Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • Annaboni

    Fenomenalan si.

    Ja nisam. Ja sam mama kojoj, doduše, policija nije nikad zvonila na vrata, ali sam noćima bila budna dok su moji polako, polako stizali živi kući.

    avatar

    21.07.2013. (19:42)    -   -   -   -  

  • M.

    Hm, kad vec spominjes svoju knjigu, kad ce knjiga? :-)

    avatar

    22.07.2013. (00:36)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    samo ispravak zablude: masturbacija ne prestaje sve i da si u sretnom braku.

    avatar

    22.07.2013. (07:20)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @annaboni: eh, nitko ne kaže da se ja toga držim 100%. Svejedno, idealan slučaj je uvijek dobro opisati kako bi bilo moguće stremiti prema njemu

    @M.: ostao je još samo grafički prijelom za tisak i to je to! Dakle, opasno je blizu - rekao bih 3 tjedna

    @Bookeraj: kod mene su općenito masturbacija i seks u suprotnosti, tako da ako se žena održi poželjnom (vitkom?) meni stvarno ne treba ništa drugo. Naravno, kod drugih može biti drugačije.

    avatar

    22.07.2013. (08:08)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Why Men Need Women

    Jesu li muškarci sebični necivilizirani divljaci ukoliko nemaju sestru ili kćer?
    Treba li na muškarce uopće gledati kao na bića ravnopravna ženama ili kao što se prije 300 godina gledalo na crne robove?
    Sami po sebi, muškarci nisu važni čim nema žena u blizini, koga briga za braću ili sinove trolololozo :) ?

    avatar

    23.07.2013. (15:43)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Junkie-dileri se pokače radi droge kojom su trovali tuđu djecu, a onda bismo trebali nju žaliti? Upozori djecu na posljedice takvog izbora.

    "Ispričala je da ju je oteo jer mu je rekla da je prestala kupovati sastojke za proizvodnju metamfetamina"

    avatar

    23.07.2013. (17:30)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Čak niti u lijepom tekstu o djeci ne možeš preskočiti mačo zaključak kako je najvažnije da si ti neodoljivi i nezamjenjivi mužjak? Puno važnije od dvadesetak godina zajedničkog života u ljubavi i građenju dvoje novih ljudi, ha?! I mislila sam.... Da jedno jest biološki tvoje, samo bi se drugog odrekao preko novina, ili bi te previše izjedala sumnja da je i kod drugog netko bar pomagao kod pravljenja detalja. Pa bi za svaki slučaj..... Ne bi nikako, niti na čas promislio da u samo jednoj opciji treba pomagač za pravljenje djece??? Naravno da ne!

    avatar

    25.07.2013. (18:53)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @podijeljena1
    Gle, ima muškaraca koji jednostavno ne žele odgajati tuđu djecu. I to je sasvim pošteno. Ne radi se tu o mačizmu ili nekakvom "neodoljivom i nezamjenjivom mužjaku". O čemu pričaš?
    Kakvi su to monolozi o pomagaču? Čitajući tvoj post dobio sam dojam da buncaš. Ili da si u nekakvom preemotivnom stanju. I to sve zato što čovjek ne želi odgajati tuđu djecu.
    Pa ni ja ih u tom slučaju ne bih odgajao. Neka joj djecu odgaja, gradi i u njih ulaže onaj koji ih je napravio. Valjda zna s kim ih je začela.
    Ako žena može zbog bračne nevjere tražiti razvod, mogu i muškarci tražiti dokaz o očinštvu te odbiti sudjelovati u odgoju djece koja nisu njihova. To je najosnovnija pravda.
    Također, ako mi se žena za vrijeme trajanja našeg braka vucarala s drugima, nekako ne bih rekao da je tih dvadeset godina prošlo u ljubavi.
    Iznimka su posvojena djeca. I to zato što za njih znam da nisu moja biološka djeca. Shvaćaš li poantu? Dakle stvar je u tome da u slučaju posvajanja djeteta nema "kukavičjeg jajeta". Ima "tuđeg jajeta", ali ono nije podmetnuto, već svjesno prihvaćeno.
    No, znam da tebi ovo neće biti dovoljno dobri argumenti. Zato ću ti pokušati ovako objasniti. Što bi mislila o svome sinu (ako nemaš sina, neka bude hipotetski sin) kad bi on prepustio brigu o tuđoj djeci ženi koja ih je začela s nekim tamo muškarcem? Da li bi ga osudila? Ili bi ti to onda bilo ok?
    Budimo iskreni, velika većina žena bi svoje sinove u takvoj situaciji savjetovala da se razvedu. I zamrzile bi dotičnu. :D

