Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • borivoj

  “ZAPOCNI DAN S LJUBAVLJU,
  ISPUNI DAN S LJUBAVLJU,
  ZAVRSI DAN S LJUBAVLJU,
  JER TO JE PUT DO BOGA”. Sathya Sai Baba


  Dragi prijatelji,
  Jos puno neuobicajenih uvida mozemo dobiti citanjem „Bijele kule”. Jos puno dana tihovanja za ohrabrivanje zaranjanja u sopstvenu nutrinu, jos puno brojanja do konacnog zbroja JEDAN, jos puno vremena odvikavanja od deoba, uodlomcavanja pa sudjenja, jos puno holistickih vjezbi, jer obzor Jednote je nesaglediv:


  90. ZOVEM VAS NA PLES

  Zovem vas na ples u Svoje dvore;
  koliko god vas ima, svi ste Eve.

  Birat cete samo Jednoga:
  svakoj je zajamcen taj Jedan,
  i svaki je tomu Jednomu, Jedina.

  Koliko god vas ima, svi ste Eve.
  Rodjenjem ste se odvojili od Mene,
  spotaknuli se niz misao,
  odjenuli se u sudacku togu,
  da lucite i da sudite:
  tako ste stvorili dobro i zlo.

  Zovem vas na ples

  u vasemu najsvecanijem ruhu:
  u prvotnoj nagosti,
  kojoj nema ravne medju togama i odorama.

  Odzovite se, skinite se,
  Mene Jednoga za ples birajte,
  i bit cete izabrane da Mi budete Jedine.

  “Bijela kula”, knjiga 80. Zapisala Vesna Krmpotic  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  08.04.2013. (12:02)    -   -   -   -  

 • borivoj

  N E Z A B O R A V I T E :  Damin gambit: Vesna Krmpotić

  7. travnja na HTV-u 1 oko 21.45, talk show

  Najproduktivnija hrvatska pjesnikinja, spisateljica i prevoditeljica, Vesna Krmpotić, čija 108. knjiga Portret majke Indije upravo izlazi, u Daminom gambitu u svom beogradskom stanu otvoreno progovara o smrti sina, boravku u Indiji i iskustvima druženja sa Sai Babom, životu sa suprugom, bivšim jugoslavenskim ambasadorom.

  Ja sam netko tko je pomoću riječi ili kroz riječ pokušao doći do nečega što zovemo istinom. To sam ja, kaže za sebe Vesna Krmpotić i dodaje kako najčešće, nevjerojatnom brzinom, sličnom diktatu, piše poeziju, ali da i sve ostalo što piše, znači prozu, zapravo smatra poezijom.

  Urednica i voditeljica: Elizabeta Gojan
  Redatelj: Danko Volarić

  avatar

  08.04.2013. (12:04)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Morana Knez Tokarmen jezera biljana.maljkovic@kastav.hr borivojbukva@yahoo.com 30 More... DRAGA PRIJATELJI,

  ČAST NAM JE POZVATI VAS NA IZLOŽBU SLIKA AMATERSKE GRUPE SLIKARA, KOJA JE POHAĐALA SLIKARSKI
  TEČAJ KOD SLIKARA ANTE POTOČNJAKA IZ KASTVA.SVOJE RADOVE NA IZLOŽBI KOJA ĆE SE ODRŽATI U KAVANI "MARIJANA" U MATULJIMA U srijedu 10.04.2013. U 20H PRIKAZATI ĆE :

  JADRANKA PAPIĆ , ANDEREJA RADOVIĆ, MENDI ŠTIMAC i IVAN MATULIĆ-

  GOST VEČERI BITI ĆE KUD - ŽENSKA KLAPA " S K L A D " iz BAKRA.

  DOBRODOŠLI.

  Izložba ostaje otvorena do 22.04.2013.

  Organizator: K.Umjetnička udruga VITA - ART Matulji

  avatar

  08.04.2013. (12:05)    -   -   -   -  

 • borivoj

  “BADAVA DOVODIS UCITELJA COVJEKU,

  AKO ON NIJE SPREMAN UCITELJA DA DOCEKA”.

