Komentari

lisicamica.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • 20 do asa

    ....to postoji od kad je svijeta.....kod nekog je to plac,kod nekog razgovor za posao......i to se vidi....kad bude ovaj sa placa sa ženom zovi ti njega na kavu.....

    avatar

    26.07.2013. (15:52)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Kad sam pročitala temu... prva asocijacija su bili stihovi Vesne Parun:

    "njedra

    koja su pustošili pogledi

    goniča stoke na sajmovima

    i pohlepnih razbojnika."

    Vidiš.... nije to baš tako strašno.... ako je dobilo i Vesnine pitome stihove. :)

    Od kada je čovjeka muškarci love, a žene biraju. To je u prirodi čovjeka.

    Stil muškarčevog lova uvjetovan je iskustvom, obrazovanjem, odgojem, podnebljem u kojem je odrastao i s puno toga još....
    Svi oni osjećaju i žele isto...... samo se stilovi razlikuju.
    To ne treba doživljavati negativnim... niti se treba ljutiti zato što to primijetimo kod nekog malog, debelog, starijeg, koji se bavi neatraktivnim zanimanjem i tko zna kakvog.... Pa svatko ima pravo pokušati... a žena je ta koja svojim ponašanjem postavlja granice.

    avatar

    26.07.2013. (17:48)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Rašireno je prilično i nije uopće bitno da baš nisi sišla s naslovnice Playboya. Granica je puno niže. razgovarala sam s nekim muškim prijateljima o tome znajun li koliko je to beznadno nabacivanje, dakle čisti idiotizam. Kontraproduktivan i ogavno podcjenjivanje žena, kao da smo sve očajnice. Odgovori su išli u tri smjera. Kako bih se jako iznenadila rezultatima. Kako bih se jako iznenadila brojem očajnica i glupača. Kako bih se jako iznendila brojem glupana koji ništa ne razumiju, a niti ne razmišljaju. Nego klepeću neprestano iz čiste i jedine im dostupne zabave. Čak i bez ikakve namjere i najmaglovitije. Dok sam kao liječnica radila u malom gradu, često sam sretala takve, doduše relativno ljubazne i umjerene radi moga zanimanja, ali nesnosno dosadne i uporne, čak i kada su mi doista činili kakvu uslugu koju nisu morali. Nisam imala dojam da doista išta kombiniraju, tek da sam im neka vrsta crvene krpe u čemu si ne mogu pomoći.
    I ne slažem se s Donnom, da svaki muškarac ima pravo pokušati. Dapače, mislim da niti jedan nema to pravo samo tako, samo po sebi i visuljku među nogama. Voljela bih da je to "B" nivo komunikacije, samnom, samo ako se poklope silnice, ako postoji neka zajednička iskra, imteres, bar komunikacija. Dok bih na prvu željela biti samo čovjek, koji kupuje voće, popravlja ili registrira auto, ili što već. Jer ja to jesam, čovjek sa svime što to podrazumijeva, ne hodajući komad mesa za nabosti!!!

    avatar

    26.07.2013. (18:50)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ako je riječ o riječkoj placi predlažem ti Stojana, on ima malo skuplje povrće ali ništa nije špricano, makedonac ima onaj kijoskić na uglu između birca Pepe Rosso i srednjeg paviljona. Ima čak i bamiju što predlažem kuhati što češće :)

    avatar

    26.07.2013. (19:44)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Voljela bih da je to "B" nivo komunikacije, samnom, samo ako se poklope silnice, ako postoji neka zajednička iskra, imteres, bar komunikacija. Dok bih na prvu željela biti samo čovjek, koji kupuje voće, popravlja ili registrira auto, ili što već. Jer ja to jesam, čovjek sa svime što to podrazumijeva, ne hodajući komad mesa za nabosti!!!

