Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • borivoj

  „TAJNA SRECE JE U TOMU,

  DA OCEKUJES MNOGO OD SEBE,

  A MALO OD DRUGIH”. Guinon  Dragi prijatelji,

  U danasnjem tihovanju dobijamo poticaj na umijece iskazivanja emocija, a najvaznija od svih je LJUBAV. A najveca je i najvaznija stoga sto izvire iz sebe same. Svaka pjesma, a napose ova iz „Bijele kule” koja govori o ljubavi moze se smatrati himnom:  83. LJUBAVI VIDIS LI  Ljubavi, vidis li kako te ljube zvijezde, pijesak, duse u pticama, kamenju i ljudima - ima li icega i ikoga tko Te ne ljubi?

  Ne, nikoga i nicega takvoga nema.

  Ali ima ih koji jos ne umiju iskazati ljubav, pa sjede zbunjeni i malo zavidni onima, koji to umiju.

  Gledaj, Gospode, povorke bica, koja dolaze da Te ljube. Ima li im kraja? Kako da im bude kraja kad iz Tebe izviru?  „Bijela kula”, knjiga 67. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  18.05.2013. (08:17)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Postovani Borivoje,

  zahvaljujemo na poslatim stihovima i obavestavam Vas da su uvrsceni u Nas konkurs na temu ”VOZ”.
  Sticajem okolnosti – usled tehnickog nesporazuma – u programu „NOC MUZEJA” 18.maja.2013. godine potpuno je izostavljen prostor Muzej zeleznice – Odeljenje u Novom Sadu iako bi to bilo 3. put zaredom da ucestvuje u ovoj manifestaciji.
  Ipak, predvidjeno prvo predstavljanje pristiglih stihova i haigi ce biti odrzano 22. maja 2013. godine (sreda) u 19 casova, na predvidjenom mestu, u zasebnom programu obelezavanja dva jubileja: Dana novosadske zeleznicke stanice i 130 godina od ulaska prvog voza u Novi Sad. Potpuno obavestenje se nalazi u pozivu koji Vam saljemo u ovom pismu.
  Sto se tice konkursa, stiglo je ukupno 597 pesama. Pesme su od 88 autora iz Nemačke, Hrvatske, Svajcarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, sa Filipina, Slovenije i najvise iz Srbije. Izbor je vrlo tezak, uz napomenu da jedan deo pesama iako lice - nisu haiku, tako da smo odlucili da ce se u buducem zborniku koji imamo nameru da objavimo do kraja godine (predhodno ce se sve naci na nasem sajtu: www.phd.in.rs) naci odvojeno.
  Stiglo je samo 9 hajgi. Ali smo mi (PHD) uvidom u haiku stihove i pravljenjem licnih fotografija (posebno Vitomir Miletic – Witata) bili slobodni da ih priredimo najbolje sto smo mogli. Na najavljenoj veceri 22. maja bice predstavljeno ukupno 30 haigi.
  I dodatna najava: beogradska promocija „Haikua i i hajgi o vozu” odrzace se 30. maja 2013. godine u Udruzenju knjizevnika Srbije – gde ce nam domacin biti Haiku drustvo Srbije i Crne Gore.

  Aleksandar

  PUTUJUCE HAIKU DRUSTVO, Novi Sad

  avatar

  18.05.2013. (08:24)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Poziv za učešće u solidarnoj akciji za obeležavanje Genocida u Srebrenici:Beograd – Srebrenica, biciklom 2013

  Drage,

  Pozivamo vas dase uključite u Memorijalnu biciklističku turu Beograd – Srebrenica, koja ćebiti organizovan od 8. do 11. jula ove godine.

  Biciklističku turu organizuje neformalna aktivističkagrupa (Eva Dinić, Nina Djurdjević Filipović i Vladimir Jevtić) u saradnji sa „SOS Vlasotince” i uz podršku organizacija “Žena u crnom“ i "Rekonstrukcija ženski fond“.

  Organizovanjem ove ture želimo da pokažemo solidarnost sažrtvama genocida u Srebrenici i njihovim porodicama kao i da ukažemo javnostiSrbije na potrebu za suočavanjem sa zločinima koji su počinjeni na tlu drugihdržava, bivših republika SFRJ, a u ime građana i građanki Srbije.

  Da bi se ostvarilo pomirenje i dobri odnosi sa našim susedimapotrebno je učiniti još koraka u suočavanju sa prošlošću. Zbog toga je važno dase u ovu akciju uključi što veći broj građana i građanki.

  Planirano je da tura bude organizovana tokom jula, usklopu obeležavanja 18. godišnjice genocida u Srebrenici, i da se u ovu akcijuuključe građani i građanke izcele Srbije kako bi na simboličan način dali svoj doprinos uspostavljanjuboljih susedskih odnosa.

