Komentari

ivido.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Violette

    Kad gledam lica u njima vidim dobrotu, pa često granice. I jako me veseli ako njušim proces osobnog napretka u njima. Često postoji čitav sustav oko tih ljudi, kojima su te osobne i rigidne granice u interesu. Pa podržavaju nazadovanje. Zloća je teško nazadovanje.
    Da bi lice bilo dobro iza njega se kriju osobne bitke i pobjede. Pa mi je i žao onih koji nisu sebi dali naprijed, možda nisu ni mogli. Sustav zna držati u neslobodi. I tada ne znaš da može i drugačije.

    avatar

    23.04.2013. (10:16)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    mrkla pjesma crnog naboja opisuje baš takve kreature, koje svojom zloćom stvarno pletu mreže oko nevinih duša, a prikazuju se kao "divotice i krasotice"
    jadne su takve osobe, jadne u svom jadu, ali za drugo i ne znaju, jer je njima to normalno stanje života
    (bila sam žrtva jedne takve osobe, i još jedna divna duša je bila žrtva te iste osobe, a vidim da i dalje pruža svoje mršave ruke prema mojim suptilnim energetskim tijelima, ali i mojim pjesmama) :)
    a što reći na takve?
    daleko im bila kuća!

    avatar

    23.04.2013. (10:44)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Stvarno si žestoko raspalio

    avatar

    23.04.2013. (20:00)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    i u ovoj poetskoj zloći dragi pjesniče izranja tankoćutnost vašeg pjesništva... divota vaših sanja koja snovitosti daje sonetsku geometriju... značajnost datuma koji obilježava pjesmu zrcali srodnost uzdrhatalih duša... osjetih vašu tugu... i vašu bol... osjetih dvoumljenje kojim pozivate na budnost... da dragi prijatelju poezijom se najlakše izriču tuge i poslanje koje rođenjem pod poetskim nebom dobiste u naslijeđe... i vi tu snagu uistinu pretačete u antologijske vrijednosti...

    carpe diem... !

    avatar

    23.04.2013. (20:41)    -   -   -   -  

  • d.gortan-boljun

    Iako je pjesma nastala pred skoro trideset godina aktualna je danas, štoviše... protok joj vremena nije naudio već je njezina angažiranost dobila na ''težini''. Pjesnik Ivan Vidović u ovoj svojoj pjesmi ne proziva nikoga osobno, njegova žena ''s muljem i trnjem u očima koja koti crve'' nema imena ni prezimena, mjesta boravka, pripadnosti ni nacije. Ona je zapravo princip. Princip nametanja lažnih vrijednosti s kakvim se susrećemo svakodnevno... od tiska pa do svih elektroničkih medija gdje se žene-maskote nameću kao vrijednost i mjera za svekoliki uspjeh, gdje postoji svojevrsni kult tijela u kome se štuje upravo ono što neminovno prolazi, a zanemaruju trajne vrijednosti. Žene-maskote... (zapravo ne one... već oni koji ih instruiraju,) ljubav svode na najnižu razinu... na tjelesnost. Ta se ''ljubav'' brzo potroši i postaje ''cimbal što ječi i zveči''.
    Kao što kaže Ivan... ''Svjetlost je crkla, a ostaje zloća''
    Oprosti, malo sam se raspisao... povuklo me.

    Lijep pozdrav,
    D.Gortan

    avatar

    23.04.2013. (21:26)    -   -   -   -  

  • maslinapjesmaloza

    Violette,shadow-of-soul, More ljubavi, dinajina sjecanja, d.gortan-boljun, hvala vam na predivnim komentarima, razmišljanjima, odjecima...
    Svaka moja riječ bit će vodnjenje izvornog domaćeg vina i pretvaranje u bevandu, toliko su vaša kazivanja veličanstvena...da moram zašutjeti.

    Kad star i bolestan čovik ima staro računalo, potreban je i jednom i drugom popravak.
    Kad ćemo se čitati, ne znam.

    Svaku vam sriću želim!

    avatar

    24.04.2013. (19:12)    -   -   -   -  

  • Emmet

    Eh...kada bi barem "tih mreža" bilo manje...Teško se boriti protiv takvih spletkarenja (pletenja)...Iscrpljuju.....

    avatar

    26.04.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Opaki neki ženski primjerci, lipi pozdrav:))

    avatar

    27.04.2013. (17:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...