    Kao što sam već navela...stilovi su uvjetovani s puno toga. Takva nabacivanja često nemaju nikakve opake i ozbiljne namjere... nego je tek pristojnost koju taj čovjek može pružiti... jer drugačije ne zna.
    Imam dosta godina na leđima..... radim s ljudima i to vrlo šarenim.... i nikada se nisam osjetila poniženo od muškaraca... niti sam se osjetila kao komad mesa..... Nije da nije bilo pokušaja.... ali uvijek sam te situacije okrenula onako kako je meni odgovaralo. Kao što sam već napisala.... granice mi postavljamo.... pa se doista ne moramo naći u nekim situacijama koje nam ne odgovaraju... osim ako baš naletimo na nekog manijaka.
    I muškarci bi voljeli da je njihovo zanimanje, njihov izgled, njihove godine i sve ono što ih čini manje atraktivnima sporedno u vrednovanju njih kao ljudi. Zašto se većina žena uvrijedi ako joj se nabacuje muškarac "nižeg ranga", neatraktivnog izgleda i zanimanja? Možda zato što muškarce gleda kao komad mesa... a sebe doživljava kao centar svemira i smatra da joj se smiju upucavati samo zgodni, s dobrim zanimanjima, zaradom, dobrim odgojem i stilom.

    avatar

    26.07.2013. (20:25)    -   -   -   -  

  • Vilko

    U svemu postoji i faktor tipično muške socijalizacije u muški svijet, kao i faktor tipično ženske socijalizacije u ženski svijet. Nekim bi ženama možda bila iznenađujuća informacija, u koliko velikoj mjeri muškarci imaju problema s impotencijom. Oni su najčešće samo jaki na riječima, hvalisavi i vulgarni, prosti i primitivni, jer su tako socijalizirani i tako se osjećaju među svojima (dijelom muškog kluba). Žene su im u svemu tome od sporednog značaja. Muškarci se vrlo često boje žena, jer su žene jače, stabilnije, intuitivnije i moćnije. Taj strah kompenziraju na raznorazne idiotske načine. U krevetu su kratkotrajni i sebični. :) Socijalizacija žene u ženski svijet najčešće ima dva glavna elementa: udati se i postati majkom. Ženska potreba da se uda pod svaku cijenu nerijetko ima tako tragične posljedice. A ženska potreba da si rodi bebača nerijetko je okrutna i prema muškarcu koji treba postati otac tog djeteta i prema samome djetetu koje se tretira kao igračka. U tramvaju svakodnevno gledam veliki primitivizam i ne mogu reći koji mi je ružniji i teže podnošljiv, onaj ženski ili onaj muški. Svaki na svoj način. Kad razmišljam o spolovima u nekom evolutivnom kontekstu, žene mi se čine dovršenijima od muškaraca. I žena se mora profiniti i produhoviti, no njena je ženstvenost već sada potpuna i zaokružena, ona ne mora u sebe dodavati nešto od muške energije da bi bila cjelovitija ili dorađenija. Ženi nije potrebno da izgradi u sebi muški um, da postane racionalnija, jer je ženstvenost sama suština Majke Zemlje, hraniteljske ljubavi koja je u startu potpuna. S druge strane, muškarac evoluira upravo dodavanjem ženske energije u svoj muški um, androginiziranjem. On nema tu načelnu, energetsku dovršenost kakvu ima žena. Zato će uvijek biti nesiguran, lomljiv, krhak. Uvijek u potrazi za smislom života (kod profinjenijih primjeraka, dakako :-) Ženama je dovoljna drugačija socijalizacija, ona koja ih neće učiti da su najvažnije stvari udaja i majčinstvo. Muškarcu je, čini mi se, osim bolje socijalizacije baš potrebna i evolucija. :) Evolucija od sinčića koji u ženi traži svoju mamicu-sluškinju (a samo fingira da je mačo) do individue koja u sebi ima uravnoteženu kombinaciju muške i ženske energije pa je istovremeno i čvrsti oslonac i senzibilno, suosjećajno i toplo biće.

