Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    dok se zemaljski primitivci vječno drvlju oko nacija i granica, Teslin je genij, nadišavši primitivizam, rušeći granice, svoje mjesto u vječnosti odavno osigurao.

    avatar

    22.04.2013. (21:47)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    To nema nikakve veze s Teslom, njega svakako ne razumije
    90% ljudi, a ono što ne razumiješ, zastrašuje. Čak bih u pvom
    slučaju isključila nacionalni predznak, on je svakako iznad toga.
    Gledala sam Mišakovu emisiju ne trepnuvši, diveći se, iako
    istini za volju, njegova otkrića nisu moje područje. Fascinirala
    me više njegova skromnost, nesebičnost, vjerojatno zato, do
    dana današnjega ni približno ne raspolažemo sa svim njegovim
    izumima. Razumljivo, samo kad se uzme u obzir da bi čovječanstvo
    moglo imati besplatnu el. energiju. Da je pameti bio bi naš
    ponos, kao što se i on ponosio svojom domovinom. Laka ti noć:)))

    avatar

    22.04.2013. (22:12)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Istina jest da je Tesla veliki krumpir u grlima mnogih Hrvata a Srbima
    kisela jabuka. Prije svega to je odraz kulture i tu prestaju sve debate.

    avatar

    22.04.2013. (22:21)    -   -   -   -  

  • builderica

    Potpisujem rečeno MODESTI BLEJZ....kratko i jasno...

    avatar

    22.04.2013. (22:24)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Nikola Tesla je bija veliki čovijek ,
    neshvaćen i od jednih i od drugih ...
    @Malo ti malo ja je dobro rekla ....

    Dovidova

    avatar

    22.04.2013. (22:30)    -   -   -   -  

  • jelen

    Prosječan čovjek današnjice još uvijek ni približno nema u svome umu integriran instrumentarij kojim bi mogao ocijeniti Teslu. Tko će reći neki sud o Tesli? Prosječni hrvatski ili pak srpski (ili kakav god već bio) čovječić svakodnevnjačić koji prebiva u svojim sitnomafijskim sferama… Kako? Čime će formulirati misao? Kojim metodama, procesima? Možemo onda isto tako mirne duše mojim patkama pokazati neku sliku Renoira ili Maneta i osluškivati ih kakav sud imaju za dati.

    avatar

    22.04.2013. (22:37)    -   -   -   -  

  • xy

    ma dajte taj Tesla je bio poluludi Opsesivni Kompulznjak i potpuno prolupao pod starost i posenilio. Stalno trtljao o nekim zrakama smrti pa i sama Wikipedija o njemu kaze: " In the last few decades of his life, he ended up living in diminished circumstances as a recluse in Room 3327 of the New Yorker Hotel, occasionally making unusual statements to the press.[8][9][10] Because of his pronouncements and the nature of his work over the years, Tesla gained a reputation in popular culture as the archetypal "mad scientist".[11][12] He died impoverished and in debt on January 7, 1943."

    avatar

    23.04.2013. (01:08)    -   -   -   -  

  • geomir

    Meni je dosta da mogu lako zapantit godinu njegove smrti.
    Tad san rojen!! :-)))

    avatar

    23.04.2013. (01:29)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @xy
    Sve što si 'nadrobio' o Tesli može biti i točno. No da njega nije bilo ti ne bi mogao 'drobiti' o njemu ovako kako to činiš i još bi vjerojatno pisao perom uz svijeću ili petrolejku.

    avatar

    23.04.2013. (10:29)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Sve ove koji drobe (uključujući i mene) će dobrano predrobiti mrak i tišina, a na nekom svemirskom brodu, negdje u dubinama Galaksije, će i dalje biti neki motor, motorić, supergigahipermegakorporacije naziva "Tesla". Pogled u Hikipediju (pravnu nasljednicu MegaWikipedije) će troglavim gušterima za upravljačkim konzolama reći da je to bio neki jednoglavi dvonožac iz neke zmajojebine prema rubu Galaksije koji je smislio da se uzme par komada žice i zavrti i da to bude snažan stroj. Krvna zrnca? A što je to krv?

