Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (56)

Marketing


  • pitanje!

    Meni nisu jasni ovi sektori! Ukoliko npr. tim s najvećim rejtingom označi da želi 3 prva sektora, to znači da ga oni automatski dobijaju zbog rejtinga bez obzira što je npr. 2., 3, ili 4. tim tkđ napisao da žele 1 ili 2 prva sektora, ili će se onda razdjeliti pa će svako od njih dobiti po jedan prvi sektor (npr. 1 tim po rejtingu će dobiti 1 sektor, 2. tim jedan i 3. tim jedan)? Nadam se da razumijete moje pitanje!

    avatar

    12.04.2013. (12:22)    -   -   -   -  

  • HMS

    Razumijemo. Tim sa najvećim rejtingom bira prvi. Pa potom drugi itd. Naravno da se neće razdvajati publika, što znači da će tim sa najboljim rejtingom dobiti 3 sektora zajedno, potom slijedeći 3 sektora zajedno...

    avatar

    13.04.2013. (22:36)    -   -   -   -  

  • ?

    Rovinja neće biti na državnom?

    avatar

    14.04.2013. (11:46)    -   -   -   -  

  • HMS

    U natjecateljskom djelu neće jer nisu bili na Regionalnom, pa nemaju pravo niti dići na Državno. A hoće li doći na smotru, to ne znam, jer ne ovisio o nema.

    avatar

    14.04.2013. (14:50)    -   -   -   -  

  • baš svašta

    Boze dragi..kakve su to sad zavrzlame sa sektorima??? vise ne mozemo ni sjedit gdje zelimo, moramo paziti zbog redara??pa strasno.. Ne mogu vjerovat sta radite, kome je to palo na pamet.. Zanima me gdje ce sjediti oni sa najmanjim rejtingom..Sta mislite kak se oni osjecaju, ko odbaceni.. I mogli ste odmah napisati da su prva 3 najbolja sektora zauzeta, ne nije ocito zasto ste to uveli.. Samo radite pomutnju..

    avatar

    14.04.2013. (15:12)    -   -   -   -  

  • jan

    tko će ove godine od timova dobit onu nagradu?

    avatar

    14.04.2013. (20:47)    -   -   -   -  

  • HMS

    baš svašta:
    Stvarno ne znam što je tu očito? Rejting je nešto što je normalno u svakom savezu od nogometa, preko rukometa, do boćanja i pikada. I ne, niste u pravu. Savez je predložio nekoliko sustava, organizator je odabrao jedan. Uzgred, bila je mogućnost i naplate pojedinih sektora, no organizator je od istoga odustao. Na kraju, ja mislim da će svih 9 sektora biti odmah zauzeta, zašto ste baš 3 izdvojili? Totalno blentavo i nepotrebno dizanje tenzija. A ti timovi na koje vi pucate i ovako imaju organizirane fun klubove ili navijačka plemena i nikakav im nije problem da «zauzmu» bolja mjesta u dvorani.

    jan:
    To se neće objaviti sve do samog otvaranja prvenstva.

    avatar

    14.04.2013. (21:57)    -   -   -   -  

  • pozdrav

    Pozdrav,ovo s navijacima je totalna glupost sto ste mogli napraviti,samo stvarate tenzije,sta to znaci da su neki navijaci koji nisu na vrhu rejtinga manje vrijedni i losiji od drugih..ovo je potpuno nepotrebno..sta navijaci koji nece imat dobra mjesta njihovi timovi nisu vrijedni gledanja.,?

    avatar

    15.04.2013. (07:49)    -   -   -   -  

  • HMS

    1. Svi će imati mjesta na tribinama, nitko neće ostati izvan dvorane.

    2. Ovo je vezano uz red i organizaciju u dvorani, obzirom da će na isti način biti organizirane i garderobe te najkraći ulaz iz garderoba u dvoranu.

    3. Intencija je bila da se organizira i taj segment natjecanja. Pa i na drugim sportskim natjecanjima navijačke skupine imaju svoja mjesta (ne može npr. navijač Škotske na utakmici Hrvatska-Škotska sjesti gdje hoće nego može kupiti kartu u samo unaprijed predviđenom sektoru, identično je i u rukometu, košarci, pa i u manjim sportovima).

    4. Dakle, osim organizacijskog pitanja ovo je i sigurnosno pitanje, a temeljem zahtjeva povjerenika za sigurnost.

    5. I na kraju mislim da je uvođenje reda dobrodošlo na sve načine, a na ovaj način će se izbjeći negativne konotacije koje su se dešavale na dosadašnjim prvenstvima.