    avatar

    27.07.2013. (02:00)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Ne Dona, bar meni se uopće ne sviđa kada niti jedan muškarac krene "na mene" odmah poslije dobar dan. Tko god on bio ili koliko moćan ili zgodan. Također vrlo lako razaznajem pristojan kompliment i neprilične primjedbe i upite. I uvijek ću biti protiv takvih "uobičajenih balkanskih" prava muškaraca. Bila sam nešto po europskim seminarima i vjeruj, nije uobičajeno niti normalno. Tamo su se prema meni ophodili kao prema svakom drugom uvaženom kolegi. Za druge zabave postoje druženja uz glazbu kasnije. Pa tko voli, pokaže interes.... Dok me recimo nosač prtljage pitao je li mi možda potrebno pomoći raspremiti krevet, u jednom našem razvikanom hotelu na obali.
    Mislim da više neće, bar u tom hotelu.

    avatar

    29.07.2013. (10:27)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @podijeljena1... jučer sam pročital zgodan intervju s jednim Francuzom
    i zbilja mi je bio zanimljiv dio kako on vidi reakciju Hrvatica na taj način obraćanja....
    http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/276931/Hrvati-nemaju-s tila-a-Hrvatice-slijepo-kopiraju-casopise.html
    Kaže čovjek:
    'Ako ovdje kažete ženi da ima lijepe oči, nije dobro. Ili ispadneš neumjesan ili misli da joj se upucavaš i ciljaš na vezu. Nema između. Jednostavno ne dozvoljavaju muškarcima da budu šarmantni i uvijek izgleda kao da sam prešao liniju. Ili pak ona misli da želim nešto ozbiljno, što je opet krivo.'
    To je ono što sam i sama naglasila u prvom komentaru.
    Okruženi smo šarenim ljudima... neki su vrlo pristojni, a ima ih puno sirovih i primitivnih. To se ne ogleda samo u toj vrsti komunikacije, nego i inače.
    I ne bih se složila da je to neko "pravo muškaraca".... jer u svakodnevnoj komunikaciji ima i puno nepristojnih i primitivnih žena... koje prelaze granice pristojnog ponašanja. Primitivizam nije pravo.... a koliko ćemo takvim ljudima dozvoliti da nas izbace iz takta ovisi samo o nama... kao i granice do kojih mogu ići. :)
    No ja sam se očitovala o flertu i naglasila da ih ne možemo sve strpati u isti koš.... jer su stilovi različiti i uvjetovani sa puno toga, a što sam gore i nabrojala. ;)

    avatar

    29.07.2013. (19:35)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Znam Dona da ima nepristojnih žena, ali svejedno ne mislim da se to može mjeriti s nekim uvriježenim mačo ponašanjima na ovom prostoru, sa stalnim hodanjem po ivici, kako se to kaže, političke korektnosti, ha, u ophođenju sa ženama. Bar ja nisam bila u puno situacija u kojima žena u nekoj ozbiljnoj, poslovnoj ili sličnoj, situaciji, prvo kaže muškarcu, vau... kako imate lijepe oči, da ne velim noge ili guzu. Čula si to kada od piljarice na placu? Flert ima dosta jasnu definiciju i po njoj uključuje dvoje ljudi, većinom suprotnog spola. Ja uopće nisam protiv toga, dapače, uvesljava me, ali mislim da mu je mjesto nekim redom, adekvatnom situacijom, ostvarenim kontaktom i komunikacijom. Ako sam se sasvim opušteno šalila sa stalnim pacijentima svih dobi, to ne daje baš nikome pravo na prostačke aluzije, a kamoli radnje, o kojima je riječ u postu. Za mene je tu granica. Ja naprosto mislim da tradicionalni odgoj naših muškaraca još jako živ i isto toliko loš i nakaradan, vrlo daleko od spomenute političke korektnosti. Što nije u koliziji s činjenicom da ih ima baš divnih, kulturnih, duhovitih i za poželjeti kao društvo. Dapače.

