Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • borivoj

    objavljeno na linku

    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=96047

    avatar

    29.06.2013. (08:08)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Klinci su drukčiji. Već sam ranije shvatila da je obožavanje turbo folka zapravo čisti izraz bunta, koji se premetnuo u svojevrsnu naviku. Na naše uporno kolutanje očima i gnušanje, tinejdžeri odgovaraju još glasnijim guštanjem tih melosa

    Komentar skinut sa "BLOG.hr" -> Vidrunlije @ Bernard3

    avatar

    29.06.2013. (08:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    idealna kombinacija planinarenja i kupanja sad vam se pruža. iz opatije krenite autobusom preko matulja do poklona, podno vrha vojak na učki. šarajte učkom kud vam je volja, te se spustite dolje: mošć.draga, mošćenice, lovran, opatija, kamo želite i okupajte...

    sad je ljeto i šansa za to proć!

    avatar

    29.06.2013. (08:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    „KRENEMO LI PRAVIM SMJEROM, SVE STO NAM JE CINITI JEST KORACATI DALJE”.

    Stara budisticka izreka



    Dragi prijatelji,

    Shvatiti bit Jednote, znaci osvjestiti blizinu bliznjeg, uodlomcavanje pojmiti kao avanturu osamljivanja da bi obzor cijeline bio jasniji. Za danasnje tihovanje „Bijela kula” nam nudi vec apsolviran koan:





    83. MOJ KRUH JE VAZDA CIO



    Moj kruh je vazda cio,

    i svaki mu dio,

    cio je.



    Moj kruh ste vi,

    svi,

    i kad ste djelomicni.



    „Bijela kula”, knjiga 81. Zapisala Vesna Krmpotic



    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

    koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    29.06.2013. (08:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    MEDITACIJA



    “Meditacija (i svi meditacioni izumi) čine jednu stvar: odvlače vas od vaših negativnih prepreka. Meditacija vas može odvesti dalje od vaših umnih zatočenosti. Kada izađete iz toga putem meditacije, jedino što vam ostaje je da se tome smijete jer je to bilo tako lako i jednostavno. Sve je bilo tu, na dohvat ruke! Samo je jedan korak bio potreban, samo jedan korak... ali mi se uvijek vrtimo u krug, i uvijek taj jedan korak promašimo, promašimo taj korak koji nas može odvesti do našeg centra”. OSHO



    Više o meditaciji možete pročitati i preuzeti brošuru na:



    http://www.osho-yu.me/index.php?option=com_content&view=article&id=389glas nik&Itemid=58

    avatar

    29.06.2013. (08:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ŠPAROGE – JE LI TKO ZNAO?

    „Moja mama uzima 4 jušne žlice od cijelih konzerviranih šparoga ujutro i kasnije kroz dan. To čini nešto više od mjesec dana. Mama je na kemoterapiji zbog III stupnja raka pluća u području pleuralne šupljine, broj markera za rak je u proteklom tjednu palo s 386 na 125. Njen ju je onkolog za sljedeću kontrolu naručio tek za tri mjeseca (do sada je to činio češće). “

    ČLANAK!

