Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • patriot

    A ko je ubija župnika fra Karla Ćuluma u Zavojanima? Četnici nisu, a ni Talijani, a ni Nijemci, nego naši domaći "junaci".
    Ko je u Jezeru motikama umlatija Nedu Marinović, Anu Marinović, Justu Šušanj, Maru Tomašević i Ivana Katića? Četnici nisu, a ni Talijani, a ni Nijemci, nego isto naši domaći "junaci".
    Koliko tek sličnih „junačkih" djela u tami još ima, koja nisu počinili četnici, ni Talijani, ni Nijemci nego naši domaći "junaci"?!
    Ajdete junačine i "Hrvati pravi", diko Hrvatskoga roda tu odmah u susjedstvu, pogledajte na tavanima, pa i u sa ljubavlju posloženim albumima, možda se nađe koja slika "live", ili kakav dokumenat, ili možda nekakvo ljubomorno čuvano odlikovanje za „hrabrost“.
    Vjerujem, našlo se i ima, samo što mi taj film nećemo gledat, jer je to njihova „mala tajna“ na koju su sigurno vrlo ponosni i koju ne žele zaboravit niti sa nama dijelit, ali oće da svit zaboravi ili da se pripiše četnicima ili partizanima.

    avatar

    13.04.2013. (13:12)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Svaka nevina žrtva zaslužuje pažnju povijesničara bez obzira od čije ruke je stradala. Pitam se samo, kako je bilo svaki dan prolaziti kraj kuće ubojice, lopova, silovatelja ili mu reći dobar dan... znam da je bilo i takvih slučajeva, ljudi su šutili jer se moralo šutiti. Većina su pomrli, ali svojim potomcima su sigurno rekli istinu, ali nitko od mlađih ne želi prevrtati po mrtvim kostima jer si odmah lud. Točno se zna tko je kako okrvavija ruke, ali kako @patriot kaže...oće svit da zaboravi...ipak, istina je voda duboka...

    avatar

    17.04.2013. (20:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...