Spremam se u šumu idući tjedan pa mi je zanimljivo vidjeti da je šuma dobro "rodila" :-).... Capice obično izbjegavam jer nikad nisam siguran koje su dobre. Navodno ih treba prvo prokuhati i baciti vodu pa su manje opasne no ipak. Koje još gljive bereš ?
13.06.2013. (14:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zapravo ove godine ovdje kod mene i nema puno gljiva, onako se nađe grupica na jednom ili dva mjesta, a onda puno mjesta bez ijedne. Berem vrganje, lisičarke, mliječnice, rujnice, sunčanice, trube, puhare... imam enciklopediju pa proučavam i kad sam sigurna da je to ta gljiva probam i neke nove :-)
14.06.2013. (07:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Onda sam u sitnoj prednosti mada nisam recimo nikada brao ove trube... ne znam imena iz knjige no probati ću (vrganji, lisičke, rujnice (pečurke), sivke, sunčanice, patre (one hrapave smeđe gljive), gljivuše (puzice), ježevice (narančaste hrapave odozdo) i to bi bilo to. Jedva čekam napraviti doručak od lisički i jaja sa paradajzom sa strane. U svakom slučaju kad god si u šumi bilo da nešto ubereš ili ne uvijek si na dobitku :-)
14.06.2013. (09:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dante
Spremam se u šumu idući tjedan pa mi je zanimljivo vidjeti da je šuma dobro "rodila" :-).... Capice obično izbjegavam jer nikad nisam siguran koje su dobre. Navodno ih treba prvo prokuhati i baciti vodu pa su manje opasne no ipak. Koje još gljive bereš ?
13.06.2013. (14:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Indijanka vegetarijanka
Zapravo ove godine ovdje kod mene i nema puno gljiva, onako se nađe grupica na jednom ili dva mjesta, a onda puno mjesta bez ijedne. Berem vrganje, lisičarke, mliječnice, rujnice, sunčanice, trube, puhare... imam enciklopediju pa proučavam i kad sam sigurna da je to ta gljiva probam i neke nove :-)
14.06.2013. (07:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dante
Onda sam u sitnoj prednosti mada nisam recimo nikada brao ove trube... ne znam imena iz knjige no probati ću (vrganji, lisičke, rujnice (pečurke), sivke, sunčanice, patre (one hrapave smeđe gljive), gljivuše (puzice), ježevice (narančaste hrapave odozdo) i to bi bilo to. Jedva čekam napraviti doručak od lisički i jaja sa paradajzom sa strane. U svakom slučaju kad god si u šumi bilo da nešto ubereš ili ne uvijek si na dobitku :-)
14.06.2013. (09:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Nemam pojma o gljivama,
a kao foto motiv bila mi jedna tanjurasta na deblu,
u posljednjem postu na mom blogu. Kako li se zove? :-)
14.06.2013. (09:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dante
Gljiva na slici izgleda poput bukovače (mada je malo tamnija) no možda je jenostavno samo guba u nekoj fazi razvoja !? To ne berem :-)
14.06.2013. (12:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...