Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • borivoj

  Prijatelj mi je rekao kako su njega kroz srednju sprdali u razredu da je seljak jer je živio u mjestu 50-ak km od BG, da bi nakon što je doselio u BG kad je počeo studirati shvatio da nitko od njih nije "baš" iz BG nego iz okolice :) tako da je to baš baš, jako važno onima koji možda nisu baš baš:)

  Komentar s "blog.hr" : Joanna has left Stepford @ Marčelina

  avatar

  29.04.2013. (08:07)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Tihi ubojica bez mirisa, boje i okusa, koji vreba iz dubine Zemlje

  Zagreb, 28.04.2013., 15:39
  Autor: Goga Kiš
  9 komentara

  Drago Plečko jedan je od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji naš stručnjak za rubna područja znanosti - ayurvedu i mjerenje radioaktivnih i kozmičkih zračenja u Hrvatskoj. Taj magistar kemije i osobni prijatelj Dalaj Lame bio je gost redakcije Dnevnik.hr, te nam otkrio sve o tihom ubojici iz utrobe Zemlje, koji uzrokuje razna, pa i najteža oboljenja, kao i o ayurvedskom pristupu liječenja alergija
  Drago Plečko mjeri jačinu radioaktivnog i kozmičkog zračenja u redakciji Dnevnik.hr
  Drago Plečko mjeri jačinu radioaktivnog i kozmičkog zračenja u redakciji Dnevnik.hr
  Drago Plečko mjeri jačinu radioaktivnog i kozmičkog zračenja u redakciji Dnevnik.hrDrago Plečko:'Čitava je Zemlja veliko gradilište, pa je opasnost od negativnih zračenja-veća'Drago Plečko:'Kad vrijednost na uređaju dođe do 200..bježite,to je Čenobil recimo.No, to se naravno izuzetno rijetko događa''Drago Plečko:'Dnevnik.hr je što se zračenja tiče -potpuno siguran'Svako zadiranje u dublje slojeve Zemlje, pa i obična gradnja kuće, potiče emisiju radona (Foto:dragoplecko.hr)

  Otkad je Američka agencija za zaštitu okoliša -EPA pokrenula akciju osvještavanja o negativnim posljedicama radona, tom je visokootrovnom plinu ponovno posvećena veća pozornost. Još donedavno rijetko spominjani radon, radioaktivni produkt razgradnje elementa radija, danas se naziva tihim ubojica bez mirisa, boje i okusa.

  'Već i blago povišenje radona u podrumima stanova i kuća može dovesti nakon višegodišnje izloženosti do pojave raka pluća, pada imuniteta, alergija i niza drugih patoloških promjena, poput nesanice, strahova, noćnih mora i drugih psihičkih tegoba', otkrio je Drago Plečko. Nije nam baš bilo svejedno kad je postavio, kako nam je pojasnio, 'dansku verziju modificiranog Geiger-Mullerovog brojača', na pod uz jedan zid naše redakcije, te uključio mjerenje razine radioaktivnih i kozmičkih zračenja.

  'Uređaj može u relativno kratkom periodu izmjeriti ukupan broj impulsa koji u njega ulaze, a izražava ih u preračunatim jedinicama, prema kojima je zračenje u području od 40-60 impulsa normalno. To je prilagođeni Geiger-Mullerov brojač i sad mjeri ukupnu radijaciju u prostoru. Tražimo plin radon, granica je 60, pa prelazi u crveno područje što znači da bilježi izvor radijacije, koji može biti biološki opasan. Ne hvata samo radon, nego i polonij ili zračenje drugih radioaktivnih elemenata i kozmičko zračenje, danju imamo veće vrijednosti zbog toga. Aparat skuplja to zračenje, na spoju zida i poda prodiru ti plinovi, treba 20-ak minuta da izmjeri razinu zračenja. Ako ste ispod 60, onda niste u kritičnom području, ako ste iznad trebalo bi razmisliti o preventivnim mjerama', mirnim nam je glasom pričao Plečko, dok se nama svaka minuta činila nešto dužom od 60 sekundi.
  Drago Plečko bio je gost redakcije Dnevnik.hr (Foto:Dnevnik.hr)

  Prevencija od 'smrti iz podruma' svake dvije godine

  I dok je čitava redakcija za vrijeme snimanja razgovora s Plečkom napeto prisluškivala o toj 'tihoj bezmirisnoj opasnosti iz utrobe Zemlje', meni je pogled bježao na lagani skok na 'desetku' na mjeraču.

