Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • borivoj

  Ništa nema bez žaljenja. To znamo mi, ljubavni veterani. Veterani? Ha, a još uvijek sam apsolutni početnik. Jednako pokušavam zaštititi mog Gunđala koji je ujedno i otac. Mene moji roditelji i dalje pokušavaju zaštititi, učiniti me razumnijom. U četrdesetoj.

  Vidrin smijeh @ Primakka

  ------------

  komentar sa blog.hr

  avatar

  29.03.2013. (08:06)    -   -   -   -  

 • borivoj

  *

  Haiku od Chora:

  ZURITI U MJESEC:

  GLEDAJUĆI GA, ON SE ZAMAGLJUJE;

  NE GLEDATI GA, POSTAJE ČIST.  Zen ima veoma poetičan način da izrazi nešto što se ne može izraziti. Sada vam Chora kaže, ako gledate u mjesec, oblaci će ga sakriti, jer sama želja da se gleda stvara oblake.

  Uvijek kada ste prepuni želja, vi ste tada okruženi oblacima. A onog trenutka kada ništa ne želite – čak i ako ne želite da otvorite oči – svi oblaci nestanu, a mjesec zasija na čistom i mirom nebu. OSHO

  Copyright © Osho International Foundation

  www.osho-yu.me  *

  avatar

  29.03.2013. (08:16)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "KAD SE IZBEGNU SUVISNE NEDACE, ZA ODRZANJE HEROJSKIH VRLINA PREOSTACE JOS UVIJEK DUGI NIZ PRAVIH NEDACA, SMRT, STAROST, NEIZLJECIVE BOLESTI, NEUZVRACENA LJUBAV ILI IZNEVJERENO PRIJATELJSTVO; SVE NESRECE IZAZVANE BOZANSKOM PRIRODOM STVARI". Margaret Jursenar  Dragi prijatelji,

  U tihovanju jos jednom o vitalnoj energiji u nasim zivotima. Svakodnevno podsjecanje na tu bitnost je isto vitalni cin. Mrtvilo inertnosti se otklanja svakodnevnim gibanjem u sirokim obzorima mogucnosti. Danasnja pjesma iz "Bijele kule" je doprinos oslobadjanju od stega okvira, bilo da su to ruzne navike ili sabloni siromasni dimenzijama:

  18. BEZ LJUBAVI  Bez ljubavi i hrast se susi,

  kamoli pak okomita struja

  u ljudskoj kraljeznici.

  Ljubav zivi, neljubav mrtvuje.

  Sto radis u zagrljaju mrtvaca?

  Ruke, koje te stezu, nisu zive;

  zive su one, koje te sire.  "Bijela kula", knjiga 28. Zapisala Vesna Krmpotic  Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

  koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.

  Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

  avatar

  29.03.2013. (08:40)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Suncokret je jedna od prvih biljaka uzgajanih na američkom kontinentu. Indijanci iz Meksika i Perua su ga proizvodili pre više od 5000 godina.

  Uvršten je među 20 namirnica koje svojim sastavom štite od karcinoma, a takođe nosi etiketu superhrane. Od vitamina, nekako se najviše ističe vitamin E, ali tu su još i vitamini iz B kompleksa, beta karotin, D6.

  Minerali smešteni u suncokretu: magnezijum, bakar, cink, selen, mangan, kalcijum, fosfor, natrijum, kalijum, gvožđe. Proteina ima nešto više od 20 odsto, pri čemu su to uglavnom esencijalne aminokiseline neophodne našem organizmu, jer sam ne može da ih proizvede.

  Procenat masnoća je veći, a polovinu masnoća čine polinezasićene masne kiseline, najviše linolna (prethodnica omega – 6 masnih kiselina koje utiču na snižavanje nivoa holesterola u krvi).

  Ove polinezasićene masne kiseline organizam ne može da sintetiše, zato su nam i one esencijalne.Tu je i oleinska, omega - 9 mononezasićena kiselina, koja je jedna od glavnih komponenti maslinovog ulja.

  Takođe su prisutni fitoseroli i oni utiču na snižavanje nivoa holesterola u krvi. Prehrambena vlakna su još jedan važan element. Čuveni antioksidansi iz suncokreta su vitamin E i selen.

  Zato je on poželjan u prevenciji i lečenju kardiovaskularnih i malignih obolenja. Ako je koža suva ili je prisutan ekcem, suncokret je vlaži i štiti zahvaljujući linolnoj masnoj kiselini, vitaminu E i proteinima.

