Komentari

citacica.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Penny Dreadfull

    o sad si me =) gledala sam merlina ali tvoj dodatak Arabelle je

    avatar

    02.04.2013. (20:34)    -   -   -   -  

  • ~Matein svijet~

    Evo me! :D Javit ću ti, ali ne vjerujem da ću to skoro pročitati, možda će mi trebati vremena dok se organiziram. :)

    Joj, dugačko je, a nemam vremena za čitanje. Svratim preko vikenda pa ću pročitati i komentirati, jer želim odvojiti vremena za ovo da mogu detaljno komentirati. Može? :)

    avatar

    02.04.2013. (21:41)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Pročitala sam priču u jednom dahu , još onda kad si me obavijestila da si ju postala, valjda prije pet dana ili tako nekako.... jako mi se sviđa,
    oprosti da ti nisam onda komentirala, ali više nije bilo vremena!!!

    divim se ljudima koji mogu pisati... :)

    avatar

    07.04.2013. (15:13)    -   -   -   -  

  • ~Matein svijet~

    Evo, uhvatila sam vremena za čitanje!

    Da vidimo. :))

    Eh ta zima, opisi su ti kao od ove naše zime, ove godine. ;)

    Prava fantasy priča! Inače volim taj žanr iako mi priče o zmajevima nisu baš omiljene, no ovo tvoje je dobro zato što imaš pravu ideju i možeš od ovoga napraviti roman ako budeš imala volje i želje. Ne sviđa mi se što je glavna junakinja Bella, bolje da ju zoveš Arabella, punim imenom, jer me odmah asocira na Sumrak i onu Bellu koja je totalno različita od tvoje. :P Naime, tvoja Bella je očito vrlo hrabra i oštroumna, spremna na mnogo toga, što se vidi iz primjera kada je zabola bodež bratu u ruku kako bi ga spriječila da učini što je naumio. Drago mi je što je tu nagrađena. A Bella iz Sumraka, bila ona u knjigama ili na filmu, mi se ne sviđa jer je previše ustrašena, a ja volim dominantnost žena. :D
    Zato, ako ćemo o sapunicama, najviše volim lik Rubi, nego one općenite junakinje koje se boje i Boga i vraga i svega i svačega. ;)

    Lijepa ti je pričica, volim magiju. Možda bi od ovoga stvarno mogla napraviti roman, ha? :))

    I tebi sretan Uskrs, sa zakašnjenjem.

    avatar

    07.04.2013. (21:33)    -   -   -   -  

  • ~Matein svijet~

    Znam, vidjela sam da ju je nazvao punim imenom, to mi se sviđa kad ju tako zove iako je dugačko :D
    Ma znam, razumijem te i ne kažem da nije dobra ideja, samo me odmah asociralo na Bellu iz Sumraka, ali nemoj me slušati, možda to ime baš paše tvom liku, nekad imena baš pašu likovima. :)

    avatar

    09.04.2013. (14:45)    -   -   -   -  

  • Penny Dreadfull

    novo =)

    avatar

    09.04.2013. (16:38)    -   -   -   -  

  • ~Matein svijet~

    Odlično! :D
    Zato sam i rekla da možda ime tvoga lika paše karakteru lika! Super!
    Inače, baš volim kada netko piše i onda liku daje ime sa značenjem. :)))

    avatar

    09.04.2013. (22:05)    -   -   -   -  

  • ~Matein svijet~

    Novoo. :)

    I da, pročitala sam Metloboj, mislim da si to vidjela u grupi. :D

    avatar

    12.04.2013. (18:25)    -   -   -   -  

  • Aaren

    Stvarno se ispričavam što tek sada komentiram, ali mislim kako je škola dovoljno dobar razlog mog nekomentiranja.

    Merlin! Čim sam vidjela Camelot u prvoj ili drugoj rečenici i Gaiusa, znala sam da je to. Obožavam tu seriju i vidim kako si uzela jedan dio posta u vrijeme kada je Morgana počela uviđati da ima magije u sebi.

    Voljela bih da ubuduće malo više opisuješ odnose između Merlina i Arabelle, čisto da budemo upoznati s njihovim odnosom. Šturo opisuješ likove i prebrzo prelaziš na radnju. Ali, ako se to izuzme, svidjela mi se cijela ideja i kako si opisala Merlinovo negodovanje o Arthuru. Simpatično mi je što Merlin ima toliko povjerenja u Arabellu. I nasmijala sam se na zadnje dijelove njihova razgovora.

