Komentari

edhunter.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • blogdogg

  ne želiš znati vjeruj meni ;) ponovo jedan univerzalni dijalog obaraš i to lakoćom koja zastrašuje. izrazito moćno štivo!

  avatar

  31.05.2013. (02:41)    -   -   -   -  

 • Teobaldin teatar

  Želiš znati… ali znanje je prokletstvo.. no tko zna, možda samo do jedne kritične točke, kada postaje svoja suprotnost - blagoslov.
  Zanimljivo mi je ovo sa sjećanjima… naša čula snimaju, ali mozak interpretira i svakim novim evociranjem sjećanja su drugačija… no, možda se sjećanja mijenjaju i ako ih ne prizivamo.. mi možemo imati iluziju da je nešto stalno i isto, ali nije, niti sjećanja nisu, kao što nije ni materijalni svijet, čim trepnemo slika svijeta je drugačija......
  I kao što se pitamo „kamo idu misli koje nisu zapisane“… možemo se pitati kamo idu sjećanja za koja nitko ne mari? (možda imaju neki svoj paralelni život. :)

  avatar

  31.05.2013. (04:18)    -   -   -   -  

 • V

  Teško da je sebičnost razlog naših postupaka, iako zaista sve ( i dobro i loše ) radimo isključivo zbog sebe, i to je nemoguće promijeniti čak i onda kad smo milosrdni.
  Sebičnost stoji samo iza loših postupaka.

  Teško da išta stoji ( samo ) iza naših postupaka, jer svaki ima svoj uzrok za leđima i to stvara kružnicu kojom smo spojeni.
  Pitanje: " Veća ili manja kružnica ?" je jedan od uzroka vječne netrpeljivosti među ljudima.
  Moj stav bi bio; što veća, i unutar nje puno manjih ( zamišljenih ), ...nikada nisam voljela skučene prostore, pa čak i ako mi je izbor ne micati se daleko od središta, volim znati da mi je mogućnost izbora puno veća.

  Jedino što je naše je slobodna volja, ona uključuje sve naše postupke, ...zašto je ograničavati, i praviti robove od sebe...

  avatar

  31.05.2013. (10:25)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  čitam tvoje moćno štivo... osjećam kako iskre nove zvijezde na Platonovom nebu... mogućnost apstraktnog razmišljanja... glad za znanjem... mozak djeluje... upija i selektira važno od nevažnog... a onda ne reproducira nego stvara nove uradke... senzoričke i motoričke karte... stvara nove sinapse... uvećava njegov reljef... ali tajnovitost njegova djelovanja još uvijek nije raskrinkana... neki znalci iz neurofiziologije tvrde da je njgovo djelovanje kompliciranije od djelovanja univerzuma... nižu se pitanja... posjedujemo li mi slobodnu volju... Libet je tvrdio da nemamo... mozak odlučuje prije nas... fenomenologija percepcije nas uvodi u neobrađena polja svjesnosti... gradi most između nje i spoznaje... naš metaverzum... želimo znati... znatiželja i čuđenje su naša svojstva... a tvoji tekstovi to dokazuju...

  do čitanja...

  carpe diem...!

  avatar

  31.05.2013. (17:37)    -   -   -   -  

 • marionetta

  Bilo bi divno da sam i ja kod tebe naučila koju novu riječ, ali evo - nisam (nek ide tebi na dušu) :D.
  Priznat ću ti samo to da te misaono slijedim sve do samoga kraja, a na kraju - ne znam što bih rekla (ovo ide na dušu - meni).

  (ugasila sam svjetlo - isključila tv... Kiša! Kiša je distrakcija ovaj put)

  avatar

  31.05.2013. (22:43)    -   -   -   -  

 • Ivan

  Pretežak post za mamurno nedjeljno popodne.

  avatar

  02.06.2013. (14:32)    -   -   -   -  

 • Emmet

  Pretpostavljam da ćeš jednom kada dosegnaš broj godina bliži mojima postavljati manje pitanja (jer ćeš valjda neke odgovore i pronaći a neka pitanja jednostavno prepustiti zubu vremena). Uostalom, neka se pitanja ruješe sama od sebe ....
  Zanimljivo štivo iako malo preteško za prvi radni dan u tjednu (i analizu preko marende...)

  avatar

  03.06.2013. (10:39)    -   -   -   -  

 • songfordead

  uvjek moramo biti iskreni prvo sebi pa onda i prema drugima, ali lakše je to reći nego činiti (učiniti)
  puno pozdrava
  sfd

  avatar

  09.06.2013. (08:37)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...