicije a ja jesam član SDP-a.
    Koliko osobno utječem na izvršnu vlast "drugi je par postola" - ali nikako ne bježim od svega onoga što nosi činjenica da sam član Glavnog odbora SDPH, saborski zastupnik i još oko misec dana predsjednik SDP Split - pa ni od odgovornosti koje te funkcije nose same po sebi.
    Moram priznat da mi je posebno drago šta smo pobjedili u Splitu....jer to je "kruna" moje splitske političke epizode - pa ma kako bilo teško obnašati vlast u gradu kao što je Split.
    O Karamarku nisam ništa zaboravija - pa ni to da je bija šef Mesićevog izbornog stožera i puno toga drugog....
    Njega sam spomenija onako usput - i nije mi bija neka posebna tema...što ne znači kako neće bit !
    Inače...nekako primječujem kako je sada na blogu.hr malo teže (ili nepreglednije) da dođeš do nekih blogova koji bi mi bili interesantni...ili sam ja malo "zarđa" pa se slabije snalazim....
    Lipi pozdrav
    Marin

    avatar

    15.09.2013. (23:10)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu.
    Upravo Tako Marine.
    Svakome iz SDP-a bi trebalo biti drago šta napokon imamo "svog" gradonačelnika.
    Splitom je teško upravljati, slažem se, ali ne treba podcjenjivati niti zdrav razum njegovih građana. Znaju oni prepoznati sve one koji rade za dobrobit Splita i njih samih.To je, po meni, jedino pravilo kojeg bi se Baldasar trebao držati u upravljanju (ne vladanju) gradom - isključivo se voditi interesima Splita i njegovih građana.
    Split je Baldasaru, ali i SDP-u, dao priliku i ona se ne smije prokockati politikanstvom, podilaženjem bilo kome ili ne daj bože stavljanjem pojedinačnih interesa (SDP-ovih ili nekih drugih političkih opcija, nebitno) ispred općih interesa građana Splita.
    Htio sam kazati, red, rad, moral i poštenje. Uvažavati svačije interese u ovom gradu, ali i utvrditi priorite grada. Jer nažalost za sve se nema novca.
    Najmanje važni za ovaj grad će morati naći druge načine za preživjeti, ali ne uz pomoć gradske kase jer novca u njoj nema, a povećanje gradskih poreza ili uvođenje nekih novih ne smije biti.
    Simboli ovog grada, a svi mi znamo koji su to, moraju se očuvati. Vjerojatno ne u sadašnjem obliku jer je to, kako stvari stoje, neodrživom, već u nekom drugom.
    Kojem, neka ga Baldasar i ekipa smisle. Zato su se, pretpostavljam i kandidirali na izborima.
    Jel` tako?

    avatar

    17.09.2013. (15:12)    -   -   -   -  

  • Bule

    Za razliku od Baltasara koji u javnost, u pravilu, šalje odmjerene i logične izjave i time nam šalje poruku kako se radi o čovjeku s "ove strane pameti", s druge strane nažalost imamo pojedinaca iz samog vrha vlasti, ili uz sam vrh, koji pričaju kao da su se najeli ili ludih gljiva, ili su prolupali, ili su pokvareni manipulatori .........
    Šta bilo da bilo uzrok tome, tako šta neće donijeti dobra niti napaćenom puku, niti ovoj našoj jadnoj i napaćenoj državi. Članici EU-a
    Ponovo će narodu na naplatu doći računi koje naprave munjeni političari. Koji pojma nemaju šta rade, gdje žive, kakve odgovornosti i obveze oni imaju.
    Svašta.

    avatar

    19.09.2013. (13:27)    -   -   -   -  

  • ero

    A nu....čovik živ....i još piskara o globalnim temam.

    Biće da si se uleža, pa ćutiš da bi se moga do everesta bacit.

    Tako sam se i neki dan optimistično peja s nekim društvom na obližnje brdašce.....i osramotija se živ....stalno su morali čekat moja onemoćala nikotinska pluća.

    Al sam izdura nekako....a vidim da si i ti.....lipo te je bilo vidit na teveju u dobrom stanju

    avatar

    19.09.2013. (17:20)    -   -   -   -  

  • remengo

    test perković

    avatar

    19.09.2013. (17:27)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Marine, zašto vrh SDP-a radi to šta radi?Isključuje ženu iz stranke samo zato šta je iznijela svoj stav. Koji je skroz legitiman i u redu.
    U šta se pretvara ova stranka Marine?
    Bojim se kako dolazi vrijeme da će svi imalo demokratski i liberalno nastrojeni članovi SDP-a otići iz njega.
    A tek smo nepune dvije godine na vlasti.
    Šta će tek biti za godinu dana, ako se ovako nastavi, bolje je i ne misliti.

    avatar

    20.09.2013. (12:56)    -   -   -   -  

  • Bule

    A tek Maras, koji kaže da je dotična gospođa izjednačila SDP s HDZ-om i time ih uvrijedila. Pa šta ako i jest nekoga uvrijedila, al` su oni iz vrha naše stranke sve same "gospe od cukra" i vrijeđaju se na svaku riječ koja nije njima u korist.
    A šta ako je gospođa u pravu, jer tako HDZ i reagira na kritiku. Izbaci iz stranke sve one koje kritiziraju vodstvo te stranke. Šta upravo čini i SDP.
    I tko je tu onda u pravu?
    Kolarićka ili Maras?

