Komentari

apatrida.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • dražeN ;)

    Važnost je često spoj trenutka i konteksta u okviru mogućnosti, pa eto, nema šanse biti konstanta, osim kroz neki skroz rastezljivi pojam tipa ljubav ;)

    avatar

    02.07.2013. (08:39)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    upravo tako, EUropa ne drži gumicu ali ni ne odobrava da je netko u njoj drži. zato vjerujem da će EUropa prisiliti Crvenu Hrvatsku da vlasitom gumicom kojom briše vlastitu (zločinčku) prošlost prebriše vlastitu odluku bez obzira što će ih to sve skupo stajati jer ... manje više svi su oni bili ili dio onog režima ili su djeca režimlija. a na sve takve se u normalnom svijetu odnosi standardna procedura zvana LUSTRACIJA koja seže čak do unuka..
    kako bi to EUropa mogla učinit? jednostavno, ne treba zaboraviti da postoji dio unutar EUrope koji se zove Schengen, zona sa kojom Hrvatska direktno graniči i da postoji elektronička kontrola. pa kad netko pokuša prijeći, uhite ga jer ... tko spriječava Njemačku da na temelju uhidbenog naloga ne raspiše tjeralicu preko Interpola ... :wink

    avatar

    02.07.2013. (18:38)    -   -   -   -  

  • odmak

    kalorijski restoran minus40kg ... dražeN ;),
    i mržnja.

    kalorijski restoran minus40kg ... dražeN ;),
    i mržnja.

    bocacciozg,
    vidim da tema ne izaziva interes. Znaš, promišljam kako bi uistinu bilo bolje u sve to više ne dirati. To progovara moja kršćanska duša. Ali, s druge strane frustracija velikog dijela hrvatskog stanovništva. Žrtve su, a nema nikakve satisfakcije.
    Zaboravila bih kad bi drugi dio stanovišta shvatio strašne zločine komunizma. Kad bi javno priznali i prestali se bahatiti. U jednom članku Plevnika (kojeg neizmjerno cijenim zbog pametnih i 'poštenih' komentara, pišem u navodnicima jer piše koliko je njemu najviše moguće, objektivno s tim što malo više naginje na 'lijevu stranu, ali to je razumljivo - u svakom slučaju je napisa, pišem po sjećanju: Nije domoljub ustaša, niti je antifašist komunist u onom negativnom smislu staljinističkog komunizma.
    To i ja pokušavam reći. Treba razumjeti puno toga, ali kao da nema volje.
    Izgleda da mržnja više odgovara, a to je žalosno. Mržnja bi nas mogla uništiti.
    To i ja pokušavam reći. Treba razumjeti puno toga, ali kao da nema volje.
    Izgleda da mržnja više odgovara, a to je žalosno.
    Hrvatska prvi put u povijesti živi svoj vjekovni san. Uz malo volje i žrtvovanja sa svih strana izaći ćemo iz teškoća

    avatar

    03.07.2013. (09:55)    -   -   -   -  

  • B-612

    Rekli su mi da će mi blog postati čitan ako budem ostavljao komentare na popularnim blogovima... Hmmm... Baš me zanima. ;)

    avatar

    03.07.2013. (09:55)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Često razmišljam o trilemi mržnja - oprost - zaborav. Da li opraštajući sankcioniramo ono što nam je "netko" učinio, oteo, itd., čineći ga time de facto pobjednikom? Ili pak mržnjom dajemo da on (osoba, institucija, država, ...) i nadalje zapravo upravlja našim životom? Ili na kraju pijesak vremena sve ionako zaspe, pa više ni mržnja ni oprost nisu važni?

    Pred nedugo vremena bilo je po novinama pisano o suđenju 98-godišnjem (čini mi se) nacistu zbog ratnih zločina. Ima li to smisla, kad znamo da bezbrojni počinioci ratnih i politički motiviranih zločina, puno mlađi od 90+ godina, hodaju mirno svijetom, Europom i Hrvatskom? Treba li u jednoj točki jednostavno proglasiti amnestiju, i okrenuti se budućnosti?

    Može li oprostiti i zaboraviti netko čija je cijela porodica završila u Auschwitzu? Može li oprostiti i zaboraviti netko kome je u Domovinskom ratu pred njegovim očima pobijena obitelj, na bilo kojoj strani?

    Rado bih da znam odgovore na ta pitanja, ali tražilo bi se tome puno više mudrosti nego što imam na raspolaganju.

    avatar

    04.07.2013. (22:10)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Jedina prednost ulaska u EU je što naši lex-zakoni više neće važiti. Nema više kako korumpirana vlast hoće. Sad će biti kako EU hoće.

    avatar

    05.07.2013. (23:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...