  Učesnici/ebiciklističke ture Beograd – Srebrenica proći će kroz Šabac, Loznicu, MaliZvornik i druga mesta, čime bi stanovnicima ovoga dela zemlje dodatno skrenulipažnju na ono što se dogodilo u Srebrenici 1995 godine.

  Kao što je već pomenuto, biciklisti/kinje koji/e se budu prijavili/e, krenuće 8. jula izBeograda, a prva noćenja planirana su u Šapcu i Loznici. Naredna „stanica“ jemesto Potočare kod Srebrenice, gde bi biciklisti/kinje trebalo da stignu 10. jula. U Potočarima jeplanirano noćenje, a tu će se okupiti i ostali/e učesnici/e Marša mira.

  Narednog dana, 11. jula svi/e učesnici/e prisustvovaće Komemoraciji u Srebrenici.

  Hrana, troškoviputa i noćenja, medicinska pomoć kao i bezbednost učesnika/ca su obezbeđeni.

  Ako ste zainteresovani za učešće u ovoj biciklističkojturi,možete se prijaviti na telefon 064/27-17-116, kontakt osoba je VladimirJevtić.

  Takođe, više informacija možete dobiti i putem mejla: beograd.srebrenica.2013@gmail.com

  -----Inline Attachment Follows-----

  _______________________________________________
  Zenskaposla mailing list
  Zenskaposla@zamir.net
  http://lists.iskon.hr/mailman/listinfo/zenskaposl a

  avatar

  18.05.2013. (08:29)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dragi prijatelji konstelacijskog rada!

  I ovoga mjeseca nastavljamo sa tematskim večerima koje pružaju priliku da se upoznate sa zakonitostima koje određuju i uređuju naše odnose. Ove večeri namjenjene su onima koji jednostavno žele saznati više o tome što pokreće naše odnose kako bi sa tim znanjem funkcionirali bolje u vlastitom životu, kao i onima koji su zainteresirani naučiti više o teoretskim postavkama sistemskih konstelacija, odnosno Poretku ljubavi. Okvirni program večeri:

  Tematska večer 23.5.2013. PARTNERSKI ODNOSI III
  Šta donosimo u brak. Doprinos muškarca i doprinos žene dobrom braku. Tko ima prioritet: moj partner, moje dijete ili moja mama? Blagodati i izazovi roditeljstva i njegov utjecaj na partnerski odnos. Gubitak trudnoće. Izgubljeni blizanac. Prekidi trudnoće. Istospolni parovi. Neplodnost. Umjetna oplodnja. Posvojenje. Um je pametan, ali tijelo je mudro – mudrost seksualnosti. Dok nas smrt ne spoji.

  Slijedeća radionica sistemskih konstelacija je u nedjelju 26.5.2013. Svi detalji u privitku.

  TAKOĐER PODSJEĆAMO NA LIPANJSKE AKTIVNOSTI:
  Tematska večer održati će se 13.6.2013.
  Konstelacijska radionica biti će 15.6.2013.
  Edukacija iz sistemskih konstelacija - MODUL 2 14.- 16.6.2013.

  Sve upite kao i prijave (obavezne za sve programe) možete nam uputiti mailom ili telefonom. Više informacija o svim programima naći ćete na našoj web stranici.

  S vama u susret novim konstelacijskim iskustvima

  Alemka i Max Dauskardt
  www.SystemicConnections.com
  Tel. 091 1266 545
  KONSTELACIJA – Udruga za psihološko sistemsku djelatnost
  http://www.facebook.com/Konstelacija Kroatia

  P.S. Slobodno proslijedite ovaj mail svima za koje mislite da bi bili zainteresirani, a ako ste ga primili greškom ili više ne želite primati obavijesti od nas, samo nam ga vratite bez objašnjenja. Hvala!

  avatar

  18.05.2013. (08:30)    -   -   -   -  

 • borivoj

  PODSJETNIK

  Nudim ti da se priključiš firmi RIPPLE tako da se učlaniš kao moj suradnik.  O firmi RIPPLE može se reći ukratko:  RIPPLE Besplatno članstvo;  RIPPLE daje nama na poklon APP osnovnu aplikaciju za mobitele;  RIPPLE otvara tržište novih, inovativnih i brojnih aplikacija;  RIPPLE = stvaranje nove društvene mreže (najveće na svijetu) i  RIPPLE = formiranje tržišta za naše (tvoje i moje) proizvode i usluge.  RIPPLE nagrađuje graditelje mreže na više načina.  Kada smo učlanjeni svi smo umreženi i svatko zarađuje na svemu što netko u mreži ispod nas kupi.  Sve je pokrenuto prije 5 tjedana - još nije počela tzv. prelaunch faza.

