Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    Poštujem ljude koji idu u odbacivanje općeprihvaćenih privatno-svjetovnih „ostvarenja“ i posvete se duhovnom ostvarenju, nebitno makar i u tradicijama s kojima se teološki ne mogu složiti, svejedno respektiram to. S druge strane ne mogu poštovati one kojima je duhovnost tek farsični priljepak na nekakav politički identitet, kao izvanjska dekoracija ega, to je jako tužno.

    KOmentar sa "BLOG.hr" - > Vajrapani @ Pero Panonski

    avatar

    11.06.2013. (08:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "MOZEMO SLIJEDITI BOGA, ILI MOZEMO DRUGE

    DOVESTI BOGU. PRVI CE PUT PROMIJENITI NAS,

    DRUGI CE PROMIJENITI SVIJET". Nil Donald Volsh







    Dragi prijatelji,

    SAVRSENA SLIKA, SIMFONIJA JEDNOTE, PORTRET TAJNE, kako zahtijevni ciljevi svekolikih otkrica. Kad covjek procita pjesmu iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje, shvati koliko su sve intervencije koje imaju karakter unifikacije, globalizacije, jednoumlja i slicnih poslova Velikog Brata, stetne za duhovno bogatstvo. Navedena pjesma nudi puno bogatiju i jasniju alternativu:





    100. VI STE MOJA PALETA



    Vi ste Moja paleta od stotinu i osam boja, i Ja vas neumorno mijesam jedne s drugima, jedne povrh drugih, jedne nasuprot drugih, a u potrazi za savrsenom slikom.

    Sviram vas u simfoniju jednote, u portret tajne. Plesem bojama kao velovima skrica i otkrica. Ja zovem sliku da Me otkrije, nju, koja Me krije.



    "Bijela kula", knjiga 101. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

    koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.



    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    11.06.2013. (08:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    11. lipanj 2013

    Sva istraživanja povezana s umom su zablude raznih oblika. Subjektivna su. Sve što ljudi - vide, čuju, doživljavaju i rade, sve su to mentalne zablude izazvane povezanošću s tijelom. Um ne može biti miran niti trenutka, bez razmišljanja o ovom ili onom. Stoga um je ovisan o tijelu. Sve što um doživi, odnosi se na svijet sastavljen od pet elemenata. Um vidi svijet kroz oči, čuje kroz uši. Um nema oblik; on je iluzija (maya). Želja. Priroda. Neznanje (avidya). Zabluda je njegova sama priroda. Vrlo je teško razumjeti čistu i nepromjenjivu Božansku dušu (atma) kroz instrument podložan zabludama.

    BABAU

    Podčiniti svoje tijelo, ozdraviti osjetila i zatvoriti um – to bi ste trebali nastojati. - Baba

    avatar

    11.06.2013. (08:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi Svi,

    Sretan sam da vam mogu proslijediti pismo od g,Reddy

    molim Vas podijelite ga sa poklonicima

    u Sai ljubavi


    Dear All,
    I am glad to forward you the letter from Mr. Reddy.
    Kindly share this info with devotees.

    In Sai love,



    M.



    Dear Brothers and Sisters,

    Draga Braćo i Sestre,

    Om Sri Sai Ram.

    Nadam se

    da ste svi dobro Swamijevom milošću. Swamijeva slava je neizmjerna, a Njegove božanske igre (lile) beskonačne. Sretan sam priopćiti da vlada Indije iskazuje zahvalnost Bhagavanu Sathya Sai Baba za Njegov velikodušne humanitarne projekte služenja i poticanje milijuna da vode živote utemeljene na pet ljudskih vrijednosti. Kao znak ljubavi vlada Indije će izdati prigodnu poštansku marku u čast našeg Gospoda Bhagavana Sathya Sai Baba na Njegov rođendan ove godine.

    Kao poklonici jako smo sretni kada je Njegova slava pjevana ili priznata. Molim vas da podijelite ovu novost sa svim Sathya Sai centrima i poklonicima. Neka se o Njegovoj slavi pjeva na mnogo jezika, u mnogo svjetova. Neka nas sve On okupa u Svojoj milosti kako bi smo shvatili istinsku prirodu SAI BABA gledajući (Seeing ) uvijek (Always) unutra (Inside) što vodi ka bivanju (Being), svjesnosti (Awareness), blaženstvu (Bliss) Atman (Sat Chit Ananda).