  'Aparat kad dođe do vrijednosti od 200 počinje vrištati, javlja se jaki signal, koji znači - napustite to područje, znak nuklearne opasnosti i katastrofe, recimo to je jedan Černobil, ali jasno neće se to sad tu vidjeti. Međutim ta suptilna povećanja radona, mala koja ne možete registrirati, jer je plin bez okusa i mirisa, vode ka teškim oboljenjima, a da toga nismo ni svjesni', ispričao je naš najpoznatiji alternativac.

  'U svakom stanu, svakoj kući trebalo bi se jednom u dvije godine obaviti takvo mjerenje, da se vidi je li teren na kojem je građevina porozan i propušta li plinove i potencijalno opasna zračenja', preporučio je Plečko. Naime, kada ne pronalaze prolaz u naš svijet izravno, plinovi poput radona će naći svoj put kroz vodovodne cijevi ili će se skupljati u podrumima kuća, koje su izgrađene na terenima koji počivaju na potencijalnim izvorima ove 'smrti iz podruma', kako ju je nazvao jedan ekolog iz SAD-a.

  Svijest o ovoj opasnosti u Europi je najrazvijenija u skandinavskim zemljama. Tamo se već dulje vrijeme obavljaju sustavna mjerenja, koja trebaju u konačnici dati mapu nalik onoj američkoj, korisnoj za obične građane, koji mogu vidjeti u kojim zonama uopće postoji opasnost od radona.

  'Čitava je Zemlja danas veliko gradilište i to povećava opasnost od utjecaja radona na ljudski organizam'

  Najveća je opasnost od utjecaja radona na mjestima gdje su konstantno manji potresi, pa pucaju stijene ispod zemlje na određenim dubinama i kroz njih prolazi plin radon i ulazi u stanove i kuće.

  'Drugo su ljudske vibracije, recimo teška građevinska mehanizacija, veliki broj vozila na sve više autocesta,dolazi do vibracija, koje na većim dubinama stvaraju pukotine i plin prodire. Kako je cijela Zemlja danas ogromno građevinsko područje ta je opasnost veća iz d

  avatar

  29.04.2013. (08:08)    -   -   -   -  

 • borivoj

  'Drugo su ljudske vibracije, recimo teška građevinska mehanizacija, veliki broj vozila na sve više autocesta,dolazi do vibracija, koje na većim dubinama stvaraju pukotine i plin prodire. Kako je cijela Zemlja danas ogromno građevinsko područje ta je opasnost veća iz dana u dan', otkriva Plečko. A u tom je trenutku danski mjerač završio s poslom u našoj redakciji...

  'Dnevnik.hr je što se zračenja tiče - potpuno siguran', a što ćemo s ostatkom Lijepe naše?

  'Da, evo očitanje je 46, a 60 je normalno, sve iznad 60 je znak za uzbunu. Ovo je izrazito povoljna atmosfera, tu nema nikakvih viškova radioaktivnih zračenja, dakle vi nemate taj problem. Možemo reći Dnevnik.hr je što se zračenja tiče potpuno siguran', sa smješkom na licu, koji smo zasigurno izmamili našim naćuljenim ušesima i 'mrtvom tišinom' u trenutku objave rezultata, razveselio nas je naš gost. A što ćemo s ostatkom Lijepe naše?

  Amerikanci imaju mapiranu kartu opasnosti od radona, koji je 6. na listi uzročnika tumora u ljudi

  Amerikanci su već napravili čitavu kartu na kojoj se vidi u kojim saveznim državama prijeti povećana opasnost od pojave radona u nastambama, kada ulogu često ne igra živite li u prizemlju ili nekom od viših katova. Štoviše, 10-godišnja studija izloženosti radonu provedena u Worcesteru pokazala je da je rizik dobivanja raka pluća u područjima s niskom koncentracijom radona čak za 60 posto manja.
  Amerikanci su napravili mapu raširenosti radona i najizloženijih zona na području SAD-a(Foto:dragoplecko.hr)

  Statistike čak pokazuju da je radon izravno odgovoran za 21.000 smrti u SAD-u godišnje i smatra se šestim na listi uzročnika pojave raka u ljudi! Prema nekim neslužbenim informacijama nedavno je i u Hrvatskoj pokrenuto istraživanje visine zračenja radona, pa možda i mi uskoro dobijemo mapu 'radoniziranih' područja.

