Komentari

e-opuzen.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • .

    na mandarina blogu pročitajte članak o analizi izbornog rezultata

    avatar

    22.04.2013. (22:56)    -   -   -   -  

  • pomet

    Moglo bi biti istinskoga krnjevala.Kažu "na ćakulama"" da će Marinku prostor iznajmit Lena Babičarka kako bi osta na pjaci , a oni redikuli iz Balature su ionako "okupirali " Tojinu gostionu i non stop kuju neke zajebancije sa svima iz stranačkog života koji se tamo pojave.Još uvik se ništa nezna osim budučih "bossova".Nigdi ni slova o ostalim kandidatima sa lista, isto koda niko nemore skupit tih 13 osoba ili ih je stid objavit imena. Aj Bogati skupite malu hrabrosti i izađite sa tim listama tako da vas moremo odvagivat-" oblajavat", kako Bog zapovida!

    avatar

    22.04.2013. (23:03)    -   -   -   -  

  • Jakov Sloboda

    Ovii iz HNS-a svaki dan nekog vraga rade.

    avatar

    22.04.2013. (23:27)    -   -   -   -  

  • Jure

    ...za razliku od ostalih od kojih ni traga ni glasa...

    avatar

    22.04.2013. (23:29)    -   -   -   -  

  • Edip

    Oporba će u Opuzenu dobiti izbore istoga dana kada Toni Boja izda svoju knjigu o Troji.

    avatar

    23.04.2013. (07:23)    -   -   -   -  

  • tojo

    Evo fale mi se Caka i Stari da su svoj izlog iznajmili za proć dvi ijade kuna na misec dana, jer su u Jambinoj mesari došli do kraja. Čak je i Mile Buva povuka svete slike a sve za boljitak Mista.

    avatar

    23.04.2013. (08:56)    -   -   -   -  

  • Issa

    U zadnjem komentaru našeg blogera u vezi privremenog raspršivanja stranačkih stožera u prostore na glavnom trgu, data je ideja da se skupina iz Balature useli u prostorije Marka Krnjevala koja je locirana također na glavnom trgu.

    Možda je ovaj prijedlog dobar, ali time bi svi bili zbijeni na malom prostoru, a došlo bi i do preferiranja trga na štetu ostalih prostora odnosno prikladnih lokacija. Zašto ne koristiti i našu Rivu i time je privremeno revitalizirtati. S obzirom da će i vremenske prilike, najvjerojatnije, to omogućiti najprikladniji prostor za stožer Balature bio bi prostor ljetne bašte bivše kavane.
    To bi bilo moguće uz uvjet da se u već postojećem plasteniku ljetne bašte ovog proljeća neće ići u sadnju rajčica, krastavaca,paprika. Na taj način bi se jedan autentičan i originalni projekt također privremeno revitalizirao. Kako se ovog originalnog projekta nije sjetila bivša Austo-Ugarska. Koji propust njihovih arhitekata.

    Ništa logičnije , normalnije i originalnije nego Balatura pod plastenikom na Rivi. Barem privremeno.

    avatar

    23.04.2013. (10:56)    -   -   -   -  

  • Smoje

    Ja mislin da je boja ideja razapet šator priko ciloga Opuzena ...... i imamo cirkusssssssss.

    avatar

    23.04.2013. (12:48)    -   -   -   -  

  • ruza

    ja se samo molim bogu da ako nepobjedi hdz,da ti novi bar zadrže na poslu ovoga šta održava opuzen.hr....a i da se osiguraju sredstva za ožićevu stranicu i za dogodine (cca 50ak kuna koje je ove godine unatoč recesiji uspija isprosit)

    avatar

    23.04.2013. (13:36)    -   -   -   -  

  • Mica

    Koalicija (SDP i ostali) već neko vrijeme ima svoj stožer u samom centru mista i vrijedno vijeća svaku večer,samo nisu istaknuli obilježja.
    Vidite dragi kometatori,ipak ima još puno lipih stvari šta vi ne znate,ali "ne smin reć"!!!

    avatar

    23.04.2013. (13:46)    -   -   -   -  

  • dundo veljko

    Podržavam sve mlade snage, u svim političkim opcijama, jer će samo one unijeti novu dinamiku i energiju u popriličito veliku žabokrečinu od političkog života u našemen malon Mistu.

    Ali nisan se ovaj put javija radi toga.

