Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Vuk

    “Mit komplicirane zene” je samo to – mit, i nista drugo.

    Naravno da se zene ne mogu razumijeti ako se koristi cisto musko razmisljanje: takav pristup ce uroditi upitnicima iznad glave i zbunjenim ceskanjem brade.

    Ali, ako imas pri ruci “Prirucnik za uptrebu,” koji se jos zove i "Umijece Igre," onda je sve to puno, puno lakse i jednostavnije, a mnogo puta cak i ocigledno.
    I tada vise nema toga da muskarac kaze “A, stari moj, ne mozes tu nista; to je jednostavno tako,” jer ce, u najmanju ruku, znati gdje, kada i sto je poslo ukrivo, a vjerojatno ce znati i da li se situacija moze popraviti, i, ako da i ako je voljan, sta treba uciniti.

    Ovaj mit o kompliciranim zenama je samo jedan iz cijele zbirke takvih mitova:
    - Muskarci ne slusaju, a zene slusaju svog partnera.
    - Zene su vise fer i pravednije nego muskarci
    - Zene razumiju romanticne veze, a muskarci ne
    - Zene su vise romanticne nego muskarci (ovaj mi je najsimpaticniji)

    Sve su to samo obicni mitovi i nista drugo, i svi do jednoga imaju jednu jedinu svrhu: kontrola diskursa i situacije.
    I sve do jednoga treba odbaciti i ne pridavati im paznju.

    avatar

    08.09.2013. (14:17)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Kod žena nema zabune : ili su sasvim jednostavne ili su krajnje komplicirane.

    Jednostvane , koje se sa svim slažu, nemaju malih tajni su poput kućnih ljubimaca. Imaju pažnju i sažaljenje koje zamjenjuje poštovanje.

    Ove druge, komplicirane , upotrebljavaju ponekad i mozak. A to ih dovodi do konflikta , jerr alfa mužjak misli, da mu takve narušavaju status stuba i ovitelji

    avatar

    08.09.2013. (14:38)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nope. Upotrebljava li žena mozak ili ne nije direktno vezano s narušavanjem obitelji. Istina je da postoji korelacija inteligencije i netradicionalnijeg seksualnog ponašanja, ali to je opet do seksualnog ponašanja, ne inteligencije. Uz sve druge varijable iste, muškarcima je za inteligenciju u pravilu svejedno dok god žena nije strašno glupa.

    avatar

    08.09.2013. (15:08)    -   -   -   -  

  • mislimja

    Nego, da podijelim malo intime:
    Sinu (13g) iritantno (za mene strava zvuk grrrrrrr) dolaze smsovi na mob u zadnjih 2 sata, i sad već iživcirana pitam –dobro daj pliz nazovi tog nekog, odi na fejs ili nešto ili stavi na vibru!-. Ma Tina me pili da sada budem s njom, ali neću. Ja (šok, nevjerica!!jer znam dobar dio priče) –kako to ?- A rekla mi je da se premišlja između Kikija i mene pa sam joj rek'o da može biti s Kikijem jer je mene Marta pitala za hodanje prije 3 dana. Stvarno ? Pa da, kad je tako glupa eto joj Kiki. E, daš mi 10 kn idemo kod kapelice Marta i ja večeras ?

    Početnik, ali dobre osnove, barem se meni tako čini.

    Utjecaj mog mačo muškarca – ne daj se zajeb*. Zdrava okolina daje zdrave ljude. Po mome sudu. Za stvoriti zdravu okolinu potrebna je snaga, stvarna moć. Moć uvažavanja, razumijevanja, topline. Prihvaćanja.

    U nezdravoj okolini (a to je lako stvoriti, danas je bitno samo da je brzo i lako) samo snažni preživljavaju. Evolucija to dokazuje.
    Poanta: slabi su postali šizofrene, sjeb*ne individue bez obzira na spol.

