Komentari

hocemocenzuru.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • Bocaccio

    reklamiraš Milanovića po partijskoj dužnosti?

    avatar

    27.04.2013. (19:25)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    U kontekstu ovog plakata i blage, gotovo nikakve reakcije na njegov izgled i sadržaj, valja se prisjetiti reakcije na plakat za predstavu 'Fine mrtve djevojke'.

    avatar

    27.04.2013. (20:07)    -   -   -   -  

  • geomir

    @semper,... ne mogu reagirat kad je to njihov stav.
    Crvena zvezda in je kost u grlu!! :-)))
    A tek Partizan!! :-)))

    avatar

    27.04.2013. (21:16)    -   -   -   -  

  • NF

    plakat je zbilja dno dna, no odakle toliko daltonista

    avatar

    27.04.2013. (21:35)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    * E, moj semper, nije ti to isto, srp i čekić, još sa zvijezdom
    su mrske alatke, to su obilježja radništva.
    Da mi je vidit kolonu onih što su brzinski bacili zvijezdu i
    promijenili svjetonazor, a sve za "našu dobrobit". Ovo je
    ispod svake razine:)))

    avatar

    27.04.2013. (21:42)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    generalno igra upravo na onu kartu koju njihovo biračko tijelo razumije - smrt komunizmu jer sve ostalo je manje važno. još jednu stvar su uočili neki drugi ljudi-zanimljivo da im je ljevica čista i pristojna:) inače na groblju u mom gradu su neke zvijezde preklesane u cvijeće...valjda je u slobodi neke ljude bilo sram uvjerenja njihovih predaka pa su im prilagodili spomenik slobodi govora, mišljenja, djelovanja i sl

    avatar

    28.04.2013. (00:58)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    zanimljivo kako istina tako jednostavno i zorno izrečena na plakatu boli?

    avatar

    28.04.2013. (06:42)    -   -   -   -  

  • jelen

    Dosta toga je krivo shvaćeno, kako od strane onih koji su plakat pravili tako i od strane onih koji su pokušali tumačiti. Evo dakle o čemu se radi:
    Nacisti su uvijek bili izribani, ulickani, izmanikirani (rani vid metroseksualizma)… to što je njihova ruka takva kakva na slici jasno je zašto. Druga stvar je zašto oni danas u novonastalim okolnostima doživljavaju Krista na križu kao svoj simbol nekakve izmaštane buntovnosti, (ha valjda svastika je previše egzotična?), to pitanje ostavljamo njima samima na dušu.

    Niti jedan od simbola koji drže te dvije ruke ne predstavlja danas nikakav politički testament ničega, barem ne nikome pametnom i ozbiljnom. Jednome je mjesto u muzejima i povijesnim knjigama, a drugome u crkvama i domovima onih kojima nešto znači na planu duhovnosti.
    Problem su dolje desno na dotičnom plakatu u bijelom pravokutniku smještena slovca i slikice- konačnom dokinuću tih i takvih simbola bi smo svi zajedno trebali težiti kako bi naše sutra uopće moglo postojati.

    avatar

    28.04.2013. (10:37)    -   -   -   -  

  • Neverin

    plakat je za binarne ljude poput bocaccia, aktivira im neki centrić u mozgu di vide crvenu opasnost i automatski trče na glasačko mjesto odabrati pošteni i dušebrižnički hdz. Nažalost takvih u Sisku ima puno pretpostavljam a ni ekonomska kriza ne pomaže u trezvenom razmišljanju da se radi o bullshit plakatu. Nadam se da to nije jedini izbor koji imamo i mi ostali izvan Siska jer između hdz-a i sdp-a možda je bolje odabrati bijeg u prašumu.

    avatar

    28.04.2013. (10:58)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Simple message is the only true message odnosno kako bi to u Domovini rekli: "Ili jesi ili nisi." Neoboriva logika za sve one koji seru u tanjur iz koga jedu. Toliko o binarnosti, logici i umu.
    Dobar tek ..... :)

    avatar

    28.04.2013. (12:02)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    smisao plakata nije iznijeti duboko umne ili sofisticirane umne konstrukcije ...
    nadalje, jednostavnost poruke (jednostavnost je nekima sama po sebi vulgarna) u vulgarnosti odnosa pojedinih političkih opcija naspram domovine potiče višestruku vulgarnost u obraćanju (i njima i svojima)

    te, pojednostavljenje iskaza prisiljava nas na suočavanje s najjednostavnijim istinama

