Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Neverin

    touche'...

    avatar

    08.04.2013. (14:31)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    Glavaševića je života stajao četnik koji se njemu neobrijane brade unio u lice i likvidirao ga ... pričati o njegovoj mogućoj multikulturalnosti je izlišno

    dogodine (nagodinu) nećete tako pričati

    (o ćiriici sve najbolje ... ali je multikulturalnije kad učite swahili )
    čudno da se okretanje nekoj multikulturalnosti proglašava nepoželjnom a ispravnom samo okretanje srbizmima i prosrpstvu (koliko morate biti glupi da tako reducirate ...)

    srbi i srpski jezik su toliko omraženi da im je najbolje da se pretvaraju da su ... crnci (iz japana)

    avatar

    08.04.2013. (15:05)    -   -   -   -  

  • mugabe

    Ovo je zgodno kako suradnik Arkzina, "glasuje".

    avatar

    08.04.2013. (18:23)    -   -   -   -  

  • mugabe

    Dapače, čak u "tijeku je glasovanje". Živio HDZ !

    avatar

    08.04.2013. (18:25)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    zanimljivo je koliko su na ovim stranicama polupismeni i poluobrazovani apologeti ćirilice postali glasni. valjda po onoj, čim više urlaš tim misliš da više znaš i vijediš.
    kad bi isti malo detaljnije proučili povijest (za što je potrebno osnovno školsko predznanje) i razvoj pisma došli bi do spoznaje da jedini dokument pisan ćirilicom u Hrvatskoj nije pisan na srpskoj ćirilici koju toliko vole. jednako bi čudom naučili i da postoje bitne razlike između nekoliko ćirilićnih pisama: u srba, u bugara i u rusa.
    jednako, svi mi ih bi se divili i pljeskali kda bi uopće znali nešto na ćirilici napisatai a ne samo isprazno blebetati i piškarati po ovim blog stranicama.
    toliko o srpskoj ćirilici, (po)četnicima i propalim studentima dvogodišnje dopisne škole u Udinama (koju su apropos "studirali" 10 godina) koju su pohađali jer se sa svojim predznanjem, čak i uz plaćanje, nisu mogli upisati niti na jedno visoko učilište u hrvatskoj, uključujući tu i famoznu Špičkovinu Donju ili Gornju, ne sjećam se više . :P

    avatar

    08.04.2013. (18:31)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ćirilicu će vjerojatno i u Srbiji potisnuti latinica kroz neko vrijeme… Kaže neki članak, koji sam čitao pred godinu dvije da školska djeca tamo dosta loše poznaju pravilno ćirilično pismo zbog korištenja mobitela, chatova i sl. u sve ranijoj dobi.
    Turkmeni, Uzbeci i Azeri već su prešli na latinicu. Mongoli su vjerni ćirilici ali latinicu danas svi znaju, čak i oni koji ne znaju nikakav strani jezik, razlog- isto zbog upotrebe u svrhu sms-a i chata…
    Zanimljiva je ova listina ali to je isto kao i hijeroglifi ili glagoljica i slični povijesni kurioziteti, relevantno jedino za pojedince koji se bave tim fahom u znanstvene svrhe. Ne mogu to normalno čitati iako poznam rusku, mongolsku i srpsku azbuku, istina ovu zadnju malo slabije radi ć,đ,dž, ali to se već pretpostavi iz riječi koje je od tih slova u pitanju :-)
    Nadam se da će s vremenom ipak više ljudi kod nas naći interes za ruski jezik, no to je već druga tema.

    A ova politička sranja ne vode nikud, o tome ne vrijedi više trošiti riječi. Trujemo se već samo razmišljajući o tome.
    Na kraju koliki postotak mlađahne „buntovne“ fukare koja se kao fura na branitelje i generale (jasno u kompletu s tomsonom, crninom i gustim maglama) je u cajkama i „ćirili“ do grla? Brat bratu 96-98%- toliko o tome.

    avatar

    08.04.2013. (19:42)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @bocacciozg: Misliš li da ekipa iz "Matice Hrvatske" koja je u studenem prošle godine orgzanizirala znansteni skup "Hrvatska ćirilićna baština" ne zna ovo o čemu govoriš?

    Ja recimo pasivno znam ruski, čitam bez problema, također i makedonski. Da, naravno, postoje varijacije u ćirilici. A i u latinici također. Pa što s tim?

    JOj kak se volimo pravit pametni.. I kakve sad Udine? Imaš problema s nekim posebno? :-)

    avatar

    08.04.2013. (21:36)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @ Goto - šumski čovjek:: ajme, a što će to, anonimni seronjo, bit nagodinu? Izaći ćete iz šume ti i tvoji što cajke slušate, a čitanje ionako mrzite?

    avatar

    08.04.2013. (21:39)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    bolje biti anonimni seronja nego polupismeni diletant ...

    avatar

    09.04.2013. (00:59)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Hjah, svatko ima svoj izbor.

    avatar

    09.04.2013. (04:02)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    volim ćirilicu, i sretan sam što ponekad mogu pročitati neki tekst napisan ćirilicom...
    pisanje bi išlo malo teže ...

    mislim da bi trebalo organizirati prosvjed da se Talijanski jezik izbaci iz Istre,
    pa fašisti su pobili pola ženine familije još tamo '42 , šta kažete !?

    avatar

    09.04.2013. (13:33)    -   -   -   -  

  • mobutu

    @mugabe, dobro mniješ. Ne kužim kako gosp. Oštrić suradnik Arkzina, "rabi" HDZ-ovske idiotluke, tipa "tiekom, glasovanje, izviešće.

    avatar

    09.04.2013. (18:44)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Mobutu, vidim da si ovo već dvaput spomenuo: »Ne kužim kako gosp. Oštrić suradnik Arkzina, "rabi" HDZ-ovske idiotluke, tipa "tiekom, glasovanje, izviešće.«
    Ne "tiekom", ali da "tijekom". Postoji razlika u značenju između "tijek" i "tok". Ponekad pišem "glasovanje", a ponekad ipak "glasanje". "Izvješće" je također sasvim normalna riječ. Također, recimo, mislim da je "čimbenik" dobra riječ. Rabim i neke vlastite kovanice, kao "mrežno sjedište" (za web site), "okolišar" (prevod od "environmentalist"), "okolišni novinar" (environmental journalist). Jedna moja prijateljica je čak dobila nagradu za "riječ godine" za riječ "borkinja" (žensko od "borac").
    Pa kaj s tim? Ako se nekome ne sviđaju te riječi, ne mora ih koristiti, sve je u okviru našeg, hrvatsko/srpsko/bosansko/hercegovačko/crnogorskog jezika.

    avatar

    14.04.2013. (02:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...