A ja sam konobar, i radio sam i po luksuznijim restoranima, posluživao i svjetske poznate face i državnike, ali upravo zbog istine o ovom sukobu koji si napisao, nastojao sam uvijek imati dobar odnos s kuhinjom, i to iz dva razloga: 1. kad bi mi gost iznio neku posebnu želju, znao sam da ću mu je moći ispuniti, jer pravi ugostitelj nije onaj koji daje samo ono što ima na jelovniku, nego, zna ispuniti želje gosta i van jelovnika (pod uvjetom da ima namirnice za to, naravno) 2. i ja ću ponekad dobiti za pojesti nešto što inače osoblje ne dobiva:)
Imao je i kuhar razloga da si bude dobar s konobarom: 1. konobar će mu prodati ona jela koja on želi da se najprije i najviše prodaju 2. u najvećoj gužvi donijet će mu čašu pive da se osviježi:)
26.08.2013. (08:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kuhanje je najkreativniji posao u malom domaćinstvu, ali jako naporan u restoranima ili hotelima zbog stalne izloženosti parama i pomiješanim mirisima. Mislim da bih se teško na to navikla.
26.08.2013. (18:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobar opis. Iz prve ruke. Autentičan. Naslov: Pakao restoranske kuhinje. Lijepo je spravljati jela za svoju obitelj, ali za zahtjevne, gladne goste- vjerujem da je noćna mora. Raspon tema tvojih postova je nevjerojatan. Što je slijedeće?
27.08.2013. (07:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Knjiga se zove 'Dosje kuhinja' i izašla je skupa sa 'Storyem' za 19,90 kn. Htio sam je kupiti još dok je bila 120,00 ali nisam i čekanje se isplatilo. Tople preporuke!
27.08.2013. (07:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ima san prigodu živit i radit u New Yorku kod prijatelja koji je ima poznati restaurant u Madison avenue....upozna svaki kutak..od garderobe do kužine....dakle .... kapa doli i duboki naklon i jednima i drugima....tebi prika pozdrav !
27.08.2013. (09:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nepoznata
I ja sam davnije jedno vrijeme radila u kuhinji, u donjem dijelu hijerarhijskog lanca, poznate su mi ove slike; katkada u obje smjene za potrebu; i još sam Nepoznata. A jedno vrijeme, i ono je prošlo, sviđala mi se ideja i slika moga malog restorana s nevelikim brojem stolova, s jednostavnom, lijepom i opuštenom atmosferom, koji bi nudio i slična jela, uobičajeno, poznato, ali ukusno i fino; ne skupo, gdje bi dolazili oni ljudi kojima takva jela i atmosfera odgovaraju; na zidovima bi bile lijepe slike, u nekim danima bi se čitala poezija, i svirala glazba; a mladi po godinama ili stvaranju bi mogli dobiti i ovakvu malu priliku pokazati što su napisali, skladali, naslikali, ili naučili inerpretirati; ja bih kuhala. Lijepi pozdrav! ( asocijacije...., isprika za dugi komentar...)
27.08.2013. (14:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gorkić Taradi
A ja sam konobar, i radio sam i po luksuznijim restoranima, posluživao i svjetske poznate face i državnike, ali upravo zbog istine o ovom sukobu koji si napisao, nastojao sam uvijek imati dobar odnos s kuhinjom, i to iz dva razloga:
1. kad bi mi gost iznio neku posebnu želju, znao sam da ću mu je moći ispuniti, jer pravi ugostitelj nije onaj koji daje samo ono što ima na jelovniku, nego, zna ispuniti želje gosta i van jelovnika (pod uvjetom da ima namirnice za to, naravno)
2. i ja ću ponekad dobiti za pojesti nešto što inače osoblje ne dobiva:)
Imao je i kuhar razloga da si bude dobar s konobarom:
1. konobar će mu prodati ona jela koja on želi da se najprije i najviše prodaju
2. u najvećoj gužvi donijet će mu čašu pive da se osviježi:)
26.08.2013. (08:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Alžbeta Bathory
samo jedna mala razlika: čovjek preživi, list ne :)
26.08.2013. (09:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Ni jedno ni drugo. Radje perač prozora nego to. Ne znaš kome je teže
26.08.2013. (12:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Imao sam prilike vidjeti kako se očišćena škarpina dugo drži ;)
P.S. Slažem se da se ne može svaki posao staviti u jedinstvenu administrativnu šablonu.
26.08.2013. (13:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Kuhanje je najkreativniji posao u malom domaćinstvu, ali jako naporan u restoranima ili hotelima zbog stalne izloženosti parama i pomiješanim mirisima. Mislim da bih se teško na to navikla.
26.08.2013. (18:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Potok
Dobar opis. Iz prve ruke. Autentičan. Naslov: Pakao restoranske kuhinje. Lijepo je spravljati jela za svoju obitelj, ali za zahtjevne, gladne goste- vjerujem da je noćna mora.
Raspon tema tvojih postova je nevjerojatan. Što je slijedeće?
27.08.2013. (07:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SPIG
Knjiga se zove 'Dosje kuhinja' i izašla je skupa sa 'Storyem' za 19,90 kn.
Htio sam je kupiti još dok je bila 120,00 ali nisam i čekanje se isplatilo.
Tople preporuke!
27.08.2013. (07:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Ima san prigodu živit i radit u New Yorku kod prijatelja koji je ima
poznati restaurant u Madison avenue....upozna svaki kutak..od
garderobe do kužine....dakle .... kapa doli i duboki naklon i jednima
i drugima....tebi prika pozdrav !
27.08.2013. (09:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nepoznata
I ja sam davnije jedno vrijeme radila u kuhinji, u donjem dijelu hijerarhijskog lanca, poznate su mi ove slike; katkada u obje smjene za potrebu; i još sam Nepoznata.
A jedno vrijeme, i ono je prošlo, sviđala mi se ideja i slika moga malog restorana s nevelikim brojem stolova, s jednostavnom, lijepom i opuštenom atmosferom, koji bi nudio i slična jela, uobičajeno, poznato, ali ukusno i fino; ne skupo, gdje bi dolazili oni ljudi kojima takva jela i atmosfera odgovaraju; na zidovima bi bile lijepe slike, u nekim danima bi se čitala poezija, i svirala glazba; a mladi po godinama ili stvaranju bi mogli dobiti i ovakvu malu priliku pokazati što su napisali, skladali, naslikali, ili naučili inerpretirati; ja bih kuhala.
Lijepi pozdrav! ( asocijacije...., isprika za dugi komentar...)
27.08.2013. (14:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vitae...
I ja sam danas guštala; nisam kuhala , nego sam bila pozvana na ručak , a bio je fiiiiinnnn :))
27.08.2013. (15:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
primakka
do 67. će teško ko igdje izdržati. skroz je nehumano toliko raditi. gotovo kao i ne raditi u tridesetoj.
27.08.2013. (22:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...