Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • malo ti malo ja

    Čula sam da je junačina "čuvar Zakona", svaka čast
    što je strogoću trenirao na nezaštićenoj samohranoj
    majci. Ukoliko mu uspjeh kćeri nije po volji, valjda
    postoji način da se komisijski ili neki drugi način
    provjeri znanje "tatine ljubimice", sunce tatino. Neka
    nam je sretan prvi dan u EU zajednici, imat će i oni
    što naučiti od nasilnih pojedinaca koji na vrlo lijep
    način prezentiraju Lijepu našu. Pozdrav:)))

    avatar

    01.07.2013. (17:21)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Uff. ja mislim da je to za disciplinsku - mislim na policiju. Da vidiš kad krene čistka unutar same policije. Pa kad počnu zvat' svakoga tko se kad-ikad našao u policiji po sličnim osnovama i onda krene propitivanje, koje ide otprilike ovako: U postupku smo provjere našeg kolege temeljem prijave za nepravilnosti u njegovom radu u ophođenju sa strankama pa vas molimo da nam kratko odgovorite na ova pitanja (zapisničarka sjedi u istoj sobi): (pitanja neka ostanu tajna ;-)))... Gospođa svakako ima pravo pokrenuti, nažalost, privatnu parnicu zbog duševinh boli nanesenih njoj i njenoj djeci. Uz malo dokaza i vještačenja od strane službenih nadležnih tijela, puuno živaca, a o slučaju bez odlaganja obavijestiti nadležna ministarstva, pučkog pravobranitelja, pravobraniteljicu za djecu i od njih zatražiti da službeno pokrenu postupak provjere slučaja u smislu poduzimanja odgovarajućih mjera i poštivanja odredaba svih zakona koja se Hrvatska dužna pridržavati kao članica Europske unije u pogledu zaštite djece od nasilja. Nakon toga cijeli slučaj ulazi u službenu statistiku članica EU. Nema više mile-lale! Ovo što sam napisala košta samo slanje s povratnicom. Postoje i nadležne institucije u EU - pravobranitelji. Ne odustati, nikako! Ovo za pravobraniteljicu djece je o-ba-vez-no!!! I ne ovisi ni o kakvom državnom odvjetništvu!

    avatar

    01.07.2013. (17:22)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    NAJNOVIJE Zamjenica ministra obrazovanja zvala je maloprije ravnatelja Ivu Klinca jer je ministar Jovanović tražio hitan izvještaj o događanjima u školi danas i ponudio psihološku pomoć nastavnici i djeci.

    avatar

    01.07.2013. (18:25)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    MEDIJI su zvali i pitali. Možete slobodno koristiti fotografije iz ovoga članka.

    avatar

    01.07.2013. (19:32)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Zbog današnjeg brutalnog napada roditelja na nastavnicu i njezinu djecu, nastavnici Osnovne škole 'Vrgorac' pozvani su da dođu ujutro u osam sati u školu i kao kolektiv daju podršku napadnutoj kolegici i njezinoj djeci.

    avatar

    01.07.2013. (20:23)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Bravo na brzini, ako vec oni koji su trebali biti brzi nisu bili! Ovo je nasa svakodnevica ili obolimo ili nas premlate. Moja podrska nastavnici i cijeloj skoli.

    avatar

    01.07.2013. (20:26)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    "Tamošnja policija tvrdi da nisu točni navodi o sporoj reakciji i nepoduzimanju potrebnih radnji od strane policije. Kažu da je policijska ophodnja reagirala u roku od 5 minuta, kao i da su napravili zapisnik. Napadnuta učiteljica je podnijela kaznenu prijavu u prostorima PU Vrgorac."

    Poštovana PP Vrgorac, zanima nas nekoliko stvari.
    - Jeste li fotografirali demoliranu zbornicu i hodnik?
    - Jeste li preuzeli videosnimke nadzornih kamera?
    - Jeste li reagirali na raniju prijavu škole o prijetnjama nastavnici traženjem da se nasilniku zabrani pristup i nastavnici i školi?

    NISTE!

    I umjesto da se pravdate pred Jutarnjim listom, bilo bi dobro da radite svoj posao! Nastavnica Vukšić nije zaslužila ovakvo traljavo ponašanje policije.

    avatar

    01.07.2013. (22:39)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Nasilje rijetko ima opravdanja, za razliku od nasilnika ;)

    avatar

    02.07.2013. (08:23)    -   -   -   -  

  • odmak

    Uistinu zastrašujuće. Je li ovo divlji zapad?
    Čudim se svakome tko želi raditi kao učitelj, nastavnik, profesor?

    avatar

    02.07.2013. (09:17)    -   -   -   -  

  • NEMA RAJA NA ZEMLJI

    Težak je prosvjetni kruh! Danas, u vrijeme svesvjetskog nasilja, posebice. To je kruh deblji od sedam suhih kora.
    Kruh gorak, natopljen suzama, kruh koji miriše na krvavu frontu gdje stradaju živci, um i gdje se zamuti pogled u sutra, u prekosutra...
    Zapravo, nema ljepote i mekoće sutrašnjeg dana, nema utjehe jer malodobni brutalni i siti nasrtljivac gazi sve i svih i zna da ga nitko ni za uho ne smije potegnuti.

