Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • malo ti malo ja

    Reproduktivna dob je za leđima, no, neću propustiti
    priliku podastrt mom mužjaku tvoj post. Ostatak
    života ima da me tetoši k'o bebu, pazi i mazi, sve je
    dobio u paketu a ni sama nisam bila svjesna.
    Što se tiče muških šovinizama..., ima toga ima, čak
    se "pomalo" nazire u tvom pisanju, koliko god da ti
    postovi imaju i znanstvenu podlogu. Griješim li?
    Lipi pozdrav:)))

    avatar

    28.05.2013. (16:16)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Upravo je tisucuu hrcaka eksplodiralo.

    avatar

    28.05.2013. (18:58)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @malo ti malo ja: Eh, u koje si ti sretno doba živjela... jest da nisi imala smartphoneove i ove moderne debilane, ali na nekim stvarima moram reći da zavidim.

    Nope. Imam puno razumijevanja prema svima bez obzira na njihovu sreću ili nesreću, i moj prijezir je usmjeren prema samo prema varalicama i lažovima. Nisam ja kriv što toliko feminista/ica stalno tvrdi stvari koje nemaju veze s realnošću pa ih mora netko pobijati :P

    Naravno, budući da je danas šovinizam u bilo čemu proturječiti ženi, može se reći da jesam!

    @Vuk: BOOOOM-SQUEAK-BOOOM

    avatar

    28.05.2013. (19:02)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    p.s. ti je zakon!! LOL :)))

    avatar

    28.05.2013. (19:21)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Moja je sreća što čitav život muškarce doživljavam
    kao muškarce, jednostavno, vi ne možete biti žene.
    Ljepota je u različitosti, ne bih voljela da mi je muž
    "šonjo", isto tako ne volim ni biti potlačena, a s obzirom
    da ja ovdje "kljucam" a on dotle radi nešto što bi meni
    zacrnilo prstiće, baš i nisam potlačena. Bit je u
    ravnoteži, bit je poštovati onu osobu do sebe bez
    obzira je li muško ili žensko. Cjeloživotna borba, odricanje,
    tolerancija i što češće se "očešat" slučajno u prolazu.
    To što ti pišeš mi ponekad odudara od realnog života,
    ne doživljavam te šovinistom, samo katkad istina pecne.
    Moguće je ovdje ponoviti koju lekciju, baš nije na odmet,
    lipi pozdrav drugi put:)))

    avatar

    28.05.2013. (19:23)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Što privlači muškarce je notorna činjenica, ako zanemarimo one koji preferiraju starije žene, debele žene ili.... hm stopala. Ali mislim da postoji još jedan element privlačnosti! Što je in, što je u konkretnom povijesnom trenutku označeno kao privlačno! :)
    Naime, nekad davno privlačne su bile, po današnjim mjerilima gledano, punašnije žene, jer je to bio znak blagostanja, i nisu smjele vidjeti sunca kako bi im put bila blijeda, kao oznaka visokog društva koje nije moralo raditi u poljima, za razliku od danas kad sve češće viđam narančaste nijanse (za što se iskreno nadam da neće postati moda!) i gdje je kilaža žena usmjeravana prema vješalicama na modnim pistama.
    Srećom, muškarci jako dobro znaju što im je privlačno, bilo bi mi drago da i žene toga budu malo više svjesne.
    Ipak, fakat bih rado vidjela reakciju jednog muškarca iz srednjeg vijeka kad bi vidio današnji ideal ljepote. Da li bi bio zgrožen tamnoputim, atletskim tijelom žene koja je viša od njega jedno za glavu ili bi njegov tadašnji ideal punašne, blijede ženice pao u vodu?

    avatar

    28.05.2013. (21:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @malo ti malo ja: amen. I istovjetnost i obrnutost imaju svoje mjesto, samo nije u redu kada ih neki guraju kao pravila koja odgovaraju svima jer su jedina moralna (to je zapravo zastrašujuća paralela između modernog feminizma i svih starih oštrih religija poput kršćanstva u srednjem vijeku ili islama u nekim zemljama danas).