    avatar

    28.04.2013. (13:20)    -   -   -   -  

  • lion queen

    plakat šalje jednostavnu i svima razumljivu poruku: ili si za srp i čekić, ili si za križ! treće opcije nema na vidiku. ne vidim razloga zašto bi se sdp-ovci sramili svog srpa i čekića. pače, to je mogao biti i njihov predizborni plakat, jednako kao i hdz-ov. pače, dobili su besplatnu reklamu i morali bi tu besplatnu donaciju svakako prijaviti DIP-u.
    kome ovdje smeta srp i čekić? zašto bi srp i čekić označavali rasizam? ili možda nekome smeta križ? bode u oči, jelda!
    zna se i tko se boji križa!
    iz komentara je očito i da se boji sam sebe i svoga ja.
    da sam ja komunist, ne bi me bilo sram srpa i čekića! gospodo draga, upitajte se sami što ste? imate li svoje ja? ili ga se bojite, pa vam je isprostituirana riječ "rasizam" obrambena reakcija. ovoj zemlji je pun kufer onih koji propagiraju rasizam pod krinkom borbe protiv istog.

    (o da ću dočekat da im se gadi pogled na srp i čekić na nekom plakatu, ne bi vjerovala!)

    avatar

    28.04.2013. (13:45)    -   -   -   -  

  • jelen

    Najjednostavnije istine se uviđaju momentalno, a to je činjenica da su oni koji su takav plakat u svome umu osmislili jadni robovi svojih zvjerskih ostrašćenosti, zapravo tragikomični blasfemičari koji više ne znaju što čine, kuda bi se više djenuli u svom tremoru unutarnje duhovne bijede i spletkarske dovitljivosti. Ta životinjarska biomehanika žudnje i strasti se u ova specifična vremena otela svakoj kontroli. Jednostavno to je politika danas.
    Trebalo bi suosjećati s takvima (iako nije baš lako) jer to je jedna strašna egzistencija u vječnoj zbunjenosti i grebanju po ranama koje nikako ne zarastaju.

    Da li su osmislili kako će Kristu s križa, ukoliko se kao što se to već vjeruje, jednom susretnu s njime, objasniti zašto ga u ova vremena tako često koriste kao puki suplement za nacističku svastiku? Ili će ta ista ekipa danas, sutra opet kmečati o blasfemičnosti ovoga ili onoga plakata, kao što je bio slučaj sa „zagrljenim Madonama“.

    @Lion Queen: zašto bi srp i čekić označavali rasizam?
    -Hm, pa možda zato jer i označavaju rasizam tj. brojne (većinom uspješne) pokušaje zavođenja nasilne prevlasti određenih nacija nad drugima, brisanja kulturnog identiteta i državnosti onih "manje vrijednih" a sve pod velom "komunističkoga oslobođenja".

    avatar

    28.04.2013. (14:23)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @vajrapani, vjerojatno si i sam svjestan da to što si napisao nema veze sa zdravim razumom. hrvatska je zemlja većinskog hrvatskog naroda, koji se na popisu stanovništva izjasnio većinskim katoličkim narodom. ako ti imaš problema s najobičnijim statističkim ČINJENICAMA, onda si sam u duši rasist. a to je onda tvoj problem.

    avatar

    28.04.2013. (14:36)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @vajra, predstavljaš se kao neka indijsko - nepalska religiozna alternativa a zapravo si bogec koji lupeta. znaš li da su "tvoju" religiju i njenu izokrenutu svastiku oni koje ovdje opravdavaš svojedobno napadali na "pas mater"? Bilo je to nekih davnih godina kad su pravovjerni SKOJevci na koncertu Cat Stevensa u Zagrebu uočili budističku svastiku i to direktni povezali sa naciznom. a danas isti odnosno njihova ideološka djeca napadaju plakat ako su blesavi ili šute ako su pametni jer "srp i čekić" je okrvavio ruke, baš kao i svastika.

    ako postoji nešto što možemo naz ati kontinuitetom naroda koji sebe naziva hrvatima, to su: poštenje odnosno famozna "ljeva ruka", kršćanstvo odnosno krunica kao simbol nečeg što je kroz stoljeća očuvalo opstojnost unatoč stranim okupacijama (ni 1918. većina nije željela Jugoslaviju ali im je ona ipak nametnuta) i čisti obraz simboliziran u čistoj ruci (nikada nisu bili osvajači i uzimali tuđe).