  Indijska poslovica

  Dragi prijatelji,

  Veceras sam gledao DAMIN GAMBIT, talk show emisiju HTV 1, snimljenu u stanu Vesne Krmpotic na Miljakovcu, i ja sam to iskoristio da vidim na kojoj stranici je otvorena hramska knjiga (a Vesnin stan ima sva obiljezja duhovnog hrama) i vidim broj stranice 1255 – ispostavilo se da je to 48. knjiga ili jos odredjenije pjesmene poruke od 81. – 88. Prva od ovih poruka mozda je najvise upucena “neprobudjenoj” Elizabeti Gojan:

  81. JA NISAM BOG U SVIMA VAMA  Ja nisam Bog-u-svima-vama,

  Ja sam Bog-svi-vi.

  Ja nisam jezgra, vi niste ljuska:

  mi smo jaje bez opne i granice.  Ne molite Me za dio Mene:

  uzmite svoje bogovstvo cijelo.

  Ja nisam Bog-u-ovomu-svemu,

  Ja sam Sve-Ovo.  A ime “Bog” dali ste Mi

  dok jos niste znali da ste Ja,

  da ste Ovo, da ste Sve.  “Bijela kula”, knjiga 80. Zapisala Vesna Krmpotic  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  08.04.2013. (12:17)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Kako pravilno urediti ulaz i hodnik prema Feng Shui

  Predsoblje je najvažnija prostorija u svakom domu jer u nju prvo ulazimo.

  Upravo zbog toga je Kinezi nazivaju "usta doma".

  Problematičan izgled ulaznih i prolaznih prostorija negativno će se odraziti na zdravlje usta, zubi i grla.

  Stoga je izuzetno važno pravilno urediti ulaz u stan ili kuću jer ćemo tako stanarima osigurati protok pozitivne energije, a gostima pravu dobrodošlicu.

  I suprotno, ako zanemarite ove prostore, nepovoljno ćete utjecati na čitav Feng shui stambenog prostora.

  Pročitajte

  avatar

  08.04.2013. (12:21)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Ž.M. Slavinski vodi u Zagrebu tečajeve od 6. do 9.6. 2013.  Četvrtak - 06.06. Tečaj: Aspetika 10:00 - 16:00 (maksimalan broj polaznika 40)

  Petak i subota - 07.06. i 08.06. PEAT Procesorski trening 10:00 - 18:00 (maksimalan broj polaznika 40)

  Nedjelja - 09.06. DP-4 10:00 - 16:00 (maksimalan broj polaznika 40)  Mjesto održavanja: Učilište Galbanum, Jalovečka 1, 1090 Zagreb Stenjevec

  Cijena:
  Aspetika - 100€
  PEAT - 300€
  DP-4 - 100€

  Cijena za sva tri seminara je 400€. (plativo u kunama po kupovnom tečaju Zagrebačke banke)

  Rezervacije:

  Broj mjesta je ograničen na maksimalno 40 polaznika. Prijaviti se možete za svaku radionicu posebno ili za sve tri. Sve prijave vrše se putem e-maila: radionice@galbanum.hr. Prijava mora sadržavati ime, prezime, kontakt broj te ime radionice za koju se prijavljujete. Nakon prijave potrebno je uplatiti 50€ za rezervaciju mjesta. Informacije kako uplatiti dobiti će te putem e-maila. Sve ostale informacije kao i pitanja možete dobiti putem maila ili mobitela: 099/2215 - 444, kontakt osoba Mario.
  * Za radionce se mogu prijaviti samo punoljetne osobe.
  * Cijene su izražene bez PDV-a.  Aspetika

  Od svih čudesnih sistema Spiritualne Tehnologije, Aspektika je najveće čudo od svih! To je najrevolucionarniji sistem koji brzo i efektno transformira bilo koje neželjeno stanje. Ovaj sistem je jedinstven po tome što vas uči jednom trenutnom i moćnom procesu kojim mijenjate svoje najgore nedostatke, strahove, fobije i samodestruktivna ponašanja u svoje najbolje prijatelje. Zamislite stvari koje najviše ne volite o sebi kako postaju alkemijski transformativni pokloni od Boga. To je ASPEKTIKA! Pročitaj više...

