Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • M.

    "Sve same teme od krucijalne važnosti za hrvatske interese!!!"

    A kojim bi se to temama trebala baviti Hrvatska? Samo onim sto se vidi sa seoskog crkvenog tornja? Tog je nekad bilo i zvalo se kampanilizam, po crkvenim tornjevima.
    Naravno, neke su teme vaznije za nas (npr odnos Srbije i Kosova) od nekih drugih. A vidimo da je trenutno i nesto sto se dogadja u Sjevernoj Koreji od neke vaznosti za nas. Ali to se onda radi raspodjelom resursa unutar diplomacije, recimo, susjednim zemljama se moze baviti 100 ljudi, a Sjevernom Korejom dvojica..itd. I tih 12 zastupnika mogu birati cime ce se baviti, i naravno ocekivati i reakciju javnosti ako svoje vrijeme trose na nesto nebitno.

    "I molit ću lijepo, ako je točna moja informacija i ako je točno ovo što piše dopisnik postavljaju se pitanja:
    1. Kako će to, primjerice, R. Tomašić i Hrvatski laburisti, koji naveliko trube o tome i kojima je to glavna parola za pridobivanje glasova naivnih glasača, zastupati i braniti hrvatske interese u E-parlamentu?"

    To neka presude hrvatski biraci. Eto, htjeli smo slobodu, sad je imamo, a to znaci i slobodno odlucivanje o tome tko ce nas predstavljati, ukljucujuci i one kojima je EU najveci neprijatelj ali bi svejedno htjeli da im Europski parlament isplacuje lijepu svoticu na konto. Ali onda ti isti biraci snose i odgovornost. A inace u Hrvatskoj i previse imamo takvih koji to ne kuze. Takvi misle da se njihova sloboda sastoji u biranju koga god zele, a onda samo da cekaju da im neki lokalni politicar isplati bozicnicu, uskrsnicu i naknadu za godisnji odmor. Zbog takvog klijentelizma i takve neodgovornosti danas i Hrvatska propada.

    "2. Kako da iskažemo povjerenje i glasujemo za naše E-parlamentarce kad oni pojma nemaju da u E-parlamentu trebaju zastupati europske interese a ne hrvatske. Ili pak je u pitanju poznati hrvatski način rada: s figom u džepu. Važno se dokopati fotelje a poslije ćemo lako, bilo po pitanju zastupanje hrvatskih interesa u E-parlamentu, borbe za neovisnost Hrvatske, privatizacije, prodaje nacionalnog blaga etc."

    Europski interesi su takodjer i hrvatski. Ne na isti nacin, raspodijeljeni drukcije, ali posto Hrvatska nije u Aziji ili Africi i nije zidom odijeljena od svojih blizih i daljih susjeda, ocito je da nas se itekako tice ono sto se dogadja u Europi i s Europom.
    I ne znam za kakvu bi se to neovisnost morali boriti, Hrvatska jest neovisna i bila je takva kad sam zadnji put provjerio, problem je u tome sto previse gradjana smatra da sloboda nosi privilegije, a ne i odgovornost, pa onda se ponasaju gradjanski neodgovorno. Jer, nisu ni nasi politicari pali s neba, netko ih je morao izabrati. A tko je to bio? Sigurno ne Marsovci.

    "3. Ako je sve ovo točno zašto i zbog čega bi trebali uopće birati i imati predstavnike u toj E-parlaonici?"

    Zato da nama ne vladaju politicari iz Kine, koje nismo izabrali, ili politicari iz SAD-a, koje takodjer nismo izabrali, i zato jer ne zivimo pod staklenim zvonom, nego dijelimo i prednosti i nedostatke naseg polozaja na europskom kontinentu.

    avatar

    11.04.2013. (19:44)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...E sad imaš krivo. Najpoznatiji europarlamentarac ti je Nigel Farage, a čovjek je dušom i tijelom zakleti euroskeptik. Znam da ti engleski ne odgovara, ali ukucaj ga na "jubito" i zamoli nekog da ti prevede "čašćenje" koje on prakticira u eu parlamentu. Biti euroskeptik i član europarlamenta je sasvim legitimno, iz mog kuta gledanja na stvari - čak jako poželjno!
    Inaće, da te pitam, naravno i ostale čitatelje. Držim da je sveta građanska dužnost i obaveza, izaći na izbore. Kako sada stvari stoje, ovima zbilja nemam namjeru davat legitimitet svojim izlaskom.
    Uostalom, imam već svog predstavnika, zove se - Farage, Nigel Farage...:)
    Izaći, ili ne izaći - pitanje je sad!

    avatar

    11.04.2013. (20:44)    -   -   -   -  

  • Boris

    Bili mi u EU ili ne bili, naši problemi će se (ne)rješavati u (bivšoj) sadašnjoj Hrvatskoj. Hrvatska je mogla nakon Domovinskog rada biti bolja po svim parametrima od naknadno priključenih zemalja ( Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska etc ). Naš problem ostaje samo naš problem i s tim problemom ostajemo sami, koji će biti rješen ili neće biti rješen do naše potpune asimilacije ( nestanka) u negativnom smislu.