    The thuth is simple.

    avatar

    28.04.2013. (15:02)    -   -   -   -  

  • jelen

    @LQ: kakve sad veze ima tvoja opaska o nekakvim „statističkim činjenicama“ s ovom konkretnom temom? Znači za tebe je dotični plakat primjereno mjesto za raspelo? Ništa svetogrdno nema u namjeri s kojom je tamo stavljeno? Oni koji su ga osmislili su neupitno zdrave, domoljubne osobe koje žele dobro ovoj zemlji? Hm, ne vjerujem da bi se Hrvati (i ostali) kojima kršćanstvo predstavlja osobnu duhovnu praksu, a ne tek puki farsični politički testament složili s tim tvrdnjama. Imaš statistiku o tome? Trebalo bi pitati @odmak jer ona je jedina, zahvaljujući svome životnom iskustvu i studijskom pristupu materiji relevantna po tom pitanju na blog.hr-u. A ostrašćenici? Ostrašćenici pojma nemaju i s njima nema smislene rasprave. Toliko o tome.

    @Bocaccio: viš, to nisam znao, zapravo ja sam za Cata Stevensa čuo u fazi kad je već bio Yusuf Islam :-))
    Kao zanimljivost vrijedi spomenuti kako sam prije par godina bio u Mađarskoj, na sjeveru blizu Slovačke granice, na festivalu povodom jednom budističkog blagdana. Bilo je par ornamenta sa svastikama, a ja sam sve bio u nekim sekularnim razmišljanjima pa sam si študiral hm, hm, u Mađarskoj smo, da sad bane policija sve bi nas v rešta otpeljali… hehehe
    :-)) Jer mađarskim zakonom su zabranjeni svi simboli „totalitarnih režima“. Naravno to ne priječi činjenicu da imaju najveći broj neonacista po glavi stanovnika na svijetu, ali to su sad opet već neke treće teme…

    P.S. alternativa- to su drugi ;-)

    avatar

    28.04.2013. (15:45)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @vajrapani, kakav je to izraz ostrašćeno? jel to nešto iz modestiblejz-terminologije?

    avatar

    28.04.2013. (17:31)    -   -   -   -  

  • jelen

    LQ: ne, iako ne znam, možda ga modesti zaista koristi, to se nas sad ovdje konkretno ne tiče. Ostrašćenost koristim u smislu sputanosti vrzinim kolom uznemirujućih emocija, recimo zajapurenost ti je isto jedan jako lijepi termin. Te riječi najbolje dočaravaju ono što kleshe čine ljudskome umu. Tko zna engleski, evo brzinski kratki odlomak sa definicijom:
    Kleshas (Sanskrit, also kleśa; Pali: kilesa; Tibetan: nyon mongs), in Buddhism, are mental states that cloud the mind and manifest in unwholesome actions. Kleshas include states of mind such as anxiety, fear, anger, jealousy, desire, depression, etc. Contemporary translators use a variety of English words to translate the term kleshas, such as: afflictions, defilements, destructive emotions, disturbing emotions, negative emotions, mind poisons, etc.

    Podebljao sam osobito važne pojmove. Poznato? ;-)

    P.S. nisi mi odgovorila, da li je upotreba simbola koji nekim ljudima simbolizira žrtvu otkupljenja ljudskih grijeha od strane živoga Boga, primjerena u svrhu sitno političke cirkusarije u režiji takvih malih amoralnih zaplotnjaka koji su dotični plakat dizajnirali?

    avatar

    28.04.2013. (18:58)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ma tko to na našem Blogu uvijek misli na mene čak i kad me nema? naravno - LQ i slični njoj. kako vraški lijepo od nje, takva mi vjernost grije srce :D ajde da ta jezična opaska (kojom LQ po svom starom običaju pušta maglu, izvrdava i bježi od logike) ne ostane visjeti u zraku, bez ikakvih problema potvrđujem tvrdnju da je, kako LQ lijepo reče - "izraz ostrašćeno nešto iz modestiblejz-terminologije". ta zašto ne bi bio? zašto ne bi bio dijelom bilo čije terminologije? kao i sav iole pismen svijet, među brojnim izrazima koje koristim(o) nalazi se i književni izraz ostrašćeno koji je regularno izveden iz riječi strast (sa značenjem kako ga je lijepo iznio i @vajrapani). ta zašto je ljudi ne bi koristili LQ, ti jezično-puristički ostrašćeno šovino-pilence Naše? jer smatraš da riječ ostrašćeno ima "kriva" krvna zrnca? :D pa bi, utemeljen na neznanju i predrasudama LQ, njen jezični šovino-purizam po njenom ostrašćenom umu trebao biti difamacija sugovornika? ahahaha, šovinizam nacionalista je tako dosljedno glup. pazi LQ, ostrašćeno, bu! :D

    avatar

    29.04.2013. (10:16)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @LQ, ja ne znam u kojem ti to paralelnom fantastičnom i bajkovitom svijetu živiš da nam je blog jedina dodirna točka, ali sdp-ovci nisu komunisti a ni socijalisti jer da jesu ne bi rezali prava radnika i omalovažavali rad poput hdz-a. Ono što je ovdje problem jest da razlika ne postoji između ta dva bloka parasita.