    Naime, tija bi prokomentirati ranije rezultati vaše ankete, po kojoj se 84 posto ispitanika izjasnilo za ujedinjenje općine Slivno s Opuzenom, a samo 12 posto protiv, na uzorku od 43 anketirana.

    Ovo samo za one mlađe, koji se toga ne sjećaju:

    1. Sabor Socijalističke Republike Hrvatske na svojoj posljednjoj sjednici prije prvih demokratskih izbora, u ožujku 1990., donio je odluku o osnivanju općine Opuzen, čime je naše misto dobilo prigodu da prvi put poslije ukidanja, 1962., postane samostalna administrativna jedinice. Uoči te odluke održani su zborovi građana u svim mjesnim zajednicama buduće općine Opuzen (sadašnji grad Opuzen plus općina Slivno) i u svim sredinama je većinom glasova odlučeno da se Opuzen odvoji od Metkovića. Nažalost, zbog niza razloga ta odluka nije oživotvorena u praksu. Naravno, o ispunjavanju te odluke izravno je odlučivao HDZ, koji je nakon mjesec dana osvojio vlast u zemlji, ali je nije oživotvorio. Predsjednik Vijeća općina u novoutemeljenom Saboru RH bio je Luka Bebić, inače počasni građanin Opuzena (što je nonsens, jer je taj čovjek cijeli život bio mrzitelj svega što je opuzensko, a sadašnjoj garnituri na gradskoj vlasti priklonio se tek nakon što se svadija s Jambom, pa je pomaganjem Opuzenu tija Metkoviću pokazat što gube bez njegove podrške), koji se, eto, nije za nas baš pritrga. "Starih" je općina tada u Hrvatskoj bilo samo 100 i Opuzen bi bija 101., a njihove su ovlasti bile puno veće od današnjih, jer su bile nadležne i za policiju, TO, školstvo, zdravstvo i sudstvo. Ta je prilika, nažalost, propala.

    2. Pred prve lokalne izbore, održane u veljači 1993., napravljen je novi teritorijalni ustroj Hrvatske, po kojem je bivša općima Metković podijeljena na čak 7 teritorijalnih jedinica, čime je najviše izgubio Opuzen, kroz utemeljenje općine Slivno. "Otac" takve podjele bio je upravo Luka Bebić, koji nipošto nije htio da njegova vikendica u Komarnoj pripadne Opuzenu, već ako je ikako moguće, u nekoj budućnosti, Metkoviću. Već tada znali smo za planove po kojima će Hrvatske šume, priko Zažablja, izgraditi cestu koja spaja Metković s uvalom Moračno (a koja se upravo ovih dana dovršava), čime će se steći uvjeti da Metković izađe na more. Takvo razbijačko djelovanje Luke Bebića protiv teritorijalnog integriteta Opuzena, nažalost, isključivo zaslugom HDZ-a nikada nije u dovoljnoj mjeri rasvijetljeno.

    3. Opuzenski HSS, pobjednik na prvim izborima, pokušao je anulirati negativne učinke podjele bivše općine Metković i već na prvoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća inicirao je spajanje Opuzena i Slivna. Po tom planu spojila bi se dva općinska vijeća, u kojem bi većinu stranački imao HDZ, a teritorijalno Slivanjci, dok je za zajedničkog načelnika izabran Dražen Čović (HDZ), dok mu je opuzenski načelnik Hari Popić (u tom trenutku HSS, prije prebježništva u HDZ, također na inicijativu Luke Bebića!) trebao biti zamjenik. Sve to trebalo je potvrditi na referendumima građana u obje općine. Na referendumu održanome isti dan početkom svibnja 1993., Opuzen je gotovo jednoglasno glasao za ujedinjenje, dok su na Slivnu, po sjećanju, protivnici ujedinjenja (pretežito Donjani Donji, pod idejnim i svekolikim vodstvom popa don Jebe Pavića (pamte se njegovi plakati i leci upućeni "Slivnjacima") pobijedili omjerom glasova od 60:40. Tako je i ta druga prigoda za ujedinjenje propala. Opuzenci, naravno, nisu cijenili to samožrtvovanje tadašnjeg jakog HSS-a, već su mu okrenuli leđa prvog zgodom, kad je HDZ, pod krinkom protofašističke udruge UHDDR (još pamtimo izjavu Jure Vidoša, ili tako nekako, potpredsjednika Udruge i kasnijeg doministra poljoprivrede kako će "leševi plutati Neretvom" ako se itko suprotstavi njihovim namjerama - vjerojatno kao što su plutali i leševi nevinih srpskih i hrvatskih građana Juroševa Vukovara Dunavom PRIJE srpske agresije!), nezakonito i pod bahatom prijetnjom sile podijelio zemlju PIK-a Neretve.