    avatar

    30.07.2013. (00:45)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @podijeljena1... u svojim komentarima nisam branila primitivizam i nepristojno ponašanje. Naglasak je na granicama koje same postavljamo. :)

    avatar

    30.07.2013. (07:12)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @podijeljena1, @ donin svijet - Samo bih se nadovezala s jednom misli - možda nisu samo muškarci "krivi" za svoj "primitivizam", naime, postoje neverbalni signali koje žene odašilju, neke u većoj mjeri, neke u manjoj od drugih, te se ovima koje taj signal odašilju muškarci češće nabacuju ili češće nabacuju na neprimjeren način. Taj neverbalni signal može biti na potpuno nesvijesnoj razini.
    Npr. meni se rijetko nabacuju, (iako me svi koji me znaju smatraju ljepoticom), jer očito odašiljem signal koji ih ne potiče na to, da ne kažem odbija. ;) A meni to odgovara.
    Nešto poput one izjave žene : "Zašto uvijek naletim na kretena!" Reko, možda nije samo u kretenima problem, možda je nešto i u tebi. (govorim općenito o nekoj ženi, ne o konkretnim sudionicima ovog razgovora)

    @ Mariano Aureliano - Ako sam dobro shvatila - žene ne trebaju razviti muški mozak, a muškarci trebaju razviti ženski mozak (energiju...)?

    avatar

    30.07.2013. (11:44)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Dnevnik toka misli....Samo bih se nadovezala s jednom misli - možda nisu samo muškarci "krivi" za svoj "primitivizam", naime, postoje neverbalni signali koje žene odašilju, neke u većoj mjeri, neke u manjoj od drugih, te se ovima koje taj signal odašilju muškarci češće nabacuju ili češće nabacuju na neprimjeren način. Taj neverbalni signal može biti na potpuno nesvijesnoj razini.

    U potpunosti se slažem. O tome tupim cijelo vrijeme. :)

    avatar

    30.07.2013. (20:41)    -   -   -   -  

  • Lisica Mica

    @ 20 ideja odlična, samo ja nisam takva. Možda nažalost, možda ne, ko bi znao?
    @dona slažem se da i u nama ima basic instincts pa i mi vrednijemo po izgledu, godinama, atraktivnosti posla i koječega, ali ja sam navela da nisam jedna od onih koje odašilju signale. I da su mi granice poprilično jasne. Jedan mi je dečko iz razreda na 20 godišnjici mature rekao: Zašto si ti uvijek bila tako nedodirljiva? Mislim da je to čak i svojevrstan "materijalan dokaz" da nisam koketa i namiguša, odašiljačica. Jednostavno muškarce to ne spriječava.
    @podijeljena, slažem se apsolutno da na neke stvari muškarci jednostavno nemaju pravo. Ko mu daje pravo da me dodiruje? Makar samo ovlaš ruku. To je jednostavno neprimjereno i ja mu to nisam dozvolila.
    @Mariano generalno se slažemi potpisujem, ali u jednoj stvari se ne bi složila. Ja imam problema sa tvojom definicijom "ženstvenosti". Mislim da ne znam potpuno i opušteno biti žena. Baš iz razloga o kojem pišeš. Predugo (tisućama godina) su muški sustavno nastojali uništiti žene iz straha od njih. Dogodio se paradoks da žene da bi bile vrijedne postaju kao muškarci. I tako gube svoju žensku energiju, tj. neki prirodni doticaj s njom. Intelekt (btw bez kojeg ne bila na blogu :-) ) potpuno preuzima vodstvo i odvaja nas od najbitnijeg na što bi trebali biti spojeni (srce i bezuvjetna ljubav). Zato žene nisu uvijek u prednosti jer i one imaju problema biti ono što jesu, iskreno i neusiljeno. Ali činjenica je da je ženama "dano" baš to najbitnije, a mukarci teže dolaze do toga. Iako je evolucija ili bolje reći involucija zadnjih tisuća godina uzrokovala da se svi odvajamo od izvora.

