Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Kojotica

    meni nije jasno kako mogu biti toliko nefleksibilni. pa valjda mogu napraviti nešto i bez špeka. osim ako je sve već pripravljeno, pa samo podgrijavaju. sve u svemu - koma. i sa takvom gastronomskom ponudom mi čekamo turiste, koje bi samo oderali, a ništa im nemamo za pružiti.

    avatar

    20.05.2013. (19:25)    -   -   -   -  

  • hannah

    hahahaha, imala sam takav problem u Istanbulu...
    Turci su mesožderi teške kategorije i pravo je čudo u njihovim restoranima pronaći jelo bez mesa.

    avatar

    20.05.2013. (19:53)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    to je već smiješno koliko kod nas vlada zadrtost i fiksacija na ideju da se meso mora jesti i da nešto nije u redu s osobom koja neće iz uvjerenja jesti meso ili ga, gle abnormalnosti -ne voli jesti!

    avatar

    20.05.2013. (20:32)    -   -   -   -  

  • analiza

    Jesi ono što jedeš....
    i u tom smijeru ti se razvija svijest...
    ako jedeš životinje instikti i svijest ti se razvijaju na tom stupnju....
    ako jedeš zelenilo bliži si svijetlosti prosvijetljenja
    u tebi dijeluje fotosinteza viših stupnjeva svijesti
    jer gospodariš sobom
    i bivaš (osjećaš) jedno sa svim oko tebe .....sa univerzumom.

    avatar

    20.05.2013. (22:59)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @Analiza - notoran je fakt da u faunu pripadaju organizmi složeniji, svjesniji i na višem stupnju razvoja od flore (u onom smislu stupnjevanja u kojem ćemo i za nas ljude - nota bene: također faunu, životinje, sisavce dvonožne obične - reći da smo viši oblik razvoja, pa i razvoja svijesti, od npr. amebe ili paprati).
    Krećući od pretpostavke da smo u svijesti linearna funkcija onoga što jedemo (već u startu patetična, plitka misao, od one klasične pseudo-mudre ''holističke'' vrste plitkoće i površnosti), još si k tome, dakle, poduzeo misaoni salto mortale da čovjeka glava zaboli: a) svjesni smo onoliko koliko je za života bila svjesna namirnica koju jedemo, pa zato b) ako jedemo one koje su bile više svjesne, mi ćemo biti... manje svjesni, a ako one koje su bile manje, mi ćemo biti više...
    Elem, to što govoriš nema nikakvog smisla, jedna monumentalna nebuloza, nonsens, non sequitur. Pobija te sama logika na koju se pozivaš, čak i ako ju za ljubav hipoteze uzmemo za ozbiljno.
    O bože, kako je jeftino laprdati. Kako ti se samo olako i verbalistički izgovaraju klišeji poput gospodarenja sobom, bivanja jedno s univerzumom, svjetlosti prosvjetljenja i sl. - uslijed jedenja zelenila, a ne mesa, ni manje ni više. A tek ova sintagma najluđa, o FOTOSINTEZI VIŠIH STUPNJEVA SVIJESTI. :D
    Blink!
    Razvedrio si mi jutro: za trbuh se držim od smijeha, al' doslovno.
    Olako razbacivanje ovakvim frazetinama upravo je jedan od najodličnijih pokazatelja vrlo niskog i površnog stupnja svijesti, duhovnog siromaštva - klišeiziranosti - tu negdje na razini Paula Coelha (čitaj: niže i antiduhovnije ne ide).

    avatar

    21.05.2013. (09:07)    -   -   -   -  

  • Dante

    Evo malo vode na mlin vegetarijanstvu

    http://budan.blog.hr/2013/05/index.html#dan21

    avatar

    21.05.2013. (09:15)    -   -   -   -  

  • analiza

    Hvala Pero....

    Samo ti ostani na mesu....
    ja rekoh ono što mislim i osjećam u ove dvije i pol godine
    vegetarijanstva bez namjere da nekog uvjeravam u nešto
    što ne misli da je ili da ga ponizim na bilo koji način.
    Očigledno tražiš žrtvu na kojoj bi iskazao svoje bivstvo...Izvoli.

    avatar

    21.05.2013. (12:02)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    @ indijanka, da smanjiš muke sebi, a i njima, navedi im odmah što točno hoćeš, što točno nećeš. Kuhari nisu magistri znanosti, rade s onime što imaju. Treba i njih razumjeti.

