Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • borivoj

  "KAD U ZEMLJI POSTOJI RED, BEDA I PONIZENJE SU SRAMOTA. KAD U ZEMLJI VLADA NERED, ONDA SU BOGATSTVO I UGLED SRAMOTA". Konfucije

  Dragi prijatelji,
  Zanimljive gradacije vremenske dimenzije nudi nam pjesma iz "Bijele kule" kojom zapocinjemo danasnje tihovanje. Ali, stozerna nit pjesme je upucivanje pozornosti na, kako se veli u pjesmi, OSOVINU svih carstava – nase srce, mjesto nase vazne zagledanosti:


  63. IZ SREDISTA MOJEGA DLANA

  Iz sredista Mojega dlana izviru goleme kazaljke vremena: jedna, srebrna, ophodi rubom zvjezdanoga sata, druga, zlatna, broji minute vasih snova, i treca, bakrena, juri niz sekunde vasega tijela.
  Vase su oci i zelje uprte u srebrnu, zlatnu, i bakrenu ophodnju.
  U sredistu Mojega dlana kuca vase srce, osovina sva tri carstva. Zato je Moj dlan tako srdacan, kad se podize ususret vasim ocima i zeljama, pokazujuci im mjesto, gdje bi se morali uprijeti.

  "Bijela kula", knjiga 45. Zapisala Vesna Krmpotic

  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  16.05.2013. (08:22)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Online verzija drugog broja SLOBODNE RIJEKE - glasila Liste za Rijeku nalazi se u prilogu. Ovaj broj je tiskan u nakladi od 55.000 primjeraka i tokom današnjeg i sutrašnjeg dana trebalo bi se naći na svim riječkim adresama. Ukoliko ga niste našli u svojim sandučićima ili među promo materijalom po portunima, tiskano izdanje možete preuzeti na štandu Liste za Rijeku na Korzu ili ga naručiti putem emaila kontakt@listazaraijeku.com uz željeno ime i prezime te adresu na koju želite da vam dostavimo vaš broj. Sve narudžbe koje zaprimimo do četvrtka za područje grada Rijeke, dostaviti ćemo vam putem naših aktivista najkasnije do petka.

  avatar

  16.05.2013. (08:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  10 Zen pravila

  1. Ne hodaj iza mene, ne mogu te voditi. Ne hodaj ispred mene, ne mogu te slijediti. Ne hodaj pored mene jer je staza uska. U stvari, odj**i i pusti me na miru.

  2. Put od tisuću milja počinje praznom gumom i zakuhanim motorom.

  3. Seks je kao zrak - nije ti bitan sve dok te ne zadesi nej**ica.

  4. Nikad ne zaboravi da si jedinstven. Baš kao i svi drugi.

  5. Ako misliš da nikoga nije briga jesi li živ ili mrtav, probaj ne platiti par rata kredita.

  6. Prije nego kreneš pljuvati po nekome, probaj hodati kilometar u njegovim cipelama. Ako ga onda popljuješ, bit ćeš kilometar daleko i imat ćeš njegove cipele na nogama.

  7. Daj čovjeku ribu i jest će cijeli dan. Nauči ga ribariti, pa će cijeli dan sjediti u čamcu i piti pivo.

  8. Iskustvo je ono što imaš kad ti više ne treba.

  9. Ne propusti nijednu priliku da začepiš gubicu.

  10. Rađamo se goli, mokri i gladni i pljuskaju nas po guzici… a onda sve postane još gore.

  avatar

  16.05.2013. (08:30)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Akcije i kampanje
  Ispovijesti ekoterorista
  Povodom Dana planeta Zemlje, u suradnji s Restartom, održali smo predstavljanje filma "Ispovijesti ekoterorista" o Paulu Watsonu i organizaciji Sea Shepherd.
  Blic vijesti

  - Čestitali smo hrvatskim zastupnicima na izboru za Europski parlament, potičući ih da se u svojem mandatu zalažu za prava i zaštitu životinja.

