Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • borivoj

  "REZOLUCIJE DONOSE JEDNAKOST

  KAO STO RODE DONOSE DJECU". iz "Poredbenika"

  Dragi prijatelji,

  Ako ista na svijetu moze da nas nauci NEPRIANJANJU i oslobadjanju od zelje za ZADRZAVANJEM, onda je to vrijeme. Ono niti prijanja niti zadrzava. Kako poruka pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje kaze da vrijeme STOJI a mi prolazimo, moguce da bi nas uvid u ovaj prizor bio potpuniji kada bismo malo vise poznavali Einshtajnovu teoriju relativnosti:  13. NITI JE DOSLO, NITI PROSLO VRIJEME  Niti je doslo, niti proslo vrijeme,

  u kojemu plesnim hodom prelazis ponor,

  po mostu od mahovine.  Iznad gologa ponora,

  odlazi i dolazi samo tvoj umor

  i oprezan korak.  Ne otvaraj oci. Plesno, mahovinski,

  prodji svrh ponornoga vremena,

  koje stoji.  "Bijela kula", knjiga 82. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  22.05.2013. (08:21)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Ispravnost (dharma) su noge, a oslobođenje (moksha) je glava svakog ljudskog bića. Bogatstvo i želja (artha i kama) su trup i ruke. Tragedija današnjice je u tome da glava i noge su zanemarene, dok trup i ruke se smatraju bitnima. Dovoljno upozorenja o tragediji u koju vas ovaj pristup može odvesti je pruženo u drevnim tekstovima. Vječna (sanatana) dharma je postavila pravila i propise za najbolji mogući način kako iskoristiti život, ali zbog nedostatka učenja, obrazloženja i primjera, oni su nažalost zanemareni. Zanemarivanje ovih pravila koja vam donose istinsku sreću i mir, je kao nanošenje boli samom sebi. Zemlja može biti bogata, ali, ako je život loš, to je žalosno. Nije bitno, da li je vaš standard života siromašan, pod uvjetom da je vaš način življenja čist, pun ljubavi i poniznosti, i živite ga sa strahom od grijeha i poštovanjem prema starijima.

  BABA

  Djela učinjena s čistoćom u mislima, riječima i djelima je ispravno ponašanje. - Baba

  avatar

  22.05.2013. (08:30)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pet biljaka protiv anksioznosti i stresa

  pasifloraAnksioznost vodi do neprirodnog stanja konstantnog stresa i uznemirenosti.

  Obuzima vas osjećaj nemira i panike. Mislite da vam prijeti neizbježna katastrofa, što izaziva pojavu abnormalnih strahova.

  Um postaje preopterećen, što dovodi do drhtanja, pojačanog lupanja srca, vrtoglavice, znojenja i gubitka daha.

  Strah od poniženja, sramoćenja, umiranja ili bilo kojeg drugog negativnog događaja koji se čini izvan vaše kontrole iscrpljuje vašu energiju i umanjuje snagu.

  Više niste u stanju normalno funkcionirati na radnom mjestu i kod kuće. Pomislite da iz ovog začaranog kruga nema izlaza.

  Međutim postoje biljke koje Vam mogu pomoći.

  Pročitajte više
  www.alternativa-za-vas.com
  tel.: +385 (33) 731-136
  Copyright © 2012 Alternativa za Vas.

  avatar

  22.05.2013. (08:31)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Kako začeti svoje dobro jutro

  Ko bi lahko vsaj uživali vsako jutro kot v nedeljo, ko nikamor ne hitimo in budilka ostane nema. Vendar verjamemo, da je lahko vsako jutro lepo, ki bo spremenilo cel dan.

  Nekaj nasvetov za lepo jutro:

  Zbudite se bolj zgodaj in nekaj časa sedite v tišini
  Se sprašujete, zakaj bi bilo to boljše kot dodatnih 15 minut spanja. Tako bomo lažje zbudili naše možgane. Izkoristite mir in tišino jutra. Mnogi menijo, da je opazovanje zore najlepši del prebujanja.

  Vzemite si čas za zajtrk
  Kava vas bo morda res takoj zbudila, ampak za normalno delovanje naslednjih 8 ur potrebujete hrano, ko so različne vrste jagod, oreščki, jajca in polnozrnate kosmiče. Lahko pa si vzamete tudi več časa za pravi zajtrk...