  PEAT

  PEAT je jedinstven i po tome što, pored terapije, zadire u oblast Spiritualnog razvoja. PEAT će vam omogućiti da dospijete do najdublje srži svoga Bića, do svojih Osobnih Kodova. Sada je moguće, na samom seminaru PEATOM otkriti svoje Praiskonske Polaritete, koje ste kao Spiritualno Biće stvorili kada ste prvi put ušli u ispoljeni univerzum i između kojih sada igrate svoju životnu igru u mnogo varijacija. Na taj način postati ćete Spiritualno slobodni u najdubljoj srži svoga Bića od automatskih i prisilnih ponašanja i osjećaja, što će vam otvoriti nove puteve da budete sve što možete biti, u svakoj oblasti svog života. Pročitaj više...  DP-4 metoda

  Postoji nova, revolucionarno jednostavna, brza i efikasna metoda Spiritualne tehnologije: DP-4. Sada možete trajno ukloniti svoje probleme i probleme svojih klijenata u vremenu koje se mjeri minutama! DP-4 metoda je sigurna, laka i jednostavna. (DP-4 je kratica od Dubinski PEAT Četvrti Nivo). Pročitaj više...

  avatar

  08.04.2013. (17:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Mesić: Poruke skupa protiv ćirilice udar su na ustavni poredak

  Zagreb, 08.04.2013., 15:24 Autor: S.V.

  To nije bio skup tolerancije i demokratskog izražavanja različitog mišljenja, nego skup netolerancije, nerijetko mržnje, a nedvojbeno otvorene prijetnje legalno i demokratski izabranoj vlasti', ocijenio je bivši predsjednik Stjepan Mesić jučerašnji prosvjedni skup u Zagrebu protiv službene uporabe ćirilice u Vukovaru.
  Stjepan Mesić (Foto: Dnevnik.hr)'Nedjeljno okupljanje 'protiv ćirilice' održano u glavnom gradu RH potencijalno je opasan pokazatelj kojim bi putem mogli krenuti oni kojima se iz dobro poznatih razloga ne sviđa ovaj ili onaj aspekt politike sadašnje Vlade. To nije bio skup tolerancije i demokratskog izražavanja različitog mišljenja, nego skup netolerancije, nerijetko mržnje, a nedvojbeno otvorene prijetnje legalno i demokratski izabranoj vlasti', ocijenio je Mesić u današnjem priopćenju.

  Dodaje da 'već i samo pojavljivanje ljudi u vojnim odorama na ovakvom skupu - osim što dodatno naglašava opasnost onoga što poručuju - jasno je kršenje zakona' te da 'javno i nedvojbeno izrečena prijetnja da će se i silom spriječiti provođenje u djelo onoga na što svakoga građanina i svaku instituciju obvezuje Ustav RH, naprosto tjera na to da se nedjeljno okupljanje na Trgu bana Jelačića gleda i kao udar na ustavni i zakonski poredak ove zemlje'.

  >> Poruka Vladi: 'Više nećemo u prosvjede, ali nećemo ni dozvoliti da se postave ploče'

  Mesića iznenađuje i zabrinjava 'lakomisleno podcjenjivanje opasnosti što se krije u porukama netolerancije i pozivima na kršenje Ustava i zakona', a smatra i da bi EU trebala jasnije poduprijeti manjinska prava u Hrvatskoj.

  'U pitanju je daleko više od ćirilice, a prihvaćanje formule: ćirilica je isto što i Srbin, a Srbin je isto što i četnik, dovodi u pitanje i sam karakter ove države koja bi trebala biti demokratska i pravna država ravnopravnih građana' poručuje Mesić. (Hina)

  avatar

  08.04.2013. (17:28)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Facebook će naplaćivati slanje poruka?

  Zagreb, 08.04.2013., 17:19 Autor: S.V. 0 komentaraFacebook testira mogućnost naplaćivanja i po 10 funti za slanje poruka osobama koje se ne nalaze u njihovom krugu prijatelja.

  Facebook logo (Foto: AFP)Facebook je od britanskih korisnika počeo naplaćivati i po 10 funti (89 kuna) za slanje poruka osobama koje se ne nalaze u njihovom krugu prijatelja, piše Sky News. Razlog tomu su nastojanja da se spriječi spam, a naplačivat će se i one poruke putem kojih se nastoji kontaktirati neke poznate osobe.

  >> HTC First – prvi 'Facebook telefon'

  'Cijena' poruka će se kretati od minimalnih 70 penija do maksimalnih 10 funti. Sistem naplate je zasnovan na algoritmu koji izračunava koliko lajkova ima neka poznata osoba, što više lajkova osoba ima, cijena će biti veća. Ovaj sistem je već testiran u SAD-u.

  'Testirali smo niz cijena u Velikoj Britaniji i drugim zemljama kako bi odredili optimalnu naknadu koja će 'signalizirati' važnost poruke koja se šalje. Ovo je sve još uvijek test, cijene još nisu u potpunosti određene', kazao je glasnogovornik Facebooka.

  avatar

  08.04.2013. (17:29)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Za dobro jutro ....... a za dan ćemo vidjeti!