    avatar

    25.07.2013. (21:09)    -   -   -   -  

  • Tzar

    Zoni pogledaj njen post i sve će ti bit jasno...

    avatar

    25.07.2013. (23:08)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @podijeljena

    Duboko, duboko grijesis u svojoj osudi ovog Ignissovog posta.
    Sto me uopce ne cudi.
    Dapace, posve je ocekivano.

    Ovo je sve stvar slobodne volje i muskarca koji ima na uvid sve cinjenice i onda donosi odluku o svom zivotu.

    Ako muskarac upozna samohranu majku koja ima dijete ili djecu, i s njom stupi u vezu, to je njegov izbor. Mozda, ako dodje do braka, on ce cak i posvojiti tu djecu ili ce im barem pomagati, ne samo materijalno, nego u svakom pogledu biti pravi roditelj, onda je sve to posve u redu jer je to njegov svjesni, svojevoljni odabir. I neka im je svima sa srecom.

    Ako bracni par posvoji dijete bilo zato sto ne mogu imati svoju biolosku djecu ili zato sto jednostavno zele, uz vlastitu biolosku djecu, prosiriti svoju porodicu posvjanjem djeteta, to je onda prekrasno. To su divni, plemeniti ljudi i neka je toj obitelji sa srecom u
    zivotu.

    Ako je muskarac neplodan (pretpostavljam da je to ona “samo jedna opcija gdje treba pomagac za pravljenje djece” koju si spomenula), onda tu postoji posvajanje djeteta ili umjetna oplodnja. A ako vec zena odluci da ce zatrudniti sa drugim muskarcem putem seksualnog odnosa, onda neka to kaze muzu pa nek on odluci da li se moze s tim nositi ili ne.

    Ali, ako zena zatrudni sa ljubavnikom i onda poslije muzu slaze da je to njegovo dijete, to je dno dna podlosti i izdaje. Ja sumnjam da postoji nesto gore za muskarca.
    Ako je vec zatrudnila muzu iza ledja, onda neka mu kaze da dijete nije njegovo, da ne zeli prekinuti trudnocu, ali zeli ostati u braku, i njemu ostavlja da odluci sta zeli uciniti. Koliko god muza pogodila zenina prevara (i to ovakva prevara!), ipak ima sve cinjenice pred sobom i moze odluciti sta zeli napraviti: razvod ili ostanak u braku i podizanje djeteta kao da je zajednicko. I sta god da odluci, sve OK, i neka mu je sa srecom.

    Ali, presutiti muzu ovako nesto je strahovito podlo i kukavicki.

    I sto je jos gore, nema pravde za muskarca.
    U Americi muskarac u vecini drzava ima samo kratko vrijeme da porekne ocinstvo:12 ili maksimalno 24 mjeseca nakon rodjenja djeteta.
    A ako sazna da dijete nije njegovo nakon sto prodje taj zakonski rok, onda su mu ruke posve svezane.
    Ostati sa takvom zenom u braku? Vrlo gorka pilula.
    Razvesti se od takve zene? Onda ce ga sud odrati do gole koze, kao sto je vec i slucaj sa muskarcima u vecini razvoda u Americi te ce placati i alimentaciju i djecji doplatak
    .
    Muskarac nema apsolutno nikakve zakonske mogucnosti da prestane placati za to dijete. A kamoli da tuzi zenu da mu nadoknadi sav novac koji je potrosio na podizajne djeteta i, povrh toga, da ju tuzi za nanesenu dusevnu bol i za prevaru (jer je prekrsila brani ugovor).