  Več >>>

  Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

  avatar

  22.05.2013. (08:32)    -   -   -   -  

 • borivoj

  From: Mirjana
  To:
  Sent: Wednesday, May 22, 2013 8:05 AM
  Subject: Fwd: PLAKAT ZA 25.05.2013

  PRIDRUŽITE NAM SE NA BILO KOJI NAČIN, DA DAJETE ILI DA PRIMATE NA

  DANU BESPLATNOG ISCJELJIVANJA

  U NOVOM VINODOLSKOM, 25. 05. 2013. OD 9,00 DO 18,00 SATI U DOMU KULTURE

  Obzirom da je dan otvaranja portala, energije će biti podržavajuće i koristiti svakome, ljudima i životinjama.  Sav prihod ide Udruzi Sretna šapa za zbrinjavanje napuštenih životinja.

  avatar

  22.05.2013. (08:33)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Predajte dalje žensku štafetu!!!

  Koliko se položaj žena promijenio od doba Tita saznajte 25. svibnja 2013 , dan koji se tradicionalno slavio uz štafetu i slet.  U sklopu predstave Muški-ženski/Ženske Muške (OVAJ PUT samo za ŽENE) zajedno s glumicama i glumcima analizirajte rodne stereotipe koji su se mijenjali kroz vrijeme i dobro se zabavite.

  Predstava Muški-ženski/Ženske Muške za žensku publiku u ženskoj izvedbi će se održati u kazalištu Mala scena, 25. svibnja 2013 u 20.00 sati. Za sve koje imaju druge planove na titov rođendan mogu je pogledati 26. svibnja 2013 u 18.00 sati, dok predstavu u muškoj izvedbi moći ćete pogledati isti dan u 21.00 sati.

  Temelj nastanka ovih predstava jest, kao i kod ostalih kazališnih projekata Bacača Sjenki, da su glumci-glumice/izvođači-izvođačice ujedno i suautori/ce sadržaja, a posebnost ovog projekta je da će predstave moći pratiti isključivo istospolna publika. Predstave koje su u današnjoj ponudi, namijenjene su ženskoj publici.

  Publika je po vlastitom izboru, ravnopravni suigrač (napadač) izvođačima u ovom traganju za novim odgovorima na pitanja o ženskom i muškom koja si vječno postavljamo.Muški/Ženski i Ženski/Muški je putovanje kroz uzajamno otvaranje, razgovore, pjesmu, igru, smijeh i suze, avantura u koju svatko kreće s određenim prtljagom ideja i predrasuda da bi se, nakon predstave, iznenadio njegovim novim sadržajem.


  powered by phplist v 2.11.6-hosted, © phpList ltd

  avatar

  22.05.2013. (08:33)    -   -   -   -  

 • borivoj

  PHOTORI

  Poštovani,
  čast nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe fotografija Dejana Miloradova iz Novog Sada. Dejan Miloradov boravi u Rezidencijalnom programu Kamov kao dobitnik Grand Prix nagrade na Međunarodnoj izložbi Treći element.
  Svečano otvorenje izložbe je u petak, 24. svibnja u 19 sati u Državnom arhivu u Rijeci, Park Nikole Hosta 2.

  Veselimo se Vašem dolasku.

  ______
  Borislav Božić, prof.
  Rastočine 3
  51000 Rijeka
  Hrvatska
  00385 (0)91 533 25 76
  borislavbozic@net.hr
  ______
  Atelier:
  Ivana Zajca 24/IV
  51000 Rijeka

  avatar

  22.05.2013. (18:16)    -   -   -   -  

 • borivoj

  From: Slavica Grgurić-Pajnić
  To: borivojbukva@yahoo.com
  Sent: Wednesday, May 22, 2013 11:00 AM
  Subject: RE: pitance

  -----------

  Poštovani, prijavljeno je 30 sudionika recitala, za sada je sve pod kontrolom u pripremi i dočeku istih. Sudionici su iz Ivanić Grada, Varaždina, Čakovca, Žminja, Rijeke, Kastva,Zagreba,Viškova, Lekenika, Maruševca, Oprtalja.. Lp Slavica P

  ------------

  veliko hvala na informaciji, nadam se da se vidimo!

  lp, boro

  avatar

  22.05.2013. (18:22)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...