Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • borivoj

  "CEMU NA SVIJETU NARODI,

  AKO POSTOJE LJUDI?". Miroslav Antic







  Dragi prijatelji,

  "Nema nista bolje od kamena, prirodnije, cvrsce, potpunije, na sto bi se moglo osloniti. U sta bi se moglo zakleti. Vazda ti je kamen na istome ni nazatka ni napretka nema. Tvorac bi ga pozno da ga vidi! Sa kamenom nemas boljoglave, od njega se zastidjeti neces. Od prije je zivota na zemlji i s najvise prava na njoj stoji. Najprije ce kamen u raj uci ni u sta se umijesao nije." , kaze u jednoj pjesmi Matija Beckovic. Ovi stihovi bi mogli biti uvod u pjesmu iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje:







  69. KAD KAŽEŠ “KAMEN”



  Kad kažeš “kamen”,

  Bog ti se odazove kao kamen.

  Kad kažeš “Bog”,

  onda ti se i kamen odazove kao Bog.



  Kad opet kažeš “kamen”,

  i Bog i kamen odazovu se istim glasom.



  "Bijela kula", knjiga 30. Zapisala Vesna Krmpotic



  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  30.03.2013. (08:31)    -   -   -   -  

 • borivoj

  NEMA ODBAČENIH, SVI SMO JEDNAKI I VRIJEDNI

  " Papa Franjo oprao je noge maloljetnicima u zatvoru. Kako je i obečao, preuzevši dužnost vrhovnog poglavara Crkve, svijetu je nastavio služiti poniznošću. Prilično različit od svojih prethodnika, skromni papa svoje suradnike, ali i vjernike
  pokušava vratiti osnovnim ljudskim vrijednostima. U vremenu sve veće otuđenosti, ali i depresije uzrokovane teškom
  ekonomskom situacijom upravo je okretanje ljudima ono što ponovno povezuje i čini život potpunim. Njegova gesta
  pokazuje kako nema "malih" i odbačeni9h, kako smo svi jednaki. Isto načelo trebali bismo primjenjivati i mi sami." -
  preuzeto sa 24 SATA.

  Moj komentar: Koliko li je samo vremena trebalo da nam se pojavi Papa FRANJO?!, da nam obznani ove poruke za koje smo svi mi oduvijek znali... Koje je li je to mudo u Pape FRANJE, tako i kuraž, da on krene suprotno načelima klera i crkvene elite, Vatikana, koja je to hrabrost da se On preko Crkve suprostavi "Novom Svjetskom Poretku", Ovosvjetskoj Masoneriji i bogatom "buržoasko - kapitalističko - imperijalističkom" zapadu, koji vedri i oblači kako se odluči i kamo smijera...

  Papa FRANJO budi nadu i bodri svaku poniznu dušu da ustaraje na svom Putu, da ne klone, da nije beznadna, da se kao takva izbori za svoju prisutnost i opstanak, na našoj dragoj planeti Majčici Zemlji i da živi Slobodno, kao sva biča prisutna u ovoj inkarnaciji na Planeti Zemlji , jer ta DUŠA to i zaslužuje...

  avatar

  30.03.2013. (09:41)    -   -   -   -  

 • borivoj

  NatragOccupy Croatia: Hrvatskom novinarskom društvu i medijima

  Hrvatska, 28.03.2013 (07:05)

  Upravo smo preko pokreta Occupy Croatia primili slijedeću obavijest od Domagoja Margetića, koji se nada da će ovako kao i preko svog FB statusa i kroz tešku osobnu dramu informirati ljude o sljedećem:

  "Jučer me predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka pozvao na razgovor. Izložio sam mu probleme zbog kojih štrajkam glađu. Kada je pitao što oni mogu učiniti, rekao sam mu da mogu dati priopćenje u kojem će HND podržati moje istraživanje Afere Hypo, što je Duka u tom trenutku i prihvatio. Prije desetak minuta me nazvao i rekao da takvo priopćenje HND ipak neće dati, niti će išta javno napraviti, jer 'da ima dosta otpora unutar HND-a da se ne reagira u mojem slučaju'.