    @ analiza, znaš li uopće što je fotosinteza? Imaš li ikakvu predodžbu što bi to bilo?

    avatar

    21.05.2013. (12:13)    -   -   -   -  

  • analiza

    Metalurgijo....... de mi ti objasni pošto vidim da ti znaš ..... spomenuo jesam fotosintezu ali simbolično a vi ste je se dohvatili kao pijan plota... vaše je shvaćanje jednodimenzinalno i nek takvo i ostane.... obojena metalurgija za tebe je pojam jer je plemenita u svojoj strukturi.

    avatar

    21.05.2013. (12:28)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @Analiza - Molim, i drugi put. Ako baš hoćeš da znaš, meso kao namirnicu ne preferiram i oduvijek radije jedem nešto drugo. Nije uopće u tome stvar. Ali ako je tebi lakše diskvalificirati što ti rekoh kao banalnu pohlepu za svinjetinom, slobodno ti je; skužiti poantu nije, naravno, nikakva obaveza. Ako pak želiš sutra biti razgledaniji nego što si danas, dat ćeš si truda pa ubrati meritum mog osvrta na tvoj jezik - naime, da recitiraš frazetine, da govoriš kodificiranim, patvorenim jezikom koji si negdje čuo i usvojio pa ga ponavljaš kao papiga (naravno, takva praksa ne može proći bez da tu i tamo bubneš grandioznu budalaštinu, kao ovo s ''fotosintezom viših stupnjeva svijesti'' (ama razumije se da nisam mislio da bi budalaština to bilo samo u doslovnom biološko-kemijskom, nego upravo u simboličkom smislu)). Vidiš, nismo uopće na prehrambenom terenu, nego na terenu izražavanja, jezika - a jezika, to znači: duha. Jezik ti ne posjeduje svježinu i elasticitet, šablonski je, papagajski i isprazan u uvriježenom žanrovskom kanonu te ''duhovnosti'' Budnosti & Svjesnosti via zelenilo.
    Činjenica da si reagirao replikom ''samo ti ostani na mesu'', koja promašuje ceo fudbal i pokazuje izostanak volje/sposobnosti za razumijevanjem što ti se uopće govori, kao alibi koji ti omogućava lakonsko otpisavanje, uz već prethodno iskazani višak volje za deklamiranjem dodatno svjedoči o ispraznosti pokupljenih parola o Višim Stupnjevima Svijesti i bla-bla.

    avatar

    21.05.2013. (13:13)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    Ta zar nije jasno iz posta da sam se izjasnila i tražila nešto bez mesa? Trebam li i pretpostaviti da ljudima piletina i riba nisu meso?
    Nevjerojatno kako su neki (mnogi) toliko drski pa stalno vrijeđaju ili mene ili nekog drugog u komentarima. Kao što reče Meša Selimović: 'Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti. Zlo nosimo u sebi kao izvornu strast…' Neke persone su, usprkos učenom rječniku, zapravo ostale u eri praljudi...

    avatar

    21.05.2013. (13:26)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    @ analiza, ostavi se pjesništva jer ti ne ide.

    @ indijanka, trebaš pretpostaviti da oni možda stvarno ne znaju što je meso. Nadam se da se Mešin citat ne odnosi na mene jer mi ni u kojem slučaju nije namjera uvrijediti te. To isto ne vrijedi za neke posjetioce tvog bloga.

    avatar

    21.05.2013. (14:27)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    nije lako nikome reći da je izrekao ili napisao notornu glupost, ja npr. za to nemam ni snage ni srca, možda zato jer mi se i samome dešava da napišem ili izreknem budalaštinu, ali ukazati na to nekome daleko je od bilo kakvog zla ili zloće, dapače, ljudi bi trebali znati cijeniti kad im netko ukaže na tako nešto, naravno, ako nije zlonamjerno...
    e, sad, vjerujem da @pero u šaci nije zlonamjeran, možda samo pregrub ponekad...