    avatar

    23.04.2013. (10:46)    -   -   -   -  

  • Wall na Mjesecu

    Hrvati kao nacija imaju kompleks manje vrijednosti, pa nemilice prisvajaju sve što je rođeno-hodalo-disalo ovim geografskim prostorima, najčešće (i najgore!) ne u svrhu priznanja genija/postignuća/čovjeka, već samo u dokaz svoje veličine, "Hrvatskoga" i "Veelike Hrvatske". Tesla nije bio Hrvat ni po čemu (rođen u Habsburškoj Monarhiji, u kojoj je tadašnja 'hrvatska' bila 'Hrvatska' isto kao što je npr. Danzig/Gdanjsk ili današnji Kalinjingrad bio Königsberg= 'Njemačka' (ili pruski Kunnegsgarbs, litvanski Karaliaučius, poljski Królewiec). opet, njega u HR negiraju jer je arhineprijatelj, dakle,Srbin (pa posredno priznaju da nije Hrvat); na isti način HR prisvaja, ali i negira Ivu Andrića (želi ga u dokaz 'veličine' Hrvatskoga, a mrzak im je je bio Jugoslaven, i po svemu ostalome, svima efemernome, osim Hrvatima- srpski pisao,živio, zastupao). Hrvatska želi da 'Hrvati' budu i svi davni,nekadašnji, današnji i budući 'Černogorci' (strijelci), pa makar bili Slovenci, svi ti Crnogorci (Papić,D.Popović), Makedonci (Štulić), itd... a svi pobrojani lako bi mogli biti- i trebaju biti- i Hrvati, kad već nije dovoljno da su Ljudi, Umjetnici, Znanstvenici, Slikari, Genijalci...ma, ukrast će Hrvatska i Hrvati i Marka Pola, bit će on Korčulanin, htio ne htio; kao što i Troja mora biti u Gabeli (pa iako je Gabela u BiH, ipak je onaj 'H' znak da je i BiH-Hrvatska; nisu se uzalud za to zdušno borili Tuđman,Šušak,Gotovina...zato će jedina korist od EU biti što nastupa doba Orwella i Velikog (Svinjskog) Brata u vidu (gle opet) Germana-Prusa-Vizigota-zlih nemaca.. Da bi Hrvatska/Hrvati nekog voljeli, poštovali,slavili-to nikad nije zbog ljudskih osobina/postignuća, već uvijek zbog krvi i tla. podanički i konjušarski mentalitet nije značajka (samo) Slovenaca, već najprije Hrvata, a hrvatska vječna ljubav je germanskog porijekla. Zato u HR postoje trgovi,ulice slavnih i Velikuih Hrvata- Genschera (a ne, npr, Thomasa Manna) i Republike Njemačke, a ne, npr Rilkea, ili nekog stvaralačkog pojedinca, koji je zadužio Svijet, pa time i Hrvate. biti (samo) Hrvat- kako to malo i jadno zvuči!

    avatar

    23.04.2013. (14:40)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Semper Contra
    Toliko si prase neodgojeno pa se nije ni čuditi što su ti i postovi tako prljavi.
    Iako si stara pazdrčina,činit ćeš me da skoknem do tebe i da ti dadnem pošteno po toj prljavoj,iskrivljenoj surli.
    Smrdi ti i duša i tilo,đubre gnjilo!

    avatar

    24.04.2013. (07:54)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Semper Contra Virus-Buha!

    Bloger Semper Contra je opasan virus,parazit opasniji od buhe!Neumoljivo skače od bloga do bloga,izaziva nered a nepodnošljiva je istina da se brzo razmnožava pa ga teško preduhitriti i uništiti.On je ženka a mužjak mu bloger Neverin i ova dva virusa na računalu time sebe drže za budalu!

    Opasan sam virus ja
    nisam sam,nas su dva
    ja sam Semper,on Neverin
    nama triba oštar klin
    koji će nas veseliti
    i nikada odseliti
    sa nijednog računala
    tako kod nas jest budala.

    Posljedice ugriza buhe su fatalne dok ugriz virusa Semper Contre i njenog Neverina mogu biti još fatalnije.Pokušajmo se zaštiti ovih virusa-parazita!

    Bloger Neverin se zainatio sa Semper Contra a ovaj mu uzvratio ugrizom ustremivši se izravno na stražnjicu.Umalo ga i za guzicu nije ugriza!

    Ugrizi me di god oš
    za guzicu nemoj još
    ostavi za drugi put
    kad ne budeš tako ljut.

    Utipkati naslov i otvorit će se uz fotografije na stranici neovisnoj o hrvatskom blogu.

    avatar

    24.04.2013. (08:03)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Semper c.

    Po meni ovaj post zaslužuje jednu kritiku. Zašto? Zato što kod Tesle nije istaknuta njegova najveća odlika. Znamo da je bio znanstvenik i pronalazač. Ali, prije svega , on je bio Duhovnik. On je komunicirao transcendentalno sa Svevišnjim. On je za naše pojmove bio čudak,imao je vidovnjačke sposobnosti. Znamo da je bio inteligentan kada je odprilike rekao da se ponosi svojom domovinom ( Hrvatska) i svojim porijeklom ( Srbin ). Takav čovjek i ne može drugačije reči. A to, što mi živimo u sasvim drugom svijetu ( Hrvati i Srbi ), to je već davno poznata činjenica.

    Moram reči još i ovo: Da kojim slučajem se nije rodio N. Tesla, zasigurno bi se rodio netko drugi, koji bi to sve otkrio, jer iza svega stoji netko Treći, koji je Prvi i Jedini. Zato, kada si pripisujemo raznorazna znanja i viještine, prije svega trebamo svakodnevno zahvaljivati Tvorcu Svemira.