    Jai Sai Ram.

    S ljubavlju pozdravljam

    Dr Narendranath Reddy

    Chairman, Prasanthi Council.



    Hope you

    are doing well by Swami's Grace. Swami’s glory is unfathomable and

    da ste svi dobro Swamijevom milošću. Swamijeva slava je

    His leelas (divine sport) are infinite. I am happy to note that the Government of India is expressing gratitude to Bhagawan Sri Sathya Sai Baba for His magnanimous humanitarian service projects and for inspiring millions to lead a life based on five human values. As a token of love the government of India is releasing a commemorative postage stamp in honour of our Lord Bhagawan Sri Sathya Sai Baba on His birthday this year.



    As devotees we feel happy when His glory is sung or acknowledged. I request you to share this news with the Sathya Sai centers and devotees. May His glory be sung in all languages in all the worlds. May He shower His grace on all of us so that we realize the true nature of SAI BABA by Seeing Always Inside that leads to Being, Awareness, Bliss Atma (Sat Chit Ananda).



    Jai Sai Ram.

    With lovng regards

    Dr Narendranath Reddy

    Chairman, Prasanthi Council.

    avatar

    11.06.2013. (08:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovanje drage kolege pesnici
    Čast mi je i veliko zadovoljstvo da vas u ime književnog kluba „MIROSLAV-MIKA ANTIĆ“ iz Inđije, obavestim o odazivu na naš ovogodišnji pesnički konkurs.
    S ponosom mogu reći da je naš konkurs iz godine u godinu sve zanimljiviji za pesnike širom sveta, i da se iz godine u godinu u sve većem broju odazivaju na naš konkurs. Prošle godine se odazvalo ukupno 809 autora iz celoga sveta a ove godine je taj broj prevazišao sva naša očekivanja. Ja sam uvek bio i ostao optimista ali su ovoga puta i moja očekivanja prevaziđena, jer se na konkurs odazvalo slovima i brojem 1226 autora iz celoga sveta, i to 1124 elektronskim putem i 102 putem klasične pošte u pismu.
    Šta još reći osim HVALA SVIMA KOI SU NAM UKAZALI POVERENJE, NAMA OSTAJE DA TO VAŠE POVERENJE OPRAVDAMO. Normalno je da svi autori nemogu naći mesto u zborniku, ali ćemo se truditi da u zborniku objavimo veći broj prispelih autora.
    Krajem sedmog meseca ove godine ćemo imati zvanične rezultate koje ćemo objaviti na sajtove svuda gde je i konkurs objavljen, normalno poslaćemo ih i zainteresovanim autorima koi nam napišu i izraze svoju želju da iste dobiju.

    U INĐIJI, 09.05.2013. GODINE

    Za književni klub „MIROSLAV-MIKA ANTIĆ“
    PREDSEDNIK ZLATOMIR BOROVNICA

    avatar

    11.06.2013. (08:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    »Meka moć« Taksima

    Ispred naše kuće u Istanbulu raslo je stablo kestena. U jedno rano jutro stigla je vijest da su ga gradske vlasti odlučile posjeći jer da treba proširiti cestu. Nisu se ni osvrnuli na prigovore stanovnike ulice. Kada je došao trenutak moja se obitelj izmjenjivala oko kestena, dan i noć. Nismo ga dali i eno ga, tu je i ...

    iz novog lista kolumna

    avatar

    11.06.2013. (08:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Monsanto odustaje od Europe

    slika
    Američka mega-korporacija Monsanto i njihovo genetski modificirano sjeme suočavaju se sa sve jačim otporom na europskom tržištu.

    Pomno isplanirano lobiranje ipak ne uspijeva u srazu s milijunima građana.

    "Nećemo više lobirati za uzgoj u Europi. Kontraproduktivno je boriti se protiv vjetrenjača", razočarano je izjavio Brandon Mitchener iz europskog ogranka Monsanta.