  Branislav Nušić nazvao je neku gospođu kravom i zbog toga dospeo na sud.
  Sudija mu je odredio novčanu kaznu koju je on, naravno, platio.
  Pre nego se raziđoše on upita sudiju: "Gospodine sudijo, a kada bih ja
  kravi rekao da je gospođa, da li bih i onda bio kažnjen?" "Naravno da
  ne biste bili kažnjeni u tom slučaju", odgovori mu sudija.
  "Do viđenja gospođo", odgovori Branislav Nušić i napusti prostoriju.

  Muž pita ženu:
  Možeš li da me obraduješ i iznerviraš u jednoj rečenici?
  Mogu. Veći ti je od komšijinog.

  Pita mali Ivica tatu: "Zašto baka čita Bibliju"?
  Tata: "Baka se sprema za prijemni".

  Udarili Mujo i Haso autom o drvo. Mujo izletio kroz šajbu. Pružajući
  mu prvu pomoć na mjestu nesreće, doktor ga grdi:
  - Jel' vidiš sad, da si bio vezan, ne bi ispao. - Vidi kako Haso
  lijepo sjedi, k'o da je živ!"

  Vodi pandur Muju u zatvor, i dok su prolazili hodnicima čuje se
  strašna galama i zapomaganje.
  Mujo u čudu pita pandura:- Kakva je to galama? Pandur mirno odgovara:-
  Ma ništa, kolege izvršavaju smrtnu kaznu na električnoj stolici.
  Mujo se zabrine i upita:- Dobro, a zašto osuđenik toliko viče? Pandur
  slegne ramenima:- Nestalo struje pa ga dovršavaju na svijeću!

  Imaš li 100 evra na zajam?- Nemam ništa kod sebe.- A kod kuće?- Hvala
  na pitanju, svi su dobro!

  Mujo: "Fato, je l' znaš da žena dnevno izgovori 32.000 riječi, a
  muškarac 16.000, upola manje?"
  Fata: "To je zato što sve moramo dva puta da vam objašnjavamo! "
  Mujo: "A ?"

  Došao čovjek u biblioteku, i kaže: -Dajte mi neku knjigu o samoubojstvu!
  -Jest pa da mi je poslje ne vratiš!

  Upoznaje se Mujo sa engleskinjom.....
  -Jel bona kako se zoveš? - Jessy - Ma tu sam, dje si ti?

  Za dug zivot treba biti u dobroj formi.
  Moja baba je pocela sa 55 godina da pesaci 10 km. na dan.
  Sad ima 85 godina i nemamo pojma gde je!

  Kaže Mujo fati: Slomio nam se umivaonik! Kada? Ne kada, rekao sam
  umivaonik!!!

  avatar

  08.04.2013. (18:46)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dragi polaznici radionica centra „Ritam Sunca“,
  Pripremili smo vam novu radionicu: „Kundalini joga za intuiciju, iscjeljivanje i prosperitet“
  U zadnje vam se vrijeme događaju neke čudne podudarnosti? Pomislite na neku osobu koju dugo niste vidjeli a onda baš naletite na nju? Zamislite neku situaciju, a ona se ubrzo i ostvari? „Osjećate“ li druge ljude i prije nego ih upoznate? Ne? Onda je ovo prava radionica za Vas! Čak i oni koji se smatraju empatima i dobro vladaju svojom intuicijom, te aktivno kreiraju svoju stvarnost još uvijek mogu puno toga naučiti i usavršiti.
  Ova će se radionica održati u dva modula, srijedom 17. 04. i 24. 04., od 18 do 20 h u prostoru centra „Ritam Sunca“ u Kačićevoj 4, Zagreb.
  Radionica uključuje:
  teoriju (predavanje),
  rad sa Voyager i Masaru Emoto kartama,
  Kundalini joga vježbe,
  duboku relaksaciju i meditaciju.
  Predavačica: Emina Kurtagić, certificirana učiteljica Kundalini joge.
  Cijena: 300 kn (ukupno, za oba modula).
  Predbilježbe obavezne zbog ograničenog broja sudionika na broj: 098 50 10 93.
  Srdačan pozdrav do skorog susreta,
  Arijana Dojčinov