    Zato imamo tako puno „princeza“ koje traže kretensku igru i tako puno muškaraca koji to nisu.
    Nesretni i nezadovoljni i jedni i drugi.

    Evolucija. Samo snažni preživljavaju,prilagođavaju se i postaju kompletne osobe.

    A sva ta šuplja kompliciranost proizlazi od nekvalitete jednih i drugih.

    Da, muškarci su slabiji spol generalno gledajući jer su kroz svega par desetljeća dopustili (u dobroj vjeri ili nedostatku snage??) da se društvo sroza na ovu jadnu razinu.

    Davno nekad, svi instrumenti moći su bili u njihovim rukama.
    Zašto su popustili ?

    Današnje mlade žene nisu komplicirane. Nimalo. Sebične su i tašte do bola i to je sve.
    Izuzimam manjinu koja je „sol zemlje“.

    avatar

    08.09.2013. (15:14)    -   -   -   -  

  • mislimja

    I čisto usput - jesi li ikada malo istražio literaturu kako kontracepcijske pilule utječu na žene ?

    Znam da se na prvi pogled čini nevezano za temu, /zanemarimo svu tu srać-bla propagandu farmaceutskih tvrtki kako je sve manje nuspojava i "apsolutno ništa osim željene promijene ne daju tijelu žene"/ - da to veliki broj današnjih mladih žena čini ....kompliciranima.

    Šutjele mi o tome ili ne, ali većina uzima cjenovno najpristupačnije.
    To utječe na libido žene (opet, možemo šutjeti o tome, ali to je istina), a onda se ta potraga za "nečim višim" lomi na muškarcima jer bi mi nešto a kemija u mozgu blokira jasnu definiciju i na koncu dobiješ "kompliciranu" ženu.
    Šizofrenu (kolokvijalno) princezu.

    avatar

    08.09.2013. (15:59)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Da, muškarci su slabiji spol generalno gledajući jer su kroz svega par desetljeća dopustili (u dobroj vjeri ili nedostatku snage??) da se društvo sroza na ovu jadnu razinu.

    S ovim se moram složiti. Kada ti dođe neka poludjela feministica trećeg vala i počne pričati o "heteronormativnom anti-queer patrijarhalnom reguliranju tijela kao obliku zlostavljanja", tvoj odgovor kao muškarca (i racionalnog čovjeka općenito) ne bi smio biti "oh, u redu.... evo izvoli moja jaja na pladnju" :D

    istini za volju, treba uzeti da je feministički pokret u mnogim stvarima pametno zamotao stvar u opće ljudske principe pa dobiva bitku temeljem emocija, bez obzira na stvarne podatke. Recimo, kada netko digne galamu o tome da je veliak stopa silovanja i žene pate, nitko se nikada neće usuditi stati i javno ih pitati "a otkud vam dokazi za to" jer bi istog trena bio osramoćen od strane dobronamjernih ljudi. Isto i sa staklenim stropom, nasiljem u obitelji, diskriminacijom plaća i sl. A k tome je moguće i da vladajućim Alfama ovakvo stanje odgovara jer imaju više seksa na raspololaganju (o tome sam pisao ovdje).

    Ovo drugo nisam nikad pisao ali možda hoću jednom u budućnosti. Roissy je imao teoriju da pilula kroz sprječavanje ovulacije čini da žena traži manje igre (jer u pravilu ovulacija podiže potrebu za igrom i dominacijom).... što nije loše dok se ne manifestira kao iznenadno gađenje prema Beta mužiću dok/nakon što rade na djetetu.

    Tvoj mali je čini se dobro počeo. Samo pazi da ne napumpa neku za 2-3 godine pa prerano završi karijeru :D

    avatar

    08.09.2013. (16:43)    -   -   -   -  

  • mislimja

    "nitko se nikada neće usuditi stati i javno ih pitati ..."

    Zašto ? Otkud to ? Bojazan od sramoćenja, bojazan od zauzimanja stava ?
    O tome ja pričam.
    Šonjasto.
    A to je naravno dalo krila "pro"ženskoj strani.(odmak,odmak!)

