Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • borivoj

  „LJUBAV TO SU ZLATNE STEPENICE, PO KOJIMA SE SRCE USPINJE U NEBO”. Geibel

  Dragi prijatelji,
  Danasnje ce nam tihovanje odrediti sto znaci biti veliki igrac. „Bijela kula” nam kroz ponudjenu pjesmu kaze da je veliki igrac onaj koji ima samo jednu kartu u ruci: AS SRCA. To je jedina karta kojoj ni Bog ne moze odoljeti – priznaje joj pobjedu:


  17. STO JE TO NEKAD  Sto je to nekad? Sto je to nikad?

  Sto je to ikad?

  Dodji, sjedni za stol od igre,

  i imaj samo jednu kartu u ruci:

  as srca.  Za nju je uvijek pravi cas kad padne,

  pravo mjesto gdje padne,

  ona uvijek dobiva:

  as srca.  Dodji iz nekad, doĂ°i iz nikad,

  i stavi sve na jednu kartu,

  jedinu, koja je ikad

  Mene pobijedila.  „Bijela kula“, knjiga 72. Zapisala Vesna Krmpotic

  PRAKTICNA PREPORUKA SVIMA ONIMA KOJI

  DOLAZE NA KNJIZEVNU VECER VESNE KRMPOTIC U RIJECI: DOBRO BI BILO DA VESNI JAVITE DA PONESE KOJI PAKET „BIJELIH KULA” – NAJOBIMNIJE POETSKE KNJIGE NA SVIJETU. OVA VELEBNA KNJIGA SE VEC NE MOZE NABAVITI PO KNJIZARAMA.  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  10.06.2013. (08:07)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "SVAKA SE TUROBNA MAGLA

  RAZILAZI PONAD DUGINE STAZE". Pjesma Navaho Indijanaca  Dragi prijatelji,

  Kad bismo upitali sinkronicitet zasto nam je poslao ovaj sjajni stih iz pjesme Navaho indijanaca, otkriti cemo da je ona tu kao metafora objasnjenja sto znaci "uodlomcavanje", separacija i odricanje boja od spektra. Navaho Indijanci su vrijedni divljenja glede spoznaje biti (sustine) – tj. duhovne vertikale – slijediti duginu stazu. Pjesmu iz "Bijele kule" sada ne muti nikakova magla nejasnoce:

  87. JEDNO TE ISTO BICE  Jedno te isto Bice, jednu Zbilju,

  vidjeste u ruhu raznih boja,

  i custe gdje mnogim jezicima zbori

  o blizancima Putu i Cilju.  U ime boje, jezika, i nosnje,

  vi povadiste toljage i malje;

  a Put i Cilj ostadose sami,

  zagrlise se, i krenuse dalje.  "Bijela kula", knjiga 101. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  10.06.2013. (08:09)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Drage kolege i prijatelji;

  Šaljem vam ponešto od svega što je mene kao lekara i naučnika VEOMA zainteresovalo, a što nismo učili na fakultetu. Smatram da svaki lekar treba da nastoji da se i dalje obrazuje i u medicinskom i širem smislu kako bi najbolje odgovorio svom zahtevnom lekarskom poslu.Osim toga vremena su se promenila i mi lekari moramo nastojati da se obavestimo i da nam se veruje VIŠE nego kojekakvim veštim nadri-lekarima.

  Ljubazunost i ljudska toplina prema pacijentu i članovima porodice ništa ne koštaju, a MNOGO znače. Smatram da smo mi lekari PROFESIONALNO obavezni da to negujemo i za svoj duhovni opstanak u teškom poslu i za naše pacijente. To se nigde ne uči, ali svako može i TO da trenira i da ostane u tome iskren - zbog sebe pre svega, jer ća mu tako lekarski život biti lakši, puniji i kreativniji....

  Bila sam i s'onu stranu, tj.kao pacijent i prema meni (svom bivšem profesoru) su uglavnom bili OK, ali često i opet sa namračenim, zabrinutim licima...Rekla sam takvima da mom krevetu ne prilaze bez osmeha na licu i iskrenih reči ohrabrenja...Neki su se i naljutili, ali baš me briga. Pogledajte još na internetu "Lissa Rankin.com" ili "Mind over medicine" ,zatim Ho'oponopono...Ima još toga i poslaću onome ko mi se javi da želi da prima ove alternativne "ideje"

  Ovo "Diši" možete shvatiti kao šalu, ali ja sam odštampala tu reč i zalepila na frižider i na ogledalo u kupatilu...jer, često od silnih briga i ambicija da što više uradimo... skoro da ne dišemo...

  Budite mi vredni, hrabri, ljubazni i srećni!

  Prof.dr.Spomenka Mujović

  avatar

  10.06.2013. (08:09)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Evo koji su najčešći simptomi moždanog udara!