    A ako se odluči da će postojati neki način razdjeljivanja tribine, onda mora postojati i način kako će se isto provesti. Kao što rekoh predložili smo nekoliko opcija, a ova je prema dogovoru organizatora i administracije HMS-a bila najprihvatljivija.

    Ako se ovaj sustav pokaže pogrešnim, teško provodljivim, skupim, nepraktičnim, ako se ne postigne svrha... biti će to pokus, pa će Skupština o istome odlučivati na idućoj sjednici. No, do sada administracija nije mnogo puta griješila u svojim organizacijskim prijedlozima.

    avatar

    15.04.2013. (09:11)    -   -   -   -  

  • pitanje!

    Ma ovo je vezano samo i isključivo za to da se navijačima jednog tima osigura 150 najboljih mjesta na tribini. To je jasno i malom djetetu. Pa ovo je sad prevršilo svaku mjeru. Ovo je odličan način da se na "propisan" način rezerviraju sjedala. Ja stvarno nemogu vjerovat da je ovo netko odobrio. Ovo što radite nikako nemože imati pozitivan utjecaj na savez. Stvarate tenzije, i osjećaj veće ili manje vrijednosti kod timova. Ovim se ponižavaju timovi s nižim rejtingom. Sramotno. Uzmimo pod pretpostavku da prva 3 tima rezerviraju svaki po tri sektora, to znači da će navijači svih ostalih timova svoje timove gledati s leđa. Ma kakvi navijači zapravo. Zar nisu savezu mažoretkinje na prvom mjestu?? Zamislite sada pleše neki 6-7 tim po rejtingu i primjerice plešu kadetkinje; mislite da njihovi juniori nebi htjeli to gledati???? Znam da ćete sada reći mogu gledati u leđa sa stražnje tribine. Ovo bi imalo nekog smisla da ste to podjelili u sektore ali da na prednju tribinu mogu samo mažoretkinje, a na stražnu nek idu te "velike navijačke snage". Ovo je strašno, gdje su u ovoj priči djeca i njihovi osjećaji. p.s. još nikada nisam čula da se na nekom natjecanju gdje sudjeluje više ekipa ovako dijele tribine (i nemojte spominjati nogomet jer svi znamo da tamo igraju dvije ekipe jedna protiv druge i prvenstveno ih iz sigurnosnih razloga treba razdvojiti). Uostalom ako dobro računam na jednoj strani ima sve skupa 9 sektora*50 mjesta što je 450 mjesta na tribini + uzmimo pretpostavku da je jedan sektor zatvoren za suce što bi otprilike bilo 500 mjesta na jednoj strani tribine. Dakle sve mažoretkinje bi trebale stati na drugu stranu tribine tj na 500 sjedala????? Ili je to nebitno, tj bitno je samo da ima mjesta za roditelje koji će vjerojatno piti kave okolo i jesti ali moraju imati rezervirana sjedala kad njihov tim pleše, jer realno kome se da gledat cijelo prvenstvo, pa onda ono...mi ćemo jesti pred dvoranom i piti kave a redari će nam čuvati mjesta kad budu plesale naše cure da ih možemo pogledati??????? SRAMOTA!!!!!!!!!! i za kraj jedno pitanje: tko je povjerenik za sigurnost?

    avatar

    15.04.2013. (10:05)    -   -   -   -  

  • Znatiželjan/na

    Željela bih da mi odgovorite na pitanja.
    Dakleee.....
    1.Možete li mi odgovoriti kad će biti objavljeni trenutni bodovi svih timova? Ako me razumijete.A nadam se da da.Ako ne .neznam....dali se koji tim poboljšao ili pogoršao.Valjda ste me sad razumili.
    2. Kad ćete objaviti stazu takoder za državno prvenstvo mažoretkinja? (Ubraja se koreografija i defile zajedno)
    3. Satnicu takoder? I mjesta na kojima ce se odrzati natjcanje?
    4. I za kraj molio/la bih vas da razmislite o timovima koji plešu u manjem brojnom timu po mažoretkinjama (9 primjer) i ne oduzimate bodove o općem dojmu zato što ih je malo.I nadam se da se ljutite što sam ovaj zadnji napisao/la samo vas želim potaknuti na razmišljanje.Ako ne zaboravite ovo zadnje haha.
    Hvala na saslušanju.

    avatar

    15.04.2013. (12:51)    -   -   -   -  

  • HMS

    pitanje!
    No dobro, sada treba frustracije ostaviti sa strane i ponovo pročitati odgovor, dat u 9:11. Posebno pročitajte ovaj dio o garderobama! Ako i nakon ponovnog čitanja niste razuvjereni, onda tu pomoći nema.

