Komentari

e-opuzen.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • Mica

    Nakon cirkusa,ostat će opet žabokrečina u kojoj ćemo se ponovo gušiti i okrivljavati jedni druge....

    avatar

    28.04.2013. (09:30)    -   -   -   -  

  • Šime

    Jedna smo duša, dajte nam vlast.

    avatar

    28.04.2013. (10:26)    -   -   -   -  

  • Macan

    Mislin..u pozadini svega je zemja pa je više onijeh koji su je dobili, nego onijeh koji nijesu, više onijeh koji su je podilili, nego onijeh koji bi je dilili, pa se ne čudin što mi i zemja i izbori u mistu stojimo na misu. Vidu to sve oni s Balature i smiju se. Čuja san da plaćaju dici da ode kliknu za njizi jerbo in je drago bit gorika. Hehe

    avatar

    28.04.2013. (11:07)    -   -   -   -  

  • Macan

    U mistu na mistu

    avatar

    28.04.2013. (11:08)    -   -   -   -  

  • 1/4 balatura caka

    dica 50

    avatar

    28.04.2013. (11:55)    -   -   -   -  

  • Balatura 1/4-Žagrović

    Odrasli 100.

    avatar

    28.04.2013. (11:56)    -   -   -   -  

  • balatura 1/4-Mudri

    + PDV

    avatar

    28.04.2013. (11:59)    -   -   -   -  

  • Balatura 1/4-Žagrović

    Eeeee, ovako je bilo dok je pok. dundo Gabro bija živ!

    avatar

    28.04.2013. (12:00)    -   -   -   -  

  • 1/4 balatura caka

    eeeeeeeeee moj Macane da je naše biračko tijelo iti male informatički obrazovano di bi nan bija kraj!!!!

    avatar

    28.04.2013. (12:03)    -   -   -   -  

  • Balatura3/4

    A sada ozbiljno. najavljeno prikupjanje potpisa "za akužu" četri gradonačelnička kandidata + Mate Čuno u korist Balature proša je ovako:
    1.Prikupjeno je dva (2) potpisa prof.Vuletić i ing Čulić
    2.Kandidat HDZ-a ing. Mihaljević čvrsto obeća potpis sutra oko 8 sati u Havani.
    3. Mr. Filipovića nismo uspili "ulovit" ali čemo se svakako jako potruditi .
    4.Toliko željeni potpis Predsjednika izbornog povjerenstva Mate Čuna je najljubaznije odbijen uz razumno objašnjenje "da ne želi sa pozicije PIP-Opuzena ni u kojem slučaju dovesti u pitanje svoju objektivnost.

    U cijelosti bez ikakve primisli prihvačeno objašnjenje.Ostalim ciljanim potpisnicima Hvala i ostalim unaprid Hvala. Največe Hvala svima koji viruju u nas i onima koji i malo sumjaju u nas i naše namjere. svima HVALA i nečemo Vas nikako iznevjeriti. Svoj za sada 3/4 Balaturski dio čemo odradit pošteno!!!

    avatar

    28.04.2013. (12:12)    -   -   -   -  

  • mate

    di vam je 4/4?

    avatar

    28.04.2013. (12:32)    -   -   -   -  

  • bata

    Inkartaje kuću!

    avatar

    28.04.2013. (12:35)    -   -   -   -  

  • Šime

    Ne inkartaje on kuću nego je fudraje ka šta je i sebe fudra.

    avatar

    28.04.2013. (12:42)    -   -   -   -  

  • Macan

    E da, zaboravija san reći...a tko bi gori, eto je doli! Kako rekoše stari poeti iliti, mogli biste lako otrest na pod balaturi od politike.

    avatar

    28.04.2013. (12:43)    -   -   -   -  

  • Šime

    "Čuno... čemo...Čuna... prihvačeno.... Največe....... nečemo..... čemo..."
    Razlikovati Č od Ć nije teško. Triba imati samo malo sluha, onog muzičkog naravno. Minjajte glasnogovornika dok nije napravija još veću štetu.

    avatar

    28.04.2013. (12:51)    -   -   -   -  

  • balatura3/4

    Nemamo ono drugo "Č" u tipkovnici

    avatar

    28.04.2013. (13:00)    -   -   -   -  

  • ivka

    potenciranjen ć i č samo dokazivaš koliki si Opuzenac Šime

    avatar

    28.04.2013. (13:11)    -   -   -   -  

  • Šime

    Biti opuzenac ne znači nužno i biti nepismen.

    avatar

    28.04.2013. (13:42)    -   -   -   -  

  • vazdadivlji1950

    Kad su to Opuzenci stali rame uz rame sa ikin iz Crepine?
    al bi vi to, u predizborno vrime , isli s njima pikirat?!

    Al, nema veze, važno da se platilo Đaniju da snimi pismu, TorciduOpuzen nailo i napilo, a to šta ti isti dećki sljedećih 4 godine neće dobit ni kune iz gradskog proraćuna, ni prilike da zarade kunu, nije važno.
    Al nema veze ni za to, svi su oni veliki dećki snaći će se. Samo na lito, kad dica budu pitali malonogometne turnire, ili bilo kakav vid zabave, pustite in pismu, nek navijaju za misto, Naretvanaca, Hajduka.

