Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Zena gaza

    Čestitam na izdavanju knjige! Lijepo da si sabrao svarno zavidan broj zanimljivih tekstova. Bravo! :))))

    avatar

    06.09.2013. (09:57)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hvala puno. Bojao sam se da će knjiga kao slijednik bloga nositi stigmu drugih blogerskih naslova da je to samo kolekcija postova pa sam se stvarno potrudio da ne bude tako. Zadovoljan sam rezultatom. U knjizi stvarno ima ponešto za svakoga :)

    avatar

    06.09.2013. (11:32)    -   -   -   -  

  • Tzar

    i nije slučajno da knjiga izlazi upravo na datum 6.9.(2013.)!

    avatar

    06.09.2013. (12:31)    -   -   -   -  

  • Igniss

    HAHAHAHAHAH!

    avatar

    06.09.2013. (12:41)    -   -   -   -  

  • Cakana

    čestitam dragi ignisse :)

    ajd sad napiši i neku knjigu savjeta za žene :)

    avatar

    06.09.2013. (14:41)    -   -   -   -  

  • surfer

    bravo,knjiga se čini vrlo zanimljiva

    avatar

    06.09.2013. (14:53)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Cakana:

    1. Budi mlada
    2. Budi lijepa
    3. Budi vitka
    4. Budi ljubazna
    5. Ne biraj kretene / ne traži kretensku igru

    100 kn, molim :D

    Istini za volju, iako su savjeti za žene većinom jednostavni i očiti (barem meni) pa se nema bog zna što konkretno pisati o njima, takva knjiga bi mogla biti popularna kod žena jer one više vole čitati o ovoj tematici. No, živi bili pa vidjeli...

    Hvala :)

    @surfer: thx

    avatar

    06.09.2013. (15:07)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Razmišljam o pisanju Knjige za žene, početnice, no bojim
    se da bi mogla biti malo staromodna. Ovu tvoju ću prešutjeti,
    kud će on sada zavodit, pored mene živahne, a moglo bi ga
    i srce strefit.
    Hvala za čestitku, za 43. god. braka, a bome imamo 45 ukupnog
    staža. Lipi pozdrav:)))

    avatar

    06.09.2013. (19:05)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Zaboravih najbitnije; ČESTITAM za libar, imat će muškići
    dobrih savjeta. Mene ta stigma ne dira, k'o da je važno
    što sam kao blogerica izdala knjigu, valjda je sadržaj
    važniji. Odoh, slavlje je na pomolu:)))

    avatar

    06.09.2013. (19:16)    -   -   -   -  

  • mislimja

    I ?
    Prodaje li se ?

    Kaže moj mačo: " hebate! to se sada zove "Igra"? I pišu o tome kako žensku zavest ?!?! Pa kažem ja tebi da su danas ovi muškići većinom šonjasti, vidim ja to na poslu i okolo.
    Izumiru prave žene ali bogami i pravi muški".

    A šta ću nego se složit' s njim ?
    Šta je, je.

    Puno uspjeha želim.

    avatar

    07.09.2013. (22:10)    -   -   -   -  

  • mislimja

    Ne samo s knjigom ;).