  - Ustanovi za cjeloživotno učenje Magistra zahvalili smo što nude obrazovanje za vegetarijanskog kuhara i za nutricionista.

  - Pridružili smo se Zelenoj čistki u Zagrebu i zajedno s drugim građanima očistili dio Savskog nasipa.

  - Ministarstvu poljoprivrede uputili smo zamolbu za financiranje besplatnih kastracija.

  - Sudjelovali smo na Danima dječjih vrtića u Zagrebu na Bundeku, predstavljajući film "Svi smo mi dio istog svijeta" i biljnu piramidu.

  - Izdvajamo novo na webu:
  a) Zoo Batuda na crnoj listi pet shopova
  b) Dharma Hostel u rubrici Turizam
  c) Biljnom prehranom do zdravlja
  d) Vaši novi komentari
  e) Emily Deschanel povodom Majčinog dana šalje poruku suosjećanja
  f) Pročišćen tekst Zakona o zaštiti životinja
  g) Naučiti djecu empatiji

  - Novo u popustima za članove: Brokula&Ž.

  - Novi video spot: Heaven Shall Burn – "Hunters Will Be Hunted"

  - Novo na našem YouTube-u: "Nevjerojatna priča o mlijeku", "Emily Deschanel povodom Majčinog dana šalje poruku suosjećanja"

  - Kad idete na ljetovanje, posjetite i Vege centar Potok na Braču (e-mail kontakt: jennygage@hotmail.co.uk), a za popis vegetarijanskih hotela diljem svijeta, posjetite stranicu VeggieHotels.

  - Pogledajte video najavu ZeGeVege festivala, kao i prve izlagače, izvođače i medijske pokrovitelje.

  - Od sada nam možete pomoći i donacijom putem Paypal-a.

  - Tražimo pomoć oko natječaja i osobu preko javnih radova, koja je više od tri godine na Zavodu za zapošljavanje. Javite se!

  - Sudjelujte u stvaranju jelovnika za Zeleni ponedjeljak, šaljite nam recepte! Ako još niste, prijavite se za tjedno dobivanje recepata za slasna veganska jela.

  Hvala svima na vašoj ljubaznoj potpori, članstvu i redovitom praćenju naših aktivnosti.

  Vaši Prijatelji životinja

  avatar

  16.05.2013. (15:58)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Beach club „MORSKI PRASAC“  Kupalište igralište Kantrida, Rijeka  Pozivamo Vas u subotu, 18.05.2013. u 21 sat na Erasmus program „ESN :: On the Road“.  Članovi ESN –a (Erasmus Student Network) su krenuli na put Evropom i odlučili dokumentirati različite priče koje čine Erasmus mrežu. Projektu su se pridružilo nekoliko glazbenika i D.J. –eva koji putem stvaraju zvuk za dokumentarni film.  Saznajte više o projektu ovdje: http://www.indiegogo.com/projects/esn-on-the-road--3  Pozivamo vas da dođete na ovaj „Beach party“ i koncert te postanete dio filma koji će dokumentirati život studenata A koji su na razmjeni diljem Evrope  Nastupaju:  Band: www.enileven.com  D.J.: www.residentadvisor.net/dj/tiagoblack  u sklopu programa "On the Road - Beach Party" studentske organizacije ESN Rijeka (Erasmus Student Network) nekoliko svojih performansa izvesti će i splitska umjetnička skupina „DADAnti“ – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti iz Splita.  „DADAnti“ – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti iz Splita počinje s radom u siječnju 2011. Zahvaljujući brojnom članstvu te stručno osposobljenim voditeljima od osnutka uspjeli su organizirati skoro 150 različitih umjetničkih događaja (večeri performansa i poezije, izložbe stripova i vizualne poezije, promocije romana, slikarske izložbe, koncerti rock i klasične glazbe...) ali i gostovati na brojnim manifestacijama drugih umjetničkih udruga. Primjerice, DADAnti su kolažima iskazali podršku radnicima na izložbi u tvornici Dalmacijavino u Splitu, te likovnim i video-radom radnicima Jadrankamena u Pučišćima na otoku Braču, poezijom su se predstavili u Galeriji Sikirica u Sinju, Gradskoj knjižnici u Omišu, OKC Abrašević u Mostaru, Poezin manifestaciji u Beogradu... Ali ipak, na gostovanjima udruga DADAnti najradije koristi performans, kao svoj prepoznatljivi način izražavanja. Tako niti jedan festival ili manifestacija na kojoj se može koristiti performans u Splitu ne prolaze a da u njima po pozivu ne sudjeluju DADAnti (DOPUST, NUS, Re:Referendum, Performing Terorizam, Adria Art Annale). Prva večer prošlogodišnjeg MOtus festivala u Mostaru bila je rezervirana samo za cjelovečernji nastup udruge DADAnti, a na Spoken Word festivalu u Beogradu, koji je bio natjecateljskog tipa, svojim su performansom ušli u finale. Od 2013. udruga DADAnti intenzivnije gostuje s cjelovečernjim nastupima koji su uglavnom sačinjeni od nekoliko performansa koji se izvode za u nizu a u kojima sudjeluje i do 10 članova udruge. Tako je bilo npr. na gostovanju u novomedijskoj galeriji Nano u Zagrebu, te u klubu Walkow u Vinkovcima.  Sve aktivnosti udruge DADAnti su transparentne i mogu se pratiti na stranici koja se svakodnevno ažurira:  http://www.facebook.com/pages/DADAnti-Udruga-za-promicanje-Eksperimentalne -Umjetnosti/141782259215608