    Razlika u koju očito i jedni i drugi insistiraju jer su hrvati većinom zaostali u hladnoratovskom razdoblju gdje je utiješno bilo imati jednog mega neprijatelja i dva bloka.

    ja se ne bojim križa ni čekića i srpa, bojim se više onih koji misle da su to forme ispunjene sadržajem i koji bi za takvu simboliku ginuli.

    @bocaccio, fakat ti ne pristaje occamova oštrica, rekao bi da si se više puta porezao na nju pošto ti je logika neznatna misaona funkcija. Nacionalistički osjećaji te spriječavaju u tome, a uvijek je tužno vidjeti kako provincija neće iz čovjeka makar mu posao bio putovanje svijetom.

    nadam se Hrvatskoj u kojoj će većina građanina vidjeti o kakvoj se farsi ovdje radi. Nadam se zemlji u kojoj se politika neće svoditi na ocrnjivanje uz prešutni dogovor da si popijemo i zamezimo u saborskom kafiću dok se pred javnosti vodi nekakav tvrdokorni rat i optuživanje na razini vrtića. Dosta Crkve, SDP-a, HDZ-a i sindikata, trebaju nam novi ljudi i nova koštana srž jer se pretvaramo u narod degenerika (nezaposlenost, bijela kuga, nastavak privatizacije, selektivna primjena zakona na male ribe). Za takvu se zajednicu zaista nema smisla boriti ni dati život u nekoj opasnosti.

    avatar

    29.04.2013. (10:32)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    kompa evo ti malo napalma pa prođi po komentarima...

    http://youtu.be/nNtcoRK1y0w

    avatar

    29.04.2013. (14:11)    -   -   -   -  

  • jelen

    Kakva povijesna ironija :-P
    Sad vidim da je uredništvo izabralo za naslovnicu onaj komentar od LQ u kojemu prpošno apologetira simbol srpa i čekića kao nešto ultimativno nevezano s rasizmom. Pretpostavljam da njoj onda ne bi bio problem ni recimo Kalmicima iz Prikaspijske nizine objasniti da su NKVD-ovci koji su ih otjerali vagone i poslali u Sibir da se oslobodi plodna zemlja za naseljavanje u ratu stradalih slavenskih Sovjeta, zasigurno ipak nekako morali biti antirasisti. Mislim budući da su nosili petokraku i u njoj taj srp i čekić na svojim kapama... hm, hm, hm…
    A možda bi i onaj anonimus koji je već taj komentar izabrao da ga prikaže kao nešto pametno mogao i sam dati par objašnjenja.

    avatar

    29.04.2013. (15:13)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    kao toliko puta do sad, tako ću i sad odšutjeti tupavca pod nikom @neverin jer ... jadnik ne zna što lupeta, počevši od teme pa to nevještih pokušaja "osobnih napada". sve u svemu, najpametnije je ostaviti budali njegovo veselje prema prastaraoj arapskoj poslovici o karavani koja prolazi.
    jednako, u istom tonu treba komentirati više nego jadan komentar nika @modesti blejz.
    sve u svemu ... jadnici.

    avatar

    29.04.2013. (15:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @vajrapani, ma mišljenja sam da se uredništvo vodi logikom za što većom čitanošću a konflikti pridonose tome jer ljudi to potajno priželjkuju i lurkaju

    @bocaccio, znaš li ti da je ovo što radiš retorička figura? najaviš da ćeš nešto prešutiti a onda to spomeneš i vraćaš se pun znatiželje za odgovorom. Proziran si ko i svaki deklarirani vjernik/nacionalist. Ljude poput tebe je strašno lako manipulirati jer imaš slabost koju ne znaš zaustaviti, zapravo imaš čip koji određuje tvoje ponašanje i čini ga predvidljivim. Zato takvi ljudi imaju ulogu topovskog mesa kad zagusti. Ja bi radije bio dezerter:)

    ako sitna duša poput tebe misli da sam jadnik mogu to shvatiti samo kao pozitivnu stvar jer da je drugačije i da sam ti uzor vjerojatno bi bio zatucaniji nego ti :)

    e moj bocaccio, svašta na ovom svijetu ima pravo na život bez obzira na veličinu duše pa onda tako i ti. Ah da bar nisam u istoj državi sa takvima poput tebe.

    avatar

    29.04.2013. (16:57)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @neverin, svakim danom u svakom pogledu sve više i više iznenađuješ ... 8D
    ajd' još malo pa da ti svi zaplješćemo. znaš onako ... klap, klap, klap ... >:-)

    avatar

    29.04.2013. (19:21)    -   -   -   -  

učitavam...