Komentari

goga-mario.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Bocaccio

    daj prosjaku milostinju, možda si ga spasio za jedan obrok ili jedan dan.
    nauči prosjaka raditi, spasio si ga za čitav život.
    jedini nedostatak u gornjem igrokazu je pitanje: "želi li prosjak raditi ili ne?" jer uistinu ... neki prosjaci to jednostavno ne žele iako bi se zbog onih drugih 45$ koji to žele možda valjalo potruditi.
    zato pravo pitanje nije imaš li ili nemaš dobru namjeru već koliko se trudiš da namjeru realiziraš.
    pozdrav
    ;)

    avatar

    28.05.2013. (23:02)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    zadnjih godina radnici moraju učiti prosjačiti

    avatar

    29.05.2013. (07:46)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Dam nešto onima koji mi djeluju simpatično. Inače sam mišljenja da su to vrlo često pripadnici dobro organiziranih družbi koje imaju šefove koji ubiru većinu prihoda. Tako da sumnjam da zbilja pomažem. Majke s djecom pak ne podnosim baš najbolje, jer su praktične zlostavljačice iz interesa.
    Ono što bi mi bilo zanimljivo izvoditi je omogućiti nemajućima da ne trebaju milostinje. Međutim, ne trudim se nimalo u tom smjeru. :
    *Smišljaju se sami. :)

    avatar

    29.05.2013. (10:12)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ahahaahahahahaa daj de goga kunu! daj mario života ti! odličan odličan post ko prvo! ko drugo apsolutno se slažem sa mariom da je prosjačenje i to kakav dio potrošačkog lanca i da je to prije svega 1 zanat koji ima svoje mehanizme u privređivanju. kao dokaz tome (a pošto ste me naslovom uboli u seriju koju doma držim na posebnoj polici;) ,pejstujem ovo...

    http://youtu.be/5x3P4gLWlMs

    avatar

    30.05.2013. (15:23)    -   -   -   -  

  • Goga i Mario

    @bocacciozg
    ...kao što rekoh i prosjačenje je vrsta rada, privređivanja, zarađivanja za život, dapače, uz prostituciju jedan od najstarijih zanata :)... zakaj bi netko radio ako može i hoće prosjačiti :)... dobra se para ubere čekajući da ti netko nešto udijeli, pogledaj samo škrabice kako su pune svake nedjelje, prosjačenje spada u kategoriju sigurnih poslova :)...

    @pametni zub
    ...to je najžalosnije od svega...

    @propheta nemo
    ...jesu, velika većina su profesionalci, mogu bit pripadnici organiziranih skupina ili samostalni obrtnici, ali na kraju krajeva to im je jedini način privređivanja za život - zanimanje prosjak... trebalo bi to zanimanje uvest u registar zanimanja, pa i školu otvorit za profi prosjake, dobiješ diplomu da si završio za prosjaka, zaposliš se negdje na nekom trgu kao samostalni zanatlija i plaćaš porez :)... i bog te veseli, riješen problem prosjačenja, odnosno neimaština nemajućih ;)...

    @blogdogg
    ...e neš od nas dobit kunu, našo si krivu crkvu di ćeš se bogu molit :))... prosjačenje treba legalizirat, i oporezivat, i stvar riješena... ionako postoji legalno prosjačenje od strane crkve i raznih humanitarnih udruga i još se k tome ne oporezuje, to treba mijenjat, ako svako privređivanje podliježe oporezivanju onda treba i prosjačenje :)... a "Prosjaci i sinovi" su zakon :)...

    avatar

    31.05.2013. (19:23)    -   -   -   -  

  • korisnica

    bezboštvo više niko nije nikome spreman pomoći...žalosno

    avatar

    31.05.2013. (19:48)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    #Jao, nemoj to preglasno govoriti. Ako te čuju gospoda briselski birokrati, za pola godine ćeš vidjeti kako hvataju prosjake po ulicama ako nemaju prosjačke iskaznice s pripadnom diplomom. :)

    avatar

    01.06.2013. (11:27)    -   -   -   -  

  • (wo)man's world

    Ja kad ih vidim, osjetim nelagodu. To su možda jedini ljudi (osim onih koji imaju bilo što plastično na sebi) koji mi stvaraju neugodu.

    Em što mi dokazuju da svijet može biti okrutan, em što mi potvrđuje da je čovjek najniže biće (govorim o onim što ne žele raditi)..

    Prestala sam se pitati o njima...

    Lijep pozdrav :)

    avatar

    05.06.2013. (22:37)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Točno, uvijek smo sebični, pa i kada dajemo i kada primamo, i kada baš bilo što radimo, ali valja razlikovati zdravu i nezdravu sebičnost, ako ćemo već za obje koristiti pojam sebičnost. Hoću reći, prema posljedicama našeg djelovanja ili nedjelovanja, posebno kada je ono svjesno i u smislu samog djelovanja, ali i spomenutih posljedica, ... ma daj više tu kunu (komentar) i ne filozofiraj ;)

    avatar

    07.06.2013. (08:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...