    @Dnevnik toka misli: Hehehe, hvala za p.s. :D

    Bojim se da moram baciti neke klipove pod noge povijesnoj varijabilnosti muških preferencija. Uz vrlo, vrlo rijetke iznimke, muškarci su uvijek preferirali točno ova četiri kriterija. U ovom članku koji je samo početak serijala, kroz neka umjetnička djela argumentiram da punašnije žene (osim ako pod punašnije ne misliš sasvim normalan BMI 23 ili tako nešto) nisu bile zastupljene ni u povijesti.

    Ne kažem da to nije bilo ponegdje moguće, no rekao bih da se uvijek radi ili o fetišizmu ili produktu ekstremnih okolnosti. Recimo, danas je Mauritaniji je poželjno da žena bude što deblja i nevjeste se često tove poput gusaka kako bi bile poželjnije, ali to je samo zbog statusnog natjecanja (kako bi muž mogao istaknuti da je bogat i ne mora brinuti o hrani). Sumnjam da se mužu nadprosječno (ako uopće) diže na takvu ženu - među ostalim nije slučajno da je kod njih strašno jak stereotip seksa s jarcima i dječacima. Čak i ako im se diže, znanost je već objasnila ograničenu pojavu tog fenomena. No većina ljudi u povijesti nije živjela u toliko ekstremnim uvjetima.

    Što se pritiska na kilažu žena tiče, moraš imati na umu sljedeće:

    a) modne piste nisu namijenjene muškarcima, za razliku od časopisa kao Sports Illustrated ili Playboy
    b) svrha modnih pista je izlaganje odjeće, ne ženskog tijela
    c) kriterije modnih pista kroje pretežno žene i gay muškarci


    Inače se sasvim slažem da su neke preferencije čisto kulturne. Recimo, najlonke. Ne vidim evolucijsko objašnjenje za to, možda da od njih kožda izgleda čisto i ujednačeno, ali i to je nategnuto. Visoke pete stanjuju oblik noge, donekle. Bijela put vs. osunčana, isto tako. Brinete vs. plavuše ili ravna kosa vs. kovrčava, tko zna. Zatim one Hindu točke na čelu. Ali to su sve kozmetički detalji koji su (za razliku od fetišizma koji je izoliran na male tračke u povijesnom/vremenskom kontinuumu) vrlo rašireni i raspoređeni u normalnoj distribuciji diljem svijeta.

    Kako su stari Grci vrlo cijenili atletiku i prepoznavali pretilost kao ozbiljan poremećaj do te mjere da su tamo čak zabilježene i prve operacije za smanjenje težine, ne vjerujem da bi imali primjedbi na današnju ženu u dobroj formi. Za Europljane iz srednjeg vijeka ne znam :)

    avatar

    29.05.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Ne brini, znam te podatke o modnim pistama (između ostalog, preferiram FHM;), zato i kažem - srećom, muškarci znaju što vole!

    Al mi je žao što žene često pokušavaju na sto glupih načina biti privlačne pod utjecajem medija, pri čemu zaboravljaju da, ako izuzmemo ono na što ne mogu utjecati kao genetski materijal i godine, stvari su vrlo jednostavne - zdrava kilaža, zdrav život, njegovano tijelo(u smislu oprana kosa, uredni nokti....) i odjeća koja odgovara obliku dotične žene (ističe atribute, skriva nedostatke) te neizostavno vedar, dobronamjeran duh. :)
    Toliko puta mi se dogodilo da se okrenem za nekom skroz prosječnom ženskom jer je imala "ono nešto" - vilenjačku auru, recimo; dok bi me jeza ulovila kad bih ugledala neku - tip top simetričnu savršenu, zbog njene nadutosti.
    Doduše, i ta nadutost je stvar individualne percepcije, često hodam ulicom s mislima u oblacima, i tek kad me frendica trkne - jesi li vidjela kak te lik odmjerio!?, ja kažem - ha? di ? šta?; a na van se to može doživjeti kao nadutost.

    Nda... Uglavnom, što se tvog posta tiče - da bih riječ rekla! ;)

    avatar

    29.05.2013. (16:35)    -   -   -   -  

  • Ante

    Vidiš nikad mi neće biti jasno zašto punašnije žene imaju potrebu istaknuti nedostatke odjećom ili one to ne vide kao nedostatak!?

    avatar

    30.05.2013. (11:27)    -   -   -   -  

  • Loch.