    Ovo sa sportovima u kojima ima više natjecatelja niste u pravu. Očito niti imate iskustva u organizaciji takvih ivenata, niti znanja u toj tematici. Primjerice tijekom futsal prvenstva prošle godine, svaka navijačka skupina bila je fizički odvojena i imala je rezervirana mjesta. Naravno aktualni prvaci (Španjolska) su imali daleko bolje mjesto nego oni koji su na prvenstvo došli prvi puta (npr. Bjelorusija, Armenija isl.). Isto je tako bilo i na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu, Europskom prvenstvu u hapkidu itd itd.

    Znatiželjan/na
    1. I dalje ne razumijem pitanje. Koji bodovi, kojih timova, kojeg natjecanja? Za mišljenje o tome tko je napredovao ili nazadovao morate se obratiti sucima tog natjecanja, a ne administraciji HMS-a.

    2. Borilište će biti objavljeno sukladno pravilniku i uobičajnoj praksi. Što znači "ubraja se koreografija i defile zajedno?

    3. Odgovor je isti kao i pod 2.

    4. Prema pravilniku u općem dojmu se ne oduzimaju bodovi za broj mažoretkinja. Od ocjene općeg dojma oduzima se (članak 58. stavak 2.):
    Kada sudac ustvrdi u koju kategoriju općeg dojma sastav spada oduzima slijedeće bodove:
    - do 1 boda – za ekstremne pojedinačne slučajeve (npr. raskopčan sako, jedna mažoretkinja žvače kaugumu, jedna mažoretkinja priča u formaciji, jedna mažoretkinja broji ritam gestikulacijom ili na glas)
    - do 2 boda – ako cijeli ili većina tima ima pojedinačne ekstremne slučajeve (npr. neprihvatljivo skandiranje “tekila” tijekom plesa)
    - do 3 boda – dugo ekstremno odstupanje od elemenata općeg dojma (primjerice neprihvatljiva melodija kao npr. turbo-folk)

    avatar

    15.04.2013. (17:01)    -   -   -   -  

  • ?!

    zar vi stvarno mislite da se nasa natjecanja mogu mjeriti sa jednim futsalom?? dajte molim vas, ovdje plesu djevojcice od 8 godina. tko ce njima objasniti da ne smiju sjesti na neki dio tribine na koji su uvijek smjeli i da ne mogu podrzati svoj tim ?? pravite toliku pomutnju a znamo da ti sektori idu samo vama u korist i nikom drugom!

    avatar

    15.04.2013. (20:22)    -   -   -   -  

  • pitanje!

    Nisam dobila odgovor na pitanje: jel to HMS stavio "velike navijačke snage" ispred interesa djece. Podsjećam - ovaj savez postoji zbog djece a ne zbog njihovih roditelja i navijača! Žalosno je da ste na to zaboravili. I nisam dobila odgovor na pitanje tko je povjerenik za sigurnost?

    avatar

    15.04.2013. (20:41)    -   -   -   -  

  • lupko

    kada ce izaci novi rejting(ili ti poredak timova u HMS-U?)

    avatar

    15.04.2013. (20:45)    -   -   -   -  

  • HMS

    ?!
    Kome, konkretno? Zar mislite da neki tim koji je na pola sata vožnje od Karlovca mora posezati za takvim sredstvima. I da je tako, taj tim bi zakupio 100-150 mjesta i gotova priča. Pa taj isti tim nije rezervirao mjesta na tribini ni kada je natjecanje bilo u Zagrebu. Hajde malo razmislite još jednom prije nego provalite.

    Ne smatram da se treba mjeriti baš sa futsalom, ali sam isto tako nabrojio i nemali broj manjih natjecanja, baš zato da ne ispadne da je to odlika baš velikih.

    Nije istina da se na Prvenstvu RH natječu djevojčice od 8 godina. Samo 0,4% natjecatelja ima 8 godina starosti, 99,6% je starije od toga.

    pitanje!
    Upravo zato je ovo pravilo i doneseno. Radi organizacijskih razloga (garderobe i komunikacija u dvorani), sigurnosti, sprječavanja neprihvatljivog ponašanja (nadzora navijačkih skupina, a zbog incidenata koji su se dešavali, a koje svakako ne želimo da eskaliraju na budućim natjecanjima).

