Komentari

narubupameti.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Split u šalici kave

    Stvarno interesanta teorija, al sta se samo odnosi na djetinstvo? Meni se cini nekako da to nestvarno stalno razvijamo kao odogovor na zivot. Pozdrav :D

    avatar

    28.05.2013. (22:44)    -   -   -   -  

  • Zena gaza

    Znam za tu knjigu već dugo, meni je od psihologa, ako tako mogu reći, iznad svega i svih C.G. Jung....Rundek u jednoj svojoj pjesmi koristi sintagmu "svi moji roditelji" misleći da ljude, umjetnike, filozofe i ine koji su nam dali duhovnu svojinu koja je postala i naša.......Dakle, meni je jedan od roditelja Jung.....

    avatar

    29.05.2013. (10:00)    -   -   -   -  

  • kristina

    sjajna knjiga, vrlo blisko mojim pogledima i osjecanjima svijeta i ljudi.
    nisam ni ja bas ljubitelj iskljucivosti u smislu "samo ovo ce te spasiti" :)

    ali, u svom (slicnom kao tvom) hobi pohodu na psihologiju (i ostalo), nisam nikad naisla na logicniji "postupak" za uklanjanje 24/7 napetosti.

    razmisljam cak o ovom https://www.facebook.com/pages/Primal-Intensive-Croatia/511662825546213

    avatar

    29.05.2013. (12:26)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jedna je moja bivša imala problema sa sobom pa je upisala psihologiju u Ljubljani, na kraju se dosta razočarala glede većine kolegija jer je masu toga statistika i matematika. Stari me podučio da je sve u glavi i zato ne koristimo lijekove ni kad smo bolesni, pustimo da prođe... nekako mi je utiješno znati da je sve u glavi i da je dovoljna volja :)

    avatar

    29.05.2013. (12:28)    -   -   -   -  

  • Lisica Mica

    Osim svog faxa, onog koji sam završila, polagala sam prijemni i za psihologiju :-) I isto sam uvijek u nekim knjigama i tehnikama. Sve knjige i tehnike su dobre za nekoga, ne za sve. To treba u sebi osjetiti i ići tamo gdje te srce vodi. I biti uporan i dosljedan. Buda je rekao da ima 84000 učenja. Pretpostavljam da je 600 i neke prije nove ere na zemaljskoj kugli živjelo upravo 84000 ljudi, pa je to značilo da za svakog postoji po jedno učenje :-)
    Kaže Neverin volja je bitna :-). To je muški dio priče i rješava samo mali dio stvari. postoje i osjećaji. I uzorci ponašanja stečeni upravo u ranom djetinjstvu. Kad se to mijenja, mijenjamo se i mi. A s tim i naša okolina i okolnosti u životu. To je najbolji pokazatelj. Ako osjetiš da se stvari miču, onda si na pravom putu. Ja vjerujem da će doći vrijeme kad će se priče o svjetlosnim bićima, istine znanstvene psihologije i tradicionalne religije sresti na pol puta i tada će nam konačno (skoro) sve biti jasno. Ponekad mi je to nevjerojatno, ali i katolička crkva daje bisere poput don Ivana Grubišića. On je ipak upravo u tom okruženju stasao. Sigurna sam da ima još puno odličnih svećenika. Iako, u ovoj navali primitivizma, oni mogu svoj posao raditi samo vrlo tiho. Na kraju hoću reći da nije bitna forma, bitan je čovjek i njegova iskrenost i posvećenost.

    avatar

    29.05.2013. (19:27)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @Split u šalici kave - prema ovoj teoriji zaista je ishodište samo u djetinjstvu, jer kao odrasla osoba prema novim udarcima okoline ipak možeš djelovati sa sviješću i znanjem, dok dijete to ne može. A cijeloživotno razvijanje nestvarnog ja bi Janov vjerojatno protumačio kao nadogradnju postojećeg, jer prema njemu kad jednom riješimo boli iz djetinjstva, ruši se cijeli nestvarni sustav i kao odrasla osoba više ne možeš nego biti svoj. :)

    @ Zena gaza - podržavam ideju da si biramo "roditelje" ;)

    @kristina - baš sam si razmišljala da li u Hrvatskoj postoji mogućnost primalne terapije - hvala na informaciji!

    @neverin - šta ćeš kad je matematika jedini univerzalni jezik svijeta.. Al taj dio me ne bi razočarao, drugi izbor za faks mi je bio pmf -matematika. :)

    avatar

    29.05.2013. (19:29)    -   -   -   -  

  • (wo)man's world

    Danas mi je gost na posao čitao neku knjigu vezano za psihologiju kod neke vrste ponašanja. Nisam baš sada jasno pratila što mi je govorio...

    i taj gost mi je rekao; da su većinom te knjige napravljene subjektivno, određena vrsta ponašanja treba imati svoju pretpostavku, koja se kasnije razvije u činjenicu na temelju argumenata nekolicine ljudi.

    Koliko to onda može biti točno? Ali zanimljiva teorija u svakom slučaju;
    čak sam u svom jednom od postova navela jedan primjer kako moja frendica ne zna reći NE..jer nikad u životu nije rekla ne svojoj mami. A dijete od malena uči kako se to roditeljima ne smije govoriti, i sada je to tako ostalo - osjeti se zločestom, kao da je napravila nešto loše ukoliko kaže nekome NE ili ga odbije..

    možda sam krivo shvatila; ali nekako mi je odmah ovo palo na pamet:

    Lijep pozdrav želim i dobro jutro :)

    avatar

    30.05.2013. (05:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...