Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • Neverin

  kako bi rekao Đombe - logično!

  avatar

  21.03.2013. (20:44)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  dobra je Marajka! Apsolutno begenišem proglas i cijela ta piratska spika me zanima. vidim vas kao neke vjesnike novog političkog doba koje je počelo sa Grillom u Italiji. Briju li i pirati na neposrednu demokraciju?
  naslanjaju li se pirati na anarhističku ostavštinu? Dokle pirati idu u sexualnim slobodama?

  na ta i još neka pitanja, zamolio bih adekvatne odgovore NF, ako nije bed?

  avatar

  21.03.2013. (21:06)    -   -   -   -  

 • Ani ram

  A otkud piratima ime?

  avatar

  21.03.2013. (21:36)    -   -   -   -  

 • U zvijezdama piše

  bravisimo, pusa

  avatar

  21.03.2013. (22:44)    -   -   -   -  

 • ...

  Meni na prvu dobro zvuči to za što se zalažete, ali skeptičan sam prema ljudima koji imaju aspiraciju participirati u svijetu politike. Procjena i potencijalna osuda drugih su nešto što podrazumijeva diskriminaciju, pa dolazimo do kontradikcije prema inicijalno apostrofiranoj ideji. Svi koji druge trpaju u bilo koji kalup vjeruju u ispravnost, pa čak i pozitivnost vlastitih intencija. Zapravo se radi o puno složenijem procesu nego si to volimo priznati. Uvjeti koje ne definiramo, ali uzimamo kao neupitno prihvatljive, nemaju tako čvrste temelje kako nam je ugodno vjerovati. Stoga, zadržati ću distancu prema skupnoj ideologiji, pa i onoj naizgled vrlo pozitivnoj, a tebi osobno poželjeti svako dobro, bez ikakvih rezervi. Ovaj zadnji dio, vezan za tebe, također je posljedica intuicije ;)

  avatar

  21.03.2013. (22:48)    -   -   -   -  

 • malo ti malo ja

  Bojim se da vam je ogranak na krivoj lokaciji, osim ako ste
  toliko snažni da promijenite mentalitet nacije:))

  avatar

  21.03.2013. (22:49)    -   -   -   -  

 • sewen

  Ja neću filoofirat - samo se priklonit!

  avatar

  22.03.2013. (00:13)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  ovaj puta bi se suglasio sa @Draženom. i dodao bi rezervu zbog nošenja maski (fotka) kakve obično svugdje nose huligani. ja takvim ljudima jednostavno ne vjerujem.
  pozdrav iz suncem okupane Moskve pod snijegom

  avatar

  22.03.2013. (05:50)    -   -   -   -  

 • NF

  @blogdogg : likvidna elektronska demokracija je u igri, znači ne zanima me gospodarstvo, ja mogu privremeno za neku gospodarsku temu delegirati svoj glas nekom tamo antiliniću, pa on ima pedeset glasova oko te teme, a netko drugi samo jedan, evo skroz pojednostavljeno. Inače u pokretu sudjeluju različiti pojedinci, na kongresu je gost bio Rainer Langhans čuveni anarhist i pripadnik prve berlinske komune koji živi s tri žene ;), jedan berlinski parlamentarac je deklarirani homoseksualac, nema i ne može biti tu nikakve zvanične ideologije
  @ani ram: piratstvo je bilo najprije pogrdan pojam koji su predstavnici glazbene i filmske industrije koristili za one koji su neovlašteno skidali glazbu i filmove s interneta, zastupnici ideala šire pristupačnosti civilizacijskih i kulturnih tekovina su pojam autoironijski prihvatili i preokrenuli taj pogrdan naziv, djeluje čak malo i romantično, zar ne ;)
  @dražeN, bocaccio: i ja uvijek zadržavam distancu, pa nemam više 18 ili kao Mareike 24 godine, ona masku koristi kao simbol zaštite autonomije pojedinca od nasilja državnog aparata :D, inače ovaj dokument je u prvoj verziji grupe mladih pirata bio mnogo radikalniji i neprihvatljiv, ona ga je za svoje godine izuzetno lijepo i zrelo preuredila iako u javnosti figurira kao ekstremistica među berlinskim piratima ;)
  @neverin, malo ti, malo ja : put kojim sam krenuo je trnovit, možda i neprohodan al eto, probat će se
  @andrea : tvoja podrška mi uvijek puno znači :D

  avatar

  22.03.2013. (08:46)    -   -   -   -  

 • blogerica

  kako se ne bi složila s time, kad sam i ja slobodoumno-ljevičarski orijentirana. naravno da će i dobiti moju podršku, mislim na pirate, pravo osvježenje u sivilu dosadnjikavih i ograničenih desničarskih stranaka... ;)

  avatar

  22.03.2013. (11:12)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  odlično! iz djela odgovora kužim i to poimanje sexualnih sloboda. berlinska komuna je posebno intrigantna tema. skvoteri i ekipa su u istočnom berlinu bili prava avangarda u novom poimanju suvremenog života. moj glas vam je sve bliži. zanimaju me radikalije i novi pogledi na život-nikakve ljevice,desnice i ostala nazi sranja!

  v for vendetta!

  avatar

  22.03.2013. (15:06)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...