    Povjerenik za sigurnost HMS-a je g. Mladen Kužnik, izuzetno iskusna osoba i vrhunski profesionalac, koji je dugo godina radio na poslovima osiguranja najviših manifestacija i dužnosnika.

    lupko:
    Kad se dovrši, a u raspisu sve piše. Valjda je jasno da satnicu i ostalo ne možemo objaviti prije dovršetka registracija, a separatno objavljivati neke podatke stvarno nema smisla.

    avatar

    16.04.2013. (00:33)    -   -   -   -  

  • Jerry

    A tko je gospodina Kužnika odabrao kao povjerenika za sigurnost? Ne sjećam se da je skupština ikad glasala o tome?

    avatar

    16.04.2013. (08:05)    -   -   -   -  

  • pitanje

    ova reakcija ljudi na sektore je opravdana, poštujem Vaš trud i rad, ali sad zaista komplicirate stvari... a što ako neki sektor neće biti skroz popunjen a bit će rezerviran za xy tim?
    i to znači da neće nitko smjeti niti otići pogledati i pofotkati svoj tim s prednje strane (od strane sudaca) kad budu plesale?

    avatar

    16.04.2013. (08:05)    -   -   -   -  

  • navijac

    Pa oduvijek smo svi sjedili izmjesano i nikome nije smetalo.. Naravno da bi svi htjeli u trenutku kad njihov tim plese sjedit ispred njih i bodrit ih a sad ce im to biti onemoguceno.. Ako ste vec isli raditi te sektore onda su oni trebali biti samo za mazoretkinje... Npr ovi od naprijed koji se trebaju rezervirati su mogli biti za mazoretkinje, a ovi iza sto se ne moraju za navijace.. Valjda je u cilju da djeca imaju gdje sjediti i da imaju najbolja mjesta a ne roditelji iliti navijaci!!! Izmisljate pravila kako vama odgovara.. Bira se po rejtingu..Ma da? Joj preociti ste i nemam rijeci..Jako grijesite s tim sektorima i jako sam razocarana..

    avatar

    16.04.2013. (09:31)    -   -   -   -  

  • HMS

    Jerry:
    naravno da nije, kao ni za startera, ni za floor managera, ni za delegata, ni za kompjuterske operatere, ni za voditelja tehničke službe, zdravstvenu službu, voditelja asistencija natjecanja, ni za niz drugih tehničkih funkcija. Statut HMS-a jasno definira za koje funkcije odluku donosi Skupština, a koje su operativne. SIgurnost, kao i ostale tehničke službe, nisu u domeni Skupštine. Pa gdje bi došli da Skupština odlučuje o takvim stvarima.

    pitanje:
    Ovo stoji. O tome smo ozbiljno razmišljali i to jest realan problem, na koji Vam iskreno još uvijek ne mogu odgovoriti. No svjesni smo tog problema i iskreno on stvara ozbiljne dvojbe.

    navijac:
    Ovo nije realno. Mazoretkinje, poglavito ove mlađe, žele biti sa svojim roditeljima, dečkima, prijateljicama i ostalim navijačima. Dakle, radije će otići negdje drugdje nego da budu odvojeni.

    Ovo sa ocitoscu je Vaš stav. Zao mi je sto ne "ubirete" odgovore, no tu si ne mogu pomoći osim da kao papiga ponavljam:

    1. najbolji timovi imaju organizirane fun klubove i sredstva (automobile, novac, logistiku), te im nikakav problem nije doći ranije i okupirati određena mjesta.

    2. Zagreb nije rezervirao mjesta na najboljoj tribini ni kada je prvenstvo bilo u Zagrebu, zašto bi mu to sada bilo bitno. Isto tako i Vukovar, Pula, Jastrebarsko, Klinča Sela...

    3. Razlozi kojima se vodio savez su slijedeći:
    - loša iskustva prethodnih godina

    - nejednaka popunjenost tribina što dovodi sigurnost u pitanje (stoji se po prolazima, na jednom mjestu stiska se dvoje ljudi) - tu je naša odgovornost kao organizatora ogromna i da se nešto desi (požar, potres, stampedo, popuštanje tribine pod težinom, potreba za dolaskom hitne pomoći...) bilo bi vrlo mnogo žrtava

    - nemogučnost nadzora navijača (kao što znate sve više sportova karte izdaje ne samo numerirane, već na ime i prezima uz broj osobne karte upravo radi kontrole), a, nažalost, neprihvatljiva ponašanja rapidno rastu, te savez mora reagirati i imati mogučnost prevencije i lociranja istih radi sankcioniranja, da isto ne eskivira preko granice izdržljivosti (ne trebaju nam nogometna nasilja, zar ne?)