  Zagreb, 09.06.2013., 20:09
  Autor: Vicko Dragojević

  Svakih 6 sekundi u svijetu jedna osoba umre od moždanog udara. Ova bolest jedna je od najčešćih bolesti današnjice. U Hrvatskoj je moždani udar drugi najčešći uzrok smrti, dok je najčešći uzrok trajne invalidnosti.

  Ubrzani život, stres i brza prehrana, glavni su okidač moždanog udara. 'Moždani udar kao njihov krajnji stadij, su vodeći uzrok smrtnosti u svijetu i kod nas, u svijetu se nalazi na 3. mjestu, a u Europi i u našoj zemlji je po učestalosti, kao uzrok smrti na drugom mjestu', kazala je doktorica Dražana Martinović Mamić.

  Iako možda udar većinom pogađa osobe starije životne dobi, sve češće žrtve su mlađi ljudi. I dok se neke uzroke ne može izbjeći, većina problema leži u životnim navikama. 'To je u prvom redu poviše krvni tlak, zatim poremećaj razgradnje masnoća, šećerna bolest. Od ovih uklonjivih čimbenika: pušenje, alkoholizam, stres', kazala je Vida Demarin, profesorica neurologije.

  >> Nezaposlenost vodi u srčani udar!

  Ipak, puno kretanja i zdravi život teško je uskladiti uz svakodnevni posao. Fabijan redovito putuje biciklom i pokušava se zdravo hraniti. 'Pokušavamo se snaći koliko možemo. Evo, vozimo bicikl koliko možemo, znamo da je to zdravo. Ritam života nam ne dozvoljava baš kontinuirano bavljenje sportom, odnosno zdravim životom', kazao je Fabijan Drnas.

  Uz visoku smrtnost, moždani udar glavni je uzrok invalidnosti. Najbitnije je simptome navrijeme prepoznati: 'Smetnje osjeta: trnjenja jedne polovice tijela, motorične slabosti mišićne snage, isto u jednoj polovici tijela, smetnje govora. Nekad to mogu biti i vrtoglavice, glavobolje praćene mučninom i povraćanjem, glavobolje kao nikad do tada', kazao je Denis Čerimagić, voditelj službe za neurologije Opće bolnice Dubrovnik.

  A kako bi smanjili opasnost, rješenje je jednostavno: zdrava hrana i aktivan život. 'Redovita tjelesna aktivnost, što znači svaki dan, doista. Riba dva puta na tjedan, maslinovo ulje, voće, povrće i čaša crnog vina', kazala je Demarin.

  DNEVNIK.hr

  avatar

  10.06.2013. (08:11)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Višnjom otjerajte nesanicu, spriječite upale i
  očistite mokraćne kanale

  slika
  Ljupka tamnocrvena višnja (lat. Prunus cerasus) potječe iz Sjeverne Indije i Irana, a popularna je od davnih vremena.

  Obožavali su je Perzijanci i Rimljani, koji su s njom upoznali Britance, da bi je oni proširili po svijetu.

  Prema budističkoj legendi drvo višnje ponudilo je svoje plodove Mayi, Budinoj majci, da bude zdrava i sita tijekom trudnoće.

  Legenda ima temelja, jer višnja njeguje čitav organizam i daje osjećaj sitosti.

  Višnje su poznate po svojim brojnim ljekovitim svojstvima i antioksidativnom djelovanju.

  Pročitajte više
  www.alternativa-za-vas.com
  tel.: +385 (33) 731-136
  Copyright © 2012 Alternativa za Vas.

  avatar

  10.06.2013. (08:11)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dragi prijatelji,

  uz zahvalu vama koji ste već naši članovi i koji ste platili članarinu za ovu godinu, pozivamo sve da nas na taj način podrže. Članarina iznosi 120 kuna godišnje (10 kuna mjesečno), a pristupnica za članstvo nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=99.

  Koristimo prigodu i da vas obavijestimo o novostima u našem web katalogu koji sada, uz šalice, bedževe i magnete, sadrži deset novih, kao i već poznatih motiva na unisex, ženskim i dječjim majicama, čime pomažete radu Udruge i promovirate prava životinja.

  Podsjećamo vas i na izvrsnu AMI hranu za pse i mačke koja se također može naći u web katalogu i kojom izravno pomažete životinjama.

  Uz brojne druge popuste, članovi ih ostvaruju i na artikle iz web kataloga www.prijatelji-zivotinja.hr/katalog.

  Vaše članarine i donacije možete uplatiti on-line kreditnom karticom, preko PayPal-a, preko obrasca za trajni nalog, na naš IBAN HR2023600001101531137 i u uredu Udruge.

  Drago nam je što zajedno radimo za životinje i opće dobro, zahvalni smo vam na svakoj vrsti pomoći i na potpori.

  Lijep pozdrav,

  vaši Prijatelji životinja

  avatar

  10.06.2013. (08:14)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "ZIVOT MOZETE DA ZIVITE NA SAMO DVA NACINA.

  JEDAN JE - KAO DA NISTA NIJE CUDO.