  Pa vi vjerujte tako udruženim medijima i novinarima. Ima li boljeg dokaza cenzure i kontrole informacija od ovog postupka HND-a? Procijenite... sami."

  Ne možemo opisati koliko smo duboko šokirani i razočarani ovakvim nadasve nehumanim postupanjem od strane "neovisnog" HND-a - ne samo da puštate da pred vašim očima umire jedno ljudsko biće, vaš vlastiti kolega, koji nas je zadužio objavljivanjem cijelog niza korupcijskih afera zbog kojih ovaj narod gladuje, a država je u minusu - nego vašim uskraćivanjem svoje podrške Margetiću ujedno ubijate i sve one naše sugrađane koji bi se uzdigli iz pepela siromaštva i bijede - da se pokradeni novac vrati u državnu blagajnu, što bi se puno lakše desilo u slučaju vaše javne, medijske podrške. Ove afere narodu znače - ekonomski genocid, koji je proveden namjernom pljačkom državne imovine i zaduživanjem naroda novcem koji je prvo od naroda pokraden.

  Nije nam jasno kako se možete smatrati ljudima, očekivati podršku građana - a istovremeno dopuštati da istina o 47,7 MILIJARDI EURA afere HYPO HOBOTNICA ostane pod tepihom.

  Apeliramo na vas da se probudite, prekinete ovu strahovito nečovječnu šutnju i podržite Domagojevu inicijativu. Još nije kasno.

  Pokret Occupy Croatia

  Read more: http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=37651#ixzz2OGFmS7yi

  avatar

  30.03.2013. (10:00)    -   -   -   -  

 • borivoj

  From: Mirjana Zakovska
  To: "borivojbukva@yahoo.com"
  Sent: Sunday, March 31, 2013 12:46 AM
  Subject: SRETAN USKRS

  Mom dragom bati Boru i svim njegovim magicusima
  zelim
  *** SRETAN USKRS ***

  http://www.youtube.com/watch?v=IdzysgmaoNQ

  Beskonacna Ljubav i Radost Cijelome Svijetu !

  = Mira Ljubov =

  -------------

  mojoj dragoj mirjani blagoslovljen i sretan uskrs želi bata boro

  avatar

  31.03.2013. (08:34)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "NAICI OD MUDRIJEG – TO TI JE VELIKA KORIST.

  I NAUCI DRUGOG – TO TI JE VELIKA ZADUZBINA".

  Dositej Obradovic







  Dragi prijatelji,

  O nebu kao filigranskoj cipki i njenom Svoritelju (sjetite se sto je rekao Linkoln o Bogu i nebu) govori danasnja pjesma iz "Bijele kule". Ona nam daje poduku za zivotni "saobracaj" s Bogom. Duhovna je to vjezba za udivljenje koje nas vjesto odvaja od straha, a gdje nema straha tu je Ljubav:





  31. JA SAM TAJ KOJI RAVNA ZVIJEZDAMA



  Ja sam taj, koji ravna zvijezdama, koji vitla slamkama svjetova; usred kovitlaca uzet cu te njezno, i u tisinu svojega dlana poloziti.

  Ne gledaj uokolo, to je samo konjica sjena, koju Moji prsti sibaju i zaustavljaju.

  Iz udoline Mojega dlana, promatraj nijemi dogovor i ples Mojih prstiju; do uha ce ti doprijeti krik i topot gromadnih sjena, sto na zidu nestvarnosti rastu u sedlu i umiru pod kopitom; a gle kako je tih i hitar, njezan i tajnovit ples Mojih prstiju!

  Zadivi Mi se, i ne boj se krika i topota utvare.



  "Bijela kula", knjiga 50. Zapisala Vesna Krmpotic





  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.





  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  02.04.2013. (08:05)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...