    Svaka zena se zgraza kad muskarac namjerno, u potaji, probusi kondom tako da na prevaru oplodi svoju partnericu. Dapace, jedan tip u Kanadi je nedavno zavrsio u zatvoru upravo zbog toga.
    A ako zena najmerno prestane piti kontracepcijske pilule, bez da je to partneru rekla, tako da zatrudni i primora ga na brak, onda zene kazu da je to racionalan potez jer “on inace nikada ne bi odrastao i prihvatio obaveze odraslog zivota.”
    Klasicni primjer duplog standarda.

    A, podmetanje tudjeg djeteta je daleko, daleko gore.

    Ali, da bi komentatorica, ti ili bilo koja zena koja cita i komentira u Manospheri, ovo uspjela sagledati sa svih strana, prvo bi se morala izdignuti izvan svojeg solipsizma i svoje odanosti Timu Zena. A praksa pokazuje da su takvi slucajeni na razini statisticke pogreske.
    Kamo srece i da je “podmetanje tudjeg djeteta muzu” takodjer na razni statisticke pogreske. Nazalost, nije.

    avatar

    26.07.2013. (01:23)    -   -   -   -  

  • d@d@

    @Vuk

    ne nužno, sve što si naveo i ja vidim, ali život nije tako jednostavan i pravocrtan. Lako je dati takvu izjavu kad razmišljaš ovako hipotetski, čak i razumijem odricanje od djeteta ili barem želju da se to učini.

    Ali dok DNK test nije obavezan ili barem provediv na traženje oca odmah po rođenju djeteta teško je decidirano tvrdit da ćeš odbacit dijete s kojim si proveo 10-15-20 godina. Već si u njega uložio vrijeme, novac, emocije. Imate zajedničke uspomene.

    To su teške odluke.

    avatar

    26.07.2013. (11:08)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @ d@d@

    Posve se slazem s tobom da je, ako se ovako nesto desi, muskarcu tesko prerezati vezu sa djetetom jer se bliske ljudske veze (roditelj-dijete, muz-zena, bliski prijatelji) ne mogu i ne smiju mjeriti ulozenim novcima, vec se gleda ljubav, trud itd.

    Ali, nije stvar u tome.

    Stvar je u tome da u bilo kom slucaju razlicitog stajalista na neki drustveni fenomen ili pojavu zena, u ovom slucaju @podijeljena, u pravilu automatski napada muskarca, ovdje @Ignissa, jezikom svadje, poruge i posramljivanja te automatski osudjuje njegov stav.

    To zensko posramljivanje i poruga je standardni dio musko-zenskog diskursa u danasnjem drustvu (ovo dole su sve primjeri iz clanaka koje smo citirali na ovom blogu, tako da ne ispadne da ja izmisljam “straw man”-a):

    - djevojke u ranim 20-im godinama koje se zele zabavljati sa Alpha muskarcima, a ozbiljnje veze koje ce voditi prema braku i djeci ostaviti sa kasne 20-e ili neke 30-e godine zivota izrazima “creepy, dosadan, priljepak itd.” posramljuju svoje vrsnjake koji zele imati ozbiljnu, monogamnu vezu;

    - kad dodju te neke kasne 20-e ili 30-e godine njihovih zivota onda muskarce koje ne zele ozbiljnu vezu ili brak posramljuju rijecima “morate odrasti, zar cete cijelog zivota ostati djecaci i igrati se na Playstation itd.”;

    - ako muskarac zeli djevicu ili djevojku koja nema veliki broj prijasnjih seksualnih partnera, onda je on, naravno, “nesigurni djecarac koji se boji iskusne zene jer zna da ju nece zadovoljiti”;

    - u parlamentu savezne americke drzave Virginia je bio preijedlog za obavezni DNA test odmah po rodjenju djeteta da se utvrdi ocinstvo. Prijedlog nije prosao u parlamentu i nije postao zakon. Zasto? Pa, naravno, zato jer se dignula halabuka da bi takav zakon automatski smatrao da su sve zene varalice i kako muskarci mogu tako nesto uopce i pomisliti, zar ne vjeruju svojim zenama, kakvi su to muskarci itd. Standardno.

