Komentari

metamorfoza.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • blogdogg

    jako dobar trip kroz svijest žene nad-žene. jer ja svaku ženu koja je došla u tu situaciju i uspješno iz nje pliva-zovem nad-ženom. svaka ti čast!

    avatar

    24.03.2013. (00:45)    -   -   -   -  

  • Lisica Mica

    Najviše me se dojmilo "pucanje na sitnicama". Muško obezvređivanje osjećaja. Doživjela sam to. Mislim da je svaka žena. Kad te optužuju to zna biti tako nepravedno. I od svega najgore - manipulativno. Čine te slabom da te mogu kontrolirat i onda ispadaš kriva za nešto s čim nemaš veze. Oni logički to savršeno objasne, neoborivi su, a ti znaš da je to laž. A ne možeš ništa protiv toga jer ti njega ne možeš ranit, ima debeli zid. A on tebe može, to zna i koristi u niskim udarcima.
    Moj susjed je radio u Ukrajini, i neka doktorica ga je napikirala, htjela se priženit u Hrvatsku. DOlazio je doma i optuživao ženu za to što je takva kakva je. Tračao ju prijateljima i rodbini jer je htio izgovor da on jadan tako više ne može. Nakon 20ak godina i dvoje djece - koja izdaja! Poslije se vratio ženi. Ali ona je jednom rekla mojoj mami da mu nikad neće zaboravit.

    avatar

    24.03.2013. (02:17)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    žao mi je zbog tvojih ozujaka. Mislim da je lijek da pokloniš proljeće sebi i onda kad zavlada zelenilom, cvijećem i toplinom, odluciš gdje ćeš to proljeće dijeliti

    avatar

    24.03.2013. (05:44)    -   -   -   -  

  • ksenija

    Drhtala sam i dalje. Tko nije drhtao , taj nije niti živio.
    Tko nije okusio mnogo soli, nije niti živio.

    ...lijepo...

    I zavela sam se sobom još davno.

    avatar

    24.03.2013. (14:51)    -   -   -   -  

  • Bez šećera. Hvala.

    pročitala sam samo prva dva reda... došla sam ti ostaviti pjesmu jer sam vidjela naslov i sjetila se tebe. sad je baš slušam
    http://www.youtube.com/watch?v=KwwKFBeZr5Q
    a čitati...to ću doći...naknadno. ne stignem.
    eto...pjesmica :) želim ti predivan dan

    avatar

    25.03.2013. (10:30)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    krv, znoji i suze...
    poezija vode...
    divno...

    hvala ti na tragu u mojim sjećanjima...
    u poetici mojih previranja...

    carpe diem...!

    avatar

    25.03.2013. (19:33)    -   -   -   -  

  • viviana

    Pročitala sam još sinoć. Onaj tko nije..... taj nije ni živio. To su ti osobito jaki i dojmljivi "rezovi" (da tako kažem) u tekstu. I ja katkad dođem ovdje da se porežem.

    avatar

    25.03.2013. (20:11)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Ovo je priznanje da si sebi najpotrebnija. Sebičnost će te spasiti.

    avatar

    26.03.2013. (18:16)    -   -   -   -  

  • Neverin

    baš znaš zagrist

    avatar

    26.03.2013. (20:12)    -   -   -   -  

  • Bez šećera. Hvala.

    zanimljivo je kod kaznenih djela da ti se sudi u ime republike hrvatske. zanimljivo je da ti se sudi i kad te osude na kaznu, ne zatvora, nego novčanu, da je plaćaš državi. jer si narušio pravni poredak. to je vrlo zanimljivo. recimo...kad gledaš podjelu kaznenih dijela, postoje ona protiv rh, postoje protiv života i tijela...druga sad nisu tema... i ja se uvijek pitam kako to...kako to da je država tu žrtva veća od čovjeka. i uvijek se pitam i pitam i pitam kako novčana kazna ide proračunu. ne kažem da treba ići žrtvi, ne. samo se pitam zašto ide proračunu. novčana kazna bi trebala ići počinitelju...što sad nema nikakve veze s vezom, ako se rečeno promatra s pravnog aspekta, ali pošto ja o perspektivama mislim što mislim, ne promatram to predugo kako to treba promatrati. pa se pitam kako novčana kazna u slučaju uvrede može ići državi jer je narušena. a ti si svoj imovinski zahtjev ostvaruj u parnici, građanskoj i traži da ti se naknadi šteta.
    shvaćaš da ovo što sam rekla nema nikakvog smisla? jer ja shvaćam. i sustav i cilj. a onda sam...neću reći čovjek...onda sam ja i čitam ovo i mislim o sudnici u kojoj sam gledala odvjetničku vježbenicu kako brani beskrupuloznog čovjeka koji svojoj djeci ne daje novac, što je još najmanje zlo u cijeloj priči - s humane strane gledano... s čime se sad apsolutno ne trebaš slagati, baš ne trebaš, ali ću ti reći nastavak ili bolje reći ostatak cijele priče. ona tamo stoji i laže za njega. metice, ona laže da je plaćeno. ona stoji pred državom koja obeštećuje sebe (ovo je pravno sasvim neprimjereno i apsolutno netočno) time što mu presudi, i govori da je platio. a on uplaćuje po pedesetak kuna svaki mjesec kako bi prekinuo plaćanje alimentacije koje joj daje centar za ss jer on ne plaća. oni su tuku i bore glavom i bez obzira kako bi zaobišli sustav koji, bog zna, nije savršen. ali ne kako bi zaobišli sustav. kako bi on zaobišao svoju djecu.
    to boli. i to je žrtva. i ta žena u suzama koja sasvim mirna nemirna stoji i gleda tu vježbenicu kako laže pred sudom. i to boli. pa se mislim koga tu još tužiti jer meni odmah pada još jedna osoba na pamet koju bi valjalo tužiti tom parnicom tom građanskom za tu naknadu štete.
    ja sam se sad malo raspisala...možda budem još ne garantiram ništa.
    ljudi su razočarani u sustav. mi smo razočarane u ljude kad su neljudi.
    znaš...opet te grlim.
    nemam vremena. nemam nemam nemam. za što sam sama kriva jer kad čovjek složi stvari kako treba (a ja ne znam složiti i ne znam kako treba) onda ima vremena za sve. ali hvala što pišeš, jer u tim pukotinama nemanja vremena, mogu doći i imam što čitati.

    avatar

    27.03.2013. (11:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...