    A u čemu je naš problem ? Naš problem je u nama samima. Ako poštenje ne vredi ništa, onda ni pošten rada također ne vrijedi ništa, onda mi n možemo uspostaviti održivu ekonomiju, onda uništavamo našu fizičku i psihičku egzistenciju. Onda smo mi idioti sami po sebi i nitko nas ne može spasiti, ni sam Bog, razumjeteli to? A prema našim rezultatima rada tako jest. Ja, osobno, Bože sačuvaj, nemam ništa protiv eu kulture u smislu predhodno izrečenog. Ako to nije tako, takva mi kultura ne treba, pa makar se ona zvala i europska.

    @semper, odlično razmatraš stvari u vezi EU.

    avatar

    11.04.2013. (21:35)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Eto da Ruža ne bude usamljena u svojim stajalištima pobrinuo se i
    Milivoj Špika pa je jučerašnji 10. 04. proglasio povjesnim danom.
    Špika je također na spisku za EU parlament i koalicijski partner HDZ-ea.
    Dakle imat će o čemu debatirat ako prođu na izborima.
    [a href=http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/Article View/articleId/207315/Default.aspx target=_blank]SD[/a]

    avatar

    11.04.2013. (22:10)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ma, budimo pragmatični, ako ne izađemo, naše listiće mogu pribrojiti kome hoće, jer nema euskeptičnih promatrača. Ako izađemo i prekrižimo, ista stvar, ako zaokružimo euskeptične kandidate, takođe.

    No, postoji i mala vjerojatnost da bismo, glasujući za euskeptične, ukoliko bi komisije bile koliko-toliko poštene ( Boris tu dobro sve kaže o poštenju ) barem izazvali šok za sistem ( kakav infarktić, žučni napad ili barem tugu u očima ) euforičnim pretendentima na eu parlamentarne plaćice.

    Za taj možebitni gušt isplati se izaći i zaokružiti euskeptika po svom ukusu.

    Zanimljivo, uvijek smo u situaciji izlaziti na izbore s motivom glasanja protiv, zar ne ?

    avatar

    11.04.2013. (22:33)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @M.
    Hvala na opširnom komentaru. On doduše ne opovrgava u potpunosti ono što sam napisao. Više bih rekao da vozi paralelnim kolosjeku jer se baš ne odnosi na duh onog što sam napisao, ili barem imao najmjeru. Već sam u više postova objašnjavao zašto se protivim ulasku u EU sa TAKVOM Hrvatskom kakva je sad pa to neću ponavljati.

    No s posljednjom rečenicom: Zato da nama ne vladaju politicari iz Kine, koje nismo izabrali, ili politicari iz SAD-a, se nikako ne mogu složiti. Već odavno nama vladaju političari stranih zemalja. Davno su to bili Madžari (Ungari), onda Austrijanci, pa Kraljevina Srbija/Jugoslavija, pa nacistička Njemačka, fašistička Italija pa opet Jugoslavija, a sada će EU na koju ima presudni utjecaj SAD i na kraju Kina. Živi bili, ja vjerojatno i ne, pa vidjeli.

    @sagi...
    I što je postigao? Prijatelju, njegovi nastupi su čisti "l'art pour l'art"-izam. Samo još jedan dokaz više da je E-parlament jedna najobičnija parlaonica. Pandan Generalnoj skupštini UN u kojoj se priča a u Vijeću sigurnosti (zna se tko je tamo glavni) odlučuje.

    @boris
    Točno, problem je u nama samima. A uzrok tom problemu je što mi preko tisuću godina ne odlučujemo sami o svojoj sudbini. Uvijek nam je kroje neki drugi i jednostavno smo naučili da tako živimo. I sad kad nam se konačno ukazala prilika NAUČITI vladati sami sobom uvaljujemo se opet u asocijaciju za koju mislimo da će nam riješiti sve probleme. Hoće brus ako se ne promijenimo. Postoji mogućnost, doduše vrlo mala, da se to zaista i desi jer mi smo, izgleda, u stanju nešto učiniti samo ako nam voda dođe PREKO glave.

    @fra
    Ovaj 'ispad' izvjesnog Milivoja Špika samo potvrđuje moju tvrdnju koju sam elaborirao u niz postova, a ukratko je ponavljam u odgovoru na komentar @M.

