Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • durica

    moja sestrična koja je iz nizozemske došla studirati u zagreb veli da nije vidjela grad s toliko zanimljivih dvorišta.

    avatar

    17.07.2013. (11:14)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Meni su fascinantna dvorišta u njemačkom gradu Luebecku ... tako uska, ali fenomenalno sređena, uz prekrasne uske prolaze do njih!

    Ali, i zagrebačka imaju svoje blistave trenutke ... još kad bi bilo mogućnosti da se oslobode auta, to bi bilo krasno!

    Koja se tebi dvorišta najviše sviđaju?
    Meni je recimo lijepo ući iz Tomićeve lijevo prije uspinjače do onog parkića iz kojeg se može stepenicama na Štros .. nije to neko uređenje tamo, ali čisto taj ambijent izolacije od gradske vreve na samo 100 metara od Ilice je prekrasan!

    avatar

    17.07.2013. (11:38)    -   -   -   -  

  • durica

    da, nekad je bilo više takvih prolaza na štros, recimo iz ilice 36. imam dosta prijatelja u centru koji imaju male privatne skrivene vrtove i u Ilici, na Zelenom valu i duž Medvedgradske ima predivnih dvorišta. uglavnom su privatni i zatvoreni. od javnih, lijepo mi je i drago dvorište kafića " Bakusa " na zrinjevcu. ugodno je kad nije gužva. fascinira me i dvorište dječjeg vrtića " Izvor " koje se proteže unutar zgrada od prilaza Đ.Deželića skroz do Medulićeve, a preko zida je dvorište još jednog kafića " Kota " koje je fora, izolirano od buke, mada malo fensi. ima i nekih dvorišta koja spajaju Tkalću i Opatovinu, ali su zatvorena. dva prekrasna vrta su u vlasništvu crkve, jedan župnika Sv. Katarine, a drugo vrt u Varšavskoj u sklopu Sv. Vinka. uf, ima toga dosta. Ipak, od parkova najdraži su mi spoj Rokovog i zelenila kod kina " Slobode " tj. " Tuškanca " danas, jer se nastavlja šetalište kroz šumu do Štefanovog u centru grada.

    avatar

    17.07.2013. (13:56)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    O da, durice, lijepa zbirka lijepih dvorišta!

    Poznaješ li i ono između zelenog vala i Mihanovićeve (kod Gundulićeve) gdje se unutar bloka zgrada nalazi vrtić sa igralištem?
    A nedavno smo spominjali i jedno dvorište između Vodnikove i Crnatkove (na žalost, pomalo neuredno).

    To su razlozi zbog kojih se uvijek isplati zaviriti u haustore kada su otvoreni!
    (recimo, iz jednog haustora u berislavićevoj sam uočio dječje igralište kroz ogradu, no nisam skužio kako ući do njega)

    avatar

    17.07.2013. (15:18)    -   -   -   -  

  • durica

    uglavnom znam dvorišta gradskih vrtića, jer sam u većini imala praksu. ovo iz berislavićeve je DV različak, a ulaz je iz petrinjske. u mihanovićevoj je DV budućnost, ali tamo kod botaničkog. ovo kod gundulićeve ne mogu sada locirati. mislim da bi te vrtove trebalo dati ljudima na uređivanje, šteta je da propadaju.

    avatar

    17.07.2013. (15:53)    -   -   -   -  

  • durica

    haha, sad sam se još sjetila jednog malog dvorišta u ilici, prek puta slave raškaj, nije po ničemu posebno lijepo, ali je tamo živio/živi neki umjetnik koji je radio razne skulpture, pa smo mi ko klinci uvijek ulazili i škicali dinosauruse i zmajeve koji su nam tada bili ogromni. a i dvorište likovne akademije je ugodno. šteta da ga češće ne koriste kao izložbeni prostor. mislim da bi ljudima bilo zanimljivo.

    avatar

    17.07.2013. (16:05)    -   -   -   -  

  • marijana

    treba uvijek akcija ....super

    avatar

    17.07.2013. (17:45)    -   -   -   -  

  • Odsutnost matične ploče

    Malo se sramim, ali zaboravila sam na Papergirl ove godine, zato dvostruko hvala na postu. Inače, kao odgovor na ranije postavljeno pitanje - da, redovito te pratim, ali ne komentiram često. Povratna info je uvijek važna, potrudit ću se ispraviti prijašnju komociju - uživanje u postu, bez komentara.

    avatar

    17.07.2013. (18:30)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Radovi su odlični :-)).
    I meni je to u Tomićevoj drago i lijep prečac do Štrossa :-)).

    avatar

    17.07.2013. (21:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...