Raštika je carica u vrtu, primadona u loncu, manekenka na stolu. Biljka koja tako malo traži a mnogo daje, bitno je zasaditi, proljeće, jesen i zima su njezini, ljeti baš ne preporučam. Kombiniram je u ovo vrijeme uz mišancu (blitva, divlji luk, maslačak, komorač, ljutika), na čorbu, baza može biti meso, ali i ulje. Par krumpira raskuhati u začinjenoj čorbi, a zatim dodati svu zelenčinu. Meni se dopada i kao prilog; skuhana s par krumpira, začinjena maslinovim uljem. Oprosti na opširnosti i objašnjenjima, ponijelo me. Pozdrav:)))
20.03.2013. (16:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
šašava mamica
Mmmmm...njam!
Raštika je najbolja kada je "oplete" mraz!
Pozdrav sa sunčanog juga!
20.03.2013. (13:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Vrijedna biljka, izvor snažnih antioksidansa, karotena, minerala kalcija itd. koju smo zanemarili, kao i druge kupusnjače.
20.03.2013. (15:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Raštika je carica u vrtu, primadona u loncu, manekenka na stolu.
Biljka koja tako malo traži a mnogo daje, bitno je zasaditi, proljeće,
jesen i zima su njezini, ljeti baš ne preporučam. Kombiniram je u
ovo vrijeme uz mišancu (blitva, divlji luk, maslačak, komorač, ljutika),
na čorbu, baza može biti meso, ali i ulje. Par krumpira raskuhati
u začinjenoj čorbi, a zatim dodati svu zelenčinu. Meni se dopada i
kao prilog; skuhana s par krumpira, začinjena maslinovim uljem.
Oprosti na opširnosti i objašnjenjima, ponijelo me. Pozdrav:)))
20.03.2013. (16:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...