    Bože čuvaj misto moje!
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UuJFmR-qWog

    avatar

    28.04.2013. (17:50)    -   -   -   -  

  • reff

    Kampanja Hdz-a pokaziva koliko primitivnim smatraju građane Opuzena!

    avatar

    28.04.2013. (18:18)    -   -   -   -  

  • issa

    U posljednjem blogu pod nazivom "Kratak osvrt" pojavilo se nekoliko stavova prezentiranih na način koji ne oslikavaju baš u cijelosti realno stanje na području naše lokalne samouprave. Mislim na izraze "kruha i igara", pijančevanje, ustajali projekti, ali i na izraze u ostalim komentarima kao što su močvara, žabokrečina itd. Na primjer, od članka "Prerada voća i povrća", koji je profesionalno obrađen, pa do ovog posljednjeg, koji je napisan na brzinu, stranački svrstan, nekako, na neprimjeren način.
    Vi kažete i koristite termine "kruha i igara", pijančevanje, ustajali projekti.

    Ali pođimo redom i korektno navedimo ono što vidimo vlastitim očima:

    Projekt raspodjele državnog zemljišta i kao ideja i kao konkretno realiziran projekt. Poljoprivredno zemljište je gotovo u cijelosti obrađeno, može se reći da nema ni pedlja neobrađenog. Koja se to mikro regija u RH s time može pohvaliti. Ljudi su vlastitim sredstvima podigli sve te nasade bez ikakve pomoći sa strane. Naravno da sve nepravilnosti oko raznih preprodaja nisu nikako prihvatljive, jer se radi o prodaji tuđeg vlasništva. Do same legalne prodaje nije došlo iako su postojali svi preduvjeti. Ili je zakazala lokalna administracija ili nije bilo stvarne volje na višoj razini.

    Projekt kanalizacije je višegodišnji posao i riješena je kako znamo tzv. prva faza i u velikom dijelu druga faza. Priključeni smo na kanalizaciju, riješili se septičkih jama. Posao koji je zahtijevao puno truda i sredstava. Treba sve napraviti da Mala Neretva postane opet čista rijeka.
    Uređenje glavnog trga. Dobio se jedan prekrasan prostor , uz priznatog arhitekta baš za ovakove mediteranske trgove. Ljeti se ipak uz određene godišnje oscilacije na ovom prostoru događaju lijepe stvari.
    Preseljenje vrtića iz neuvjetnog prostora na novu lokaciju.
    Uređenje groblja, mrtvačnice, uz projekt našeg domaćeg arhitekta.
    Uređenje čitaonice ilikovnog salona u prostoru bivšeg kina. Izrada projekta i započeti radovi u prostoru bivšeg kina . Činjenica je da su radovi stali a da je jedan takav prostor Opuzenu potreban.

    Uređenje bajera i šetnice od rive pa do zgrade u selu, uz Neretvu.

    Uređenje infrastrukture "Poslovne zone". Zona je neiskorištena u večem dijelu prostora a i u financijskim dubiozama. Stvarna poslovna zona je nešto udaljenija u pravcu Ploča, gdje je privatni kapital našao svoje područje i čistom i zdravom poduzetničkom logikom i ponašanjem stvorio nekoliko poslovnih subjekata.

    Projekt "Veletržnica Opuzen". U početku projekt krenuo a onda stao uz financijske dubioze kao i "Poslovna zona". Ovaj program veletržnice vjerojatno i ne bi trebao više biti aktualan te bi se taj prostor trebao prenamijeniti. Naime, program veletržnice zamišljen je u okviru programa Nacinonalnih veletržnica u RH, ali nije popraćen sa adekvatnim zakonskim propisima. U Italiji već odavno postoje zakonski propisi koji reguliraju da poljoprivredni proizvođači moraju svoje proizvode dovoziti na veletržnice i tu dolazi do burze roba, formiranja cijena itd. Kod nas nema te obveze i poslovna praksa je drugačija, ona već funkcionira i veletržnica možda postaje bezpredmetna.
    Uređenje rive, u najvećem dijelu lijep prostor.
    Uređenje, proširenje i osvjetljenje prometnice kod glavnog parka. uređenje područja "Barake" uz prometni ulaz u Opuzen.
    Razna sportska i kulturna društva funkcioniraju.
    Mislim da se sve navedeno nikako ne može definirati ustajalošću niti močvarom, uz sve nedostatke koji inače prate svaki posao.

    Ali šećimo dalje i navedimo slijedeće, kako se ne bi stvorio dojam da je u pisanju teksta došlo do nekakvog nagnuća, na bilo koju stranu.

    Zgrada banke na trgu. Lijep objekt, u poslovnoj funkciji. Doduše neki arhitekti smatraju da je kat viši nego što bi trebao biti.

    Uređenje zgrade bivše policije, poslovni prostor iskorišten, na ulazu bista Stjepana radića.