    @cat
    Kao što sam ti već jednom napisao: ako je točno to što ti pišeš onda je vrag odnio demokraciju i pretvorio je zaista u demonkraciju. A u tom slučaju je sasvim svejedno išli ili ne išli na glasovanje, rezultati će biti onakvi kakvi odgovaraju onima na vlasti.

    avatar

    11.04.2013. (23:03)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ružu, Ružu, maspater nemoralnu....pa to zbilja mortaš biti govno od čovjeka....srat protiv, no, kad vidiš lovu, zinula guzica.
    Ma jebote, kad pogledaš neonaciste i slično, barem su iskreni i dosljedni, a ne žmukleri, lopovi, politikanti etc..
    Pervana tam treba, pa kad idemo, da više napokon odemo u tri piljeljiljine.
    Poludim, na ovo moje ludilo.

    avatar

    11.04.2013. (23:03)    -   -   -   -  

  • Boris

    @semper, napravio su odličnu kratku retrospektivu naše povjesti glede vladavina. Kome to nije jasno, nikada mu i neće biti. Ja tu pojavi vidim i oko sebe u nizu individualnih primjera. Tko ne ode od oca i majke na vrijeme nikada se neosamostali, ostaje vječito nezrelo dijete. To se je dogodilo i Hrvatskoj ( siroče i nedonošće ). Sve si otkrio jednostavno i dobro. Nažalost, upravo se najviše bojim te činjenice, jer nam se to i događa.
    Od prvog trenutka kad sam te upoznao otkrio sam taj kod kod tebe koji kuca i kod mene, i zato te razumijem. To je pravi istinski problem o kojemu nitko ne govori i piše, i zato to treba stalno isticati.
    Nitko ne može riješavati ostale problema, ako se ovo ne riješi. ( samostalno donošenje odluka s odgovornošću ). A za to je potrebno jako puno vremena i ozbiljnog rada.
    Svi idu na to da će naša budućnost biti rješena kroz gospodarski rast ( Krivo!). Lažna ideologija.

    A što je s tzv "pozitivnom nulom" ? Zaboravili smo što je svrha i cilj proizvodnje. Mi totalno idemo u krivom smijeru. Klasični rat je zamjenjen ovom proizvodnjom gospodarskog rasta, gdje se profit ( bogaćenje na brzake ) slijeva u đepove nekolicine, i onda ta ista sredstva se koriste za ratne sukobe , prijetnje, i osvajanje drugih zemalja kroz dužničko-ropske odnose.

    .

    avatar

    12.04.2013. (00:43)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nekako se slažem sa M. (iako me asocira na Langov film : Nazovi M nakon ubojstva)

    Glasat ću za Nelu Sršen, ako mislimo na isto glasanje.

    avatar

    12.04.2013. (07:33)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    M je izvrsno odgovorio na tvoj post.
    Sve ostalo su ludorije koje se prosipaju iz inata.

    avatar

    12.04.2013. (08:26)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Pa ne biramo ljude za hrvatski već EU parlament. To svakom
    normalnom kazuje da Hrvatska neće biti u prvom planu i da nam
    "dvanaestorica" neće svojim prisustvom u Euro.foteljama
    poboljšati položaj. Oni će raspravljati o "Srbiji i raznim Istocima",
    za solidne penezw, a nama će biti..., to ćemo još vidjeti, tko vidi.
    Lipi pozdrav:)))

    avatar

    13.04.2013. (22:38)    -   -   -   -  

  • Boris

    U prošlom post-kmentaru dozvolo sam si prognozirati izlaznost ( 8 - 12 % ) birača. i vjerujem da neću puno pogriješiti.

    Naša medijska propaganda u vezi ovih eu-izbora smjera ( aludira ) na Sjeverno-Korejski režim : Tako Tv- Nova nekoliko puta je objavila e-majlove samo onih građana koji se pozivaju na dobrobiti i važnost ovih izbora, kao da nijedan građanin nije izrazio svoje nezadovoljstvo ovim izborima, dok na internetu imamo sasvim drugu situaciju. Uostalom, ako na ove izbore izađe 3-4 puta manje birača nego ne referendum o ulasku u EU, onda tu nešto ne štima.

    Sve govori da je ova propaganda čak i naivna, tj neznaju lagati " okruglo", ili si dozvoljavaju takvu beskrupuloznost, da ih baš uopće nije briga ni za što, a najmanje za građane.

    Volim previđati stvari i događaje, pa u ovom trenutku prognoziram da će mladi Pernar biti moralni i stvarni pobjednik ovih izbora . Zašto ? Zato što će na ovim izborima glasovati i mnogi oni ( ja nisam ) koji su bili protiv ulaska Hrvatske u EU. On to stvarno i zaslužuje, a Ruža Tomašić bit će izvrgnuta ruglu.

    Ako sve bude tako kako prognoziram, pitajmo se gdje su ti Euroljubci,

    Naravno, to je mogao pročitati i ranije svatko normalan, ako je uvidio da smo referendum proveli nezakonito. To sve nam govori da se nešto "iza brda valja". A što je to ? Bumo vidjeli ! A , bome, ima i onih koji ( blagoslovljeni ) ne vide , a vjeruju, hoću reći, znaju.

    avatar

    14.04.2013. (18:03)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    U prošlom post-kmentaru dozvolo sam si prognozirati izlaznost ( 8 - 12 % ) birača. i vjerujem da neću puno pogriješiti.

    I još će biti interesantno čuti koliko je nevažećih listića... jer su neki od izašlih iskoristili svoj izlazak da bi protestirali poništavanjem listića.

    avatar

    14.04.2013. (20:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...