  avatar

  08.04.2013. (18:54)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Slobodan Jovanović (1869-1958.) je bio naš cenjeni pravnik, istoričar, književnik i političar tadašnje Kraljevine Jugoslavije, čiji je značaj nemerljiv i danas. Takođe, on je prvi Srbin koji je poneo ime Slobodan.
  Iz njegovog bogatog književnog opusa izabrali smo deo iz knjige “Jedan prilog za proučavanje srpskog nacionalnog karaktera”, pod nazivom “O poluintelektualcu”. Izvod je aktuelan i tačan i nakon pola veka od njegovog objavljivanja, a mi vam ga prenosimo u celosti.
  image001.jpg
  Fotografija: Nemanja Radenković
  “Uzimajući ga u njegovom najpotpunijem i najizrazitijem vidu, poluintelektualac je čovek koji je uredno, pa možda čak i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa. Bilo usled njegove urođene nesposobnosti ili zbog mana školskog sistema, on nije dobio podstreka za duhovno samorazvijanje. On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. On sve ceni prema tome, koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u “čaršijskom” smislu, dakle, sasvim materijalistički. S ostalim duhovnim vrednostima odbacuje i moralnu disciplinu, ali ne sasvim, jer prekršaji te discipline povlače krivičnu odgovornost. Ipak i u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac. Neomekšan kulturom, a sa olabavelom moralnom kočnicom, on ima sirove snage napretek. Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom.
  U društvenoj utakmici taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula, a s punim uverenjem da traži samo svoje pravo, koje mu je škola priznala. On potiskuje suparnike nemilosrdno kao da nisu živa bića nego materijalne prepone. On je dobar “laktaš”, – izraz jedan koji je prodro u opštu upotrebu jednovremeno s pojavom poluintelektualaca. Pretpostavimo da se u njemu probudila politička ambicija, i da je uspeo postati ministar. Taj položaj mogao je ugrabiti samo kroz silno guranje i strmoglavu jagmu, i zato će smatrati da je to sada nešto “njegovo”. Iz te svoje tekovine ili, bolje reći, plena gledaće da izvuče što više ličnog ćara. Biće “korupcionaš”, ali neće biti sasvim svestan toga fakta: toliko će mu to izgledati prirodno i na svom mestu. Jedan poluintelektualac, kad je čuo da se govori o njegovoj ostavci, rekao je:
  “Ko je lud, da se odvaja od punog čanka?!” Njemu je izgledalo nepojmljivo da se čovek ne koristi ministarskim položajem, kao što bi bilo nepojmljivo da čovek kraj punog čanka ostane gladan. Politička ambicija jednog poluintelektualca zapravo i nije politička. Ona se sastoji samo u tome, da se čovek kroz politiku obogati, i da na visokim položajima progospoduje. On ne zna ni za kakve više i opštije ciljeve. Tek kad poluintelektualac izbije na vrhunac političkog uspeha, vidi se kako je on moralno zakržljao. Pored poluintelektualca koji je uspeo, ima i poluintelektualac koji nije uspeo. Već pravi intelektualac, nezaposlen ili zapostavljen, gotov je opozicionar. Poluintelektualac u takvom položaju tim je opasniji, što ne zna ni za kakve moralne obzire koji bi njegovo ogorčenje ublažavali. To nije bilo slučajno da su mnogi ozlojeđeni poluintelektualci otišli u komuniste.
  Poluintelektualac je bolesna društvena pojava, koja je obelodanila dve stvari:
  1. da je kulturni obrazac potrebna dopuna nacionalnog i političkog obrasca, što se naročito oseća onda kada uticaj ta dva obrasca stane slabiti,
  2. da škola koja se ograničava na davanje znanja, bez uporednog vaspitavanja karaktera, nije u stanju sprečiti pojavu takvog društvenog tipa kao što je poluintelektualac.”
  Posthumno izdanje, Vindzor, Kanada 1964.

  Nekoliko decenija kasnije, stiče se utisak da su “poluintelektualci”, koje je Jovanović prilično precizno uočio i definisao, uzeli politički, kulturni i intelektualni primat u našem društvu. Pitanje je samo da li ćemo nastaviti da ih primećujemo, svedočeći o istinitosti Jovanovićeve procene, ili ćemo uraditi što bi svako zdravo društvo: vratiti ih na intelektualne i društvene margine gde im je i mesto.

  avatar

  08.04.2013. (19:02)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Momo je car....oduševiceš se!!!