  Plečko je, inače, završio studij kemije na zagrebačkom PMF-u, gdje je i magistrirao iz područja organske kemije - kemije prirodnih spojeva. Od mladosti ga interesiraju rubna područja znanosti,a o brojnim putovanjima i istraživanjima iz čitave Hrvatske i 40-tak zemalja na četiri kontinenta, svjedoči niz dokumentaraca. Medijski je poznat, a autor je i prvog TV filma o Međugorju na ovim prostorima, prvog filma o talijanskoj komuni Damanhur te, također, prvog filma o vodnjanskim mumijama i o mnogim drugim istarskim fenomenima. Osobno poznaje gotovo sve svjetske relevantne duhovne učitelje u zadnjih 35 godina i autor je brojnih knjiga. Sudjeluje u nizu istraživanja vezanih uz alternativnu i komplementarnu medicinu.Drago Plečko trenutno vodi Nutricionističko-terapijsko savjetovalište u Samoboru i Zagrebu.

  avatar

  29.04.2013. (08:10)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Poštovani i dragi prijatelji,

  Drago mi je obavijestiti vas da i ove godine startamo sa manifestacijom POD LOŽOM - IZNAD SVIH , koja se
  održava u staroj Gradskoj loži u Kastvu iz 1571.god.
  Manifestacije tj. razne izložbe, revije i događanja startaju već sa 04.05. (subota) sa revijom poznatog
  dizajnera cipela iz Kopra od 12 - 20h, pa sve do 10.mj. ( sva događanja objavljivati ćemo u javnim medijima).
  Nadam se da će vam se program svidjeti.
  Biti će nam drago da nas posjetite, razgledate izložbe i družite se s raznim domaćim i stranim umjetnicima.
  Molila bih vas da program pošaljete i svim svojim prijateljima na vašim e-mail listama na čemu ću Vam
  osobno biti veoma zahvalna.
  Hvala vam unaprijed i srdačno vas pozdravljam,

  Organizator i idejni začetnik manifestacije : Morana Knez-Trobec uz potporu Grada Kastva i Turističke
  zajednice grada Kastva.

  avatar

  29.04.2013. (08:37)    -   -   -   -  

 • borivoj

  *

  POKAZATI,

  TEK NA KRAJU,

  DUHOVNU ZRELOST.  Prosvijetljenom čovjeku su svi drugi jednostavno ograničeni; oni nijesu odrasli. Svi stare, ali to ne znači i da svi odrastu. Starenje je drugačiji smjer, horizontalan; od kolijevke pa do groba – direktno! Vi ne treba nikoga da pitate gdje je groblje, tamo ćete sigurno stići. I svi su sasvim spremni. Onog trenutka kada prestanete da dišete, niko neće ni sačekati; odmah će vas odnijeti na groblje.

  Ali odrastanje je sasvim drugačija dimenzija: to je vertikalno. To nema ništa sa godinama. To nema ništa sa vremenom. To ima mnogo sa zrelošću, cjelovitošću, usredištenjem. OSHO  Copyright © Osho International Foundation

  www.osho-yu.me  *

  avatar

  29.04.2013. (08:37)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Svijet bez raka: Gersonova terapija liječenja karcinoma i drugih teških bolesti

  slikaGersonova metoda je sveobuhvatni pristup iscjeljivanju tijela pomoću posebne prehrane i detoksikacije.

  Ova metoda poboljšava prirodnu sposobnost organizma na samoizlječenje.

  Gersona metoda je danas jedna od najpopularnijih prirodnih terapija za liječenje raka u svijetu.

