Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Dinaja

    ah draga Vilo... mačuhice me uvijek prisjete na Matoša... kao da sanjaju njegov san...

    i ljepotu vrta uz vilinsko jezerce...

    carpe diem...!

    avatar

    29.04.2013. (11:47)    -   -   -   -  

  • Soliloquia

    Draga rU.....nema me pa me nema.....no imam problem pa se nadam da ćeš mi najbolji savjet dati baš Ti! Udomila sam jednu macu (znam, znam.....evo samo mi dolaze a ja nemam srca otjerati već odmah ponudim zdjelicu ;o))). Maca je jako mlada, omacila se i imam dva vragolanka s njom stara sada dva tjedna. Eh sada...problem je u tome što se maca stalno češka po ušima, u ušima joj sve crno a s gornje strane ušiju je kao otpala dlaka. Nema crvenila, nema krastica i u dilemi sam ima li šugu (ili kako to već zovu). Ne znam čime da ju tretiram jer nema šanse da ju uhvatim za odlazak veterinaru...ufff, što da radim a bojim se da će zaraziti i ovog mog mačora koji nema tegoba, cijepljen je redovito ga tretiram Frontlineom protiv buha. Čime da nju tretiram kada ju uspijem "dohvatiti"...imaš li kakav savjet?

    avatar

    29.04.2013. (14:37)    -   -   -   -  

  • rU

    draga soliloquia, problem su ušni šugarci (Otodectes cynotis), ustvari grinje koje parazitiraju u mačjem uhu.

    za prvu pomoć - na štapić za uši malko mlake vode (koliko da se ovlaži) i čistiti naslage. ne samo u vanjskom dijelu uha nego oprezno i ušni kanal, uz često mijenjenje štapića.

    ako je odlazak veterinaru s macom nemoguć jer je maca 'divlja', tj. plašljiva, otiđi ti k veterinaru, objasni u čemu je problem (nije loše ni ponijeti uzorak - štapić s nslagama iz mačjeg uha) pa će veterinar smiksati emulziju kojom se problem otklanja.

    no, trebat će vremena, čistiti svakodnevno jer su šugarci uporni.
    problem je vremenom rješiv, znam to iz iskustva sa svojom mačjom družinom.

    avatar

    29.04.2013. (15:16)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Maćuhice razmišljaju kako bi došle u moju baštu i svakom poželile dobrodošlicu :))

    avatar

    30.04.2013. (10:04)    -   -   -   -  

  • Soliloquia

    Hvala ti rU puno, puuuno na savjetu! Idem danas nakon posla u vet. ljekarnu i vidjeti što da uzmem.....micica je tako draga i žao mi ju....:o(((. Crna s bijelim šapicama i "bijelim ovratnikom"....baš je manekenka...hahahha, kao "konobar" je. Stalno trese ušima i češe se....PS. Probala sam čistiti uši ali ne da baš da joj prčkam po njima. Čistila sam onim blazinicama vate, mlakom vodom a štapićima ne mogu ni prići uhu...odmah se istrgne i bježi :((((. Vidjeti ću što ću danas obaviti....

    avatar

    30.04.2013. (14:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...