Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • borivoj

  "SVAKA SE TUROBNA MAGLA
  RAZILAZI PONAD DUGINE STAZE".

  Pjesma Navaho Indijanaca

  avatar

  10.09.2013. (08:18)    -   -   -   -  

 • borivoj

  *

  Basho zapisa:  SJEDEĆI U TIŠINI,

  NE RADEĆI NIŠTA,

  PROLJEĆE DOLAZI

  A TRAVA RASTE SAMA OD SEBE.

  Čitava filozofija zena je sadržana u ovom jednostavnom iskazu, u ovom malom haiku.

  SJEDEĆI U TIŠINI,

  NE RADEĆI NIŠTA,

  PROLJEĆE DOLAZI

  A TRAVA RASTE SAMA OD SEBE.

  Vi ne treba ništa da radite. Prosvjetljenje nije vaše djelo. To nije ni dar. Vi ste već prosvijetljeni, vi samo ne gledate u pravom smjeru. Razlika između prosvijetljenog i neprosvijetljenog bića nije velika, ona je neznatna. Prvi je gledao sebe, drugi nije gledao sebe. To nije mnogo različito. U svakom trenutku, i onaj drugi može pogledati u sebe. Možda kada vaše oči budu umorne od gledanja vani, vi ćete zatvoriti oči u dosadi i umoru, i pogledati unutar vas.

  Vi ste mnogo tragali i ništa nijeste nalazili spolja. Kada ste pogledali unutra, iznenada ste otkrili da je sve već tu što ste tražili. Vi ste došli na svijet sa time, to je vaše suštinsko svojstvo.

  *

  Copyright © Osho International Foundation

  www.osho-yu.me

  avatar

  10.09.2013. (08:31)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Hrvatska sramota: Trećina biljnih vrsta povlači se s tržišta zbog prilagođavanja Europskoj uniji

  Zašto je to tako? Jasno je da farmaceutska industrija upetljala ruke u ovaj posao. Jasno je da im nije u interesu da se narod liječi na zdrav i pristupačan način

  Volite li čaj od gloga? Koristite medvjetku za liječenje urinarnih infekcija?
  Pravite obloge od gavezaNažalost, takvo što uskoro neće biti moguće, barem ne s kupljenim biljem. Naime, zbog "usklađivanja" sa zakonima EU, proizvođači ljekovitog bilja uskoro će morati povući s polica trgovina velik dio svog asortimana.

  Doznali smo da Suban - najveći proizvođač ljekovitog bilja u Hrvatskoj - povlači 30 posto svojih proizvoda zbog prilagodbe zakonskim regulativama Europske unije.

  Među zabranjenim ljekovitim biljkama su:
  bršljan
  gavez
  glog
  gospina trava
  hrast
  imela
  maćuhica
  medvjetka
  orahov list
  pelin
  podbjel
  preslica
  rosopas
  sena
  sikavica
  valerijana
  i mnoge druge