    3. Nakon 20 godina postojanja samostalne općine Slivno, teško da opet postoje nekadašnji uvjeti za ujedinjenje s Opuzenom. Tamošnji ljudi su naprosto naviknuli sami gospodariti sobom i to se mora uvažiti. S druge strane, mora se imati u vidu da je sadašnje usitnjeno teritorijalno ustrojstvo Hrvatske teritorijalno neodrživo i da je možda bolje unaprijed razmišljati o dobrovoljnim oblicima integracije umjesto da nam budu prisilno nametnuti bilo iz Zagreba, bilo iz Bruxellesa. Kada bi se tome i pristupilo, nemojmo imati nikakve sumnje da bi pregovori o tome bili najmanje teški kao oni koje su do prošlog tjedna vodili predstavnici Srbije i Kosova (bez ikakvih loših konotacija, samo usporedba složenosti posla!)...

    avatar

    23.04.2013. (13:55)    -   -   -   -  

  • dundo veljko

    (nastavak) ... Zbog svega toga sugeriram Opuzencima da se već unaprijed pomire sa sljedećim uvjetima ukoliko žele biti središte nove, veće jedinice lokalne samouprave, brojnije od 5.000 stanovnika, koja pruža veće mogućnosti u privlačenju državnih i privatnih investicija, kao glavnog pokretača budućeg razvoja:
    - u novoj ujedinjenoj jedinici podračuni Slivna i Opuzena morat će još niz godina ostati razdvojeni, jer će se Slivanjci željeti opravdano uvjeriti da se njihovi novci neće koristiti u "metropoli";
    - nekoliko prvih mandata bit će nužno da gradonačelnik nove jedinici obvezatno bude Slivanjac, što će biti dodatni dokaz da Opuzenci neće koristiti majorizaciju za donošenje odluka na teret Slivna;
    - nova gradska uprava morat će se uravnoteženo sastaviti od zajedničkih, najboljih kadrova i iz Slivna i iz Opuzena;
    - isto će vrijediti i za zajednička komunalna poduzeća, pri čemu su Opuzenci dosad pokazali da jako loše gospodare u toj djelatnosti, pa bi štedljiviji Slivanjci tu čak mogli biti bolji primjer.

    avatar

    23.04.2013. (13:58)    -   -   -   -  

  • orca

    Nakon što nas je "dundo veljko" počastio kratkim ulomkom iz knjige "Rat i mir", htio bi pozvati građane Opuzena da 19.5.2013. dođu u Osnovnu školu Opuzen na prezentaciju knjige "Troja - grad kojeg volimo"

    avatar

    23.04.2013. (14:53)    -   -   -   -  

  • rato kiko s

    Mislio sam da janko neće dozvoliti uvredljive komentare ali ako ovo od dunda veljke to nije ne košta napisati da je uzeo pravi nadimak za sebe (za one mlađe koji ne znaju)redikula i pijanca.RIP.

    avatar

    23.04.2013. (18:12)    -   -   -   -  

  • mirko

    Ma vidi Bogati. Zašto bi slivanjci tribali kada puno bolje stoje i imaju velike resurse za razvoj prepustit nekome da im rasprodaje za samo svoj interes turističke resurse (puno njih se naježi kada se site Marinkove već legendarne izjave "Svim bi slivanjcima tribalo uzet zemju na području Opuzena , pa bi se morali zamislit oće li se ili neće ujedinit sa nama". eto još jednog velikog minusa zbog kojeg slivanjcima ne pada napamet nikakvo "dobrovoljno udruživanje", a pogotovu pod eventuvalnom Marinkovom patronatu!!

    avatar

    23.04.2013. (19:36)    -   -   -   -  

  • Dvorska luda

    Protestiram! Energično! Dunda nazvati pijancem je ravno veleizdaji mista. Više ljudi zna za Dunda nego za Opuzen. I još nešto: Dundo nikada nije "osramotija misto". Jel tako dame?

