Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Bocaccio

    vrhunac ironije sa tzv. "antifašizmom" pokazala je 2000e ondašnja / sadašnja Kukuriku (tzv. "antifašistička koalicija") kada su htjeli procesuirati i izručiti generala Janka Bobetka zbog njegovih navodnih zločina u Domovinskom ratu (sjećate se dešuranja dobrovoljaca pred Bobetkovim stanom u kući na Tuškacu?). za neupućene, Janko je osnivač tzv. "Sisačkog odreda", prve formacije koja je formirana u okupiranoj Europi s namjerom da se bori protiv fašista.

    fašisti odnosno komunisti u bivšoj državi su što zbog hrvatstva a što radi partikularnih velikosrpskih interesa i hegemonije kao dan ustanka u Hrvatskoj odabrali četničku pobunu u Srbu, valjda zato što su krajem 1944e svi Kninski četnici popa Đujića redom prešli u partizane "antifašiste".

    u bivšoj drževi srpski hegemonizam je kao dan ustanka "naroda Jugoslavije" odabrao 4 srpnja, što je ujedo bio i "dan ustanka" u Srbiji.
    toliko o "antifašizmu" onih koji se sada u to kunu.

    inače, danas su sve rasprave o "fašizmu" i "antifašizmu" potpuno besmislene i "an passe" a u Domovini ih potiču neprežaljeni "jugosloveni" oni koji dan danas nikako da progutaju samstalnu Hrvatsku, odnosno njen konačni ulazak u EUropu.

    osobno me raduje što sutra, na Dan antifašističke borbe, putujem u Chicago odakle se vraćam u prvoj polovini srpnja. putujem kao građanin Hrvatske a vraćam se kao građanin Europe. NEPROCJENJIVO!

    jednako me raduje i ponosan sam na svoje učešće u operaciji Maslenica kojom je rukovodio osobno general Bobetko, koga sam godinu dana ranije, u ljeto 92 u tzv."vučkoj jazbini" LIvnu (zapovjedno mjesto), zajedno sa još nekim proskribiranim i stigmatiziranim generalima (admiral Domazet i tada pukovnik Gotovina) rukovodio operacijom koja je spasila Split i Dalmaciju od okupacije a u kojoj je zaustavljen tzv. Bihaćki korpus, koji je sa 800 tenkova i oklopnjaka krenuo ka Klisu. bilo je predivno gledati na lIvanjskom polju jugo tenkove M-84 koji se letjeli 30 metara u zrak!

    toliko od okorjelog domoljuba Bocaccia uz čestitku svima za Dan antifašistilke brobe,
    :)

    avatar

    21.06.2013. (22:18)    -   -   -   -  

  • alexxl

    "koloplet"
    Ma strašan si!
    Kak ti lijepo pišeš, koje su to figure, to, no, jebi ga, kad se ne znam izraziti.
    Brode svaka ti čast. Zbilja mi te gušt čitati.
    I za kraj, prigodan pozdrav.
    Smrt fašizmu, sloboda narodu!!!

    avatar

    21.06.2013. (23:23)    -   -   -   -  

  • Vidrunlije

    Fašist je svakako onaj koji bi bez imalo grižnje savjesti smaknuo s lica zemlje svakog tko drukčije misli, vidi, osjeća, čuje, tumači, štuje, voli isti spol etc.....a fašizam je svakako pokret, na mikrorazini udruga, institucija, bilo koja organizacija, koja takvo razmišljanje financira, potiče, razvija, kastrirajući tako bogomdanu ljudsku slobodu i individualnost.
    U bilo koje doba i bilo kada.
    Jer oduvijek je krdom bilo lakše upravljati, kako kažeš.
    Individualci su zajebani čudaci. Trebalo bi ih zatrti.
    Tako je s civilizacijskim napretkom, kojem trebamo težiti jel, ta ljudi smo, antifašizam zapravo postao pokretom slobodnog izražavanja stava i mišljenja, bez straha od talasanja i otkaza.
    Kad pogledaš, vrlo aktualan praznik.

    avatar

    21.06.2013. (23:36)    -   -   -   -  

  • anti

    "A fašisti, nacisti i njima slični, odlično se snalaze u takvim okolnostima. Oni zapanjujućom lakoćom pronalaze krivce. To su uvijek neki koji "nisu kao mi", neki otpadnici ljudskog roda koji stalno nešto ruju i rade protiv nas "normalnih"." To je to. Bravo!
    Poruka prvom komentatoru - ako je ikako moguće, ostani u Chicagu - za Hrvatsku NEPROCJENJIVO!

    avatar

    21.06.2013. (23:47)    -   -   -   -  

  • geomir

    Evala,...potpisujen!! :-)

    avatar

    22.06.2013. (07:04)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @boccacio: Antifašizam nema navodnih znakova. Antifašizam je jasan. Antifašizam je čovjekoljublje,zalaganje za pravednost i jednakost. Ali isto tako antifašizam ne znači spuštanje glave, trpljenje nepravde i predaju već odlučan otpor svakome zlu. Sretan ti put!
    @alexxl: Fala ti care!
    @vidra: I više nego aktualan!
    @anti: Ha ha - odlična poruka!
    @geomir: Evala druže! :-D

    avatar

    22.06.2013. (12:36)    -   -   -   -  

  • borut

    Vesna
    slazem se s svakom tvojom recju :)

    avatar

    22.06.2013. (14:35)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Da.

    avatar

    24.06.2013. (17:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...