  avatar

  16.05.2013. (15:58)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "AKO SI SE SAM PRIMIO POSLA, BUDI CEKIC;

  AKO SU TE PRISILILI, BUDI NAKOVANJ". Asirska poslovica

  Dragi prijatelji,

  Citav zivot u privremenosti mogao bi se prikazati kao, u garderobi, odjevanje haljine za slavlje vjecnog zivota. Poentu pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje shvatio sam kao poruku da covjek svoj zivot treba da prozivi sa marom i odgovornoscu poput one sa kojom se priprema za najsvecaniju svetkovinu:

  60. HALJINU TI SVOJU DAJEM  Haljinu ti Svoju dajem, nebesku, nenosenu,

  od gustoga sjaja tkanu, presjajem protkanu,

  dijamantnom rosom podstavljenu,

  mjesecinom porubljenu,

  suncem izvezenu.  Dajem ti ju da imas sto odjenuti u dan slavlja,

  da te propusti straza u dvore praskozore,

  tebe, bijelu i zlatnu kao osvit,

  laganu kao pjena svjetlosti.  Haljinu ti Svoju dajem, da bi znala da te cekam,

  kao sto plamen svoju svijecu ceka,

  kao sto vjencanje svoj prsten ceka,

  kao sto nebo ljubavi ceka zvijezdu Veneru.  "Bijela kula", knjiga 18. Zapisala Vesna Krmpotic  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  17.05.2013. (08:16)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Kako se zaštititi od komaraca prirodnim sredstvima

  slikaJedva ste dočekali lijepo vrijeme da možete boraviti u prirodi.

  No čim provirite kroz vrata, napadaju vas komarci. Ne možete uživati u prekrasnom proljeću i provoditi vrijeme vani s vašim prijateljima i bliskima.

  Ovo je apsurdno i iritirajuće. Tog trena počnete razmišljati o sredstvima za zaštitu od komaraca.

  No kreme i sprejevi protiv komaraca mogu biti štetni, to dobro znate. Pogotovo ne dolaze u obzir kada je riječ o najmlađima.

  A što je s prirodnim sredstvima? Mogu li oni pomoći ili nisu dovoljno učinkoviti?

  Učinkoviti su, samo ih trebate češće nanositi. Nisu štetni te su prikladni za djecu, čak i male bebe.

  Možete i sami napraviti sredstvo za zaštitu od komaraca. Pročitajte kako

  avatar

  17.05.2013. (08:19)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...