    Nastavnik, kao i svi drugi djelatnici na svim radnim razinama, može pogriješiti, ali iskaljivati bijes na nezaštićenom, podcijenjenom, potplaćenom, jadnom prosvjetarcu kojega je i Bog zaboravio, u našem
    postkomun.društvu u kojem je dvjestotinjak nagomilalo bogatstvo, a Ministarstvo prosvjete najviše se bavi trivijalnostima kao i onim , ne baš bezveznim pitanjima, koliko ima Srba, a koliko Hrvata na položajima, gdje su, trenutno, prvi stasali u zavidnu brojku, dok to isto ministarstvo na čelu s napuhanim ministrom paradira s "novim" pravopisom želeći izbaciti sve što miriše na hrvatsko (a na što će ako ne će na hrvatsko u Hrvatskoj?), ubirući plodove malog rada a visokih nezasluženih plaća, iskaljivati, kažem ponovo, svoje bjesove, ljutnje i napade na ugrožene učitelje koji su stup svakom društvu pa tako i našem, najbolja je slika trenutnog stanja u vladi i ministarstvima koji nisu dorasli, koji nisu ni odgojeni ni obrazovani obnašati sve uzete dužnosti, a u korist naroda koji ih je "izabrao".
    Nema tu sreće! Kad su debeli razumjeli mršave, veseli ucviljene!?

    avatar

    02.07.2013. (09:58)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    dakle, ne samo da policija nije djelovala na vrijeme (a i tada polovično) jer štiti svog bivšeg djelatnika, nego ni socijalna služba nije uopće djelovala, naravno pitanje je i kako će sud djelovati, tako već poslovično korektan,a nitko se ni ne čudi što je roditelj pokušao izvesti manevar oko upisa/ponavljanja.....
    Bilo bi bolje da je podivljali otac utrošio samo djelić te energije kojom je ormare prevrtao i tukao slabije od sebe, i umjesto toga preuzeo roditeljsku odgovornost nad obrazovanjem svoje kćeri, te sa njom učio za bolje ocjene, pa da se upiše gdje želi ..

    avatar

    02.07.2013. (10:12)    -   -   -   -  

  • geomir

    E, jmbg,.... radi ovakvih i onih koji ga nečinjenjem podržavaju /policija, socijala, sud/ nećemo nikad na zelenu granu!!
    Podrška profešurima!!

    avatar

    02.07.2013. (12:45)    -   -   -   -  

  • Juliere

    ja mislim da je ipak ucijeloj ovoj priči najteže djevojčici nasilnika. kako će to dijete sada dalje i kako će proći kroz srednju školu? mislim da socijalna služba treba intervenirati prije nego policija.

    avatar

    02.07.2013. (13:30)    -   -   -   -  

  • coolericamarina

    Nevjerovatno je to što se sve događa oko nas ,prije su ti učitelji budili više strahopoštovanja i roditelj je apsolutno uvijek bio na njihovoj strani,danas - raspašoj!

    avatar

    02.07.2013. (14:41)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    ne želim prstom upirati na krivce, nema od toga koristi....zna se da u lancu strada uvijek najslabija, najnedužnija karika, u ovom slučaju djeca profesorice, profesorica, djevojčica koja je prošla razred....šteta je učinjena, pitanje je samo hoće li veliki sistemi naučiti da je bitna prevencija,ali i sankcioniranje nedozvoljenih ponašanja, neizvršavanje zadataka iz opisa poslova....prežalosno je da se sistemi pokreću tek kad je šteta već učinjena i tek kad javnost o tome prozbori....a svima nama pitanje koliko se kao roditelji bavimo djecom, kakve im to primjere dajemo, kakvi smo to ljudi postali kad se dešavaju takvi ispadi, kad su školi potrebne nadzorne kamere, kakvi smo ???

    avatar

    02.07.2013. (15:48)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Nema opravdanja ( profesorica sam ) , ali, bilo je načina da:

    1. učenica učenjem popravi relevantne ocjene potrebna za upis

    2. ispiše se mjesec dana pred kraj 8. razreda ( da ne padne razred ) i sljedeće godine ponovo upiše u 8. razred ili tu, ili u Ljubuškom svejdno.

    Očito učenica nema veliki potencijal koji je još manji uz takvog oca ! Zato i postoji pedagoško-psihološka služba da pomogne i rositeljima i djetetu

    avatar

    02.07.2013. (20:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...