  Ako ne možete da se mimoiđete sa stresom, vitamin E iz suncokreta je pravi izbor, kao i kod nervoze, infekcija i starenja. Učenicima i studentima se preporučuje zbog intenzivne mentalne gimnastike kojoj su izloženi.

  Jedna supena kašika suncokreta na dan obezbeđuje vam dnevnu dozu (sve)moćnog E vitamina. Iako se najviše koristi kao grickalica, dok se gleda film ili utakmica, njegov potencijal za kombinovanje je ogroman.

  “Rado viđen gost” je u musliju, jogurtu, posut po salati, u palenti, pirinču, domaćem hlebu. Dobro se slaže sa semenkama bundeve, susama i lana. Ako se kratko tostiraju na suvom tiganju, dobijate pravi delikates.

  Za one nešto slobodnijih shvatanja – pokušajte da ga usitnjenog uključite u preliv za picu. Semenke čuvajte na tamnom mestu, u zatvorenoj staklenoj posudi. Osim u obliku semenki, suncokret je dostupan kao ulje i kao puter.

  avatar

  29.03.2013. (08:42)    -   -   -   -  

 • borivoj

  ČESTITKA

  Sretan Uskrs!

  Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, to je dan Uskrsnuća Isusa Krista, dan na koji se slavi blagdan Uskrsnuća.

  Neka svim Magicusima i onima koji redovito posjecuju portal Magicus info bude sretan i blagoslovljen ovogodisnji Uskrs !

  avatar

  29.03.2013. (16:43)    -   -   -   -  

 • borivoj

  NA RASKRŠĆU

  Križ,
  Iznad sela.

  ... Raspeti gleda
  U me
  (Krv mu curi s čela).

  Ja sa strahom
  Dodirnuh
  Njegovu ranu.

  I bi mi
  Sasvim svejedno,
  Na koju ću
  Krenuti stranu.

  Vinko Pavić

  -----------------------

  sa facebooka objavila ljiljana ozmec

  avatar

  29.03.2013. (16:53)    -   -   -   -  

 • borivoj

  SRETAN USKRS!

  Vaši
  Dolores, Karmen i Neven
  TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KASTVA
  KASTAV TOURIST BOARD

  Trg Matka Laginje 5 - 51215 KASTAV

  Tel.: +385 (0)51 691 425
  Fax: +385 (0)51 691 330
  Gsm: +385 (0)99 21 85 901

  E-mail: tz.grada.kastva@ri.t-com.hr
  www.kastav-touristinfo.hr

  avatar

  29.03.2013. (16:58)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Vrijeme je ponovnog rađanja! Sva priroda klija, pupa, lista, cvijeta, rađaju se novi naraštaji kukaca, ptica, naše fizičko tijelo se obnavlja, stare stanice se ubrzano zamjenjuju novima,……, a kruna svemu je blagdan Uskrsa.

  I tako uvijek sve iznova, svako proljeće nas se podsjeća da upravo imamo priliku, u obnovljeno fizičko tijelo nastaniti i obnovljen duh, a sve poteškoće, krivnju, nedaće i nesreće, ostaviti iza nas.

  I te kako osjećamo važnost ovog blagdana. I te kako smo svjesni da je to puno više od kolača, obojenih jaja, pince, janjetine i mlade kapule, pa čak i od crkvenih obreda.

  Prije dva tisućljeća, u trenutku kada je čista i bezuvjetna ljubav zasjenila sva loša djela i sve loše misli, dat je naputak koji vrijedi za sva vremena, za svakog čovjeka, bez obzira na vjeru i uvjerenje, baš kao što je i onda jednako vrijedio za vojnika, razbojnika, apostola, za cijeli puk.

  Svakome od nas se čini da ima sto potreba koje treba zadovoljiti, a sve se zapravo svodi na potrebu dijeljenja čiste i bezuvjetne ljubavi, jer naše se duše dodiruju, naši osjećaji se miješaju u jedan zajednički iz kojega svi zajedno blagujemo, čiji okus svi probamo. S toga, valja voljeti, nikada ne suditi, nego u trenucima ljutnje, gnjeva, kušnje, voljeti još više.

  Budimo zahvalni i odlučimo biti ono što jesmo, iskra Božje ljubavi.

  Sretan i blagoslovljen Uskrs!

  Ana Karlović

  avatar

  30.03.2013. (08:07)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...