    Ma neće (nadam se, Bože bit ću dobra i više nikad neću presoliti punjene paprike za nas četvero!! i nikad više neću pred mužem rašpati nokte obećavam!!)
    valjda, jezici nam nate4kli od pričanja što direktno što uvijeno :)

    avatar

    08.09.2013. (19:41)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hah.

    Ali pazi kako je do toga došlo: muškarcima je (u prosjeku) stvarno stalo do tih stvari. Kada im netko spomene nasilnike u obitelji, silovatelje ili nekoga tko ugnjetava žene, u njima se odmah javlja ono "e neće oni moje žene, sad ću ja njih.... plus vidiš da se ženama sviđa pa ću usput i dobiti štogod!" Riječ "šovinist" stoga nosi sa sobom instinktivno negativan naboj. Da je feministički pokret samo izmislio taj termin (poput "heteronormativnog" i sličnih gluposti) a da on nema nekakav biološki nagon na koji će se vezati, ne bi nikada došao tako daleko.

    Svejedno, kako popraviti trenutno stanje? Uvjeravanjem muškaraca razgovorom, gdje se boriš sa svom silom društvene propagande i (iluzorne, ali eto) pi**e za koju su ovi uvjereni da će je dobiti ako budu dobri feministi? Uvjeravanjem žena? Žene nemaju nikakvu motivaciju nešto promijeniti sve dok im situacija osobno ne našteti. I sve to uz riskiranje a) gubitka financijskih sredstava za život, b) fizičkog nasilja i c) zatvora, kao što se događa u zapadnim zemljama i pomalo stiže kod nas? (ja sam dobio popriličan broj prijetnji samo zbog ovog bloga). Pomisli samo koliko ima ludih i zauvijek izgubljenih ljudi.... ne, to se ne isplati. Naposljetku, na feministice nije nitko pucao dok su protestirale, plus su uživale racionalnu simpatiju drugog spola. Plus muškarci jednostavno ne izgledaju dobro i nikada neće izgledati dobro kao žrtve.

    Meni se stoga čini da je Roissyev "bit ću tamo kod bazena (TM)" najbolji odgovor na sve što se događa. (Isključujući to da žene odluče promijeniti stanje), ovaj sustav će, kao biološki neodrživ, trajati ili dok ga ne napusti toliki broj muškaraca da se uruši sam od sebe, ili dok ga ne pregazi neki drugi sustav koji nije ogrezao u isto što i mi. U oba slučaja će to biti velika šteta za našu civilizaciju koja je ipak prije ovoga dosta toga pridonijela svijetu.

    Ja ću i dalje pisati o feminizmu kako bih mogao na stealthy način otkrivati istinu onima koji su je voljni prihvatiti, ali možeš računati da će se i mene moći naći tamo kod bazena. Sve drugo nije vrijedno toga.

    avatar

    08.09.2013. (21:27)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    U mojoj blizini nema komplicirane žene, samo je ON tu.
    Mislim da se puno analiza isplelo oko tako jednostavnog
    bića kao što je žena, umjesto da se opušteno pristupi
    toj "kompliciranoj" utvrdi i snimi stanje na licu mjesta.
    Kad bismo i jedni i drugi, manje analizirali a više se "igrali"
    sve bi bilo manje komplicirano, a svi puno veseliji.
    Stvar je osobnih gledišta, što preciznije povećalo, to manje
    zajedničke šanse, što ne znači da sam površna u odnosu.

    avatar

    08.09.2013. (21:28)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Patrijarhija i civilizacija (Dio 1 - Kome trebaju muškarci?)

    avatar

    11.09.2013. (11:41)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Patrijarhija i civilizacija (Dio 2 - Iracionalnost)

    avatar

    12.09.2013. (11:59)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Moj nikada prežaljen seks u troje

    avatar

    18.09.2013. (13:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...