    avatar

    21.05.2013. (16:59)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @ Indijanka - uslijed velike općosti i neodređenosti predbacivanja koje si poduzela, ostalo je nejasno u koga si sve naciljala Mešom. Mada nisi otvoreno imenovala, s obzirom na neke okolnosti, nije neopravdano da pomislim na sebe. Ne preostaje mi nego operirati s pretpostavkom da se sve navedeno odnosi na mene. Ako kojim slučajem nije tako - zanemari; prisiljen sam zato što si zakukuljila (a i ta kukuljenja baš ne volem, mogu ti reći).
    Prva inkriminacija pri takvoj pretpostavci je, dakle, da vrijeđam. Jedini kome sam se obraćao je Analiza. Volio bih čuti mjesto na kome nalaziš da sam ga vrijeđao. Ono što sam napravio je da sam ono što je govorio ocijenio jeftinim laprdanjem. Sama ocjena nečijeg govorenja - pogotovo utoliko što sam ju argumentirao, obrazložio zašto mu riječi vidim kao laprdanje - ne može odmah biti nazvana vrijeđanjem tog nekoga. Znači, kod tebe nije dopušteno imati i iznijeti svoj sud? Druga stvar da sam ga nazivao nekim ružim imenima - što nisam. Ono što anticipiram da bi mi se eventualno moglo izvući je mjesto na kojem način na koji Analiza laprda prepoznajem kao upravo pokazatelj ''niskog i površnog stupnja svijesti, duhovnog siromaštva'', pa kao - to da je uvreda. Međutim, ne! Stvari ne treba dekontekstualizirati. Jer što nam je Analiza esencijalno poručio svojim komentarom:
    a) tko jede samo zelenilo, više je svijesti, tko jede (i) meso - taj je niže;
    b) ja jedem samo zelenilo, dakle ja sam više svijesti;
    c) a vi koji jedete (i) meso - vi ste, dakle, niže svijesti.
    Što, osim što je budalaština, predstavlja i - jesi ono za drskost pitala? - nečuvenu drskost, kao i oholost.
    Ako ćeš meni reći da sam ga vrijeđao prepoznavši razbacivanje frazetinama o visokoj svijesti itd. kao pokazatelj upravo obratnog, tada bi morala istaći i to kako sam učinio samo ono isto što je Analiza prethodno sam učinio. Ako ćeš inzistirati da kažeš kako sam ja njega vrijeđao, tada ćeš morati reći i da je to to moglo biti jedino i isključivo na način na koji je prvotno on vrijeđao sve nas koji jedemo (i) meso. (Pri čemu smisao nije u vraćanju milo za drago, u tome da sad ja njemu nešto kad je on prvo meni/nama, nego u gesti slanja mu njegovog vlastitog torpeda nazad, što može biti zabavno, a potencijalno i plodonosno kao metoda kritike, ukazivanja na feler.)
    Imam sada ponešto za reći i na tvoje držanje, Indijanko. Kako to da si, tako senzibilizirana na drskost, propustila uočiti suštinsku drskost u samom Analizinom komentaru? Nadalje, zloupotrebljavati na ovaj način Mešu Selimovića u svrhu kačenja komentatorima na leđa - prema kriteriju koliko ti koji godi što govori - ništa manje nego počelo Dobra te počelo Zla, predstavlja nevjerojatnu nepristojnost s tvoje strane, o neukusnosti prema Meši da i ne govorimo. Još nadalje: ta neukusna gesta prilično ukazuje da bi sama imala što se pomučiti za izrasti, nasuprot određenim strastima, zar ne, Indijanko? I konačno: nazivati komentatore - uslijed vlastite nesposobnosti da pravilno očitaš i razlučiš što se pred tobom događa - ništa manje nego praljudima, upravo je ono za što pokušavaš druge neosnovano inkriminirati: eklatantno vrijeđanje.

    avatar

    21.05.2013. (17:31)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Nisi pogriješio pero. Čovjek zaista laprda.

    avatar

    21.05.2013. (20:04)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @DLZ - malo grublji sam bio (mada je i to relativno) ne zato što je Analiza izrekao notornu glupost, nego zato što je u to bio ugrađen značajan bezobrazluk (na način koji sam gore oslovio)
    @metalurzi - no, da... rijetko griješim

    avatar

    21.05.2013. (21:30)    -   -   -   -  

  • analiza

    Pero.....dali si dobro?

    Ispričavam se ako sam te baš toliko naljutio.... tvoji komentari imaju neku vrstu logike ali one mesožderske te mi nije čudo što tako reagiraš... možda bi bilo dobro da predješ na malo više zelja.... smiruje... lakše ćeš vladati sobom.... bit ćeš opušteniji... ležernije ćeš gledati na mnogo toga oko sebe kao i na moje "Papagajsko ponavljanje". Ima li išta ljepše od tvoga mira u tebi samome.
    Ako si mene Papagaja uzeo na zub zašto ti indijanka onda neodgovara sa Mešinim citatom.... Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti. Zlo nosimo u sebi kao izvornu strast…
    Pero dodji samome sebi....

    avatar

    21.05.2013. (22:49)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Ne zbog samog citata, nego zbog zloupotrebe, Analizo, zbog njegove zloupotrebe...
    Što još?
    ''mesožderske logike'' :D
    Evo, upravo još jednom potvrđuješ koliko sam bio u pravu u reakciji za koju ti istovremeno nije jasno zašto sam ju imao.
    Ili: ''od tvoga mira u sebi samome'', ''dođi samome sebi'' - i ponovo strašne frazetine! I ponovo, znači, potvrđuješ opravdanost moje reakcije i po toj drugoj osnovi!

    avatar

    21.05.2013. (23:17)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    @analiza
    upotrijebivši izraz "mesožderska logika" stvarno zaslužuješ da te netko dobro iZANALIZIRA, da nije tragično bilo bi komično, pa nek bude tragikomično...
    SAd si i mene naljutio!!!
    Kakva je bila Hitlerova logika, mesožderska ili vegetarijanska!?!?

    avatar

    22.05.2013. (12:20)    -   -   -   -  

  • analiza

    Baš mi je drago da sam vas naljutio mesožderski logičari...... ha

    avatar

    22.05.2013. (18:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...