    avatar

    07.09.2013. (22:12)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @mislimja Pa čuj, tvoj mačo je dobrim dijelom u pravu. Ali nije problem toliko u samim muškarcima, već prvenstveno u društvu koje ti govori da radiš sve kaj ne bi trebao raditi. A izvor tih dezinformacija je prvenstveno feminizam koji se iz pokreta za ženska prava pretvorio u najobičniju pizdariju i izvolijevanje.
    I za žene je dobro rekao. One su definitivno otišle kvragu. Sve se smatraju damama, a ponašaju se kao neodgojena i razmažena djeca.
    Na primjer, sjećam se kako mi je baka pričala da joj se kod djeda jako svidjelo to kaj je on bio odličan u svom zanatu (čovjek je stolar). Nitko nije radio tako dobre bačve, namještaj, kola itd. :D I svidjela joj se njegova marljivost. :D Pazi ti to... djevojka te primijeti zbog tvoje marljivosti, pedantnosti i predanosti poslu. :D :D :D
    Inače, baka je bila iz poprilično bogatije obitelji nego što je bila obitelj mog djeda. I imala je dosta bogatih prosaca. Znači nije bila stvar u tome da se željela udati za nekog tko će ju prehranjivati svojim radom. Jednostavno su žene tada tražile muškarce koji nisu bitange.
    A gdje ćeš danas čuti tako nešto? Nigdje. Takve se osobine više ne cijene. Danas žene traže kretene. I onda kad se dogodi zajeb s tim kretenom kojeg su same odabrale, počnu srati da su svi muškarci pokvarenjaci, što jednostavno nije istina. Međutim, iako su se opekle, nakon jednog kretena opet izaberu kretena, tj. ništa ne nauče iz prijašnjeg iskustva. I tako u krug. S eventualno kratkom pauzom oko 30. ili 32. godine.

    avatar

    08.09.2013. (12:24)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Htio sam napisati objašnjenje za mislimja ali Zoni me pretekao. Thx, Zoni. Ja bih samo dodao da je njen muškarac sasvim u pravu, ali da se njegova generacija zasigurno nije suočavala s ovakvim problemima. Količina igre koja je njima bila potrebna je bila toliko mala da je bila a) razumljiva sama po sebi, b) njeno odsustvo ne bi automatski pokopalo muškaraca kao danas, i c) upravo je ta starija generacija kroz liberalizaciju društva dopustila širenje gluposti koje smo danas prisiljeni slušati i tražiti istinu u njihovom blatu.

    (ovo nije nikakva kritika ni mislimja ni njenog muškarca, samo objašnjenje zašto bi oni trebali razumjeti nužnost ovakvih knjiga i blogova :) )

    I thx mislimja, knjiga zasad ide odlično!

    Dapače, ide toliko dobro da ću prestati pisati blog i samo se izvaliti na guzicu i gledati pare kako pristižu.... just kidding. Novi post: Mit komplicirane žene

    avatar

    08.09.2013. (13:11)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Zoni

    Vrlo dobro napisano.

    avatar

    08.09.2013. (13:58)    -   -   -   -  

  • Mona

    @Zoni i ja se slažem s tobom.
    Ali to je samo moja generacija, bojim se (gazim 41/ imam 60kg i 173 cm,sisa trojka =ovo su podaci za Ignissa :))))).

    Često mi dođe da vrištim kad čujem preseranse današnjih mladih žena.
    Zapravo mislim da su oštećene (čast iznimkama kojih ipak ima) jer su "popile" bez imalo kriticizma da zaslužuju najbolje zato što imaju... čipku. Stvarno moćan argument.
    To je jednostavno neinteligentno. Neinteligencija se ne može opravdati spolom.

    I da, definitivno je muškarcima danas gore i teže u tom smislu.
    Ako se zamagljuju granice među spolovima, zamagljuju se granice između dobrog i lošeg i cijeli svijet se skriva iza stava "ne bi se štel m'ešat" i "sve je super i tako cool" i malo ih ima snage imati stav = a ništa, imamo to što imamo.

    Ni Žene ni Muškarce. Koji u glavama žive svijet iz reklame a u stvarnim odnosima su na razini 3godišnjaka = ja,ja,ja,ja.

    Nego, idem sada čitati tvoj novi, bogataški, lezilebovićki post :)

    avatar

    08.09.2013. (14:24)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Cestitam! Svaka cast.

    Nadam se da ces imati puno uspjeha u prodaji!

    Imam dva pitanja za tebe:

    1) Sta mislis hoce li ova tvoja knjiga, kao i drugi izvori informacija o ovoj temi, toliko rasiriti Igru da ce to postati najucestalija taktika na trzistu?
    Recimo, da li su tvoji prijatelji s kojima pricas o ovom stvarima, i koji su npr. nezadovoljni svojim ljubavnim zivotom, usvojili tvoje savjete i promijenili svoje misljenje, ili su nastavili po starome?