  Sad je vrijeme za akciju!  Evo malo više teksta i privitaka pa se zabavi i upoznaj s tim.

  Nakon toga ćeš moći donijeti odluku o tome hoćeš li

  uskočiti u RIPPLE vlak koji vozi u bolju budućnost.  Srdačno te pozdravljam. Ivan Prekop  e-mail : aura.zagreb@gmail.com

  mob. +385 95 9199016

  Ako te ovo zanima, odgovori mi osobno na ovu e-mail adresu:

  riječima ZANIMA ME !

  i pošalji mi Tvoje: Ime i prezime, e-mail adresu i broj mobitela.

  Tada će ti Firma RIPPLE poslati POZIVNICU i KOD (šifru) pomoću kojega se možeš registrirati.

  Za registraciju ćeš imati 24 sata vremena.

  Istovremeno ću ti poslati upute za registraciju na hrvatskom.

  Ako imaš pitanja – nazovi.

  Želim ti MIR i svako dobro ! Ivan Prekop

  88888888888888888888888888888888888888

  avatar

  18.05.2013. (08:30)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Jesu li i vama rekli da imate previše kolesterola?

  Vedrana Rudan: O holesterolu

  Preneseno s bloga VEDRANE RUDAN  Mislila sam da sam zdrava žena. Krenula sam na pregled jer plaćam privatno osiguranje. Znate sve o tome iz TV reklama. Besplatno nazoveš broj, ljubazan glas te pitašto želiš i gdje to želiš, odlučila sam se za najveću riječku privatnu kliniku, krv, mokraća, ultrazvuk, mamografija, internistica...

  Prije ulaska u zgradu bila sam sretna žena obuzeta velikim planovima. Otputovat ću u Andaluziju i ubiti se bunuelosima, to su fritule punjene čokoladom i šlagom, u Zagrebu, u "Vinodolu", pojest ću zapečene štrukle, u"Flores" ću otići na najbolje pite u Hrvatskoj, za Božić krenuti u Beč na zahericu...

  Jasno vam je, bila sam žena opsjednuta lovom na životne radosti. U mojim godinama, aleluja, aleluja, muškarci me ne zanimaju, spoznaja da postoji život ispunjen kolačima a ne muškarcima veselje je koje me može dovesti do orgazma nakon kojeg im ne moram govoriti, srce, ti mi jesi drugi, ali ipak imaš najduži u Regiji. Želim reći, u onu sam kuću zdravlja ušla kao sretno biće.

  Kao kakvo biće sam izišla? To vas zanima jer niste najzdraviji?

  Ovo što ću vam sada ispričati, ovo vam govori žena bolesna od hiperkolesterolemije. To je prestrašna bolest, imaju je ljudi kojima je kolesterol 6,9 ili više od toga ili manje od toga. Zdravi ljudi imaju kolesterol 4 ili 3, ostali su na smrt osuđena bića. Njihovim krvnim žilama gmiže mast a njima teku zadnji dani. Osim, ako...Hiperkolesteroličari, to piše na papiru koji su mi dali u onoj kući, smiju piti obrano mlijeko, jesti svježi kravlji sir, u malim količinama, meso peradi bez kožice, osim patke i guske, bjelance od jaja, krumpir kuhan na vodi, avokado ni u ludilu. Od voća je sve dopušteno osim oraha, lješnjaka, badema...

  Na rođendan bolesnik smije popiti crnu kavu i čašu mineralne, nikako u ustima topiti komadić čokolade. Kolačići ispunjeni marmeladom za dijabetičare troše se na Božić, palačinke jedu Hrvati samoubojice, Srbi, lučki radnici i domaće izdajice. Svi vlasnici kolesterotičnog tijela u sebe smiju u neograničenim količinama uvaljivati samo bosiljak, kim, timijan i mravinac.

  Nisam znala što je mravinac, pogledala sam u Anića. Mravinac, m, bot. Samonikla ljekovita i začinska biljka (Origanum vulgare) iz porodice usnača (Labiatae)sitnih metličastih cvatova; origano. Da sam onoga strašnog dana u onoj jezivoj kući dobila jedan papir, možda s vama ne bih razgovarala, dobila sam dva papira. Drugi je za one koji boluju od hipertrigliceridemije. Mi jadnici moramo dovijeka jesti jogurt, tjedno tri bjelanjka, svježi kupus, jabuke i komadić crnog kruha namazanog marmeladom za dijabetičare. Kolače, banane, krumpir i rižu, meso, maslac, mlijeko, vino, pivo, žestoka pića i voćne sokove s dodatkom šećera smijemo gledati u spotu kojim se građani Republike Hrvatske pozivaju na otvorenje devedeset i šestog megamarketa. Vježbati, vježbati, vježbati...