    avatar

    31.07.2013. (23:31)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Ja i dalje ne razumijem po kojem to pravilu žene trebaju postavljati granice, valjda i upute o upotrebi i rukovanju ženom??? NEPOZNATA žena bi morala biti, u normalnom, korektnom okruženju, naprosto još jedan čovjek, bezspolan. To je prava pristojnost. Kojim to pravom SVAKI muškarac, slučajni prolaznik, kondukter, moj pacijent, bilo tko, ima ikakvo pravo komentirati moje oči, noge, sise, odjeću, štikle ili već što si dopuštaju. Kamoli me pokušati dirati na bilo koji način? Što su to signali dostupnosti, koliko centimetara gole noge iznad koljena, V izrez, što? Možda bi feređe bile dovoljno pristojne da se siromasi ne osjećaju izazvani u svakoj situaciji. Vadila sam kretena s ozlijeđenom kičmom iz smrskanog auta, a on komentira moj dekolte jer sam pri tome morala puzati po cesti !!!! Vjerojatno jer sam podsvijesno željela da me uhvati za sisu??? Ako je mogao ikako micati rukom....

    avatar

    01.08.2013. (17:50)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @ podijeljena - Ahaje, nikad ne bih htjela biti bezspolna. Volim estetiku, a lijepe žene su definitivno privlačan prizor, pa ih i sama volim gledati.
    Međutim, sumnjam da je svaki (baš svaki) muškarac komentirao dio tvojeg tijela, to mi jednostavno zvuči realno nemogućim. Ali s obzirom da imam glupu naviku vjerovati ljudima sve što mi kažu dok se ne dokaže suprotno, ja ti vjerujem.
    Zamišljam tog smrskanog čovjeka u šoku događaju, i odjedom se pred njim stvori jedan lijepi prizor i taj užasni trenutak njegovog života postane malo manje užasan. Hm, možda nije trebao komentirati, ali kako god, ja bih to svrstala u kategoriju dobrih djela spram čovjeka u potrebi. ;)

    Sad mi je pala još jedna misao na pamet - moram priznati da mi je drago čuti da muškarci još uvijek reagiraju na prisutnu, živuću ljepotu žene, s obzirom da su preplavljeni golotinjom kroz sve moguće i nemoguće medije, pojavljuje se trend da gola žena više ne može uzbuditi muškraca.
    Hm, ovo je malo preopširna tema za komentar, morat ću zamoliti ignissa da ju obrati, ako već nije. ;)

    avatar

    02.08.2013. (12:02)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Svrati pogledat zanimljive sličice na mom blogu, bit će ti poznate. :-)

    avatar

    09.08.2013. (14:37)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    znao je Freud što govori

    avatar

    09.08.2013. (21:12)    -   -   -   -  

  • cinkcrveno

    Možda uzimaš vrećicu s grincajgom na neki posebno ženstven i fatalan način pa si čovjeku zavrtila glavom.
    Inače ništa novo u danom postu, muškarci će uvijek biti muškarci. Posebno oni u srednjim ili zrelijim godinama, da budem pristojna. Takvi su uvijek uvjereni da su najfatalniji mogući, i nijedno žensko u fertilnoj dobnoj skupini nije sposobno odoljeti njihovom šarmu. Nedajbože još da im netko priđe u trenutcima takvog zavođenja, pa glavu mu skinuti treba s ramena.

    avatar

    02.09.2013. (16:09)    -   -   -   -  

  • ed hunter

    možemo se svi zavaravati, tvrditi da smo humanisti i intelektualci, ali u svima nama se nalazi upravo ta bazična, gotovo životinjska strana, to je jednostavno u našoj podsvjesti kako bismo očuvali vrstu. ne volim generalizirati, ali da, mi muškarci jesmo svinje. doduše, ne bih to čak određivao po spolu. mi ljudi smo svinje.

    pozdrav!

    avatar

    12.09.2013. (13:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...