    2) Koja je pogodna dob da se mladog decka upozna sa nekim osnovnim konceptima musko-zenskih odnosa?
    Niti slucajno ne mislim na sve detalje o kojima npr. ti pises, i sigurno ne na britki nacin kojim to Roissy opisuje, vec cisto da zna osnove: sta se mladim djevojkama svidja, kako ju pozvati van, kako pricati s djevojkama, da ne vjeruje u stvari kao “samo budi svoj, vec ces naci djevojku koja ce te voljeti bas takvog kakav jesi” itd.
    Jer cak i da je prirodni Alpha (this remains to be seen in the next 2-3 years), dobro je znati sta lezi iza instinkta i zasto je njegovo prirodno ponasanje tako privlacno.

    avatar

    08.09.2013. (14:31)    -   -   -   -  

  • mislimja

    Huh, ostao nick s nekog drugog portala priznajem :)
    Mona = mislimja

    avatar

    08.09.2013. (15:14)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Vuk:

    1) Kao što izreka kaže, "Možeš dovesti konja do vode ali ne možeš ga natjerati da pije". Iako se svi moji prijatelji s kojima sam ikad pričao o blogu slažu sa svim ili gotovo svim tezama i o igri i o feminizmu, ne mogu reći da su usvojili njegove savjete. Više su ga usvojili (u obliku korisnih sitnica koje su im nedostajale) oni zadovoljni nego nezadovoljni. Kao što možeš pretpostaviti, početi je ljudima strašno teško.

    Ovo vjerojatno ne pomaže, ali ja sam sa svoje strane odlučio provoditi politiku izolacije. Ako me netko nešto pita, rado ću im reći, ali inače se odbijam miješati. Ako bih se pokušao miješati, otpor ljudi "naturanju" stvari koje su suprotne njihovom dotadašnjem životu bi zasigurno uništio naša prijateljstva. Kako ne želim to riskirati, moja politika je držati se sa strane i promatrati.

    2) U pravu si da je Roissy malo previše ciničan da ga samo tako iskrcaš na neku mladu osobu, a ja sam malo previše detaljan (iako, po mom mišljenju, moja knjiga je puno blaža od bloga i govori samo o tome što radi, a vrlo malo o tome zašto radi, te ništa o feminizmu ili kvaliteti žena, što je čini izuzetno probabljivom svima bez obzira na razinu iskustva). U svakom slučaju, za te osnovne tehnike bih rekao da je pravo doba ili

    A) oko 15.-e godine
    B) kada počne pitati. Ako čovjek ima s djecom i omladinom politiku da mu uvijek mogu doći po savjet i on se nikada neće naljutiti ili misliti da su glupi (teško je to, ali to je ideal, barem ću pokušati to postići ako budem imao djecu), vjerojatno će pitanja o tome biti ranije. To će omogućiti stupnjevitiji i lakši uvod u ovo područje.

    U oba slučaja, treba napomenuti bilo kojem mladiću da to što sada zna kako će uspješno doći do ljubavi i seksa ne znači da bi zapravo i trebao, te mu skrenuti pozornost na katastrofične posljedice imanja djece prerano i/ili s pogrešnom ženom, spolnih bolesti i sl. Ako čovjek baš mora birati, bolje je za budućnost njegovog sina da mu sin s 18 godina orgija uokolo i spava s pola razreda nego da je beznadni djevac koji neće imati šanse u sljedećem desetljeću, ali ipak je najbolja zlatna sredina.

    @Mona: u potpunosti se slažem. Hvala.

    Inače, jedna nezgodna posljedica feminističke destrukcije muškosti je upravo u tome što je jedina muškost koja onda ostaje ona ekstremna i karikirana - rapperi ala Chris Brown, "hahari šta snifaju lipilo i sl."

    avatar

    08.09.2013. (15:56)    -   -   -   -  

  • Tzar

    evo citat jednog posta sa forum.hr od prije 7 godina. čovjek se prijavio u Legiju Stranaca:

    "Enleski znam skoro kao hrvatski, francuski neznam.
    Aktivni sam rekreativni sportaš, što se toga tiče nema problema(treniram skoro svaki dan, imam jake treninge).
    Nemam ni dugove ni dosje u policiji.Bo sam u vojsci.

