Komentari

endimion17.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • propheta nemo

    Wooohoooooo!
    Malo me, doduše, strah to sad gledati, baš zbog ovoga što si doživio vidjevši to dva desetljeća kasnije.

    avatar

    04.06.2013. (10:24)    -   -   -   -  

  • no i'm not

    Hvala :)

    avatar

    04.06.2013. (23:15)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Naletio sam kroz Facebook oglas na cijelu industriju temeljenu na pseudoznanosti - HHO dodatke za vozila! Vrlo su odvažni, po onom Barnumovom principu. Ili sam ih krivo procijenio? Ima li ovo kakvu znanstvenu težinu? :D

    avatar

    11.06.2013. (15:57)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    @propheta nemo: Nije strašno. Kupi kroki ili neku sličnu jeftinu poslasticu (da bude vjerno ozračje tog jadnog razdoblja), zavali se u kauč i gledaj. :)

    @Igniss: Nema težine. Ne postoji plin "HHO". Ta kratica je šarlatanska novotvorenica iza koje stoji obični plin praskavac, smjesa H2 i O2. Slobodnih atoma u njoj nema.
    Razlog zašto se može učiniti da je sagorijevanje bolje je taj što praskavac interferira s uređajima koji mjere sastav ispušnih plinova. Reakcije u komorama motora ne idu do kraja, ostaje neizreagiranih reaktanata.
    Osim toga, trpanje praskavca u smjesu koja se ubrizgava u komoru ne dovodi do boljeg iskorištenja reakcije ugljikovodika sa zrakom, a da ne pričam o nevjerojatnim glupostima tamo gdje spominje orto- i paravodik. Oni postoje, ali za ovakve primjene su potpuno nebitni. To je čista pseudoznanost - korištenje fancy znanstvenih pojmova da se kod promatrača izazove dojam znanstvene istinitosti i ispravnosti.
    Prije ili kasnije taj će "poslić" pasti u ruke zakona, bar bi trebao. No ovo je Hrvatska, zemlja u kojoj svašta prolazi.

    avatar

    12.06.2013. (19:24)    -   -   -   -  

  • en1di0n

    Hvala druže! :D
    Napokon! :D

    avatar

    21.08.2013. (18:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...