Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • malo ti malo ja

    Sveca mi, u gradu gore nego
    umene doma, ajde, sad vidim
    da je solidarnost na vidilu:))

    avatar

    24.07.2013. (00:40)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Tekst ti je totalno neobjektivan! Naveo si dva valjana razloga zbog čega se nema para (1. Vlada koja ne daje ništa nerazvijenim općinama i gradovima i 2. promjena Poreznog zakona), a onda opet lamentiraš o kojekakvim uhljebima. Tih stotinjak radnika (tvojih tzv. uhljeba) su tebi uz ova dva gore navedena problema ipak veći problem ?! Kako nazivaš sve one koji su došli s Vladom na državnoj razini? Jesu li i oni uhljebi? Zar oni ne bi trebali biti primjer kako se treba raditi bez veza i vezica? Ova gore dva navedena razloga su direktno povezana s radom Vlade i oni su najvećim dijelom krivci što su SVI hrvatski gradovi u financijskim problemima. O kakvim prijevremenim izborima pričaš? Pa nakon ovakve vladavine Koalicije na državnoj razini nema šanse da dobiju vlast minimalno sljedećih 15 godina. Inače nisam nepristojna, ali ovim tekstom si navlačio vodu na svoj mlin. Naveo si činjenice koje su istinite pa si onda to sve opet zakukuljio i zamumuljio da ispadne kako ti želiš, ali ovo je tvoj blog pa možeš pisati što te volja :)

    avatar

    24.07.2013. (05:57)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Mislim da se u potpunosti varaš. Mogao sam dodati još pedeset rečenica, ali sam mislio da neke stvari ne treba ponavljati. Prijašnji veliki proračuni su bili takvi na račun državne pomoći i brdsko-planinskog statusa. Cijelo vrijeme se zna da to neće trajati vječno, to su novci koje smo dobili za razvoj. Davao ih je Sanader šakom i kapom svima, Kosorica je već smanjila, a Milanović još više. I umjesto da se te novce iskoristilo za za razvoj, gradska uprava je za te novce samo zaposlila još određen broj ljudi, mnoge na radna mjesta na kojima nisu radili ništa, već su po cijele dane visili po kafićima (imam oči i vidim), i time je kupovala poslušnost, a slijedom toga i osiguravala si pobjedu na izborima. Ali, kada se razina proračuna vrati na ono što Grad može uprihovat, više se neće moći raditi kako se radilo. Kada se samo sjetim 2009. godine i 44 proračunska milijuna kuna koja su prosuta i rasuta na tko zna šta, dođe mi plakat, ali od toga nema koristi. Ponavljam da sam i ja i cijela vrgorska oporba još od 2009. godine ponavljali što će se dogoditi ako se vladajuća grupacija nastavi ponašati poput pijanih milijardera. Vlast je tada bahato napadala oporbu da ne zna što govori, u svakoj prilici na Vijeću je vijećnike oporbe pravila budalama.
    Od onih stotina milijuna kuna su nešto mogli uložiti u razvoj, a nešto čak i uštedjeti. Mogli su profesionalizirati institucije, učiniti ih jačima, dovesti ljude koji znaju raditi. A oni su institucije pretvorili u poslušničke službe gdje često rade ljudi koji za posao na kojemu rade nisu ni sposobni ni voljni. U tome razdoblju nisu privukli niti jednog investitora, a cijelo vrijeme su se busali u prsa kako rade na tome. Danas ih je ta politika dovela pred zid. Nema dalje. Koliko zaradiš, toliko imaš, što je i normalno. Današnja Vlada nije kriva za situaciju u koju je lokalna vlast dovela Vrgorac. Sadašnja Vlada naprosto više ne želi pomagati nikome čistim novcem, već zahtjeva projekte. Vrgorac takvih nema. Zašto nema? E to valja pitati ekipu u 'općini'. Nisu slušali kada im se govorilo i sada je tako kako jest.

    avatar

    24.07.2013. (08:24)    -   -   -   -  

  • putGradine

    A jesi se drcnija kada se tebe malo kritizira :) Budućnost će nam pokazati što će biti, a biti će ono što bude. Ili kako bi Petrica Kerempuh rekao: "Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu."

    avatar

    24.07.2013. (09:42)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Drcnija? Ne, ni u kojem slučaju. Samo mi je dosadilo stalno ponavljati iste stvari. A to da 'biti će ono što bude' za mene nije dovoljno dobro. Vrgorac je u pitanju, a ne dječja igračka.

    avatar

    24.07.2013. (15:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...