Komentari

alenzoric.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Vilko

    Ministar znanosti Željko Jovanović povodom početka nove školske godine kao najvažniju činjenicu obrazovanja postulira skupljanje znanja jer je znanje moć. Izričito naglašava da više nije bitno KAKO se poučava, već je jedino bitna količina usvojenog znanja, jer znanje je moć. Apostrofirati moć u kontekstu odgoja i obrazovanja, a posve izostaviti ljudske vrijednosti: nema goreg i mračnijeg od toga!

    avatar

    02.09.2013. (07:21)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @Mariano, slažem se. Sinoć je prva vijest na teletekstu bilo ministrovo obraćanje djeci koju počinju novu, obaveznu školsku godinu. Često imam osjećaj kao da živim u jednoj verziji Sjeverne Koreje. Malo blažoj verziji, ali sličnoj. Sustav ne radi u interesu djece, a pravi se kao da radi i od toga mi je slabo. Rade budale iz klinaca, peru im mozgove, uvaljuju svjetonazore i to je velika, nedopustiva i teško popravljiva šteta.

    avatar

    02.09.2013. (07:32)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Da, i onda vidiš klinca koji kreće u školu i kaže: želim biti kuhar, jer to znači imati siguran posao. Već mu je sa sedam ili deset godina ispran mozak. Iluzija da sustav radi u interesu ljudi slama se onog trenutka kad čovjek uđe u mašineriju zakonodavstva i pravosuđa. Sva pravednost i sva ljudskost tog trenutka netragom nestaju. Bio sam krajem kolovoza na Braču pa smo prvih nekoliko dana bili u apartmanu bez televizora (tj. imali smo samo arapske, azijske i talijanske satelitske kanale). Nakon tih prvih nekoliko dana dobili smo konačno digitalni prijamnik pa sam odlučio pogledati tv-dnevnik. I onda sam se najednom sjetio jedne tvoje rečenice, jer bilo je baš tako: nakon višednevne apstinencije od medijskih bljuvotina mozak mi je bio donekle očišćen, detoksiciran pa sam najednom intenzivnije i mnogo objektivnije osjetio sav taj smrad prepariranog i posve lažljivog medijskog smeća, a još i više smrad moralnog ološa zvanog političari. Besprizorna je gadost njihova razbacivanja bezličnim frazetinama

    avatar

    02.09.2013. (11:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...