  DOBRI, STARI MOMO!!!
  (Momo Kapor)

  Pubertet
  U moje vreme, dok još nije bio pronađen pubertet, nismo ni znali da smo u kriznim godinama. Stiskali smo prstima prištiće po licu i mazali kosu brilijantinom.
  http://www.vesti-online.com/data/images/2009-10-17/952_momo_ kapor2_f.jpg?ver=1261192027

  Fotografije golih dama bile su prava retkost i mogle su se videti jedino u knjizi doktora Aleksandra Kostića "Polni život", u kojoj su jedan bezlični muškarac i jedna razbludna gospođa isprobavali čudne gimnastičke poze, potpuno ravnodušnih lica.
  U moje vreme, seks je bio čista propaganda, mada smo svi pomalo lagali kako već posedujemo neka iskustva. Ko je već spavao sa nekom devojkom, bio je najslavnija ličnost u čitavoj gimnaziji. Možda smo se i osećali pomalo neobično, ali niko nije smeo da prizna da je u pubertetu, a još manje su to primećivali naši roditelji, kojima je bilo glavno da smo siti i obuveni. U moje vreme, dakle, pubertet još nije bio pronađen.
  Na jednog mog prijatelja, Dalmatinca, vikao je otac:
  "Ćaća, ne moj vikat' na mene! Ja san u pubertetu...!
  "Budi di oćeš - odgovorio je otac - samo da si mi do deset uri doma!"
  Danas dečaci i devojčice izlaze iz kuća u to vreme.
  Da me pitate kako sam preživeo pubertet i ostao zdrav i čitav, zaista vam ne bih umeo objasniti. Danas je lako biti u pubertetu. Prema deci u tom prelaznom periodu ponašamo se na naučnoj bazi, kao prema malim pacijentima. Svi se brinu da im ne ostanu traume. Psssst! On je u pubertetu! Još malo i dečacima će se na lekarski recept dodeljivati prve ženske, a tom svečanom činu verovatno će prisustvovati oba roditelja i dežurni psiholog. Pa opet, nikad više gej populacije.
  U moje vreme, dok još nije bio pronađen klimakterijum, žene u izvesnim godinama mislile su da ih glava boli zbog premorenosti. Jesu li naše bake iznenada menjale frizuru i navlačile prozirne spavačice da ponovo privuku svoga muža, koji je počeo da zapostavlja bračne dužnosti? Danas, kad svako broji orgazme, pitam se da li je ikada moj deda pitao moju baku da li joj je bilo lepo?
  "Je li ti bilo lepo?"
  Gospode!
  http://www.vesti-online.com/data/images/2009-12-18/18484_121905s4_f.jpg?ve r=1261192013
  Da su uopšte odlazili na letovanje, da li bi baba i deda išli odvojeno, radi osveženja braka, kako to danas novine savetuju? Ko zna, možda bi im brak u tom slučaju bio mnogo skladniji i trajao znatno duže, a ne samo pedeset i šest godina?
  U moje vreme, dok reč seks nije bila pronađena, ljudi su se voleli potpuno diletantski. Nije bilo nikoga da im pokaže erogene zone, niti da im odredi bioritam.
  Dobri smo i ovakvi kakvi smo, kako smo amaterski dolazili na svet!
  U moje vreme, ko je imao kupatilo, svađao se u kupatilu - ko nije, nije se ni svađao! Ćutao je i trpeo!
  U moje vreme, nikome nije padalo na pamet da ima pritisak. Pitam se da li su ga ljudi, u moje vreme, uopšte imali, ili je pronađen tek kasnije, kada su ambiciozni seljaci pozavršavali medicinske fakultete?
  I kako smo, uopšte, živeli u moje vreme a da ništa nismo znali o kretanju anticiklona nad severozapadnom Evropom, niti o vlažnosti vazduha, brzini vetra, vodostaju na rekama i temperaturi, da ne govorim o izgledima za naredni vikend?
  Mada volim svoje vreme, nikada se ne bih vratio u njega. Danas se mnogo lakše živi. Ali umire se isto tako teško kao i u moje vreme.

  avatar

  08.04.2013. (19:03)    -   -   -   -  

 • borivoj

  TRUE STORY of Anita Moorjani...  This is amazing indeed. An Indian women in Hong Kong writes a bestseller "Dying to be me". The book is now published in 28 languages. The author narrates a personal account of death after life and then life after death. She is travelling worldwide narrating her experiences and that now she is a changed women, learning to live life the way it should be lived..

  Watch this incredible video.  Unbelievable story

  Anita Moorjani  https://www.youtube.com/watch?v=y1VG7895XnU

  .

  http://youtu.be/t89eCTPVxI0

  avatar

  08.04.2013. (19:05)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...