    Muškarci koji se pale na mlade djevojčice su totalno neinteresantni. Upravo iz razloga koje su nabrojao tu. Kako biti fasciniran s nekim koga gone čiste evolucijsko-razvojne pobude?

    Da nemaš neki post o milf fuckerima, zoofilima ili nekoj drugoj endemskoj biljčici da pročitam?
    Možda bi mi tu obrve ipak skočile prema gore :D

    avatar

    30.05.2013. (14:29)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Dnevnik: Još jedna misao za komentar tjedna. Osnovne postavke su strašno jednostavne. Sve ostalo je samo, kako se kaže, "window dressing" koji nema velikog utjecaja. Naravno, o tome je li to velika prednost ili prokletstvo (ili oboje) ženskog roda može se raspravljati...

    Nedavno sam vidio fascinantan članak o jednoj ruskoj obitelji izoliranoj u Sibiru preko 40 godina. Čovjek bi rekao da će biti grubi i zapušteni zbog života u divljini, ali njihove kćeri (29 i 43) izgledaju više seksi nego većina današnjih :D

    @Ante: vjerojatno zbog racionalizacije (kiselog grožđa). Naravno, u prošlosti je jaz bio između punašne i tipične žene bio toliko velik da ga nikakva racionalizacija nije mogla nadići, već je bilo ili izgubi težinu ili tuguj u tišini. Danas, kada je cjelokupna populacija znatno deblja i postoje razni bizarni pokreti za "prihvaćanje tijela", to više nije toliki jaz i javlja se isticanje nedostataka kao protu pokret.

    Iako većina neminovno to i dalje vidi kao nedostatak (recimo, zašto se sve debelee žene uvijek na facebooku slikaju pod kutom od gore? :D ), postoje neka istraživanja koja su ukazala na to da, što je osoba dalje od idealne težine, to više smatra da je idealna težina viša od stvarno idealne.

    U osnovi, to je ekstremni princip hendikepa na djelu, isto kao i kod žena koje se ošišaju na nulu ili tetoviraju cijelo tijelo. Ako otvoreno ističe takvu stvar, mora da je zapravo vrlo visokog statusa i ima neku drugu vrijednu osobinu. To je u osnovi blef, oklada. Naravno, princip hendikepa donosi puno više koristi muškarcima nego ženama.

    @Loch: zapravo imam! Uživaj u "Kako da ju nagovorin na lignju" :D

    avatar

    30.05.2013. (15:41)    -   -   -   -  

  • Loch.

    e, obožavam te :D
    Točno te obožavam, oplakala sam od smijeha :D

    Evo i tebi nešto, da ne budemo u disbalansu;

    http://www.index.hr/black/clanak/zagrizla-lignju-i-ostala-trudn a-spermatofori-joj-se-usadili-u-usta-i-jezik/620901.aspx

    Možda bi se to moglo shvatiti kao osveta lignja? :D

    avatar

    30.05.2013. (16:02)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Moderan feminizam u jednoj slici.

    avatar

    30.05.2013. (17:19)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Loch: genijalno! Ne mogu vjerovati... koji je vrag tim ljudima da jedu žive lignje. Hajde da jedu sirovo, to mogu razumjeti... ali još živu lignju? Wow. Od same pomisli se sjetim facehuggera iz Aliena :D

    @Zoni: hahahahahahaha, preluda slika! Odakle je to?

    Novi post: Penis kao oružje masovnog uništenja

    avatar

    30.05.2013. (17:40)    -   -   -   -  

  • Zoni

    A ne znam. Negdje s neta. :D
    Mislim da je to šerao netko od mojih (muških) prijatelja na fb.

    avatar

    30.05.2013. (18:19)    -   -   -   -  

  • Tzar

    zato treba to 'začepit' da ne izlazi energija pa onda budu mirnije... ;)

    avatar

    30.05.2013. (21:15)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post:

    Daj da ti malo pomognemo...

    avatar

    08.06.2013. (05:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...