    To je sve zbog toga (Rabin Arije Kaplan ) što mi jako malo znamo o Bogu, jer je Bog izvan prostora i vremena. On je postojan, savršen, nezavisan, jednostavan, i apsolutno jedan.

    @navratikodmirka

    Nemoj se žestiti na "sempercontra" jer je to njegova prirodna misija da druge izaziva na razmišljanje, i povlači za njihov govorni jezik, već pazi na svoj um što upravlja tvojim jezikom, te otkriva tvoje slabosti, opet tebi na dobro.

    avatar

    24.04.2013. (12:58)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @boris
    Odavno mi je jasan tvoj svjetonazor i ja ga kao takvog poštujem iako se s njim ne mogu složiti. Naime moja percepcija duhovnosti i Duhovnika je bitno drugačija od tvoje i nema nikakve veze ni s vjerom ni s postojanjem nekog nadnaravnog bića. No kao što ti je vjerojatno znano ja na temu vjere i Boga ne raspravljam pa neću ni ovog puta ni braniti ni napadati tvoje mišljenje o toj strani Tesline osobnosti.

    Što se tiče onog: da se Tesla nije rodio, rodio bi se netko drugi može biti i istinita no to nije nikakav čvrsti argument da bi se takav zaista rodio i da bi tada bilo okružje u kojem bi mogao razviti svoju ideju. Možda bi tada Edisonov koncept istosmjerne struje već toliko ušao u svakodnevni život korisnika da novi ne bi naišao na polodno tlo.

    Primjer ti može biti automobil gdje je razvoj motora s unutarnjim sagorjevanjem bio toliko dominantan da je elektromotor kao pogonski motor automobila potisnut i nije se razvijao sve do današnjih dana. A i sada će teško stići oto motor jer se ne može poništiti sve ono što je prouzročilo njegov napredak ulaganjem u njegov razvoj golemih svota novca i znanja.

    Uostalom, takav argument, da karikiram, meni sliči na argument kako da nije bilo Hitlera netko bi drugi izazvao drugi svjetski rat. Smatraš li da i iza Hitlerovog djelovanja stoji netko Treći, koji je Prvi i Jedini :-)? No rasprava na tu temu ponovo ulazi u domenu svjetonazora, tvojeg i mojeg, koji su bitno različiti i u tom segmentu a o kojem ne želim raspravljati.

    Jednako se tako ne mogu složiti s tvojom tvrdnjom: "A to, što mi živimo u sasvim drugom svijetu ( Hrvati i Srbi ), to je već davno poznata činjenica." To naprosto nije točna. I Hrvati, i Srbi i u konačnosti SVI ljudi žive u JEDNOM svijetu, svijetu koji se zove planeta Zemlja. No slažem se da žive različitim svjetonazorima (uostalom jednako kao i nas dvojica) i samo je pitanje kulture, civilizacijskog dosega i uljuđenosti hoćemo li se voljeti, podnositi ili samo trpjeti ili pak ćeme se međusobno vrijeđati, jedan po drugom pljuvati (kao što radi @navratikodmirka) pa i hvatati za vrat, rezati vratove i međusobno ratovati. Ali sve to ćemo radit na OVOM svijetu.

    I konačno, članak uopće nije bio pisan s namjerom da se osvijetli lik i djelo velikog Nikole Tesle, već mi je godišnjica smrti poslužila kao 'šlagvort' za analizu upravo ovog o čemu sad pišem posebice tebi: o svjetonazoru Hrvata i Srba kad su u pitanju veliki ljudi koji ne pripadaju po definiciji orotodoksnih Hrvata/Srba Hrvatima/Srbima. Da je bila godišnjica smrti, primjerice Ive Andrića, mogao mi je on poslužiti u tu svrhu.

    Što se tiče već spomenutog @nkm, hvala ti, ali od njega me ne treba braniti. Ostavljam mu komentare jer me veseli da čitatelji mog bloga vide kako ni dugogodišnji boravak u uljuđenim sredinama na poneke ljude nema utjecaja. Brišem ih samo u slučaju da napada nekog drugog. Obzirom da si se u svom komentaru pozvao na njegov komentar ostavljam ga iako bi po mojem kriteriju bio obrisan (vrijeđa blogera @neverina). Pa iako je tvoje referiranje na njegov tekst primjer kulturnog ophođenja i dobronamjernog upozorenja (ne kritike!) ne vjerujem da će to polučiti bilo kakav pozitivni pomak u njegovom izražavanju. Drvo se, naime, savija dok je mlado :-)!

    Hvala na komentarima, javljaj se i ubuduće, bit će mi drago.

    avatar

    24.04.2013. (14:41)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    znao je Tesla za sve to, otud i podsmješljiv pogled na gornjoj fotki

    avatar

    24.04.2013. (15:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @pametni zub
    Očevidno/očigledno imaš adekvatan nik :-)!

    avatar

    24.04.2013. (16:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...