Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • ines

    Hej, samo da javim, operirana sam pred skoro dva tjedna i sad doma odmaram. Išla sam na bočni pristup, operirao me profesor Kovač i o njemu imam samo najbolje riječi i nikad ne bi dala svoju kičmu nekom drugom u ruke. U potpunosti sam ravna (kolko vidim za sad:D), rez mi se čak i sviđa i sve u svemu sam i više nego zadovoljna. Još sam dosta slaba, moram vježbati pluća jer još teško dišem al ide na bolje svaki dan:)
    Javim se još za koji tjedan sa novim dojmovima i hvala Ivana na blogu i informacijama koje sam tu našla, neopisivo mi je pomoglo, uvijek sam bila spremna i znala kaj mogu očekivati :)

    avatar

    18.05.2013. (11:16)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hejj bravo!! bas mi je drago da je sve dobro proslo. hvala ti sto si javila :))
    sigurna sam da ce i tvoja iskustva pomoci nekome drugom tko bude trebao ici na op, pogotovo informacije iz prve ruke glede bocnog pristupa. lijepo se odmaraj i cujemo se!!! :))))

    avatar

    19.05.2013. (22:21)    -   -   -   -  

  • any

    pozz...

    operirana sam prije mjersec dana kod prof.Kovača i to prednjim pristupom.Puno sam čitala tvoj blog i dobila dosta korisnih informacija,,međutim voljela bih još malo informacija o ponašanju nakon operacije.Ja sam evo tek sada krenula sa plivanjem i mogu reći osobno da mi nije baš ugodno.Vježbe radim 2x dnevno ali me zanima mogu li ih malo pojačati sa još nekim terapijama.Kičma nije u potpunosti ravna ,ali to je i normalno jer je iskrivljenje bilo veliko,a ipak imam 34 godine.Sve riječi hvale profesoru Kovaču kao i kompletnom osoblju odjela ortopedije kb Dubrava.

    avatar

    17.06.2013. (01:14)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    Hey Any, cestitke na operaciji!

    Mislim da je to ok plan. Tako je tekao i moj oporavak otprilike. Jedino sto mislim da nisam trebala raditi je zanemariti vjezbanje kad sam krenula natrag na posao 3 mjeseca poslije operacije. Mislim da je najbolje slusati svoje tijelo. Mislim da je super sto plivas. Preporucila bih ti mozda da lezis u ugodnim yoga pozama (npr na ledjima, koljena savijena i prema van, a stopala se dodiruju. Ruke na trbuhu ili kraj tijela. Mozes ih probati staviti iznad glave ako ti je to ok za ramena. I tako ostanes par minuta i samo uzivas. To nije vjezbanje per se, ali je ugodno :) Trevalo bi biti. Isto super je lezati pa malo dignuti noge na zid ili stolac. Ja sam znala imati grozne grceve u nogama nakon op - mozda bi mi to pomoglo da sam znala tad :) Slusaj svoje tijelo - sjeti se da jos nije sve sraslo. Ako ti se sipke slucajno malo pomjere - to je dobar znak da si se prenaglila, ali nije ni to kraj svijeta!

    avatar

    28.06.2013. (08:27)    -   -   -   -  

  • any

    pozz....

    ajme puno ti hvala na ovom postu mislim da ću probati ove yoga poze ne može naškodit,pokušavam slušati svoje tijelo iako se često uhvatim u položajima u kojima ne bi smjela biti(posebice na krivo držanje),ali opet znam da se tijelo još uvijek bori nakon operacije.
    Bila sam na kontroli i prof.kaže da je sve ok,jedino mogu ako želim još jednu malu op.zbog lopatice što još malo strši ali mislim sada mi ne smeta jer se jedva vidi.
    Ako ima netko tko je radio i tu operaciju neka se javi pa da čujemo iskustva.
    U svakom slučaju zaista bi preporučila svima koji se predumišljaju da naprave operaciju jer kasnije će im biti žao ,a mogli su nešto i učiniti za svoju kičmu.

    za sada toliko,pa se javim opet kroz neko vrijeme jer sada je vrijeme KUPANJA I PLIVANJA.!

    veeeeelili pozz.!!!!!

    avatar

    01.07.2013. (14:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...