    avatar

    20.09.2013. (13:03)    -   -   -   -  

  • klint

    test test

    avatar

    20.09.2013. (15:15)    -   -   -   -  

  • klint

    prošlo iz treći put

    avatar

    20.09.2013. (15:17)    -   -   -   -  

  • klint

    Sjetim se generala i sjetim se perkovića. koja je razlika između sdp-a i hdz-a? hdz bi izručio sve, a sdp nebi nikoga :)....pozdrav Buli i Eri i svima, vidim gazda bloga se vratio. Marine pazi šta pišeš jer ćeš bit izbačen iz stranke, najbolje nepiši ništa.

    avatar

    20.09.2013. (15:21)    -   -   -   -  

  • Bule

    @klint. Pozdrav i tebi. Opet sam se počeo plašiti političara, a mislio sam kako je to vrijeme zauvijek iza mene, nakon šta je "državotvorna stranka" izgubila vlast.
    Vjerojatno se meni kao članu vulgaris nebi trebalo ništa loše dogoditi ako sam kritički nastrojen prema pojedinim potezima vladajuće stranke, pa ću riskirati i javno kazati kako mi smeta ta hinjena monolitnost u stranci i licemjerna podrška politici koja nema nikakvu budućnost. Mogu zamisliti šta će se sutra dogoditi s pojedincima ako stvari dodatno pođu po zlu i izgube se naredni izbori.
    Bojim se kako će se od takvih bjeżati u širokom luku.

    avatar

    20.09.2013. (20:49)    -   -   -   -  

  • Bule

    Također mi je žao, možda je to samo moj subjektivni osjećaj, kako su u stranci zapuhali neki novi vjetrovi. Vjetrovi straha i nepovjerenja. Stranka koja sebe smatra demokratskom i liberalnom ne smije dozvoliti da se njezini članovi kažnjavaju izgonom zato šta su javno kazali ono šta misle. A nisu vrijeđali nikoga po nacionalnoj, rasnoj, rodnoj ili inoj osnovi.
    Samo su izrazili svoje neslaganje s politikom vodstva. Grozno i ako se to ne zaustavi odoh ja. Ne želim ništa zajedničko imati s tim zlim ljudima.

    avatar

    20.09.2013. (20:59)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @bule

    Split je kompliciraniji nego što to mnogi misle a stanje "kase" je puno gore nego što se može i zamisliti.
    Ne može se dozvoliti da se u ime tzv "simbola grada" uništi grad i da ga se baci na prosijački štap tim više što su mnogi preko "simbola grada" opelješili gradjane Splita i obogatili se kršeći sve ljudske, božje i državne zakone.
    Neće bit lako ali posustajanja nema

    avatar

    23.09.2013. (20:13)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ero

    Nije bilo ni jednostavno ni lako...ali sad sam zaista u "dobrom stanju"....pa sam opet sklon, kako kažeš, i "piskaranju"
    Vidim da su fejsbukovskotviterske snage preuzele inicijativu ali meni odgovara više "dobri stari blog" iako razmišljam bili se pinku i "tviterizira", onako usput - ali još dumam.
    Fala na dobrim željama !

    avatar

    23.09.2013. (20:18)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @remengo

    Pa znajuči nešto o tome mislim da se digla velika buka od koje će vrlo brzo, na iznenađenje mnogih, neočekivano "oglušit" neki nenadani igrači i trenutni bukači. A onda to više neće biti "test" nego pravi usmeni ispit ! Vrlo strog i težak !

    avatar

    23.09.2013. (20:20)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @bule

    Pitanje isključenja bilo kojeg člana ima svoju demokratsku proceduru...koja još nije završila. Svaka organizacija pa tako i politička - ima svoja "pravila igre" koja su pretočena u stranačke Statute. Osnovno je pitanje da li su se ta pravila prekršila ili nisu. U načelu isključenja iz stranke niti su popularna niti su mjere za kojima itko rado poseže. To govorim još uvijek kao predsjednik jedne velike organizacije SDP-a (još koji misec !) koja je i sama, na čelu sa mnom. jednoglasno (jedan suzdržani) izglasala isključenje jednog člana splitskog SDP-a iz redova stranke. (Gradski odbor SDP SPLIT) Statutarna komisija SDPH je tu našu odluku poništila (ja i sada mislim da je postupila pogrešno ali smo , kao legalisti,prihvatili odluku "vrhovnog arbitra"). Dakle i u ovom slučaju konačnu odluku donosi jedno stranačko tijelo i to najviše - Glavni odbor SDPH. Ta odluka može bit ovakva i onakva ali je konačna tek kada se donese. Dakle postoji odredjena demokratska procedura i nakon što neki organ ili tijelo donese odluku o isključenju - koja može stupit na snagu jedino ako ga prihvati netko iznad onih koji su neposredno donijeli odluku (u splitskom slučaju je to bila Statutarna komisija SDPH a u ovom slučaju to je Glavni odbor SDPH kojemu rasprava o tome tek predstoji)