    - komunikacija sa sustavom garderoba gdje je nelogično da netko sa istočne tribine ide na zapad u garderobu i obratno, što znači da kada se definiraju sektori i timovi koji su u njima prema tome će se definirati i garderobe

    Ova ideja nema nikakve, ali nikave pozadine, ne isključivo organizacijsko-sigurnosne razloge.

    avatar

    16.04.2013. (10:37)    -   -   -   -  

  • Josipa

    A u vašem savezu je već bilo nekakvih incidenata na tribini prije? Ako sam dobro shvatila iz vašeg odgovora...

    avatar

    16.04.2013. (12:31)    -   -   -   -  

  • HMS

    Je! Na stranu izdvojeni slučajevi frustriranih ili alkoholiziranih roditelja, oni su individualni i nikakva prevencija ih neće spriječiti. Tu možete samo imati dobar sustav kontrole koji će umanjiti posljedice kroz promptnu izolaciju.

    Sustavno, glede neprihvatljivog ponašanja klubova, do sada nije bilo ništa pretjerano ili čak bitno. No Savez je detektirao konstantnu eskalaciju ovog ponašanja. I dok prije 4-5 godina toga nije bilo uopće, sitne provokacije krenule su sa u Jastrebarskom, priča je porasla u Širokom Brijegu i od tada raste. Nepoduzimanje mjera će samo omogućiti dalju eskalaciju koja obično ide geometrijskom progresijom, poduzimanje mjera će sigurno spriječiti eskalaciju, a vjerojatno i smanjiti količinu takvog ponašanja.

    Još jednom naglašavam, to sada nije ništa strašno, no inertnost znači da će za koju godinu postati strašno! A to sigurno ne može koristiti mažoret-plesu. Upravo se profesionalnost ove uprave Saveza i očituje u tome što detektira problem i djeluje na vrijeme, a ne kada je već prekasno.

    avatar

    16.04.2013. (13:01)    -   -   -   -  

  • novi komentar

    Poštovani komentatori,molim vas, a i iskreno se nadam da će te se slijedeće godine kandidirati za organizaciju prvenstva i svima nama pokazati kako se organizira prvenstvo.U dvorani postoji 1100 mjesta koja nisu niti u jednom sektoru i nisu rezervirana za nikoga.Kad je prvenstvo na otvorenom imamo cca 250-300 sjedala koje organizator itekako dobro debelo plati za jedan dan,sada imamo gotovo četiri puta više sjedala, ali opet "nismo zadovoljni"..
    Živimo u doba recesije i krize i sve ama baš sve netko mora platiti da bi netko mogao koristiti.1100 mjesta stoji sudionicima na raspolaganju,može si sjesti tko gdje hoće,ali to nije dovoljno.Nadam se da ćemo na slijedećem prvenstvu svi biti u Vip loži.Lp

    avatar

    16.04.2013. (16:37)    -   -   -   -  

  • :)

    i da kada mazoretkinje budu priznate kao SPORT onda radite takve sankcije mjesta, a do tada se samo igrate osjecajima timovima

    avatar

    17.04.2013. (09:56)    -   -   -   -  

  • HMS

    Prvi komentar je izbrisan zbog vrijeđanja i kleveta. Ovo je posljednje upozorenje. Nakon toga ćemo pokrenuti nadzorno-stegovni postupak.

    I ako već želite izgledati kao da vas je više onda predlažem slijedeće:
    1. Nemojte pisati sve komentare u razmaku od svega 10-tak minuta.
    2. Nemojte pisati komentare isključivo ujutro oko 9 sati, nego pribavite negdje kompjuter pa napišite koji i oko podneva, poslije podne, navečer, kasno... ovako ispada baš smješno.
    3. Promijenite bar malo stil.

    Administracija se konzultirala sa više predstavnika timova i svi smatraju da je ovaj sustav dobar. A izuzetke, trenutno povrijeđenih osoba ćemo ipak ostaviti na stranu.

    avatar

    17.04.2013. (10:22)    -   -   -   -  

učitavam...