    Pod "vjetrenjačama" se podrazumijeva masovni otpor potrošača hrani s GMO sastojcima. A otporu su se pridružili, čini se, i brojni europski političari.

    Mitchener je naglasio da europsko tržište čvrsto odbija genetski modificiranu hranu pa je tvrtka najavila povlačenje i prekid lobiranja za uvoz svojih proizvoda.

    Pročitajte više

    Dezodoransi bez aluminija i parabena

    slikaVećina nas koristi dezodoranse ili antiperspirante, ne razmišljajući o tome da oni mogu imati nepovoljne posljedice na zdravlje.

    Mnogi stručnjaci na području medicine smatraju da začepljenje pora i sprečavanje znojenja nije zdravo, jer znojenje je prirodan način na koji se naše tijelo hladi.

    Više od toga, pretpostavlja se da kemikalije koje sadrže antiperspiranti (na primjer, aluminij) mogu uzrokovati rak i druge ozbiljne bolesti.

    Neka istraživanja pokazala su povezanost između redovitog korištenja antiperspiranata i raka dojke.

    Druge studije su pokazale da se aluminij apsorbira preko kože, ulazi u krvotok i zatim se nakuplja u mozgu. Znanstvenici su povezali ovaj fenomen s porastom Alzheimerove bolesti.

    Prije se smatralo da su dezodoransi mnogo bezopasniji nego antiperspiranti. Ali nedavna istraživanja potvrdila su povezanost parabena, koji sadrže mnogi dezodoransi, s rakom dojke.

    Nakon obdukcije tijela žena umrlih od raka dojke, u tkivima dojke je pronađen paraben. Ovo je dovoljno za zabrinutost.

    Prirodna alternativa štetnim sredstvima protiv znojenja

    Danska tvrtka Urtekram u 30 godina svoga rada razvila je cijeli niz jedinstvenih visokokvalitetnih prirodnih proizvoda za osobnu higijenu.

    Urtekram dezodoransi odgovor su prirode na tjelesni miris. Prirodni mineral onemogućava razvoj tjelesnih bakterija, ali ne sprječava znojenje tijela.

    Urtekram dezodoransi učinkovito štite od neugodnih mirisa i ne ostavljaju bijele tragove na odjeći. Ne sadrže alkohol, sintetske mirise, paraben i aluminij.

    Urtekram dezodoransi su prirodan način održavanja svakodnevne svježine tijela, bez štetnih posljedica za zdravlje.

    Pogledajte ponudu Urtekram dezodoranata u Alternativa Webshopu - po akcijskim cijenama.

    dezodoransi urtekram
    www.alternativa-za-vas.com
    tel.: +385 (33) 731-136
    Copyright © 2012 Alternativa za Vas.

    avatar

    11.06.2013. (08:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ZAINTERESIRANI ZA KUPNJU

    KNJIGE: " CILJ JE PUT SAM "

    Tisak knjige je crno-bijeli, 80 stranica,

    A5 format, knjiga teži 130 grama.

    Cijena knjige je 50,00 kuna, (+ poštarina)

    - Za hrvatsku = 15,00 kuna

    - Za inozemstvo = 47,00 kuna

    Novac pošaljite poštanskom uplatnicom

    na moju adresu: Borivoj Bukva, Pletenci 49., Rijeka 51000

    avatar

    11.06.2013. (09:05)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Otišao Mujo u Njemačku i šalje Fati telegram: 'Iskopaj onaj mitraljez, podmaži ga i vrati ga na isto mjesto.' Vidi to poštar i odnese u policiju. Policija dođe, prekopa vrt i ne nađe ništa. Šalje Mujo Fati drugi telegram: 'Ako je policija prekopala vrt, posadi krumpir.'

    Razgovaraju dvije plavuše: 'Doktor mi je rekao da sljedećih tjedan dana živim samo na jabukama.' A ova druga komentira: 'A što ako padneš?'

    Došao momak u trgovinu i pita prodavačicu da li ima kondome s ukusom maline. 'Nemamo', odgovara prodavačica. 'A možda breskvu?' 'Nemamo.' 'A s okusom jabuka?' 'Nemamo. Nego, misliš ti s njom spavati ili pravit kompot?'

    avatar

    15.06.2013. (10:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...