  Novi pravilnik o dodacima prehrani je objavljen u Narodnim Novinama 8. travnja 2013, a prilagodba bi trebala biti provedena do 30. rujna 2013.Nakon toga datuma proizvođači ljekovitih biljaka više neće pakirati i prodavati navedene proizvode.
  Za biljke koje su ipak dozvoljene za prodaju, na pakovanju neće više smjeti pisati niti jedna zdravstvena tvrdnja, to jest navod djelovanja dotične biljke na zdravlje. Zdravstvene tvrdnje za određenu biljku bit će obavezno najprije predati na razmatranje posebnoj Europskoj komisiji. Međutim, tijekom više godina ta komisija nije odobrila niti jednu zdravstvenu tvrdnju u vezi s ljekovitim biljem.
  Biljne vrste i druge tvari koje u novom Pravilniku nisu navedene kao dopuštene moći će se staviti na hrvatsko tržište samo ako prethodno dobiju "notifikacijski broj" (čl. 9 novog Pravilnika). Podnositelj zahtjeva za notifikacijski broj mora Ministarstvu zdravlja dostaviti brojne dokumente i kemijske nalaze, a Ministarstvo može i ne mora odobriti zahtjev.
  Zašto je to tako? Jasno je da farmaceutska industrija upetljala ruke u ovaj posao. Jasno je da im nije u interesu da se narod liječi na zdrav i pristupačan način. Biljna sredstva u pravilu nije moguće patentirati pa nitko ne može računati na ogroman prihod od licencnih prava.
  Dok su proizvođači ljekovitog bilja zadovoljni i s malim prihodima, farmaceutska industrija zainteresirana je samo ako može zaraditi bogatstvo. Budući da su im proizvođači ljekovitog bilja konkurencija, farmaceutska industrija poduzima sve što je u njenoj moći da ih "minira". A za to joj je potrebna mala pomoć zakonodavaca. U našem slučaju, glavni saveznici farmaceutske industrije su Europska komisija i državni parlamenti.
  Međutim, ne moramo slijediti baš sve što Europa nalaže. Iako svaka članica Europske Unije slijedi pravilnik o dodacima prehrani, svaka zemlja sama određuje svoju listu dozvoljenih i zabranjenih biljaka. Kod nas, listu i pravila korištenja ljekovitog bilja definirala je "Agencija o lijekovima" i možemo se samo zapitati kome je pri tome pogodovala.

  Izvor: alternativa-za-vas

  ------------

  lp, boro

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  10.09.2013. (10:12)    -   -   -   -  

 • borivoj

  JIVATMA IN PAN POGAN

  Spoštovani (a) Borivoj,

  obveščamo vas, da v soboto, 14. 9. in nedeljo, 15. 9. 2013 med 9. in 16. uro poteka v naši prostorih Teozofske knjižnice
  in bralnice A.Karlin

  SEMINAR: POSTAVITEV DRUŽINE po metodi Berta Hellingerja
  Postavitev družine je fenomenološka metoda uravnovešanja energij v sistemih. V vsakem sistemu, naj gre za družino,
  partnerski ali drug odnos, kolektiv, poslovno enoto itd., veljajo pravila, ob spoštovanju katerih se v sistemu vzpostavi red -
  red ljubezni. Ko pa so ta pravila kršena, nastane v sistemu energijski nered, ki se na zunaj kaže v boleznih, prepirih, težkih
  okoliščinah, nerazumevanju, slabem poslovanju in tako naprej. Z metodo postavitve družine, ki jo je razvil Bert Hellinger,
  skušamo v sistemu znova vzpostaviti red in ravnovesje, ki se odrazita tudi v vsakdanjem življenju.  Postavitve bo vodila Miša Šavor.

  Več na povezavi http://savor7.wix.com/postavitevdruzine
  Cena seminarja za postavljalca je 100 € in za opazovalca 20 €.

  Ravno tako bi z vami podelili informacijo o prvi redni skupini BIODANZE, 'PLESA ŽIVLJENJA' v Celju pod vodstvom
  Alenke Blazinšek in mentorstvom Nataše Kern.
  Uvodna predstavitev bo v četrtek 12. 9. 2013, od 19.30 do 21. ure na I.OŠ (velika dvorana) v Celju
  (enaka predstavitev bo še naslednji četrtek, 19. 9. 2013, od 19.30 do 21. ure ).

  Več o tem si lahko ogledate na povezavi Biodanza.

  V Teozofski knjižnici redno poteka:
  - vsakodnevno opoldansko sedenje / meditacija v tišini

  Več info: Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin, tel.: 03 62 098 62, mobi: 041 464 667,
  e-pošta: drustvo@jivatma.si, spletna stran: www.jivatma.si , www.tkbak.org

  ______________

  Lep pozdrav in vljudno vabljeni k udeležbi,
  Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin

  avatar

  10.09.2013. (16:57)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...