    Imam 4 godine radnog iskustva + svoj stan(otplaćeni 100%) + dobar auto.
    Imam 29 god, visok sam 188cm.

    Razlog za prijavljivanje u legiju bi bio;

    Ne da ni se više ovdje biti u ZG(gdje sam se i rodio), poslovi preko veza, licemjerno ophođenje, lažne vrijednosti, iskrivljeni moral, boleštine i kretenarije svih oblika. Bezciljna druženja poslije posla, gluposti i klišeji na poslu, bezciljni i ništavni izlasci vani itd da ne nabrajam. Promatram te veze izmeču muškaraca i žena - to nebih htio ni komentirati. Sklapanje brakova radi interesa, glupi RTL
    i Big brother, turbo folk, i u predvečernjim satima glupe i bezsmislene sapunice.
    To je Hrvatsko društvo danas u globalu. Neželim tome pripadati, takvom društvu, takvom sistematskom negiranju samog sebe, takvom gubljenju identiteta. Općenito gubi se pojam čovječnosti, gubi se pojam kao što su moral, etika, čast, poštenje. Čovjek sa takvim karakteristikama je danas u najmanju ruku "čudak". Treba biti đubre, lopov, kupiti BMW-a, pustiti cajke, pokupiti pičke koje vole pare, ušmrkat se kokaina njih iskarat i onda bacit, doć oko 11.00h u birtiju nazvat iste takve frendove malo popričat i nekaj skamatariti koju naivnu budalu. E to je hrvatski idol! To je hrvatski ponosni obdareni pastuh i njegove glupe pice sa njim.

    Eto da ne duljim ovdje sve više postaje šaka jada sve skupa pa reko da odem malo odavde u ekskurziju i pravu pustolovinu da se opet smijem od smijeha kako sam još jednom pobjedio samog sebe, svoje demone, i pobjegao iz društva koje je u totalnom kurcu.

    Hvala na pozornosti."

    avatar

    08.09.2013. (22:40)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Hvala na odgovorima.

    1) Odbijanje mjesanja u prijateljske zivote, osim ako prijatelj ne trazi od tebe savjet, je vjerojatno najbolji pristup. Osim ove poslovice o vodjenju konja na vodu, u Americi postoji jos jedna izvrsna poslovica koja kaze: “When the student is ready, the teacher will appear.” A to je upravo ono sto i ti pises.

    2) Tako nekako oko 15-e, tj, kraj osnovne i pocetak srednje skole, sam i ja planirao.
    On je jos par godina daleko od 15, ali vec sada pomalo prica o simpatijama koje ima, o curicama iz skole kojima se on svidja itd., sve onako na djecji nacin, sto je primjereno tim mladim godinama.
    Slazem se da, kad za to dodje vrijeme, treba mu predociti i sve dobre strane, kao i sve moguce opasnosti (pogresne zene, bolesti, nezeljene trudnoce, opsesije, ljubomore itd.).
    Ali, za sada mi je jedini cilj da ga mogu uputiti na neke G-rated osnove (kako pozvati simpatiju na sok/sladoled ili u setnju/kino, kako pricati sa simpatijom bez knedle u grlu itd.), kad/ako mi dodje s takvim pitanjima.

    avatar

    09.09.2013. (18:28)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Patrijarhija i civilizacija (Dio 1 - Kome trebaju muškarci?)

    avatar

    11.09.2013. (11:41)    -   -   -   -  

  • dupla_ljuta

    Dobra!

    avatar

    11.09.2013. (22:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Patrijarhija i civilizacija (Dio 2 - Iracionalnost)

    avatar

    12.09.2013. (11:59)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Moj nikada prežaljen seks u troje

    avatar

    18.09.2013. (13:01)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Ignissov newsletter

    avatar

    07.11.2013. (10:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...