    Pred nekoliko godina upoznao sam osobu, koja je tražila šparoge za prijatelja koji je imao rak. Dala mi je fotokopiju članka naslovljenog „Šparoge za rak“ objavljenog u Cancer News Journalu u prosincu 1979. Sadržaj ću proslijediti, kao što je meni proslijeđen. Ja sam biokemičar, specijalist na području zdravstvenih dijeta već 50 godina.
    Pred nekoliko godina čitao sam o otkriću Richarda R. Vensala, DDS da ŠP možda liječe rak. Uspostavio sam vezu s njim i počeo radi na tom projektu, nakupio sam brojne pozitivne zdravstvene slučajeve, od kojih neke navodim ovdje:
    - Slučaj 1: Muškarac, sa skoro beznadnim slučajem raka limfnih čvorova bio je potpuno nepokretan. U roku jedne godine od početka terapije sa šparogama, njegovi liječnici više nisu mogli otkriti nikakve tragove raka pa je muškarac opet potpuno aktivan.
    - Slučaj 2: Uspješan 68-godišnji poslovni čovjek, koji je imao raka na mjehuru, liječio se 16 godina. Nakon godina medicinske terapije, uključujući zračenja, započeo je sa terapijom šparogama. U roku tri mjeseca pregledi su pokazali da je njegov rak na mjehuru nestao, a bubrezi su normalni.
    - Slučaj 3: Muškarac koji je imao rak na plućima: 5. ožujka 1971. Bio je operacijskom stolu kad je utvrđeno da je njegov rak toliko raširen, da ga se nije moglo ukloniti kirurškim putem. Kirurg ga je sašio i njegov je slučaj proglasio beznadnim. 5. travnja je muškarac čuo za terapiju šparogama i odmah je započeo terapiju. U kolovozu je rendgenski snimak pokazao da je rak nestao.
    - Slučaj 4: Žena koja se godinama borila s rakom kože. S vremenom se razvilo nekoliko dodatnih žarišta te je njezin liječnik ocijenio da je bolest napredovala. Nakon tri mjeseca terapije šparogama, ustanovio je da se situacija uvelike poboljšala te da je koža opet u redu. Ista pacijentica je potvrdila da je izliječila i bolesne bubrege s čijom se bolešću borila od 1949. godine. Bubrežne kamence je operirala već 10 puta te je čak i invalidninu dobila zbog dijagnoze da je njena bolest neizlječiva. Ozdravljenje pripisuje terapiji šparogama.
    Sam nisam bio iznenađen niti rezultatima iz knjige „Elementarna medicina“, koju je 1854. godine napisao profesor s Pensilvanijskog univerziteta, gdje se navodi da su šparoge bile upotrijebljene kao narodni lijek protiv bubrežnih kamenaca. Naveo je čak i ispitivanja o sposobnosti šparoga da „rastope“ bubrežne kamence koji su bili provedeni još 1793. godine. Pogledaj godinu!!!!!!
    Predstavio bih i druge slučajeve, ali službeno medicinsko okruženje otežava dobivanje zdravstvenih dosjea, zato apeliram na čitatelje, da budu posrednici tih dobrih vijesti i dalje, da dobijemo što veći broj potvrda ozdravljenja, kako bismo medicinske skeptike uvjerili u djelovanje tog nevjerojatno jednostavnog i prirodnog lijeka.
    Šparoge prije upotrebe treba skuhati pa su konzervirane šparoge upotrebljive isto kao i svježe. Kuhane šparoge mikserom izmiješajte u pire pa ga stavite u hladnjak. Bolesniku dajte 4 pune jušne žlice pirea 2 puta na dan – ujutro i navečer. Pire se može razvodniti i piti kao topao ili hladan napitak. Ta je terapija zasnovana na temelju dosadašnjih iskustava pa se lako može, ovisno od slučaja do slučaja, doza povećati i prilagoditi po potrebi, štetiti ne može. Prvi znakovi poboljšanja se obično pokažu nakon 2-4 tjedna primjene terapije.
    Kao biokemičar, vjerujem u staru izreku „Bolje spriječiti nego liječiti“ pa po toj logici sa ženom pijem napitak od šparoga za vrijeme obroka. Po 2 žlice pirea razrijedimo s vodom i pijemo uz zajutrak i večeru – ja vruće, a žena hladno… Već godinama kontroliramo krv. Zadnji pregled krvi kod specijaliste za zdrave prehrambene navike pokazao je poboljšanje svih pregledanih elemenata. Takav rezultat pripisujem terapiji šparogama.
    Kao biokemičar sam napravio opsežno istraživanje o svim aspektima raka i svim propisanim terapija. Kao rezultat ovog istraživanja, uvjeren sam da je šparoga teorija utemeljena u najnovijim teorijama o raku.
    Šparoge sadrže lijepu količinu proteina zvanih histon, za koje se vjeruje da su aktivni u procesu rasta stanica. Iz tog razloga, vjerujem da se može reći da šparoge sadrže supstancu, koju ja nazivam normalizatorom rasta stanica, što ima za posljedicu njihovo djelovanje na rak. Bez obzira na teoriju, upotreba šparoga koju mi preporučujemo je bezopasna. Nitko, niti državne zdravstvene vlasti, vam ne mogu zabraniti da je koristite, a napraviti vam mogu samo dobro.
    Američki Nacionalni Institut za Rak je potvrdio, da je šparoga najviša na ljestvici testirane hrane po količini glutationa, koji se smatra jednim od najjačih ANTIKANCEROGENA I ANTIOKSIDANSA.

    avatar

    29.06.2013. (09:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Molim, proslijedite ovaj članak svima u vašem adresaru, čime ćete nagraditi moj trud pri prevođenju.

    NAJNESEBIČNIJU RADNJU KOJU NETKO MOŽE UČINITI, JE DA SVE DOBRO PROSLJEĐUJE DALJE, ČAK I ONIMA KOJI MOŽDA TO NE ZASLUŽUJU.

    From: Biserka Perman
    To:
    Sent: Wednesday, June 19, 2013 12:10 PM
    Subject: Šparoge

    avatar

    29.06.2013. (09:02)    -   -   -   -  

  • borivoj

    vati Hrvatice, beskućnici i konobarice,



    u čast ulaska Hrvatske u Europsku Uniju pozivamo Vas prisustvovati performansu Damira Čargonje Čarlija „Zagrebačka pivovara“.

    Performans je u organizaciji MMSU-a Rijeka a održati će se u prostoru ex-tvornice Rikard Benčić, dugogodišnjem budućem riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. U performansu sudjeluju i štićenici Doma za beskućnike Ruže sv.Franje; Mladenić Nenad-Mimi, Bakarčić Šemsi, Zejnić Sead, Šadek Veljko i Mandić Nikolina a koji će za tu priliku prodavati bonove za pivo, pojedinačno slobodno formirajući cijenu pola litre piva. Sav profit zadržavaju za sebe. Dođite da zajedno proslavimo ovaj povijesni trenutak.



