Komentari

bubamarasarena.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Kako odvojiti korisne od štetnih?
    Testom :-))))))))))))))))))))).

    avatar

    12.06.2013. (22:41)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljivi su ovi hoteli za kukce, a kukci su zaista najbrojniji na planeti (U nekim državama Europe populacija leptira se smanjila čak za 70% zbog oduzimanja staništa, i zbilja će trebati više ovakvih "hotela").

    avatar

    12.06.2013. (23:32)    -   -   -   -  

  • bubamara šarena

    @ Zlica - hahahahah, testom!
    Nije bitno da ih se odvoji, u prirodi postoji ravnoteža, tj. uspostavlja se ravnoteža između onih koje se jede i onih koji jedu. Kada se namnoži hrana, jedača se isto poveća u idućem naraštaju i onda oni potamane hranu koje onda ima manje, pa iduća generacija bude manja jer imaju manje za jesti. Onda se hrana namnoži i tako u krug.
    Čovjek se u tu ravnotežu upleo micanjem jedne od karika, najčešće ovih korisnih(!). Primjer je recimo intenzivna poljoprivreda gdje ogromne površine budu izorane i nemaju zelene otoke gdje bi se zadržavale ptice i kukci...pa pesticidi, herbicidi i monokulture.
    Cilj je ponuditi smještaj ovim korisnim kukcima ciljanom gradnjom nastambi...našla sam za nekoliko vrsta kukaca specifične nastambe koje koriste.
    @ gogoo - to o leptirima imamo i mi što pričati.....pogledaj naše gradske livade i parkove. Kose ih prečesto, pa cvijeće ne uspijeva doći do razvoja cvijetova, pa onda leptiri nemaju gdje polagati jaja niti se hraniti i tako nestaju njihova staništa. Broj leptira u Zagrebu se isto jako smanjio.

    avatar

    13.06.2013. (08:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...