    Što se tiče ovoga s napadom, u prijašnjem rečenicama napomenula sam kako prebrzo prelaziš s radnje na radnju. U jednom trenutku ona mirno ide k Morgani, a već u drugom vidi svog brata kako napada kralja i princa Engleske. Sviđa mi se zamisao, ali ne razumijem to s bratom niti uopće napad na kralja. Uther je rijetko izlazio iz dvorca ili okolice dvorca. Izašao je samo ako je išao na neki put ili slično; to je prvo. Drugo, ako je jedan od napadača njezin brat, nejasno mi je zašto onda on nije zajedno s Arabellom, Gaiusom i Merlinom jer bi i on trebao imati magije u sebi. Ako ne, onda eventualno biti s njom i ne biti protiv kralja. No, sviđa mi se borba.

    Proročanstvo mi se sviđa, ima nekog nagoviještaja u sebi i sada me zanima kako će biti to sa zimom. Iako, u to vrijeme je jedan zmaj bio živ, tako da ne znam kako ćeš to sa zimom. Ali, sviđa mi se to. :)

    I moram se osvrnuti na neke općenite stvari.
    Gramatički je ovo... Ne mogu reći loše jer nije tako takvo, ali da ima puno grešaka, da. Pročitaš li tekst prije nego li ga objaviš? Pod time mislim na tvoja djela, ne osobne posteve. Ako ne, probaj tako jer ćeš sama uvidjeti propuste i moći promijeniti nešto u konstrukciji rečenice. Ne bih sada izdvajala svaku posebno, ali u futuru prvom u prvom licu jednine ide bih a ne bi.
    Također, moram napomenuti kako u to vrijeme nadimci nisu postojali, tako da samo nazivanje Arabelle Bella nije u skladu s vremenom. Pogotovo u Engleskoj toga nije bilo.

    avatar

    13.04.2013. (19:32)    -   -   -   -  

  • Aaren

    Onda se razumijemo što se škole tiče. :)

    Dobro, ako je natječaj bio o Merlinu, onda razumijem zašto si tu smjestila radnju. Ta sezona je najbolja, da budem iskrena. I vjerujem da ne znaš previše o navikama, ali dovoljno dobro si napisala i ovo malo.
    Aha, onda sam ja nešto krivo shvatila. Bila sam ubijeđena da ide kod Morgane. Nebitno.

    Gramatiku ne voli većina ljudi koje poznajem, ali ja je obožavam. Naravno, svi radimo greške i to je normalno, samo što ja imam tu opsesiju da tekst petnaest puta pročitam prije nego ga objavim pa sam zbog toga rekla toliko o njoj. Ipak, na kraju krajeva, uvijek ostanu greškice koje ne vidimo ni nakon nekog vremena.

    Shvatit ću to kao kompliment, hvala ti! :) Nadam se da nisam preoštra u kritikama jer to ne želim biti, već samo ukazati na pogreške.

    Pa, ja bih voljela da nastaviš jer uvijek možeš smisliti nešto svoje na tu temu. Ja sam na blogu već petu godinu i čitala sam puno priča s već napravljenim temama. Prvi primjer ti je HPFF (Harry Potter Fan Fiction), ja sam pisala X-Men Fan Fiction i slično. I, koliko se dobro sjećam, Zima Zmajeva nije postojala u Merlinu. :D

    avatar

    14.04.2013. (15:15)    -   -   -   -  

  • Aaren

    Onda slobodno možeš nastaviti. Nema razloga zašto ne bi. :)

    avatar

    15.04.2013. (09:55)    -   -   -   -  

  • Aaren

    Ne kažem za seriju, već općenito za to doba. Ne obazirem se više što rade u serijama ili filmovima jer se, tako i tako, ne drže previše toga.

    avatar

    18.04.2013. (20:13)    -   -   -   -  

  • Christie.

    Uh, napokon sam pročitala ovo.
    Jako zanimljivo.
    I to ne kažem nimalo sarkastično.

    Voljela bih vidjeti nastavak ovoga,
    jer me zanima sve o tim zmajevima
    i proročanstvima i magiji i aah.
    Nastavi, molim te :3

    avatar

    28.04.2013. (17:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...