  Mjesec dana trčala sam uz riječku zaobilaznicu, vozači mi nisu trubili, kako rekoh, s tim sam raščistila, ručak mi je bio kupus začinjen bosiljkom, večera, dva bjelanjka kuhana na vodi. Iduća je kontrola pokazala skok kolesterola na 7,9. Doktorica mi je rekla, igrate se životom, moram vam propisati lijek. Zapamtite, hiperkolesteroličari i hipergliceroličari piju lijekove dok su živi. Gospođo doktor, drhtao mi je glas, u želucu jogurt, čula sam da taj lijek ubija. Okruženi smo ubojicama, rekla je doktorica.

  A onda, sigurno ste od nekoga nekad čuli poznatu izreku, životpiše romane.

  Ušla sam u jednu zagrebačku knjižaru, tražila knjigu "Suicid za početnike" a našla "Laž o kolesterolu", autor Walter Hartenbach. Sto kuna koje su mi promijenile život! Njemački kardiokirurg i profesor Walter svojom mi je malom knjigom izmilovao dušu i tijelo. Stari Hartenbach tvrdi, ne postoje ni hipertriglicetoničari ni hiperkolesteroličari. Svu frku oko kolesterola izmislili su proizvođači lijekova i margarina, kolesterol je prijeko potreban za život, nema lošeg kolesterola, snižavanje kolesterola je često nepotrebno i štetno, kolesterol sam po sebi ne utječe na nastanak ateroskleroze i srčanog infarkta, znanstvena ispitivanja su lažna, stručnjaci koji okolo drže predavanja o pogubnom kolesterolu plaćenici su farmaceutske industrije.

  Prosječna vrijednost kolesterola za odrasle u čitavom svijetu je 6,5; dvadeset posto svjetskog stanovništva ima kolesterol 7,8; normalan je i onaj 9,1. Tako visok kolesterol nije znak bolesti nego vitalnosti. Ej, vitalnosti! Autor knjige se zaklinje da je hipoteza o kolesterolu kao uzročniku ateroskleroze besmislica.

  Snižavanje kolesterola ravno je snižavanju tjelesne sposobnosti, laž o kolesterolu ugrožava narodno zdravlje, niska razina kolesterola oslabljuje funkcije stanica i obrambeni sustav, nema ni jednog dokaza da je snižavanje kolesterola opravdano, nedostatna opskrbljenost kol

  avatar

  18.05.2013. (08:32)    -   -   -   -  

 • borivoj

  kolesterolom pospješuje nastanak raka. Ponovit ću, sve to piše u knjizi Waltera Hartenbacha "Laž o kolesterolu", izdanje Erudita. Ovoga časa gledam u pržene svinjske kotlete a mene gledaju dva jaja na oko. Danas ću umrijeti od užitka. Dok jedem, znam buljiti u ženske časopise, volim čitati o vjenčanjima, raznježuju me fotografije jadničica u bijelim haljinama. Zašto im netko ne kaže istinu o kurcu i istinu o kolačima? Ali ponekad u tim tjednicima iziđe i nešto o znanstvenim istraživanjima. U Graciji, mom omiljenom štivu, naletjela sam na članak "Zašto je umrla Mona Liza". Pogodili ste. Znanstvena ispitivanja pokazala su da je siroče, u svojoj trideset i sedmoj, skončalo od kolesterola. Još jučer ta bi me vijest bacila u bedaru. Danas, danas se samo lukavo, onako monalizovski smiješim dok mi se niz bradu iz palačinke cijedi smjesa koja nema veze s marmeladom za dijabetičare, ali ima s nutelom.

  Ajmo, hrabro, krenite prema frižideru!

  ------------

  lp, boro

  http://budan.blg.hr/

  avatar

  18.05.2013. (08:33)    -   -   -   -  

 • borivoj

  UPOZORENJE ZA SVE!!! OVIH DANA NA MNOGIM MJESTIMA-BENZINSKIM PUMPAMA ILI NA PARKIRALIŠTIMA DIJELE SE BESPLATNO PRIVJESCI ZA KLJUČEVE I MALI KIC NAKIT ZA VAS AUTO..TE STVARI NE UZIMAJTE!!!! U TOME JE UGRAĐEN ČIP... KRIMINALNI TIPOVI VAS PRATE SA BENZINSKIH PUMPI SVE DO KUĆE I NA TAJ NAČIN PRATE KADA STE KOD KUĆE I KADA NISTE.. KADA STE ODSUTNI KORISTE PRILIKU DA PROVALE U VAS STAN-KUCU!!!!! RADI SE O RUMUNJSKIM KRIMINALCIMA KOJI SU IZMISLILI NOVI NAČIN ZA PROVALE.... MOLIM OBAVIJESTITE I VI SVOJE PRIJATELJE!!!!!!!!

  avatar

  18.05.2013. (08:53)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...