Komentari

putgradine.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Vrgorčanin

    Potpuno si pogodila ovim dijelom teksta u kojemu si spomenula 'bespomoćne majke'. Gledajući tog dr. Oza često se začudim do koje su mjere glupače. Gledao sam jednu epizodu gdje neka krupna mama kuka kako joj devetogodišnji sin ima sto kila, a dok to ona u njihovu domu govori u kameru, mali kraj nje tamani čokoladne bombone u čokoladnom mlijeku. Kada joj je dr. Oz rekao da ako želi da joj mali smršavi, da mora izbaciti iz kuće sve nezdrave stvari koje on jede, ali koje i ona jede - on se drcnila i rekla - pa zašto ja ne smijem uživati, ako on već ne smije (a ne smije ni ona, jer ima 150 kilograma)?! Zaista, neka je teorija zavjere u pitanju, jer ne možeš bit toliko glup.

    avatar

    13.06.2013. (16:31)    -   -   -   -  

  • maslinapjesmaloza

    Ako čovjek živi u selu, a imade, Bogu fala, nešto zemlje, a gladan je, onda nešto, ili puno toga, nije u redu ni s čovjekom ni s državom, a najmanje nije u redu s vlastima, s izabranima koji bi nas morali dovesto do boljitka.

    Puno bih mogao pričati o punom šalošu, o gudinjačama, o kokošinjcima, o krcatoj konobi vina, rakije, prošeka, o bikli, o korubanju kukuruza, o punim ambarima, o pršutima, pečenicama, pancetama, rebrima, o pojatama punim piće za konja, ovce i koze, o puri i mliku, o ulištima i medu, o ljekovitim travama u kršu i na škanciji...sve u malom selu Vidovićima, a zahvaljujući i materi i ćaći koji su nas naučili i radiiti i kuhati i učiti bez radnog stola, bez struje, uz petrolejku "zekuljaču"...

    Nekadašnja urbanizacija, elektrifikacija, industrijalizacija, zapravo, cijeli taj proces rastakanja sela i življa ostavio je duboke i neizbrisive negativne posljedice posljedice.

    K tome još, "još malo i eto nas u Europi!"-čuje se.
    A u biti ne ulazimo mi u Europu, već europski ološ dolazi kroz širom otvorena vrata u našu kuću sa svim svojim pogubnim i šporkim atavizmima i s modernom gramzljivošću, moćna u novcu, nemoćna u moralu, snažna u nemoralu, gaziteljica originalnog, iskonskog, dobrog hrvatskog koja će od nas svojim mikserom napraviti Latinsku Ameriku, ujediniti se s domaćim kapitalističkim kretenima i zaboraviti na običnog, malog (a velikog) Hrvata.
    Europa, zapravo, europski vlastodršci koji ne znaju gdje su šuplji, i te kako znaju kako ukloniti i otrovati nekažnjeno sve one koji ne razmišljaju kao oni, ti isti maloumnici koji nam nisu ni puške ni metka dali za obranu od četnika kakvi su i oni.

    A selo i zemlja? Ili će rasti korov ili ćemo žderati GMO i umirati u teškim bolovima.

    Vrag mi ne odnija pamet, šta san navalija!

    avatar

    13.06.2013. (21:02)    -   -   -   -  

  • putGradine

    @maslina- hvala na ovako iscrpnom komentaru. Sve što ste rekli, točno je i hvala što ste me podsjetili na neke stare riječi koje već dugo godina nisam čula, što ste me podsjetili na neke stare običaje našeg kraja. Hvala!@vrgorčanine- sve je to teorija zavjere :)

    avatar

    15.06.2013. (17:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...