    avatar

    23.09.2013. (20:35)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @klint

    Taman posla da ne pišem....Naravno da ću pisat i ne plašim se nikakvog izbacivanja. A kako sam u SDP-u od prvog dana naravno da ga poznajem u svim fazama njegovog razvoja. On ima i mane i vrline koje su u svijetu politike uobićajene i koje nisu ništa što već nije viđeno. Znam da je nepopularno spominjat Lenjina, ali friga mi se za to...Lenjin je govorio o "dječjim bolestima ljevice", Marx se svađao s PRoudhonom ("knjigom na knjigu" - FILOZOFIJA BIJEDE contra BIJEDA FILOZOFIJE), S jedne strane Che Guevara i Raul Castro s druge Camile Cienfuegos, Allende u srazu s MIR-om )Movimiento de izquierda revolucionaria - Pokret revolucionarne ljevice), Boljševici u sukobu s "Radničkom opozicijom", Lenjin contra Aleksandre Kollontaj, Tomskog...U španjolskoj sraz komunista i anarhista, danas Socijalista (PSOE) i Ujedinjene ljevice )IU - Izquierda unida)...Frakcijske borbe u nizu lijevih a naravno i desnih stranaka itd itd.
    Stvar je političke pameti i političkog nerva lidera i vrha stranaka kako će izlazit iz takvih situacija gradeći unutarstranačku demokraciju u okvirima nedemokratskog povijesnog ambijenta i tradicije hajdučije, urota i oceubojstava....Dakle....jako sam povijesno odredjen kako ja tako i svi mi - samo što to kod nas ide do apsurda da MRTVI Žive A ŽIVI UMIRU. Živi se medjusobno kolju radi mrtvih predaka. Prilično je sumorna ta scena i tužan taj povijesni okvir i ambijent. A strana noga koja je hodala ovim memljivim prostorima "balkanske krčme" u kojoj je ajme majko ! - kad se utrnu svjetla - nikada nam nije donosila previše darova a još manje dobra pa je ona narodna o uzdanju "u se i u svoje kljuse" itekako aktualna i danas. Pametne stranke će gradit ambijent suprotan ambijentu nesigurnosti i prokletstvu urota i velike "misli" TKO NIJE ZA MENE MOJ JE NEPRIJATELJ ! To je jednostavno puno složenije....Kako u cijelom društvu tako i u mikrosredinama pa ma čije one bile...
    Upravo mi ulaze dica s unukom pa moram stat prkljat dalje..Aj živ mi bija i stoj mi zdravo i veselo !

    avatar

    23.09.2013. (20:53)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Dapače...Dobrodošlo je svako kritičko promišljanje koje u korist poboljšanja stanja u organizaciji kojoj pripadaš.

    avatar

    23.09.2013. (20:54)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @bule
    Nema idealnih situacija. Živi smo ljudi i kada radimo dobro i kada falijemo - ako namjere nisu zle sve je OK. Ne treba sve gledat samo kroz jednu optiku gledanja.
    Ima jedna španjolska copla koja u vulgarnom prijevodu ala Marin zvući približno ovako (a izvor je jedan davno preminuli pjesnik i samoubojica Jose Espronceda)
    "JER NA OVOM SVIJETU
    NEMA NI ISTINE NI LAŽI
    SVE JE SAMO PREMA BOJI KRISTALA
    KROZ KOJEG SE ISTINA TRAŽI"
    Eto...sad te pozdravljam uz ove fatalističke spoznajne relativizacije onoga što nas okružuje i što doživljavamo i proživljavamo

    avatar

    23.09.2013. (20:59)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Ako već komuniciramo, dobro je da komuniciramo otvoreno i bez fige u džepu, uvažavajući tuđa mišljenja i stavove.
    Ne poznajem dovoljno dobro situaciju s gđom. Kolarić, osim iz medija, a oni su njoj naklonjeni i daju joj za pravo.
    Usput Marine, nemojmo se zavaravati. Bit će kako Milanović naredi.
    A tako nikako ne bi smjelo biti
    Predsjednik stranke treba biti prvi među jednakima, čiji će glas vrijediti jednako kao i glas svih ostalih ljudi iz samog vrha stranke.
    Ne samo deklarativno već i stvarno.
    Ako SDP želi postati istinska demokratska i liberalna stranka, onda između ostaloga šta treba napraviti po tom pitanju (znate Vi dobro šta), treba i ograničiti moć samo jednog čovjeka.
    Za demokracije u nastajanju, kao šta je naša, bilo stranačka ili u društvu, ne smije se dozvoliti neograničena moć jednog čovjeka.
    Zar ništa nismo naučili u ovih zadnjih dvadeset godina gdje su hrvatskom političkom sceno paradirali autokrati teškog kalibra kojih su se svi bojali. Da ne kažem tirani i diktatori.
    Takvi ne bi smjeli biti na političkoj sceni Lijepe naše.
    Zbog budućnosti naše djece.

    avatar

    24.09.2013. (09:56)    -   -   -   -  

učitavam...