    avatar

    23.04.2013. (20:23)    -   -   -   -  

  • Rade

    a moji "slivanjci" zato šta sami nećete moć ostat općina,jer nemate dovoljan broj ljudi. Nemate niti funkcionalnosti koje neku jedinicu karakteriziraju da bi bila općina. Niti škola,niti pošta,niti dovoljno stanovnika. to nas čeka u budućnosti- ukidanje/ujedinjavanje malih općina

    avatar

    23.04.2013. (21:24)    -   -   -   -  

  • grga

    Koalicija HNS-HSS uz podršku Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora ovim putem objavljuje listu kandidata za Gradsko vijeće grada Opuzena:
    1.TOME DUJMOVIĆ-DUNDIĆ, ing. elektrotehnike – nositelj liste (HSS), zaposlen u HEP-u,aktivan član udruge Stari most, član Crkvenog zbora i voditelj čuvara Kristova groba
    2. ZDRAVKO ĆULIĆ, dipl. ing. strojarstva (HNS), rođen 1952.g., privatni poduzetnik, dugogodišnji djelatnik rukometnog kluba Opuzen
    3. ANDREA ŠIMOVIĆ-BULINUŠA, završila pedagošku akademiju (HNS), rođena 1973.g., zaposlena kao voditeljica prodaje, osnivačica Udruge za očuvanje neretvanske baštine Opuzen
    4. NEVEN MATAGA, (HSS) rođen 1956.g., aktivan član Crkvene zajednice, gradski vijećnik (1997.-2000.)
    5. MILOJKO GLASOVIĆ, (HNS) rođen 1953.g., osnivač Maratona lađa, TV Opuzen, Udruge za očuvanje neretvanske baštine, pokretač akcije „Bilo naroda-želimo most“
    6. GRGO ZONJIĆ-VUK, (HSS) rođen 1935.g., umirovljenik, jedan od osnivača HSS-a u Opuzenu
    7. ANKICA GROSSI, dipl. oec. (HNS), rođena 1986., članica Crkvenog zbora
    8. DRAGAN KRMEK, (HSS) rođen , šumarski tehničar, zaposlen u Hrvatskim šumama
    9. MIHOVIL KLJUČE, (HNS) rođen 1980.g., vozač motornih vozila, član odbora lovačkog društva „Prepelica“, dobrovoljni darivatelj krvi
    10. MIHAJLO MILE DROPULIĆ, (HSS) rođen 1945.g., dugogodišnji voditelj Caritasa Opuzen, Bratima i član Pastoralnog vijeća župe Opuzen, član likovne udruge
    11. MARIJO ODAK, dipl.ing. agronomije (HNS), rođen 1968.g. zaposlen u Upravnom odjelu za ruralni razvoj i poljoprivredu
    12. IVICA PROVIĆ, dipl.ing. agronomije (HSS), rođen 1965.g. zaposlen u Upravnom odjelu za ruralni razvoj i poljoprivredu
    13. mr. ŽELJKO BJELIŠ, dipl.ing. agronomije (nestranački kandidat), rođen 1980.g., Profesor u Srednjoj školi u Opuzenu

    avatar

    23.04.2013. (22:08)    -   -   -   -  

  • kokos

    BRAVO HNS,SAMO NASTAVITE

    avatar

    23.04.2013. (22:08)    -   -   -   -  

  • Ivanka

    oli željko bjeliš nije HDZ?

    avatar

    23.04.2013. (22:24)    -   -   -   -  

  • orca

    Pametan ćovik. Vidija s kin ima posla pa se ispisa.

    avatar

    23.04.2013. (22:36)    -   -   -   -  

  • mate

    aj,neka je počelo,valjda će i drugi imat snage objavit napokon listu ako je mogu skupit. čini mi sa da vas hdz ignorira, dali šta je jak ,ohol ili nema muda

    avatar

    23.04.2013. (22:47)    -   -   -   -  

  • hdz

    A šta smo ga trebali imat u svojim redovima ako ne razmišlja kao vođa on nije za nas zato Željko mrš

    avatar

    23.04.2013. (22:48)    -   -   -   -  

  • Jure

    To je ta HDZovska kultura! Tako je, treba reć Željku mrš jer kad zbrojite svu vašu školu ne bi mu bili ni do kolina. Ništa drugo vam i nije u programu nego proglupljivanje naroda! e dosta je više bogamu!

    avatar

    23.04.2013. (22:56)    -   -   -   -  

  • Jure

    Čudi me šta je i ovoliko izdrža radit s onima koji su i srednju morali kupovat!

    avatar

    23.04.2013. (22:57)    -   -   -   -  

učitavam...