Puno ti hvala. Tak su rimljani delali jednu od kupola, e sad koju, zaboravih......na zemlji, a svakih malo su hitali nutra u tu zemlju, zlatnike, kako bi poslije time motivirali kopače da je izvuku van. Te bolte i kupole su me uvijek fascinirale. Prvu pizza, krušnu peć, veću sam izbliza vidio u pizzeriji Antonijo u Ilici, kod Vinogradske, dole niže. Za najvećih gužvi, pizza majstor je pekao pizze 45 sekundi. Kaže da je peć hajcao preko 400 stupnjeva Celzijusa. Pri tim temperaturama se peče beskvasni kruh, lepinja, gdje se mjehurići zraka dobiju expanzijom vode u tijestu, a ne germom.
Inače me još živo zanima autohtona afrička kuhinja, njihovo kulinarstvo. Pretpostavljam da je dosta jednostavno, na bazi stoke i nekih žitarica. Npr. još nisam čuo, a ni vidjeo da jedu Antilope i tome slično, prije, ne danas, jer danas su zaštičene po rezervatima.....i problem skladištenja hrane pri afričkim temperaturama.
14.05.2013. (22:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Puno ti hvala.
Tak su rimljani delali jednu od kupola, e sad koju, zaboravih......na zemlji, a svakih malo su hitali nutra u tu zemlju, zlatnike, kako bi poslije time motivirali kopače da je izvuku van.
Te bolte i kupole su me uvijek fascinirale.
Prvu pizza, krušnu peć, veću sam izbliza vidio u pizzeriji Antonijo u Ilici, kod Vinogradske, dole niže. Za najvećih gužvi, pizza majstor je pekao pizze 45 sekundi. Kaže da je peć hajcao preko 400 stupnjeva Celzijusa.
Pri tim temperaturama se peče beskvasni kruh, lepinja, gdje se mjehurići zraka dobiju expanzijom vode u tijestu, a ne germom.
Inače me još živo zanima autohtona afrička kuhinja, njihovo kulinarstvo.
Pretpostavljam da je dosta jednostavno, na bazi stoke i nekih žitarica.
Npr. još nisam čuo, a ni vidjeo da jedu Antilope i tome slično, prije, ne danas, jer danas su zaštičene po rezervatima.....i problem skladištenja hrane pri afričkim temperaturama.
14.05.2013. (22:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borut
Kod tebe uvijek zanimljivo. ...I, sretan ti povratak na blog!
15.05.2013. (05:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brigita3
Najzanimljivija su ta vrata, je li to od prave peci?
15.05.2013. (07:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
afrika
veliki pozdrav borutu, hvala
brigita3,- da vrata su prava, imas link na stari post ispod pozz
15.05.2013. (10:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
mora da dobro funkcionira..
15.05.2013. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Ma baš mi super post...........
15.05.2013. (17:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...