Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • skydiver

    Zoka, zaista nevidim kako ti ukazati da si zarobljenik ideja kojima je davno istekao upotrebni rok. Samo za primjer; Ni milion entuzijasta poput tebe nece pomaknuti stvar smjesta (zapravo, zaustaviti rapidno propadanje) ukoliko se ne stvore nuzni preduslovi;
    1. Kompletno promjena modela upravljanja drzavom i hitna obustava svih oblika prodaje i koncesija stranom kapitalu na prirodna dobra i resurse.
    2. Zaboga, zaborevi vise ta auta. Upravo primjena tog katastrofalnog izuma je jedan od vodecih krivaca da smo tu gdje jesmo (planetarno).
    3. "borba protiv klimatskih promjena"?!? Ocito te mrzi proguglati sta znaci 400 ppm. Da ti malo olaksam; Klima je vec nekoliko godina i zvanicno na autopilotu. Nema vise borbe - preostalo je samo prilagodjavanje..
    4. Baterije; rezervoari na Velebitu (reverzibilne hidro elektrane)
    5. Energiju iz solarnih kolektora nerazdvojivo vezati za prizvodnju hrane i navodnjavanje, narocito u kraskim podrucjima (jednim udarcem tri muhe. Otplacivanje 'kredita' proizvedenom strujom ). Prekrizi dosad poznati monetarni sistem.. ..I da ne nabrajam, jer ti ocito moras vidjeti stvar tek u retrovizoru da bi shvatio izraz 'kasno'. Tjesi se da nisi jedini. I tako ogroman broj ljudi jos nevjeruje da se zemlja okrece..

    avatar

    19.06.2013. (23:54)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @skydiver: Ja govorim o obnovljivim izvorma energije i kako ih promovirati, nastojim konkretno ramišljati - ti onako iz rukava izbacuješ Velike Istine o Životu, Svemiru i Svemu Ostalom. Ja se tu s tobom ne mogu mjeriti!

    avatar

    20.06.2013. (03:15)    -   -   -   -  

  • skydiver

    I ne trebas se mjeriti samnom, samo se probuditi iz sanjarenja i potraziti informacije koje od pojave interneta nisu vise privilegija upucene manjine. Cak stavise, prvi put strucnjaci i naucnici imaju mogucnost dostavitii javnosti podatke od presudnog znacaja za opstanak biosfere. Kao i sve u nauci te stvri se daju visestruko isprovjeravati na isti nacin kao i tvrdnja da se zemlja okrece. Univerzalne istine nisu vise vlasnistvo mocnika. Ovo za klimu je bilo precizno proracunato predvidjeno jos prije 36 g i sve se odvijalo tacno po javno dostupnom grafikonu i pratecim obrazlozenjima. Tebi je octo i asocijacija najkompetentnijih klimatologa samo grupa diletanata koja gleda u staklenu kugle i "izbacuje velike istine iz rukava" Kako rekoh, slika u retrovizoru je mnogo blize nego ti se cini.

    avatar

    20.06.2013. (11:05)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Skydiver: ajd prošeći do nekog drugog da ga masiraš! Da kojim slučajem ozbiljno shvaćaš mogućnosti Svemrežja za dolaženje do podataka, prvo bi možda pogledao što ja pišem na blogu s kojeg je i ovja tekst (Ekološka ekonomija), a ne da mene pokušavaš podučiti o klimatskim promjenama!

    S Internetom ili bez njega, lako je sipati Velike Istine.

    avatar

    20.06.2013. (21:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...