  DRUGI JE – KAO DA JE SVE CUDO". Albert Ainshtein  Dragi prijatelji,

  Iz pjesme iz "Bijele kule" koja je dosla u nase danasnje tihovanje, saznajemo da je nemoc iskazivanja radosti ne samo ljudska vec i bozanska... ili je to projektivna igra pjesnikinje Vesne Krmpotic sa ljudskog na bozanski plan. Jos jedna potvrda o velebnosti slobodne volje, napose kada je njen KORAK TAKO BEZBOLNO PRIRODAN, KAO ZRELINA UNUTAR PLODA:

  63. NISTA NIJE RAVNO MOJOJ RADOSTI  Nista nije ravno Mojoj radosti,

  kad vi od svoje volje koraknete k Meni,

  i kad je taj korak tako bezbolno prirodan,

  kao zrelina unutar ploda.  Tad uokolo vas pljescu andjeli,

  glasno svetkuju nebeski sviraci,

  a Ja pijem vlastitu radost,

  i utapam se u nemoci da ju iskazem.  "Bijela kula", knjiga 92. Zapisala Vesna Krmpotic  PRAKTICNA PREPORUKA SVIMA ONIMA KOJI

  DOLAZE NA KNJIZEVNU VECER VESNE KRMPOTIC U RIJECI: DOBRO BI BILO DA VESNI JAVITE DA PONESE KOJI PAKET „BIJELIH KULA” – NAJOBIMNIJE POETSKE KNJIGE NA SVIJETU. OVA VELEBNA KNJIGA SE VEC NE MOZE NABAVITI PO KNJIZARAMA.  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  10.06.2013. (08:15)    -   -   -   -  

 • borivoj

  8. lipanj 2013

  Čak i u odabiru učitelj-Guru, koristi vašu sposobnost razlučivanja. Svi oblaci ne donose kišu. Pravi Guru moći će privući Njegove tragatelje iz daleka, samom Svojom osobnošću. O Njemu se ne trebaju govoriti velike riječi. Njegova prisutnost će se osjetiti i poklonici će žuriti prema Njemu kao pčele prema lotosu u punom cvatu. Prihvatite put duhovne prakse, sa snažnim entuzijazmom. Polovično učinjeni koraci s pola srca neće donijeti plod. To je kao da čistite prljavu površinu s mlazom vode koja slabo teče. Ako je snaga mlaza slaba, prljavština ne može biti očišćena. Mlaz vode mora biti snažan i brz, čisteći sve ispred sebe, tako da prljavština bude potpuno očišćena.

  BABA

  Nikad se ne osjećajte depresivno kada vas pritisnu teškoće. Bog vam nikad neće dati izazove s kojima se ne možete nositi. - Baba

  avatar

  10.06.2013. (08:15)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Drage kolege i prijatelji;

  Šaljem vam ponešto od svega što je mene kao lekara i naučnika VEOMA zainteresovalo, a što nismo učili na fakultetu. Smatram da svaki lekar treba da nastoji da se i dalje obrazuje i u medicinskom i širem smislu kako bi najbolje odgovorio svom zahtevnom lekarskom poslu.Osim toga vremena su se promenila i mi lekari moramo nastojati da se obavestimo i da nam se veruje VIŠE nego kojekakvim veštim nadri-lekarima.

  Ljubazunost i ljudska toplina prema pacijentu i članovima porodice ništa ne koštaju, a MNOGO znače. Smatram da smo mi lekari PROFESIONALNO obavezni da to negujemo i za svoj duhovni opstanak u teškom poslu i za naše pacijente. To se nigde ne uči, ali svako može i TO da trenira i da ostane u tome iskren - zbog sebe pre svega, jer ća mu tako lekarski život biti lakši, puniji i kreativniji....

  Bila sam i s'onu stranu, tj.kao pacijent i prema meni (svom bivšem profesoru) su uglavnom bili OK, ali često i opet sa namračenim, zabrinutim licima...Rekla sam takvima da mom krevetu ne prilaze bez osmeha na licu i iskrenih reči ohrabrenja...Neki su se i naljutili, ali baš me briga. Pogledajte još na internetu "Lissa Rankin.com" ili "Mind over medicine" ,zatim Ho'oponopono...Ima još toga i poslaću onome ko mi se javi da želi da prima ove alternativne "ideje"

  Ovo "Diši" možete shvatiti kao šalu, ali ja sam odštampala tu reč i zalepila na frižider i na ogledalo u kupatilu...jer, često od silnih briga i ambicija da što više uradimo... skoro da ne dišemo...

  Budite mi vredni, hrabri, ljubazni i srećni!

  Prof.dr.Spomenka Mujović

  avatar

  10.06.2013. (08:17)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dobro je virovat u ljude i tribamo virovat, jer oni su jedini s kojima možemo komunicirati, kojima možemo i koji nam mogu pomoći u nevolji. Treba virovati, ali u kontaktu unaprid postaviti stvari da ti ne mogu ući pod kožu.

  Geomir @ Top sicret

  avatar

  10.06.2013. (08:18)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...