    Taj jezik poruge, svadje i posramljivanja je jedno od najjacih oruzja Zenskog Imperativa u borbi za prevlast u drustvu i za upravljanje drustvom upravo u onom smjeru u kojem ce zene maskimizirati svoje ciljeve i napraviti stvari u svoju korist.
    I jao si ga muskarcu koji se usudi ne samo da ga ignorira, vec da mu se otvoreno suprotstavi.

    Eto,u tome je stvar.

    Mi mozemo raspravljati o tome sta uciniti u slucaju o kojem Igniss pise: prerezati sve veze i nestati ili ostati u zivotu djetete upravo zbog tih emocionalnih veza.
    Kao i sto mozemo raspravljati o tome koliko je djevojkama pametno ostavljati potragu za muzem za kasne 20-e i rane/srednje 30-g godine, sto je standarni obrazac ponasanja u drustvu u kojem ja zivim.
    Jednako kao sto i mozemo raspravljati o tome koliko je muskarcima u 30 i nekim godinama pametno i realno traziti djevojke koje su u ranim 20-im godinama.

    Sve to zemo ciniti. Ali bi bilo lijepo to uciniti bez automatskog zenskog posramljivanja svakog onog muskog misljenja koje ne ide njima u korist.

    Da, bilo bi lijepo.

    I posve imaginarno.

    avatar

    26.07.2013. (14:29)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Treba ukinuti one brojeve-narukvice za majke i djecu u rodilištu. Čemu tolka briga oko toga čije je dijete. Dijete je dijete, jel važno čije je.
    Svi evolucijski principi, roditeljski instinkti i povezivanje s potomcima, su krivi.

    avatar

    27.07.2013. (13:43)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @TAFK Sad ćeš dobiti odgovor da to nije isto. :D

    avatar

    27.07.2013. (15:18)    -   -   -   -  

  • d@d@

    Pa i nije. Emotivni koncept je isti prema djetetu koje odgajaš ali numerički nije isto jer postoje 2 djeteta. ;)

    avatar

    29.07.2013. (10:40)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @ d@d@ Pa naravno.
    Kad se radi o tome da muškarac ne želi odgajati podmetnuto tuđe dijete, onda su bitne emocije, tj. dotični je emocionalni zlostavljač. Pa dovraga, kao da je bitno čije je dijete. Bitne su samo i isključivo emocije. Pri tome se naravno misli na emocije žene koja vara i tuđe djece, jer muškarci, kao što je opće poznato nemaju emocije (osim dok su djeca).
    No kad bi rodilišta ukinula narukvice, onda se na novonastalu situaciju gleda "numerički", tj. emocije nisu primarne, već je bitna i genetika. ;)

    avatar

    29.07.2013. (23:09)    -   -   -   -  

  • d@d@

    Ako tako postavimo, pa onda valjda nisam tipičan primjerak jer ja ovog od 17 godina ne dam pa da je neznam čiji, sad je moj. U stvari ne bi ni htjela doznati da su mi u bolnici zamijenili dijete, radije bi živjela u neznanju. Dobro mi je ovako kako je. :)

    avatar

    30.07.2013. (12:56)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Pa da, ne kaže se bezveze da je neznanje blagoslov.
    No ima nas svakakvih. Recimo ja bih volio znati što mi se dogodilo s djetetom.