    Srednja škola u Opuzenu. Krenula prije nekoliko godina. Za realizaciju ovog projekta bilo je dosta otpora van Opuzena, ali ona je tu.
    Niti se ovo navedeno ne može smatrati ustajalošću, niti močvarom.

    Mislim da je najvažnije koje programe dovršiti, koji su novi programi u svrsi još većeg oplemenjivanja našeg prostora, te kako i kamo dalje. Ono što je več tu dobra je osnova za dalje napredovanje a na strankama i pojednicima je da nam to i ponude.
    Bez mržnje, pohlepe i bahatosti a uz skromnost i poniznost.

    avatar

    28.04.2013. (19:23)    -   -   -   -  

  • Macan

    Predug je to period da bismo bili zadovoljni sa projektima koji su krenuli pa stali i tako stoje. Sve se mijenja osim kamenja, pa ćemo dozvoliti i našemu mistu koju promjenicu jer i u močvari ponekad otvore oči lopoči na vodi. I sjete se,naprimjer, kako su se vrtićani prije dvadeset godina preselili na novu lokaciju...

    avatar

    28.04.2013. (20:49)    -   -   -   -  

  • orca

    U biti issa želi reći da su u 16 godina vlasti uspješno završeni projekti uređenja 500 m šetnice i mrtvačnica. U svojoj skromnosti zaboravio je navesti kako su uspješno članovi HDZ-a postali vlasnici hladnjače PPK, diskonta, upravne zgrade PIK-a, kavane... i ostalog oplemenjenog zajedničkog nam prostora. Od srca Vam hvala.
    Bez mržnje, pohlepe i bahatosti a uz skromnost i poniznost šefovi u gradskim tvrtkama ucjenjuju radnike da glasaju za jedinog nam Vođu, Također, veoma uspješno se stvara osjećaj beznađa, straha i nemoći. Ali nema veze za sve to. Piva nan Đani. Juuppi

    avatar

    28.04.2013. (22:06)    -   -   -   -  

  • kiko

    issa
    1. Znakovite su dvije rečenice kad je u pitanju poljoprivredno zemljište.
    Projekt raspodjele državnog zemljišta i kao ideja i kao konkretno realiziran projekt.
    Naravno da sve nepravilnosti oko raznih preprodaja nisu nikako prihvatljive, jer se radi o prodaji tuđeg vlasništva.
    - Mislim da je projekt hvale vrijedan, ali nije korektno realiziran. Poljoprivredno zemljište je u cijelosti obrađeno zahvaljujući S.G. Jambi koji je otkupio 100 ha i koji ih bez bilo kakvih posljedica za bilo koga obrađuje. Pardon, posljedice snose oni Opuzenci koji žele obrađivati zemlju ali od njega i sličnih njemu ne mogu.
    2. Projekt kanalizacije nešto što i veći gradovi nemaju a mi imamo. Samo jedna mala primjedba. Nismo se riješili septičkih jama jer tamo gdje je kanalizacija dovršena otprilike je priključeno samo 10% korisnika, a ostali su na septičkim jamama.
    3. Trg – čista petica.
    4. Preseljenje vrtića, nepotrebno u prostorije Zdravstvene stanice gdj4e se plača najam Domu zdravlja Metković
    5. Groblje i mrtvačnica nemaju prolaznu ocjenu jer nisu dovršeni niti uređeni.
    6. Čitaonica i likovni salon u prostoru bivšeg kina koje izvana izgleda kao ruglo.
    7. Šetnica na bajeru – čista petica.
    8. Veletržnica i poslovna zona progutale milijune kuna i služe kao poligon za pranje novca. Nalaze se na listi srama sa dugom od 3.100 000,00 kuna.
    9. (?)Riva uređena, a posebno onaj objekt koji je nedavno izgorio, kao i bašta od bivše kavane.
    Što je sa Glavicama, Institutom koji je trebao doći u misto, Pikovom hladnjačom koja propada, upravnom zgradom sastajalištem drogeraša, autobusnim kolodvorom itd. itd.
    Nemojmo šetati dalje već učinimo nešto da nam bude bolje.
    Dostojevski je IDIOTA stvorio napornim radom… Mi vlast na izborima

    avatar

    28.04.2013. (22:14)    -   -   -   -  

  • Šime

    Možemo mi mislit šta tko želi ali se HDZ-ovoj vlasti ne može poreći stručnost i poštenje. Eto na primjer:

    - Ćuno....predsjednik gradskog vijeća jedan od najboljih studenata osnovne škole Opuzen
    - Fifka - sudski povjerenik za nijansu slabiji od Ćuna
    - Zvone- šef čistoće lumen ovih prostora
    - Zlatko - mali ministar kulture savršeno poznaje povijest umjetnosti
    - Nikica- inženjer nad inženjerima s nekoliko znanstvenih radova
    - Suton - idol mladih ivječita i tiha patnja generacija i generacija
    - Goran- zvir od covika brz ko zvečarka, aktivan, inteligentan
    .....ima još ali mi smo džentlemeni pa nećemo "dirat" ženski rod.

    avatar

    28.04.2013. (22:14)    -   -   -   -  

učitavam...