    Početak performansa će biti u 22 sata istovremeno početku koncerta Damira Avdića u prostoru bivše tvornice Rikard Benčić, također u organizaciji MMSU-a

    Ulaz je besplatan.



    Više informacija na: http://www.mmsu.hr/



    Popratni tekst ovog performansa napisao je povjesničar umjetnosti Branko Cerovac







    Performans ZAGREBAČKA PIVOVARA do sada izveden;



    1.“Zagrebačka pivovara / I Support Antonio“, Štaglinec ,“Moja zemlja Štaglinec“,( 2010.)



    2.“Zagrebačka pivovara /Ja podržavam kapitalizam koji podržava umjetnost / Hendikep većine“, Zagreb, Džamija, Salon mladih,“Tržište“ (2010.)



    3.“Zagrebačka pivovara / Poznajete li stvarne vrijednosti“Split,Stara vijećnica,“Symposium“, (2011.)



    4.“Zagrebačka pivovara / Kukuriku“, Pula, MSU Istre, „Tu smo 2“,(2012.)



    5. „Zagrebačka pivovara/ FONA 2013.“ Split,“NUS“,2013.







    DAMIR ČARGONJA ČARLI (Rijeka, 1968.), izlagao na samostalnim i grupnim izložbama u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Poreču,Stutgartu... Od 1995. izvodi performanse – sam a poneka i u suradnji s drugim umjetnicima (npr. Svenom Stilinovićem, Jusufom Hadžifejzovićem, Tomom Gotovcem, Vladimirom Dodigom Trokutom,Tajči Čekada...). Jedan od osnivača udruge građana Otvoreni krug, jednog od prvih NVO-a u Hrvatskoj 1992. Surađivao s mnogobrojnim ekološkim grupama na raznim projektima. Osnivač i vlasnik tvrtke MMC d.o.o. – poduzeće u kulturi te osnivač galerije O.K. u Rijeci.Vodio kultni klub Palach u Rijeci (1998.- 2008). Pokrenuo mnogobrojne kulturne i umjetničke projekte, npr. Novi hrvatski turizam, projekt Goli otok,(2000.-2005.) FONA-Festival nove umjetnosti,(2001.-2006.)…2009.godine osnovao K.U.N.S.(Klub umjetnika na Sušaku) koji je zatvoren 2013.





    ŽUJA

    kapital

    eu

    =

    Zakon



    Zahvaljujući sinergiji Kapitala, riječke paleoindustrijske baštine ( kompleks Ex-Tvornice „Rikard Benčić“ ), znakovitog datuma 1.07.2013., i višegodišnjeg ugostiteljsko – transartističkog iskustva u galerijskim, ne-galerijskim i site-specific uvjetima, Damir Čargonja Čarli ima osebujnu prigodu da razvije, nadogradi i globalizira ili barem „proširi na EU – teritorij“ svoj već znameniti ciklus performansa pod nazivom „Zagrebačka pivovara“. Odgovarajući svojedobno „u onom teškom času“ Juri – Jupiteru ( „E moj druže beogradski...“), zloguki Bora Čorba („E moj druže zagrebački...) izrazio je odnosno formulirao neke od ne tek mogućih već realno prilično djelatnih, učinkovitih i općeproširenih stereotipa o „zagrebačkom“ mentalitetu i o stanju „bratstva-i-jedinstva“ na Ex-Yu „ex-teritoriju“. A „pjesnički“ komentirajući temu „Otcepitva“ sročio je opake stihove: „Hoće da se ocepe bečki kočijaši / Pa neka se ocepe – kada nisu naši!“ ili tome slično, da ne provjeravamo bez potrebe, upućujući time i na neke tipično – retroavangardističke ikonografske motive poput „bečkog kočijaša“,koji se,u „Ex-Yu-imaginariju“, pa i „mitologiji“ razlikuje od, recimo, „Sluge“, britanskog batlera, kakav je onaj iz filma Josepha Losey-a / Butler /,glumački maestralno interpretiranog od strane Dirka Bogard-a. U radikalnoj poetici i izvedbi Damira Avdića ( „Mein Kapital“ ) suočeni smo s teškim afektivnim stanjem u „prosječnog“ Rodriga, Konstantina...et al ( Katalonija, Sparta...) sučeljenog s „Merkelicom“ i aktualnim stanjem stvari u-i-izvan EU, na koja u svome performansu u Ex Tvornici Benčić, u dramaturgijski, režijski i koreografski puno „neo-baroknijoj“ verziji od ranije „konobarske“, „minimalno-ugostiteljske“.S obzirom na neumitne posljedice uspješne postkomunističke tranzicije / pretvorbe i korporativnog kapitalizma, performans je artističko-ugostiteljsku djelatnost u žanru konobarenja nadopunio galerijom posttranzicijskih protagonista u živopisnoj akciji distribucije i konzumacije „Žuje“, koja je, naravno, Zakon. Uz uračunati rizik da totalni teatar ( Mefisto! ) ugrozi i proguta također i same izvedbene umjetnike, zajedno s naturščicima „za šankom“. „Euroskeptik?“ E moj Rodrigo!:))

    Branko Cerovac

    avatar

    29.06.2013. (10:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...