    avatar

    31.07.2013. (17:52)    -   -   -   -  

  • otrovna

    Podsjetilo me na Maratonce i čitanje Pantelijine oporuke :D

    avatar

    01.08.2013. (13:04)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    ON pa On, a uopće nije riječ o NJEMU samom i neovisnom. Ja i dalje ne vidim tako jasnim da zbilja možeš, kamoli smiješ, spužvom prebrisati zajednički život s najdražim bićima na svijetu nakon 10 ili 20 godina. Koje si othranio, oblikovao i odgojio. Stoga jer saznaš u tom kontekstu nebitnu informaciju. Djeca su više nečija po tome, nego li po tome tko je biološki otac. Za ženu OK, razumijem svu povrijeđenost i ljutnju. Da se sutra otkrije da me nije napravio moj otac, bila bih beskrajno i iskreno šokirana, povrijeđena i razočarana da me se on odrekne. I posve sam uvjerena da meni on ne bi postao nitko drugi. Niti mrvicu sjaja mu takva činjenica ne bi otkrhnula u mojim očima. Ako hoćete, ja sam posve uvjerena da on doslovno niti u kojim okolnostima ne bi okrenuo glavu od mene, niti sada kada mi egzistencijalno više niti nije potreban, kamoli dok je bio. Mislite vi što hoćete, ali ja sam posve uvjerena u to. Ne samo u svezi svog oca....

    avatar

    01.08.2013. (14:39)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Igniss, nevezano za temu, šaljem ti kopiju svog komentara sa "Lisica mica - Basic instincts"-
    "@ podijeljena - Ahaje, nikad ne bih htjela biti bezspolna. Volim estetiku, a lijepe žene su definitivno privlačan prizor, pa ih i sama volim gledati.
    Međutim, sumnjam da je svaki (baš svaki) muškarac komentirao dio tvojeg tijela, to mi jednostavno zvuči realno nemogućim. Ali s obzirom da imam glupu naviku vjerovati ljudima sve što mi kažu dok se ne dokaže suprotno, ja ti vjerujem.
    Zamišljam tog smrskanog čovjeka u šoku događaju, i odjedom se pred njim stvori jedan lijepi prizor i taj užasni trenutak njegovog života postane malo manje užasan. Hm, možda nije trebao komentirati, ali kako god, ja bih to svrstala u kategoriju dobrih djela spram čovjeka u potrebi. ;)

    Sad mi je pala još jedna misao na pamet - moram priznati da mi je drago čuti da muškarci još uvijek reagiraju na prisutnu, živuću ljepotu žene, s obzirom da su preplavljeni golotinjom kroz sve moguće i nemoguće medije, pojavljuje se trend da gola žena više ne može uzbuditi muškraca.
    Hm, ovo je malo preopširna tema za komentar, morat ću zamoliti ignissa da ju obrati, ako već nije. ;)"

    Čisto me zanimaju muška stajališta, radi objektivnijeg sagledavanja teme. Možda si već obradio pa me uputi gdje da si pročitam....

    avatar

    02.08.2013. (12:15)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Još jednom hvala Vuku i društvu što tako izvrsno razlažu napade podijeljene1 na proste faktore kako bi bio jasan njihov manjak smislene srži.

    Što reći? Stvarno ništa.

    @Dnevnik toka misli: Ne znam je li taj komentar od iste komentatorice koju vidiš ovdje, ali u svakom slučaju je na mjestu. Istina je da, vjerojatno zbog sve veće konzumacije online pornografije, sve veći broj muškaraca doživljava probleme sa seksualnim uzbuđenjem čak i kod savršeno zgodnih stvarnih žena.

    Naravno, to je pozitivna povratna petlja: muškarci sve više vremena gledaju pornografiju zato što nemaju realne šanse sa stvarnim ženama koje ih uzbuđuju, a onda od toga još manje imaju šanse pa još više gledaju, i tako se ciklus nastavlja.

    avatar

    03.08.2013. (19:11)    -   -   -   -  

  • ivy

    I, kako će se zvati knjiga?

    avatar

    03.08.2013. (19:46)    -   -   -   -  

  • Igniss

    "Umijeće igre"

    avatar

    03.08.2013. (22:13)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    1) Thanks, man.

    2) Drago mi je da je knjiga na samo 2-3 tjedna od izlaska. Sretno!

    avatar

    04.08.2013. (09:40)    -   -   -   -  

učitavam...