  Međutim, ona pomaže i kod mnogih drugih bolesti, poput epilepsije, ovisnosti o drogama i lijekovima, dijabetesa, sindroma kroničnog umora, artritisa, srčanih i bubrežnih bolesti.

  Pročitajte više
  www.alternativa-za-vas.com
  tel.: +385 (33) 731-136
  Copyright © 2012 Alternativa za Vas.

  avatar

  29.04.2013. (08:47)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dudek i Premijer

  Pita Dudek: Gospon premjer, a gdo je zmislil ove gospodarske
  mere, naučenjaki ili političari?
  Premjer: Mi političari.
  Dudek: To sam si ja nekak i mislil. Da su to delali naučenjaki,
  bi prvo zprobali na majmunima.

  avatar

  29.04.2013. (08:53)    -   -   -   -  

 • borivoj

  POVIJEST

  Dođe Tito natrag na zemlju, ali nitko ne zna tko je on.
  Pita Tito nekog starca:
  - Zar ti neznaš tko sam ja?
  - Ne, tko si ti?
  - Ja sam onaj za koga si se ti borio od 1941 do 1945.
  - E, moj Ante, kako si se promjenio.

  avatar

  29.04.2013. (09:38)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "ZA VRLINU NIJEDAN PUT NIJE NEPROHODAN".
  Latinska poslovica  Dragi prijatelji,
  Pogledajmo suglasnost latinske sentence i pjesme pristigle iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje. To se desava vec 108. put. Ljuti megdan izmedju prezira i ljubavi na ciji poligon Bog ulaze BUKTINJU SUCUTI, MAC BLAGOSTI I VRLINU PRASTANJA zbog finalnog raspleta ovog megdana: DA OPROSTIS STO SE CINI NEOPROSTIVO:


  17. DAO SAM TI ONO, STO NE CIJENIS

  Dao sam ti ono, sto ne cijenis,
  tek rekavsi ti:
  “Za ljubav te pitam, a ne za sud.”

  Prezir je tvoj nijem i strasan,
  poput tihe vode,
  koja drobi glezanj brijegu;
  dubok i jak on zove ljubav na megdan,
  da bude jaca, ili da umine.

  Na treci poziv pojavi se, ljubavi,
  labudom predvodjena,
  buktinjom sucuti obasjana,
  macem blagosti opasana.

  Nijem i strasan stoji crni vitez,
  cekajuci da spalis spaljivo,
  stalis rastaljivo,
  da oprostis sto se cini neoprostivo.

  "Bijela kula", knjiga 41. Zapisala Vesna Krmpotic  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  29.04.2013. (15:38)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Upozorenje kupcima prehrambenih proizvoda od 21 Lipanj 2012. Poštovani građani, potrošači poljoprivrednih prehrambenih proizvoda, da bi sačuvali svoje zdravlje, budite oprezni kod proizvoda životinjskog porijekla uvezenih iz Kine. U naše trgovačke lance stižu proizvodi od kontaminiranih lešina (posebno piletine) koji su kemijski tretirani da bi bili privlačnog izgleda i jestivog okusa. Zato, radije kupujte domaće proizvode koji su sigurniji!Kako ćete znati da li proizvod dolazi iz Kine?Prve 3 cifre bar koda proizvoda su kod države iz koje proizvod dolazi. Primjer: svi kodovi koji počinju s 690, 691, 692 do 695 dolaze iz Kine.Npr. broj 471 znači da proizvod dolazi s Tajvana.Kodovi :
  00 do 13 : USA i Kanada30 do 37 : Francuska40 do 44 : Njemačka49 : Japan50 : Velika Britanija57 ~ : Danska64 ~ : Finska 76 ~ : Švicarska i Liechtenstein628 ~ : Saudijska Arabija629 ~ : Arapski emirati740 do 745 : Srednja Amerika480 do 489 : Filipini690, 691, 692 do 695: Kina471 : Tajvan

  Naše pravo je da budemo obaviješteni! Ljubica Magdić, struč. spec. ing. agr.Stručna savjetnica PSS PO Karlovačke županije

  Izbegavajte proizvode ciji kodovi pocinju sa 69, pogotovo prehrambene(relativno ga je lako upamtiti)

  avatar

  29.04.2013. (15:40)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...